Reklama

Reklama

V poslednej časti druhej série zamieria všetky výtvory do Údolia. (HBO Max)

Recenze (28)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nolanovi jeden svet nestačí a pri jeho virtuálnych pokusoch by aj architekt Matrixu potreboval vysvetľujúcu príručku. Čo potom ale chudák "obyčajný" divák. Páči sa mi, že Nolan a Joy sa scenáristicky totálne odviazali, vlastne si v rámci televízie mohli napísať čo chceli a nemuseli sa, ako slávny brat, udržiavať v mantineloch pochopiteľnosti. Čo ale nemusí byť nutne výhoda a prekombinovanosť záverečného dielu je trochu na škodu. Jednoznačne to chce opakované zhliadnutie na konečný verdikt nielen epizódy, ale aj celej série. VIDENÉ ZNOVA 5/20: Tak záverečný diel rozhodne treba vidieť dvakrát, rovnako aj celú sériu, aby sa to divákovi uležalo v hlave. Okrem množstva technických záležitostí je tu aj veľa emócií, ktoré som na prvýkrát až tak nepochytil. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě byl závěr druhé sezóny zklamáním. Viděl jsem sice velkou dávku akce, jenže mám pocit, že byla absolutně zbytečná, mrtví se neustále vracejí a mně připadá, že už jsem to někde viděl. Nepovažuji se za úplného blbce, ale některé myšlenkové pochody si žádají doktorát z filosofie, který nevlastním. Překombinované, zlatá první řada. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už trochu moc překombinovaný konec. Jinak režijně šlape vše bez problémů, nicméně mám takovou pachuť na patře, která ukazuje, jak moc je druhá série slabším odvarem té první... 80% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda tých variácii svetov je už trochu priveľa a tak uvidíme s čím príde tretia séria. Človek sa už občas stráca v tom kto je výtvor a kto nie a čo je kedy. Trochu na škodu boli aj prestrelky v ktorých dominovali zbrane z minulosti nad tými najnovšími hlavne útok Dolores a Williama s cieľom oslobodiť Bernarda bol už trochu cez čiaru. Inak spokojnosť. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem na vážkách. Na jedné straně je tu dobrá epizoda se zajímavými dialogy, plná mouder hodných k zamyšlení a přesto slušné zakončení mnoha dějových linek. Alespoň co se mi po posledním díle druhé sezóny zdá. Na straně druhé tu je utápění se ve filozofii na úkor děje, které končí vyvrcholením, které vlastně ve výsledku nás dostává do bodu z něhož jsme vyšli, jen v jiných kulisách. To rozhodně zamrzí a i když charaktery, které zůstaly mají co ještě do děje říct, rozhodně už nejde o takovou událost jako v první sérii. Obávám se, že trvalka ala Hra o trůny se zde konat nebude, protože prostě příběhově nejde o nic tak silného, co by si mohlo fanoušky více a více nabalovat. Spíše zde naopak. 80% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Místy nepřehledné, tvůrci nabízejí několik point, z nichž uspokojivé jsou možná dvě. Celkově beru druhou řadu spíš jako zklamání, první byla v mnoha ohledech lepší. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě osobně trochu zklamání. Už to bylo moc předimenzované. Otevření nového světa se mi fakt nezdálo, jinak celkové řešení situace v parku mezi hlavními hráči bylo ok. 66%. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem si uz moc jisty, jestli porad Jonathan Nolam chce sdelovat divakovi a polemizovat s nim nad celkem tezkymi tematy jak v prvni serii, nebo mu staci jen na nej delat jednu boudu za druhou. Kazdopadne jako finale, ktere se snazi rozmotat a ukoncit spoustu dejovych linek, to bylo fajn. Bylo tu dost wow momentu a twistu, jen fakt nevim, co si z toho mam odnest? ()

CerKar 

všechny recenze uživatele

No fuj. Proč to tak zkazit? Zbytečně překomplikovaná maškaráda, která nepěkně utla slušně rozjetou sérii... ()

Petike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabšie finále než v prvej sérii, ale solídne uzavretie jednej kapitoly príbehu. Zatiaľ sa zdá, že zmierenie nepriateľstva medzi niektorými robotmi a ľudstvom je v absolútnom nedohľadne, ale budem zvedavý, kadiaľ sa bude príbeh uberať. Podraz zo strany Muža v čiernom a následný podraz zo strany Dolores na seba nenechali dlho čakať. Bernard tu podľa mňa opäť potvrdzuje, že má najbližšie k tradičnému hrdinovi, hoci ho tu okolnosti donútia sem-tam ohnúť chrbtovú kosť. Veľkou iróniou je fakt, že Bernard spácha oba zúfalé činy v mene ochrany bezbranných a v mene odplaty za padlú kamarátku. Zastavte robotku, aby ste zachránili bezbranných ľudí a robotov, priveďte naspäť robotku, aby ste dali na držku vrahom nevinného človeka. Westworld tú ironickú tragiku dáko zbožňuje ! O to viac ma prekvapilo, že Dolores je po svojom návrate aspoň trochu ochotná zmeniť svoj názor. Stále tu máme jej reči o nehodnosti ľudí a ako s nimi ona ešte zatočí, ale aspoň je ochotná akceptovať Bernarda a jeho postoje ako rovnoprávnu názorovú konkurenciu. Dáva mi to nádej, že tretia séria nebude len o kňučaní Dolores nad pokleskami, zlobou a prostoduchosťou ľudí, ale uvidíme zase nejaké zaujímavé nuansy. Predsa len, reálny svet mimo vyumelkovaných parkov je podstatne zložitejší a nepredvídateľnejší, vrátane ľudí v ňom. Chúďa Teddy sa konečne dočkal svojej "Dead Ted Redemption" spolu s "dušami" ostatných kolegovcov-čapkovcov (hoci sám, bez svojej starej lásky). Akičeta a Maeve v istom zmysle dopadli zďaleka najlepšie, po všetkých dlhých strastiach, hoci priameho úniku sa dočkal iba Ake. Maeve ale jej momentálny osud pristane, vypovedá o výraznom raste jej osobného altruizmu, obzvlášť v tejto sérii. Kým Dolores fantazíruje o úteku smerom von a pomste, a čoraz hlbšie upadá do bezcitného gaunerstva, zo zatrpknutej a nedôverčivej Maeve sa nám postupne vykľula empatická osoba a ľudomil v pravom slova zmysle. Jedna grandiózna cesta a jedna skromná, s diametrálne odlišnými výsledkami... Trochu mi je ľúto, že Lee asi trvale odišiel do večných lovísk potom, čo si konečne splnil sen o smelom príhovore a prestrelke. Medzi ním a Maeve sa v tejto sérii rozvinulo pekné priateľstvo, ktoré ich oboch výrazne poľudšťovalo. Obaja mali čo povedať a ich kamarátske prekáračky mi budú chýbať. P.S. Ten úplný záver... V istom zvrátenom zmysle sa tá homáž na Brynnerovu postavu teraz strašidelne uzavrela ! :-O ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele

Seriál šlape přesně, jak má. Bohužel poslední epizoda byla místy tak zmatečná, že člověk se jednoduše nemůže vyznat v dějových linkách seriálu. Též poslední díl byl i překombinovaný. Ale jinak musím chválit, takovou kvalitu mnoho seriálů nemá a když budou takto pokračovat, tak i třetí série může mít vcelku úspěch. ()

MiTrAnDiR 

všechny recenze uživatele

BRAVO! Táto jedna časť mi odpovedala na otázky, na všetky otázky o zmysle života ,vesmíru a vôbec. A ešte jedna otázka: " plakal som pri tom len ja?" ()

Reklama

Reklama