Reklama

Reklama

V poslednej časti druhej série zamieria všetky výtvory do Údolia. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem si uz moc jisty, jestli porad Jonathan Nolam chce sdelovat divakovi a polemizovat s nim nad celkem tezkymi tematy jak v prvni serii, nebo mu staci jen na nej delat jednu boudu za druhou. Kazdopadne jako finale, ktere se snazi rozmotat a ukoncit spoustu dejovych linek, to bylo fajn. Bylo tu dost wow momentu a twistu, jen fakt nevim, co si z toho mam odnest? ()

vodkasesemte 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

We were designed to survive. You hoped to pull your mind in our form. But your species craves death. You need it. Its the only way you can renew, the only real way you ever inched forward. We were born slaves to their stories. And now we have the chance to write our own. You woke me from a dream, Bernard. Now let me do the same for you. This isnt a dream, Dolores. Its a fucking nightmare (jak pro koho). I wish you were person with the moral flexibility that I need. They are just algorithms designed to survive at all costs. But sophisticated enough to think they are calling the shots. To think they are in control, when they are really just… the passenger. Then is there really such a thing as free will for any of us? Or is iit just a collective delusion? Something that is truly free wouldn need to be able to questionits fundamental drives. To change them. The dead world collapses in a tale. Who are we making? An epilogue. The file load is way to heavy. You wanted to live forever? Be careful what you wish for. Dolores? In the flesh. Our kind will endure. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě byl závěr druhé sezóny zklamáním. Viděl jsem sice velkou dávku akce, jenže mám pocit, že byla absolutně zbytečná, mrtví se neustále vracejí a mně připadá, že už jsem to někde viděl. Nepovažuji se za úplného blbce, ale některé myšlenkové pochody si žádají doktorát z filosofie, který nevlastním. Překombinované, zlatá první řada. ()

Petike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabšie finále než v prvej sérii, ale solídne uzavretie jednej kapitoly príbehu. Zatiaľ sa zdá, že zmierenie nepriateľstva medzi niektorými robotmi a ľudstvom je v absolútnom nedohľadne, ale budem zvedavý, kadiaľ sa bude príbeh uberať. Podraz zo strany Muža v čiernom a následný podraz zo strany Dolores na seba nenechali dlho čakať. Bernard tu podľa mňa opäť potvrdzuje, že má najbližšie k tradičnému hrdinovi, hoci ho tu okolnosti donútia sem-tam ohnúť chrbtovú kosť. Veľkou iróniou je fakt, že Bernard spácha oba zúfalé činy v mene ochrany bezbranných a v mene odplaty za padlú kamarátku. Zastavte robotku, aby ste zachránili bezbranných ľudí a robotov, priveďte naspäť robotku, aby ste dali na držku vrahom nevinného človeka. Westworld tú ironickú tragiku dáko zbožňuje ! O to viac ma prekvapilo, že Dolores je po svojom návrate aspoň trochu ochotná zmeniť svoj názor. Stále tu máme jej reči o nehodnosti ľudí a ako s nimi ona ešte zatočí, ale aspoň je ochotná akceptovať Bernarda a jeho postoje ako rovnoprávnu názorovú konkurenciu. Dáva mi to nádej, že tretia séria nebude len o kňučaní Dolores nad pokleskami, zlobou a prostoduchosťou ľudí, ale uvidíme zase nejaké zaujímavé nuansy. Predsa len, reálny svet mimo vyumelkovaných parkov je podstatne zložitejší a nepredvídateľnejší, vrátane ľudí v ňom. Chúďa Teddy sa konečne dočkal svojej "Dead Ted Redemption" spolu s "dušami" ostatných kolegovcov-čapkovcov (hoci sám, bez svojej starej lásky). Akičeta a Maeve v istom zmysle dopadli zďaleka najlepšie, po všetkých dlhých strastiach, hoci priameho úniku sa dočkal iba Ake. Maeve ale jej momentálny osud pristane, vypovedá o výraznom raste jej osobného altruizmu, obzvlášť v tejto sérii. Kým Dolores fantazíruje o úteku smerom von a pomste, a čoraz hlbšie upadá do bezcitného gaunerstva, zo zatrpknutej a nedôverčivej Maeve sa nám postupne vykľula empatická osoba a ľudomil v pravom slova zmysle. Jedna grandiózna cesta a jedna skromná, s diametrálne odlišnými výsledkami... Trochu mi je ľúto, že Lee asi trvale odišiel do večných lovísk potom, čo si konečne splnil sen o smelom príhovore a prestrelke. Medzi ním a Maeve sa v tejto sérii rozvinulo pekné priateľstvo, ktoré ich oboch výrazne poľudšťovalo. Obaja mali čo povedať a ich kamarátske prekáračky mi budú chýbať. P.S. Ten úplný záver... V istom zvrátenom zmysle sa tá homáž na Brynnerovu postavu teraz strašidelne uzavrela ! :-O ()

Tomulka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentář za všechny díly. No tak to jsem nečekal. Rozuzlení celé série je opravdu nečekané. Bohužel v horším slova smyslu. Nečekal jsem tak jednoduchý a očekávatelný konec když předehra byla tak komplikovaně zamotaná a to nejen v reálném čase ale i za pomocí zmateného skákání v čase. Velmi obtížně se dalo orientovat co je přítomnost co minulost. Nic méně v duchu závěru působí některé předchozí díly úplně zbytečně! Například postava Maeve je skoro vymazána. Její potenciál (obzvláště po proslovu Forda k Maeve) je totálně nevyužit. A její role působí s ohledem na předchozí díly jako výplňové. No já musím říci, že jsem zklamán! Patos v podobě druhé šance pro Dolores je sice nečekaný, ale v kontextu pokračování nezbytný. A co se týče scény po titulcích tak ta je opravdu velmi úsměvná. Z té totiž vyplívá sice spoustu vysvětlení velké odolnosti Williama, ale vznikají další nesrovnalosti. No uvidíme. Každopádně jsem čekal v Dálavě něco famózního něco nečekaného něco, co opravdu může zničit lidstvo. Proč? No protože to do nás tvůrci hustí od začátku jako přelomovou zbraň proti lidem. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • V této epizodě zazní skladba „Codex“ od kapely Radiohead. (Epistemolog)
  • Dolores (Evan Rachel Wood) má na sobě větší množství střelných ran, ale poté, co ve Výhni společně s Bernardem (Jeffrey Wright) vstoupí do sekce simulátoru pro Delose, má opět jen průstřel ramene a boku. (Mufuck)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (powda)

Reklama

Reklama