Reklama

Reklama

Westworld - The New World

(série)
Trailer 3
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2020, 8 h 3 min (Minutáž: 58–68 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Aaron Paul, Jeffrey Wright, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Lena Waithe, Katy M. O'Brian, Tessa Thompson, John Gallagher Jr. (více)
(další profese)

Epizody(8)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (80)

Blondsky 

všechny recenze uživatele

Určitě není třetí řada Westworldu řemeslně špatně odvedená. Se scénářem se tu pěkně hraje, hudbou je nádherně prokreslený a ani režie není špatná. Na postavách stále záleží a minimálně charakter Dolorez se od druhé řady dost zlepšil, jen zkrátka nevím, jestli tenhle způsob pokračování kvituju. Ono už to totiž nemá to kouzlo TOHO původního Westworldu. Tak uvidíme, co předvedou ve 4. řadě. ()

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál má pořád velmi dobré, charismatické herce (letos hlavně Cassel a Harris, ale ani Aaron Paul se neztratil). Dále hezkou kameru i výpravu, která si dala záležet na nalezení nových lokací, jež vypadají futuristicky, a výborný Djawadiho soundtrack, který v motivech pro svět budoucnosti připomíná Jean-Michela Jarreho a dodává i několik nových vynikajících coverů. Ještě v první polovině to celé vypadalo hodně slibně. Ale. Postavám vůbec nevidíme do hlavy, jejich motivace nejsou vesměs nic moc, značná část dialogů spočívá jen v tom, že si něco navzájem vysvětlují. Kvůli tomu působí Westworld poněkud odtažitě, mnohé zvraty nebo emocionální momenty nefungují tolik, jak by měly, a táhnou je spíš herci než scénář. Ač tvůrcům nechci upřít chytrou scenáristickou práci v určitých motivech a některé dobře fungující zvraty a odhalení, jindy zase čím dál tím častěji zabrušují do vod béčkového sci-fi. A nakonec ani prostředí skutečného světa není vytěženo ani zdaleka tak dobře jako parky v minulých řadách. Tehdy divák hltal každý střípek informací o zákulisí parku nebo dokonce o vnějším světě. Nakonec toho z něj ale vlastně zas tak moc nevidíme, zjednodušeně jen jednu mocnou umělou inteligenci a jeden drogový trip. Vlastně bych se nejradši vrátil zpátky do Delosu. ()

Reklama

mclenin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dávam 4* ale priznám sa, že sa mi to páčilo prinajmenšom rovnako ako druhá séria. Oproti nej sa štylizácia seriálu pozmenila a nadobudla výrazne cyberpunkové rysy, čo sa prejavilo okrem iného aj na (opäť) skvelom soundtracku od R. Djawadiho. Príbeh ako taký je však výrazne zoštíhlený, na jednej strane priamočiarejší a ľahšie pochopiteľný čím ide divákovi vstriec, na druhej strane však postráda akúsi auru myšlienkovej dômyselnosti a komplexnosti ako tomu bolo v predošlých dvoch, ale najmä v prvej sérii. Napriek tomu, stále baví a Aaron Paul zapadol dokonale. ()

Damarus 

všechny recenze uživatele

Jen tu čtvrtou sérii natočte. Sice po úžasný první sérii a po těchhle průměrnejch dvouch dalších, má přízeň značně klesla, ale budu se koukat dál, páč se hrozně těšim jaký majstrštyky zase vytvoří pan Ramin Djawadi. Tenhle frajer dokáže nejen složit vlastní nádherný melodie, ale taky udělat z neposlouchatelnejch populárních (s)hitů poslední doby nádherný skladby, který maj svou eleganci a úroveň, za což ho obdivuju a miluju. Bez Ramina bych se až sem určitě nedodíval. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úplne nechápem ako to že ma tretia séria najslabšie hodnotenie. Pritom sa mi páčila viac ako druhá určite. Síce dĺžka epizód sa mi zdala pridlhá ale osem zbehlo pomerne rýchlo, aj keď zmizlo pár postáv. Najmä Hopkins a Ed Harris, ale ten sa nachvíľu objavil. Stále sa na to pozeralo dobre. A celkovo hodnotím celý WestWorld za vydarený sci-fi seriál od hbo. 4* ()

Galerie (129)

Zajímavosti (4)

  • V tomto díle zazní píseň „Dissolved Girl“ od kapely Massive Attack a „Common People“ od kapely Pulp. (Epistemolog)
  • Ve scéně, kdy Maeve (Thandie Newton) ovládne drona, můžeme při útěku vidět, že ochranka má české CZ Scoprion EVO3. (UncleMorty)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama