Reklama

Reklama

Úvodní díl. Uvízneš-li v kruhu, zkus jít rovně. (HBO Europe)

Recenze (30)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Aaron Paul jako lidský (?!) protějšek ke chladné androidí Dolores funguje skvěle a táhne to strašně nahoru, jenže nápor nových postav, nových systémů, nového světa (světů?!), a chaos z konce druhé série to naopak strašně moc pohřbívají. Mám rád mindfuck věci a nepotřebuju se chytat hned v první epizodě, něco mi ale říká, že ta orientace tu bude čím dál tím těžší. Skoro mi až chybí jednoduchost a přitom taková božská komplexnost první řady. Plus Hopkins, toho už prostě nikdo nenahradí. Opatrných 7/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No pozerať sa na prvý diel tretej série seriálu, ktorého prvé dve série som si pre istotu zopakoval (bolo to nevyhnutné), je veľmi špecifický zážitok. Postavy sa ocitajú v úplne inom prostredí, atmosféra divokého západu je fuč, máme tu ale ako dôstojnú náhradu futuristické mesto a Evan Rachel Wood v "civile" a štekloch. Začína sa črtať zápletka, ale čo z toho vznikne, ťažko predpovedať, len dúfam, že to bude komplikovanejšie, ako sa na prvý pohľad zdá. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Nedovedu si představit, že by se třetí sezóna Westworldu mohla rozjet lépe. Dvouleté čekání, zdá se, zaručilo výživný příběh, který by měl být semknutější i díky snížení počtu epizod z deseti na osm. První díl za hodinovou stopáž dokáže překvapivě rychle rozvinout hlavní zápletku kolem pomstychtivé Dolores, ale i nové charaktery z nichž nejvíce pozornosti přitahuje deprimovaný Caleb s tváří Aarona Paula. Tvůrci navíc zatím nevyložili všechny karty na stůl a tak o záporákovi s tváří Vincenta Cassela se dozvídáme jen z náznaků a ani Muž v černém se zatím nevrátil na scénu. Celostátní karanténa by mohla být dobrá záminka pro všechny neznalce Westworldu, aby tento seriálový rest, co nejdříve napravili. Kompletní první dojmy najdete na webu Fandíme Seriálům. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvěle to vypadá, režii nelze vytknout ani vteřinu, herci si odvádí svoje a scénář...opět se splétá několik příběhů, aby se ve správný okamžik prolnuly a přestože známe motiv, Nolan si diváka vodí stejně zručně, jako program napsaný pro loutky z Westworldu. Na to, že je to sci-fi seriál, s poměrně profláknutou linkou o vzpouře UI, je to opravdu velká palba a to jsme v první epizodě. Pro milovníky tématu UI, jsou poslední roky velkou seriálovou Nirvánou..Westworld, Humans..teď běží i Devs ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Stopáž je tak akorát dlouhá, délka šatů chladnokrevný Evan Rachel Wood tak akorát krátká. Na první hodinu se dívá dobře. Jen bych se moc rád zbavil pocitu, že zdejší svět někdo kreativně vyvíjel jako prostičkou úlitbu hráčům videoher. Questy. Hacking z Watch Dogs. Soundtrack z Vice City. Já to všechno mám vlastně taky rád. Seriózní promakaný áčkový sci-fi se mi ale skrz to věří blbě. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přesně takový start nové sezóny jsem si představoval. Drasticky se změnilo prostředí, což bylo potřeba. V tomto bodě si tvůrci otevřeli bránu možností a příležitosti dokořán. Přejde se více do globálního měřítka, ale příběh bude v zásadě komorní. Střetnou se diametrálně odlišné pohledy pár jedinců a veškeré akční halo se strhne s jejich pomocníky a armádou. Mám z toho dobrý pocit. Doufám, že dostaneme Animatrix v hrané formě. Směřuje to k tomu. Osmitýdenní tour začíná. Poslední poznámka na závěr, nové herecké posily se náramně osvědčily. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Yes, yes, yes, konečně je Westworld zpátky a jeho úvodní hodinka fungovala velice dobře. Z falešné prérie se dostáváme do reálné městské džungle za hranice parku, tedy přesně tam, kam nás trailer směřoval. Epizoda funguje jako stylistický protipól a typická narativní roztříštěnost je zde (zatím) umírněna, což je velmi dobrý tah pro úvod do nové etapy ve víru futuristického světa. Staré postavy se vrací s nově načrtnutými linkami a jasně promítnutými zájmy, nové postavy (Aaron Paul <3) dostávají základně dostačující charakteristické prokreslení a začínají se krásně míchat do osudů našich známých. Řemeslně nemám co vytknout, pouze pochválím pro seriál netradičně pojatou akční scénu s nekonvenčně vystavěnou mizanscénou, již řídí prvky dobře kombinovaného zoomu a přeostřování, plus na seriál atypické hrátky s licencovaným hudebním podkresem. Velká paráda a už se nemůžu dočkat dalších epizod, kdy nás tvůrci začnou znovu tahat za fusekli jak to umí jen oni a jak my máme rádi. 9/10 ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nějak nevím. Nové postavy + dolování z paměti závěr překombinované druhé řady ničemu moc nepomáhá. Nevidět po epizodě “film o filmu” byl bych totálně v háji. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nový rozjezd pro nové bohy a vůdce v ultra future světě. Jen doufám, že se budou dít věci a né, že se Jonathan N. ve scénáři nezačne ukájet sám nad sebou, když to tak blbě řeknu. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejak takto som si predstavoval i pokracovanie vynikajucej Ex Machina, ked sa AI dostalo do "sveta". Vyborny otvarak a spracovanie vonkajsieho "futuro-sveta" s impozantnymi architektonickymi dominantami. To spolu s abstraktnym hudobnym podmazom je prvotriedne. Zbiehanie linii Dolores - Rachel Wood a Aarona Paul-a bolo sice dost "prihodne a nasilu", ale pre dalsie dianie zrejme nutne. Tito dvaja, zrejme budu tvorit kontrast v dalsich dieloch. Pacila sa mi i linia Jeffrey Wright-a a ciel jeho cesty. Moze byt. ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poprvé nám tvůrci odhalují cyberpunkovo-futuristicky nebušené prostředí a musím říct, že se povedlo excelentně. Jakákoliv interakce ve mně vyvolává domnění, že takhle nějak by to mohlo vypadat (akorát mi tam chybí veganky, feministky a zarputilé ochránkyně zvířat). Aaron Paul mi tam úplně nezapadá (k němu zkrátka ten metamfetamin patří), ale jako postava s příběhem dost pohne a ještě si ho zamiluju. Bernardovo přepínání mezi osobnostmi je famózní a zasloužil by si víc prostoru. Jen mi přijde, že Nolan dal Dolores až přehnané schopnosti. Takhle je jako blonďatý Arnold s krásnou prdelí. Snad si ji Caleb zklidní. Chuťovka pro začátek. ()

Reklama

Reklama