Reklama

Reklama

Westworld

(seriál)
Trailer 3
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2022), 35 h 28 min (Minutáž: 48–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Ed Harris, Shannon Woodward, Luke Hemsworth (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(36)

Seriál inspirovaný stejnojmenným filmem z roku 1973, který napsal a natočil Michael Crichton, pojednává o futuristickém zábavním parku obydleném robotickými bytostmi. Vítejte ve Westworldu! Poznejte svět, který uspokojí všechny vaše touhy... Dramatický seriál z produkce HBO je temnou odyseou, která nás zavede do počátku umělého vědomí a evoluce hříchu. Westworld nám představí svět, kde se protíná blízká budoucnost s minulostí, s níž se dá dle představivosti manipulovat. Svět, ve kterém lze splnit každou lidskou touhu, ať už ušlechtilou, nebo zvrhlou. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele SimcaJB k tomuto seriálu (24)

První výtvor (2016) (S01E01) 

První díl se poda­řil, mys­lím, že to je seriál letoš­ního roku, hezky do svého stínu odsune 10. Sérii Červeného trpas­líka i Simpsonů, které už známe. Je to zásluha tvůrců, reži­séra i scé­náristů, ale i velmi pove­dené hudby, kte­rou slo­žil dvorní skla­da­tel Her o trůny Ramin Djawadi. 95 % ()

Zběh (2016) (S01E03) 

Není to sice nej­lepší díl mezi prv­ními třemi, ale svojí úro­veň si nestále drží. Důležité je, že ještě tvůrci neod­ha­lili všechny karty, že každá kos­tička v puzzle, které se skládá díl po dílu, se nako­nec dostane na správné místo.90 % ()

Disonanční teorie (2016) (S01E04) 

Čím mně ten­to díl zau­jal? Dozvěděli jsme se něko­lik nových infor­ma­cí do sklá­dač­ky, kte­rá nám zapad­ne a v posled­ních dílech. Hodně důle­ži­tých věcí se udá­lo, přes­to­že to byl tro­cha vypl­ňo­va­cí díl, kde se nic moc zásad­ní­ho neu­dá­lo. Žádné mrt­vo­ly, žád­ná pře­kva­pe­ní, spí­še postup kou­sek po kous­ku v pří­bě­hu.80 % ()

Sabotér (2016) (S01E06) 

Nový reži­sér zno­vu doká­zal nato­čit úpl­ně jiný díl. Tentokrát tajem­ný, kde se postup­ně vše ode­hrá­vá poma­lu, kou­sek o po kous­ku odha­lu­je tajem­né stříp­ky his­to­rie a mož­né i budouc­nos­ti. Opravdu se rád dozvím, jak to vlast­ně skon­čí, urči­tě v tom bude i něko­lik lid­ských mrt­vol a v posled­ním díle se dozví­me to, že vlast­ně pří­běh robo­tů (Dolores, Teddyho) vlast­ně neskon­čí a všech­ny klad­né (mož­né i zápor­né posta­vy) se vrá­tí do dal­ší sezó­ny. Jo a díky za cameo robo­ta z původ­ní­ho Westwordu z roku 1973. - 90 % ()

Noci vstříc (2018) (S02E01) 

Dokonalý začátek pro novou sezónu. Nové odpovědi, ale zase úplně nové záhady, které se zase zodpoví až třeba v třetí sezóně. ()

Shledání (2018) (S02E02) 

Tentokrát se jedná o tichou a intimní epizodu, která ze seriálu vyčnívá, žádné hlučné scény, žádná hlasitá hudba, spíše temné ticho před bouří s mnoha informacemi, které nás zasvětí do temné historie parku. 80 % ()

Virtu e Fortuna (2018) (S02E03) 

Třetí díl je takový klidnější, než jsem čekal. S příběhem je o trochu slabší, než předchozí epizody. Sice se dozvíme o další sekci parku, ve které také došlo ke vzpouře výtvorů, ale stále jsou tři linky, Dolores, Bernard a Maeve.Už se ale těším na další epizodu, snad se dozvíme i dalších sekcích v parku ve které došlo ke vzpouře. Snad se hlavní lidské postavy dožijí konce. Nebo snad mají pro nás tvůrci připraveno nějaké nové (neznámé) výtvory v rámci známých lidí. Budu moc rád za další překvapení.. - 70 % ()

Hádanka sfingy (2018) (S02E04) 

Je to zatím nejlepší díl a to se neobjeví nejslavnější výtvory jako je Dolores a Maeve. - 95 % ()

Akane No Mai (2018) (S02E05) 

Jedná se o dva hlavní příběhy. Příběh Dolores je už nudný (50 %), Maevin příběh je o dost zábavnější (90 %) a ta malá a krátká zmínka o tom, jak to vlastně skončí (konec vzpoury výtvorů) je nejzábavnější (100 %). Celkové hodnocení tedy 80 %, což nám určitě přináší sice slabší epizodu z celého seriálu, ale ne zas tak chabou, abychom kvůli ní museli sledování seriálu v půlce zavrhovat. ()

Fázový prostor (2018) (S02E06) 

Bernardova linie přináší hodně překvapení ve spojitosti s hlavní tvůrcem Fordem a budu rád sledovat, kam vlastně Ford zašel, aby nemohla uniknout žádná data výtvorů mimo park. Ja to tak postupně vypadá, připravil pro své společníky mnoho překvapení, aby zamezil úniku dat. Vzpoura výtvorů, si myslím, je totiž jenom záminka k tomu, aby mohl celý park s výtvory  zničit, včetně veškerých dat. Bohužel je to díky Dolores a Maeve nejslabší epizoda.  - 50 % ()

Les Écorchés (2018) (S02E07) 

S touhou na úspěšné další díly hodnotím 7. epizodu jako prozatím tu nejlepší, plnou překvapení, plnou akce a hlavně potvrzením toho, že zabitím hlavního tvůrce Forda výtvorem Dolores, nic neskočilo. Pokračuje to ještě dalším levelem cesty všech výtvorů k Dálavě a dalšího Fordova složitého plánování k zániku celého parku za cenu velkého krveprolití. - 95 % ()

Kiksuya (2018) (S02E08) 

Je to zas kvalitní díl, srovnatelný s předchozím, a to je jenom o jedné neznámé osobě, kterou jsme potkali pouze v několika krátkých okamžicích. 95 % ()

Úběžný bod (2018) (S02E09) 

Předposlední epizoda je patří mezi nejlepší epizody celého seriálu, má pár svých much (smrt oblíbených postav a málo děje), ale díky této epizodě pochopíme smysl všeho, co se do teď dělo a co všechno bylo naplánováno. 90 % ()

Pasažéři (2018) (S02E10) 

Poslední díl přinesl mnoho zvratů, mnoho mrtvých, několik odhalení (kdo je výtvor z lidí) a mnoho překvapení, ale to nestačilo, aby to byl i nejlepší díl. Zklamal mne a tak je to prostě průměrný díl druhé série – 80 % ()

Parce Domine (2020) (S03E01) 

Vím, že se jedná o první díl z pouze osmi a tak určitě nesmím hodnotit jako dokonalé dílo, ale určitě svých 80 % dostane, protože jsem dostal úvodní představení osmi-dílné série, jak jsem čekal. ()

Žánrovka (2020) (S03E05) 

První epizoda druhé půlky třetí sezóny nám přinesla trip k pochopení zničeného světa moderní  budoucnosti, kde si ani člověk nemůže sám ani zavázat tkaničku, aby ho někde někdo nesledoval (alespoň počítače). Dolores pokročila stále blíže ke svému cíli a její cíl se k ní i sám postupně přibližuje. Jde stále ale o to, jak je její protivník silný a jak se ona dokáže poradit s tím, že se z ní stala jedna z nejhledanějších osob na světě a její největší přítel je nejmocnějším člověkem na světě, dalo by se říct až „bohem“.Po dlouhém přemýšlení jsem se rozhodl, že to je nejlepší díl, co jsem zatím viděl. 95 % ()

Auspicia (2022) (S04E01) 

Je tomu dva roky, co šla třetí série Westworldu. Dolores, „počítačový mozek lidstva“... lidé... počítače byly zničeny. A po sedmi seriálových letech se vracíme do světa technologie budoucnosti, kde místo terminátoři apokalypsy vyhráli tentokrát lidé. Jako v každé sezóně je hlavním příběhem osud Dolores. Tentokrát je to nová ale postava, kterou hraje znovu Evan Rachel Woodová. Už to není blondýnka Dolores, ale je to Christina, která si žije svůj život jako spisovatelka, která žije samotářsky a dělí svůj život pouze mezi prací a životem se svojí spolubydlící. Jako každý rok se znovu vrátil William, který má znovu svůj příběh, jež se určitě neobejde bez krveprolití, zatím jenom koupil (zdarma) starou vodárnu s počítačovým zázemím. Je to jenom otázka, zdali je to „klon“ nebo ještě žijící Muž v černém. Také se v příběhu znovu vrací dvojice Maeve a Caleb, kteří se příběhových sedmi let snaží žít svůj život naprosto normálně.   První díl je opravdu překvapivý tím, že se seznamujeme s postavami (novými i starými). Jak je život změnil a jak reagují na svojí novou hrozbu. První padesát minut je opravdu poklidných a tajemných. Nic se v nich nedozvíme. Jde pouze o to, že se znovu kolečka osudu začali otáčet k tomu, aby se hlavní postavy znovu vrhly do centra dění, způsobily apokalypsu, buďto přežili nebo byly umlčeny navždy.   V dalších dílech samozřejmě očekáváme další návraty, vrátí se Angela Sarafyan, Luke Hemsworth a samozřejmě i Jeffrey Wright. A můžeme započíst i návrat Jamese Marsdena, který momentálně hraje tajemnou postavu, kterou určitě blíže poznáme v dalších dílech. Hodnocení: 70 % ()

Well Enough Alone (2022) (S04E02) 

Tak je to pravdu sedm let, co skončil svět „Westworld“ a po sedmi letech se znovu vracíme do vybudované světa. Je kdesi v Americe, tam, kam vede tajemná cesta - spíše labyrint. Tentokrát se věnujeme třem hlavním liniím. Christina postupně objevuje důvod, proč pro ni skočil jeden pomatený muž ze střechy. Maeve, společně s Caleb pomalu začínají odhalovat temné stránky lidstva. A William se znovu ukáže, jako tajemný muž v černém, který stojí za vším zlým nejen ve světě lidí, ale i světě robotů. První dva díly byly seznamovací, během těchto skoro dvou hodinových epizod jsme se dozvěděli, jak to vlastně po velké vzpouře robotů po dalších sedmi letech pokračovalo. Příběhy jsou důležité a rozestavění králů a dam (věží, pěšců...) je ve světě peněz a moderní technologie velmi důležité. Christinin příběh je hodně zajímavý, dle mého názoru je Christina možná výtvor, který bylo možná Dolores, ale má nový život, spokojený, který se určitě neliší od všech ostatní lidí, jenom od Fordova naplánovaného života se prostě liší. A svojí nelidskou přítomnost si neuvědomuje, a tak si žije svůj život, jak by asi chtěla. Možná ji v tom pomáhá i její spolubydlící, kdo ví. A to, že, je pravděpodobně, se některé „výtvory“ ze světa zničeného Delosu psychicky ničí a svádí to postavu člověka (výtvor – neví o tom), tak to není vůbec Christin důvod. Maeve jako velmi schopný výtvor, který Ford obdařil plusovými a bonusovými vlastnostmi, dokázala přežít sedm let a po jejím odhalení v důchodu se znovu vrací do akce a začne znovu hledat kdo ji chce zničit. A co skutečná Dolores (tedy kopie Dolores -> Charlotte (první Dolores je už mrtvá :-( )? Tak prostřednictvím kopie Williama začíná ovládat důležité lidi svých sponzorů, až se ji podaří otevřít nový svět Westworldu. Zatím jsme ale viděli pouze příběh Christiny, Williama, Maeve a Caleba. Co mají mezi nimi společného Arnold a Hemsworth, na co se ještě čeká? Co se dozvíme ještě během dalších 6 epizod. Zatím to je opravdu seznámení se situací po sedmi letech od předchozí sezóny. Druhý díl, i přes svojí pomalost, byl dost zajímavý a temný. Ukázal nám trochu možné budoucí historie, trochu depresivní a zničené. A co je ale na tom nejlepší, vrátil nás znovu na začátek, kdy Logan a Ford postavili první park robotů, kdy se mohli normální (asi jenom bohatí) lidi vyřádit ve světě Divokého západu, indiánů, Číny atd.  Tentokrát návštěvníky parku čeká 20. léta 19. století, kdy i přes krizi po válce, vzniklo mnoho vynálezů a lidstvo pokročilo o míle daleko. Jsem opravdu zvědavý, co mají pro nás tvůrci připraveno dál. Příběh Christine zůstává dále tajemný (i s Teddym), Maeve s Calebem odhalili asi to co neměli. A co Dolores (asi ji budu říkat Charlotte) plánuje s parkem, kdo ví. Začínám chápat Forda, že naučil Dolores a Maeve a další výtvory se vzbouřit, protože v původním parku to bylo o tom, že lidé zneužívali svoji moc ke svým choutkám, odhaleným skrytím přáním. Tak se Ford rozhodl, že je potřeba svět změnit a pomocí robotů lidi trocha poučit. Druhý díl se mi dost líbil a byl skoro dokonalý, ale nechávám si nějaké ta procenta k přeprapivému odhalení záměrů Charlote, Williama a samozřejmě i Christiny, která je momentálně tou nejtajemnější postavou v celém seriálu. -  95 % () (méně) (více)

Annees Folles (2022) (S04E03) 

Po dvou slibných dílech se tentokrát nevracíme k nové Dolores, ale pokračujeme s příběhem Caleba a Maeve. Jejích pokračování ve světě 20. let minulého století stojí za odhalení a za důležitosti prvku překvapení. Jak je vidět, tak tvůrci pro nás připravili několik překvapení, které fanoušci nečekali, příběh Caleba se zvrtnul a je vidět, že je nutné jeho příběh dostat do krize, aby, třeba, mohl pokračovat v jeho optimistickém duchu. Druhým příběhem, který se v rámci této epizody objevil, je Bernardovo znovu vzkříšení. Ten se po se sedmi letech „probudil“ a po své myšlenkové cestě v rámci „poučení“ se vrhnul do pár vraždách (tedy jenom robotů) do spolupráce s tajemným odbojem. Bohužel se mi tento díl nějak moc nelíbil, čekal jsem trocha více. Je to třetí díl, a tak je jisté, že to bude výplňový díl. Během 50 minut, co epizoda trvala, tak jsme nic pořádného nepoznali, pouze několik pošťouchunutí a přkvapení s příslibem, ze ve 4 díle (tedy pokud bude příběhem Bernard, Caleb a Maeve) zažijeme konečně temnou budoucnost, která, pokud se něco nestane, bude temná a lidé budou v područí robotů otročit. 40 % ()

Generation Loss (2022) (S04E04) 

Tak už jsme v půlce a co je nejdůležitější, tak nám přesně v půlce aktuální sezóny tvůrci připravili překvapení. Nebudu říkat jaké, ale očekávání, že se jak ve třetí sezóně jedná o příběhové linky, které jsou všechny v přítomnosti, čeká nás docela šok. Znovu sledujeme Caleba a Maeve v novém parku, kde se pomocí intrik zlé Charlote dozvídáme o tom, co nás čeká za svět, když se podvolíme robotům. Trocha Matrix a trocha Skynet. Moudří už ví… Christin příběh je velmi krátký, znovu se setká se svým „milovaným“ kovbojem. Samozřejmě v alternativní verzi a teď je otázkou, zdali se díky svému kovboji Teddym  dokáže vytrhnout ze své pravidelné činnosti, která je psaní scénářů pro svět robotů. Znovu oživlý Bernard se svým pomocníkem Stubbsem se vrhají za dobrodružstvím bez vyhnance a odpadlíky, které tvoří odboj proti neznámým protivníkům. Čeká nás docela dost překvapení a postupně se dozvídáme kdo je kdo, a v jaké přítomnosti vlastně žijeme. Dozvíme se i to, jak žije dcera Caleba i to, jak skončí Maeve. Samozřejmostí je i tajemný „Muž v černém“,  ze které se bohužel stává i jenom stín původního Williama. Jak asi víte, z předchozích dílů, tak originál je zmražen a vše „zlé“ dělají „robotí“ kopie na příkaz nové zlé postavy Charlote, která od smrti Dolores vládne nad Delosem (Westworldem) pevnou rukou.   Od předchozího dílu nás čeká několik překvapení, a tak hodnotím tuto epizodu celkem lépe, než předchozí. Mých 90 % si naprosto zaslouží. ()

Související novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

05.11.2022

Přestože měli tvůrci seriálového Westworldu Jonathan Nolan a Lisa Joy potvrzenou pátou a finální řadu jejich sci-fi seriálu, HBO od plánů nakonec upustila a projekt tak byl oficiálně zrušen. Popravdě… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Reklama

Reklama