Reklama

Reklama

Westworld

(seriál)
Trailer 4
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2022), 35 h 28 min (Minutáž: 48–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Ed Harris, Shannon Woodward, Luke Hemsworth (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(36)

Seriál inspirovaný stejnojmenným filmem z roku 1973, který napsal a natočil Michael Crichton, pojednává o futuristickém zábavním parku obydleném robotickými bytostmi. Vítejte ve Westworldu! Poznejte svět, který uspokojí všechny vaše touhy... Dramatický seriál z produkce HBO je temnou odyseou, která nás zavede do počátku umělého vědomí a evoluce hříchu. Westworld nám představí svět, kde se protíná blízká budoucnost s minulostí, s níž se dá dle představivosti manipulovat. Svět, ve kterém lze splnit každou lidskou touhu, ať už ušlechtilou, nebo zvrhlou. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Remivsremi k tomuto seriálu (9)

Dobře temperovaný klavír (2016) (S01E09) 

Epizoda, na kterou jsem čekal celou dobu. Chytrá, skvělé zahraná ale ve zbytku řady jaksi ztracená. Podobné tempo měla mít celá sezóna a ne pouze její závěrečná část. ()

Parce Domine (2020) (S03E01) 

Přesně takový start nové sezóny jsem si představoval. Drasticky se změnilo prostředí, což bylo potřeba. V tomto bodě si tvůrci otevřeli bránu možností a příležitosti dokořán. Přejde se více do globálního měřítka, ale příběh bude v zásadě komorní. Střetnou se diametrálně odlišné pohledy pár jedinců a veškeré akční halo se strhne s jejich pomocníky a armádou. Mám z toho dobrý pocit. Doufám, že dostaneme Animatrix v hrané formě. Směřuje to k tomu. Osmitýdenní tour začíná. Poslední poznámka na závěr, nové herecké posily se náramně osvědčily. ()

Zimní linie (2020) (S03E02) 

Stále mě dokáže udivovat ta úchvatná vizuální stránka seriálu. Maeve je výborná protiváha Dolores, akorát občas se její narativ hodně točí v kruhu a přichází únava materiálu. Zde to však nepřišlo i díky změně prostředí. Těším se na další část. ()

Absence pole (2020) (S03E03) 

Epizoda měla bohužel jeden aspekt druhé řady, který mě již hodně unavuje. Další host se probouzí a hledá otázky. Tato repetitivnost značně drobila minulou sezónu a ani zde neprospěla celkové plynulosti děje. Tento opakující se vzorek mi zásadně vadí. Kdyby se soustředilo jen na Dolores a Caleba, máme vyhráno, páč tato linka má patřičný tah na branku a posouvá děj dopředu. Začínám se bát, že letos se nikam zásadně neposuneme a velké otázky se budou řešit až příště. Dodatek na konec, opět se zmínila simulace v simulaci, prozatím to bylo v každé epizodě, to už prostě nemůže být náhoda. Čekám jen na tu neodvratnou chvíli, kdy nám nabídnou modrou či červenou pilulku. ()

Matka vyhnanců (2020) (S03E04) 

Je největší překvapení epizody, že letos pravděpodobně máme pouze jedinou časovou linii? Ale kdeže! Velký twist epizody dává krásný smysl vzhledem k tomu, o koho se jedná. Vlastně každý velký krok se vydařil. Tempo bylo zběsilé, ale přehledné. Děj se neskutečně posunul a šachová partie je rozehraná stále nejednoznačně. Jedná strana sice vede, to však ve velkém měřítku stále nic neznamená. ()

Žánrovka (2020) (S03E05) 

Část, která se naprosto vymyká kompletnímu vyznění seriálu. Zcela vytržena z kontextu. Jakoby jste začali číst Harry Potter od šestého dílu. Nechápu, co zde tvůrci vyváděli. Dali si tu drogu, sepsali si scénář, pak ho vyhodili do vzduchu, pochytaly pár stránek a ty přetavily v epizodu. Moje nadšení z třetí sezóny bylo polito vodou z ledovce a budu hodně přemýšlet, jestli ji mám vůbec dojet do konce. ()

Dekoherence (2020) (S03E06) 

Epizoda toho nabídla hodně, ale právě v tom se utopila. Zbytečně se pospíchalo, každý dostal trošku svého času, výsledek však působil rušivě, hekticky. Zrovna tady se dalo s linkami více vyhrát a v tomto světle se minulá epizoda ještě více jeví jako krádež stopáže, která se dala využít efektivněji a hodnotněji. ()

Volný pěšec (2020) (S03E07) 

Po této epizodě jsem dost rozzuřený. Jasně totiž ukázala, čím mohla třetí sezóna být, kdyby se zbytečně nevětvila a nezobrazovala jednotlivé linky většího počtu charakterů. V celkové kostře mají nějaký smysl, ale zbytečně ředí hlavní děj. Aby se správně odvyprávěly všechny linky hlavní skupiny, byl by potřeba dvojnásobný počet epizod. Konzistentnost a tempo vyprávění děje je hlavním problémem této řady. ()

Teorie krize (2020) (S03E08) 

Jedno velké pompézní nablýskané nic. Jak první sezóna byla do nejmenšího detailu promyšlená horská dráha zorchestrovaná pevnou rukou, tak ta třetí často utíkala do míst, kde zněla falešně, nudně, zbytečně a nuceně. Chvilku to chtělo vypadat jak Fight Club, potom jako Terminátor, ale nikdy se nedosáhlo plného potenciálu a do konce se spíše dopotácelo. ()

Související novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

05.11.2022

Přestože měli tvůrci seriálového Westworldu Jonathan Nolan a Lisa Joy potvrzenou pátou a finální řadu jejich sci-fi seriálu, HBO od plánů nakonec upustila a projekt tak byl oficiálně zrušen. Popravdě… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Reklama

Reklama