Reklama

Reklama

Westworld

(seriál)
Trailer 1
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2022), 35 h 28 min (Minutáž: 48–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Ed Harris, Shannon Woodward, Luke Hemsworth (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(36)

Seriál inspirovaný stejnojmenným filmem z roku 1973, který napsal a natočil Michael Crichton, pojednává o futuristickém zábavním parku obydleném robotickými bytostmi. Vítejte ve Westworldu! Poznejte svět, který uspokojí všechny vaše touhy... Dramatický seriál z produkce HBO je temnou odyseou, která nás zavede do počátku umělého vědomí a evoluce hříchu. Westworld nám představí svět, kde se protíná blízká budoucnost s minulostí, s níž se dá dle představivosti manipulovat. Svět, ve kterém lze splnit každou lidskou touhu, ať už ušlechtilou, nebo zvrhlou. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele jackalsc k tomuto seriálu (7)

Labyrint (2016) (S01) 

Už dlouho mě něco nedostalo do příběhu jak Westworld. A to ani nejsem nějaký příznivce westernů, ale tady k tomu se to hodí brutálně, teď si nedokážu vybavit, že by se westworld odehrával v jiném prostředí. Očekával jsem, že 10 epizoda odkryje většinu tajemství, ale bohužel je to tak jak s každou epizodou. Před každou epizodou očekáváte odpověď na otázky, ale každá epizoda vám dá ještě více otázek než odpovědí. Konec briliantně vymyšlený, ale čekat do začátku roku 2018 na odpovědi na naše otázky? Kurde, stejně nám dají zase ještě více otázek :D Jinak herecké výkony fantastické. Anthony Hopkins do té role sedne jako kdyby mu byla šita namíru a ostatní méně známí herci se alespoň bravůrně ukázali. Jestli Hopkins nebude v druhé sérii, tak to bude hodně smutné a celý seriál ztratí na celkovém duchu... ()

Dveře (2018) (S02) 

SPOILERY!!! První sérii jsem miloval kvůli atmosféře, každý díl měl něco do sebe a po každém díle vznikaly otázky, na které se buď odpovědělo v dalším díle, nebo ne+ přihodily se další. To je základní bod, v této sérii mám pocit, že vše bylo naprosto zjednodušeno, aby to každý pochopil. Ve většině dílů nejsou žádné otázky a když už jsou, tak jsou rychle zodpovězeny. Faktem je že ani jeden díl nebyl řežírován Nolanem, což první a poslední díl první série byl a taky to podle toho vypadalo. Je sice pěkné, že už je naplánována třetí série, ale nemáme se spíše bát? Díky první sérii si WW udělal obrovské jméno, zde nastal propad a velice se divím tak vysokému hodnocení. Celá série se zvrhla kdesi do akční vřavy s absurdními situacemi, která WW absolutně nesluší. Upřímně si myslím, že by bylo lepší, kdyby to už nechali na pokoji. Celá druhá série funguje jako podruhé luhovaný čaj. Chápu, že se snažili přibrat na té vlně úspěchu, ale prostě je tu tak moc zbytečné vaty. Nestalo se mi, že by mě u sledování Westworldu brala dřímota, ale zde se všechno změnilo. Samurajský svět byl naprostý propadák, tam jsem se divil, že jsem se neprobudil až někde nad ránem s vypáleným projektorem. Dolores linka? První série úžasná, zde 80% vopruz, konec zajímavější. V podstatě bych řekl, že tato série byla jaksi spasena Bernardem s Anthony Hopkinsem. Ed Harris taky ze začátku předváděl parádní kouzla, ale na konci vyšuměl jako pára nad hrncem. 10 epizod se mi teda ve finále zdá jako hodně přehnaný kousek na tento scénář. Ovšem pokud třetí série bude v životě Bernarda a Dolores mezi lidmi, pak ano. Řekl bych, že toto by mohlo být zajímavé a v něčem velmi podobné první sérii. Nikdo asi nečekal návrat Hopkinse, ale když se už tak stalo, mohli jsme dostat daleko větší satisfakci ve větším obsazení. První série měla tak luxusní soundtracky, které se zřídkakdy vyskytují zde. Nechápu, když máte další esa v rukávě, proč je nevyužijete. Avšak třeba zmínit i ty výborné díly jako 1, 4, 7. Ostatní jsou takový střed či slabota. Někdy se opravdu zdá jak kdyby s každou další epizodou došlo k úplnému přeobsazení tvůrců. Nechci dávat WW špatné hodnocení, ale 70% je teda max co tomu můžu dát. Nebýt těch dobrých dílů, tak by se to na stupnici hodně přehouplo doleva. Hlavně se v posledním díle podívejte na tu scénu po titulkách, ta je výborná. ()

Hádanka sfingy (2018) (S02E04) 

Takhle jsem si představoval epizody druhé série WW. První epizoda byla slušná, nastartovala ve mě ten těžce popsatelný WW pocit po shlédnutí jakékoliv epizody první série. Druhá a třetí epizoda byla katastrofa. Nemělo to vůbec nic společného s WW, ukázali nám jakýsí jiný park, který světe div se asi nikoho nezajímá. Dolores byla v první sérii jeden z hlavních tahounů, všechno to mysterično kolem ní dělalo tu pravou atmosféru. Zde zatím akorát prudí pod jménem Wyatt, vraždí každého kdo jí přijde pod ruku. Aneb jak udělat z trumfového esa bídnou postavu, která jen obtěžuje diváka neustálým stereotypem. Za mě teda prosím změnit kompletně charakter Dolores, nebo vyškrtnout z příběhu úplně. Bernardova linka je zajímavá a Ed Harris zase předvádí svá klasická čísla, jeho herecký výkon tak pasuje na postavu Man in the black, že po zbytek života asi bude pro mnohé muž v černém. Ta scéna kde v třetí epizodě vběhli vojáci s P-90 absolutně nekrytí do pevnosti byla ale naprosto otřesná a je to přesně ukázka jak by to opravdu nemělo vypadat. ()

Akane No Mai (2018) (S02E05) 

Když jsem říkal, že epizoda 2 a 3 nemá s WW nic společného, tak toto nabývá úplně jiného levelu. Co to jako je? 80% jsme někde ve Sigun World, nepamatuji si ani jedno jméno těch hustýýýých nindžů. Za to mě sakura asi osobně potrestá, ten drsný válečník, nebo ta malovaná kraslice? Pokud se něco jmenuje WestWorld, tak předpokládám, že příběh nevezmou z východu. A hele oni ho fakt vzali. Filmaři se snaží o nějaké city, které naprosto nefungují, celou epizodu jsem se vlastně nic nedozvěděl kromě toho, že Dolores asi chce skalpovat Teddyho, to je úctyhodný výkon na 1 hodinu, aneb jak správně rozmazat psí hovno. Mám asi zavřené všechny tři oči a jen doufám, že v pozdějších epizodách se vlastně dozvím proč jsem musel hodinu přetrpět samurajské máchání mečem, i když se obávám, že vlastně tento díl byl naprosto, ale úplně zbytečný. 80% dílu jsem se musel snažit mít otevřené oči. Dolores a Maeve opět nezklamali, protože se tak zdá, že pokud jsou v díle obsazeny, člověk má pro pravou nudu vystaráno. Jak už tady někdo píše, celý tento koncept se tak rozpadá na fragmenty, že člověk začíná pochybovat, jestli na tom pracovali stejní tvůrci, nebo pokaždé jiný lojza z pod kopca. Je mi líto WW, ale tohle je prostě moc, nedá se jinak, doufám že tohle byl poslední zbytečný díl. Uchylte se prosím správnou cestou. ()

Les Écorchés (2018) (S02E07) 

Možný SPOILER? Konečně je to zase tady. Dlouho jsem pozorně sledoval intra v očekávání víte čeho. Ani jsem v to nedoufal a nevěřil jsem tomu. A jakou radost jsem prožíval když jsem tam to jméno uviděl, takovou jako kdyby jste najednou zjistili, že váš nejoblíbenější seriál obsahoval ješte jednu stejně dlouhou bonusovou epizodu, kterou jste objevili po několika letech. Nevím jestli je Hopkins jakýsi bůh, ale svým návratem znovu vrátil seriál tam kam patří, do pocitů nejistosti, otázek, složitých myšlenek, alternativních realit či kdo ví ješte. Hudební složka konečne bohatě obsazená. Dolores linka se stává zajímavou z epizody na epizodu a zdá se že všechny nudné linky končí a začíná ta pravá jízda. Jen škoda, že trochu pozdě :( Je čas se přípravit na závěrečný mindfuck. ()

The New World (2020) (S03) 

Jak moc jsem měl strach jak se to celé zmrví už z tak špatné druhé série. Seriál mě opravdu překvapil. Zmrvil se ještě víc než byly má nejčernější očekávání. Zdá se mi, že tvůrci si absolutně zpletli buď název, nebo přišli točit nějaký jiný seriál a omylem se dostavili do štábu Westworldu? Jako toto je asi premiéra. Přeměnit tak úžasnou první sérii v nakonec tak zhovadilou akční slátaninu bez příběhu, kde postavy lítají z jednoho koutu do druhého, kde všichni kromě Dolores jsou vykresleni jako tupci a Dolores bez dívání kosí Seracovou armádu jak masomlejnek, toto se fakt musí umět. Opravdu toto by se mělo asi zapsat do učebnic jako návod, jak kompletně se vším absolutně anihilovat dobrý seriál. Já se opravdu nestačím divit těmto hodnocením. Připadá mi to tak, jak kdyby se lidi dívali na Westworld úplně kvůli něčemu jinému a pak ,,Jo něco tam líta. Roboti kosí zástupy tupců, jóóó! Hustý výbuch! Dávám pět hvězd, toto je hustýý!". Hodnocení na IMDB mě ale už tuplem znepokojuje. Kompletní Shift žánrů. Původní Westworld měl označení Sci-Fi,Thriller,Western,Drama, Mysteriózní. Co z toho zůstalo? Možná tak to Sci-Fi+ přidalo se Akční. Ani Thriller už to není, všechno přešlo do čisté akce a k bezhlavému kosení armád jednotlivci. Ohledně nových postav, použiji mou oblíbenou frázi. I skákající supermario je více 3D, než nově vytvořené charaktery, které jen střílí a občas žbleptnou nějakou blbost typu "Do boje! Teď ti ukážu", úroveň konverzací jak u NPC u Bethesdy. Docela smutné je, že tvůrci seriál prostě asi nenechají na pokoji a asi se bohužel dočkáme zase pokračování. Ale zase, kdo ví. Možná se zas chtějí překonat a dokázat světu, že to může být ještě horší. Čas seriálu dávno vypršel a zdá se, že nikdo z tvůrců si to prostě něchce přiznat. A tvůrci dusí a dusí. Vývar z první série se změnil na vodu bez chuti a zápachu, která je pořád advertisována a prodávána jako série Westworldu. Pokud chtěli tvůrci jít na dlouhou trať, neměli si vyčerpat všechny esa v první sérií, nebo to mělo být po první sérii utnuto. A jméno by zůstalo zachováno. Někdo tu dokonce psal, že jsou oznámeny snad další dvě série. No tak toto si už opravdu nemůžu představit, z čeho dalšího brát. Na sérii jsem našel jen jednu pozitivní věc. Nové soundratcky Ramin Djawadiho, který má pár pěkných předělávek starších ale i úplně jiných songů. Netušil jsem, že to někdy řeknu. Ale je to asi poprvé kde mě něco od Nolana opravdu zklamalo. A to i jak první díl jím režírovaný, který se vůbec nelišil od ostatních. Tak i směr a příběh který v podstatě dělal hlavně Nolan a Lisa Joy. Celá série přetrpěna a to čistě jen kvůli doznívání památek na první sérii. Ty památky jsou teď ale úplně pryč a zůstalo jen znechucení. Bravo! Dokázali jste to. ()

Parce Domine (2020) (S03E01) 

Ach. Kde se podělo to kouzlo WestWorldu z první série. Jediné co vidím, že zůstalo jsou asi soundtracky. A proto by jich měli využít alespoň co nejvíc :D Ale potitulková scéna mě docela navnadila. Tak uvidíme. ()

Související novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

05.11.2022

Přestože měli tvůrci seriálového Westworldu Jonathan Nolan a Lisa Joy potvrzenou pátou a finální řadu jejich sci-fi seriálu, HBO od plánů nakonec upustila a projekt tak byl oficiálně zrušen. Popravdě… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Reklama

Reklama