Reklama

Reklama

Westworld

(seriál)
Trailer 3
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2022), 35 h 28 min (Minutáž: 48–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Ed Harris, Shannon Woodward, Luke Hemsworth (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(36)

Seriál inspirovaný stejnojmenným filmem z roku 1973, který napsal a natočil Michael Crichton, pojednává o futuristickém zábavním parku obydleném robotickými bytostmi. Vítejte ve Westworldu! Poznejte svět, který uspokojí všechny vaše touhy... Dramatický seriál z produkce HBO je temnou odyseou, která nás zavede do počátku umělého vědomí a evoluce hříchu. Westworld nám představí svět, kde se protíná blízká budoucnost s minulostí, s níž se dá dle představivosti manipulovat. Svět, ve kterém lze splnit každou lidskou touhu, ať už ušlechtilou, nebo zvrhlou. (HBO Europe)

(více)

Recenze (559)

TaanStari 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit po jedné sérii, která neřekla takřka nic. Zatím dojem jednoznačně pozitivní, ale tohle bylo fakt jen takové 10 hodinové intro do světa Westworldu. Uvidíme, co přinesou další série a jak dlouho tenhle seriál vůbec vydrží. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Za mne nuda až blázen. Děj zmatený a nepřehledný. Taková pokročilá 5D videohra pro zvrhlé násilníky, po dobrodružství toužící blbky a chlapy s malým pérem, pardon sebevědomím. Kdo jiný by chtěl užívat si divokého západu? Původní film jsem neviděla, první řada mne rozhodně nenadchla. 40%. Další řada o maličko lepší než první, třetí a čtvrtá stály za houby. jako celek 35% max. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série byla "budováním atmosféry" roztahaná k usnutí, druhá série byla naprosto uměle a zbytečně překombinovaná a vyprávěná přesmíru zmatečnym způsobem jen aby to vypadalo že je to celý chytřejší, než to je (aniž by se v ní něco reálně vůbec dělo). Celé se to tváří jako něco převratnýho, ve skutečnosti tam nijak moc myšlenek celkově není a ty co tam sou už byly dávno jinde (od Ex Machina přes Doctora Who až po Battlestar Galacticu). Závěrečné (s02) filozofování nad podstatou lidské existence a svobodné vůle okouzlí maximálně američana nebo někoho jinýho kdo nikdy nezakopnul o filozofii. Půlka hype kolem tohodle seriálu je založená na tom, že autoři zvládli prodat sci-fi lidem, co sci-fi jinak neznaj (a nejspíš si pod nim představujou "divný vesmírný pohádky"). Co je iritující je, že ve snaze diváka okouzlit svou chytrostí je ten seriál ve skutečnosti hrozně hloupej, což je skoro urážející tím jak to je místy odfláklý - dost scén na dojem je křečovitejch (zejména později), chování půlky postav ve skutečnosti nedává smysl, kdeco co se tváří že je nějak vysvětlené ve skutečnosti neni (když se nad tím zamyslíte trochu víc). Jako ne, že by to bylo nějak extra špatný, to vůbec, ale kdybych se moh vrátit v čase, tak zkouknu první sérku protože to zpracování za to nejspíš stojí, ale tou druhou už čas znovu neztrácim. Pokud se na tohle někdo chtěl podívat kvůli "vykreslení AI a její interakce s lidmi", tak udělá mnohem líp, když zkoukne výrazně originálnější, lepší, hlubší a zajímvější Humans, kde se téma pitvá v o hodně realističtějším kontextu, o dost víc do hloubky a v širších souvislostech (dobře, odkázané je BBC remake, ale...) ()

Batahst8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprostý strop HBO a jeden z nejlepších seriálů vůbec. Naprosto geniální postavy, naprosto geniální herecký výkony, naprosto genialní scénář, naprosto genialní hudba (3x04 snad jeden z nejlepších soundtracků za poslední dekádu), geniální vizuál. 1. série: 10/10, 2. série: 10/10, 3. série: 10/10 4. série: 10/10. Geniální pecka (Jonathan Nolan a Lisa Joy jsou frajeři)!!!!!!!!!! ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

1. série: Mladší z bratrů Nolanů je opravdu král chytrých scénářů a překvapivých zvratů. Původní, vcelku jednoduchý Westworld dokázal rozvinout do neskutečně komplexního světa propujujícího nejprostší příběhové linky westernových brakových románů a hluboké psychologie androidů, ze které by si určitě ustříkl i R. Scott. A navíc, jak je zvykem u bratrů Nolanů, nic není takové jaké se od začátku zdá. Formát Koz a krve se drží trendu ostatních seriálů i když v tomto případě je ve většině případů nahota užitá k úplně jinému účelu než jen kvůli prosté erotice. Castingově není co vytknout, stačí se podívat na soupisku. Po grandiózním finiši jsem jen přemýšlel, proč pokračovat, když se jim podařilo tak dokonale zakončit. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl naláká, další tři jsou čiré utrpení plné vaty s naprosto nehybným dějem. Až 5. epizoda začne hýbat s dějem a do konce už to jen nabírá tempo. Psychologie postav je dobře vystavěná, jejich vnitřní boj a démony jim věříte. Dokonce i ta filozofická moudra z úst sira Hopkinse zní zcela samozřejmě. Skládání dějevých linek do konečného vyvrcholení, kde spojí věci u nichž byste to nečekali je také dobré. Bohužel však hlavní příběh je veskrze prostinký a ikdyž omotán do skvělého vizuálu a je vyprávěn pomocí spousty náznaků a odboček, nedokáže utáhnout těch 10 hodin, aniž by nenudil. Škoda, že si tvůrci nechávají spoustu korporátních tajemství ohledně Delosu a světa tam venku pro sebe (a pravděpodobně na další série). Takhle z toho jen zbyla filizofická studie o duši a vlastní vůli, kde odpovědí na všechny otázky je tupé násilí. Škoda. - Dostat se do pekla není těžké. To těžké přijde potom. - 65% ()

DEADMANincCZ 

všechny recenze uživatele

První dva (zatím vypuštěný) díly jsou neskutečně našlapaný vrátka pro zbytek první řady, ale žeru to (zatím) všechno, Koncept, podání, herce, myšenku, zpracování, eRkovost, soundtrack (kterej přebíjí i většinu těch filmovejch) i takový to hluboký zamyšlení o tom, jak je vlastně jednoduchý nechat někoho se vybarvit. Uvidíme, jak se to vyvine do konce, ale hrozně si přeju, aby se nastavený tempo udrželo. Mohl bych pak asi v klidu umřít. Nebo minimálně přestat sledovat zbytek ostatních seriálů, páč tahle laťka je hodně vysoko. ()

TETŘEF 

všechny recenze uživatele

Jakoby...dost se mi líbí, že HBO zkusila z hlediska dramaturgie v Pilotu a druhém díle nové postupy jak nám prodat story, která je zajímavá a asi (určitě) i "catchy" z hlediska vysokorozpočtového SCI-FI, ale samotné provedení je někde na půl cesty. A to už dneska nestačí ani na to, aby člověk koukal na epizodu číslo tři. Časy, kdy quality TV HBO, není dost kvality. ()

Toka 

všechny recenze uživatele

Nejlepší seriálová sezóna, kterou kdy televize spatřila. Bez jakékoliv nadsázky. Je to absolutní bomba. Hodně dlouho jsem nezažil tu dychtivost po dalším díle. To, co předvádí Lisa Joy a Jonathan Nolan, je precizně zvládnuté dílo, kde je promyšlený každičký zdánlivě irelevantní detail. Jejich meta vyprávění příběhu sahá od názvu episod a anagramů postav až po covery známé hudby (Paint It Black, No Surprises) s patřičným významem. Ramin Djawadi se svou vyšperkovanou hudbou překonává všechno. Další věc, která nesmí být opominuta - herecké výkony. Ten přechod grimas z emoční hysterie do robotické monotónosti od Evan Rachel Wood, wow! Anthony Hopkins, Ed Harris, Clifton "Mother Fucker" Collins Jr., všichni předvádí fantastické výstupy. Po shlédnutí finále mi nezbývá nic jiného, než pomalu tleskat, znovu a znovu se vracet do promyšlenosti Westworldu, a ztrápeně vyčkávat na druhou řadu. ()

Kaktusak12 

všechny recenze uživatele

Tahle Nolanova futuristická show mě zatím baví, jak po vizuální( úvodní hudba od Djawadiho je skvělá), tak po obsahové stránce.I přesto občas moc nevím co si od Westworldu vlastně myslet a upřímně doufám že se snad ve finále víc ,,rozjede''. ()

zelda82 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku me to ne a ne chytnout, ale rikal jsem si: Vsichni na to pejou ody tak zatni zuby a vydrz. A dobre jsem udelal! Cim bliz konci, tim vetsi spad a grady to ma a tim vic veci do sebe logicky zapadne. Uzasna podivana. ()

Bohnice05 

všechny recenze uživatele

Z počátečního nadšení až k velkému zklamání. Scénáři by prospělo trochu proškrtat a zbavit se tak hluchých a zdlouhavých míst. Zároveň by to chtělo, aby se seriál nebral tak děsně vážně a nesnažil se šokovat za každou cenu. Po druhé sérii končím. Opravdu výborný potenciál byl dle mého promarněn a vznikla tak ve finále otřesná blbost. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálová verze klasického snímku z roku 1973 si jde svou cestou a ihned začne přemírou záhad a tajemství, které jsou každým dílem pomaličku prozrazovány a doplňovány do celkové skládačky. Tempo je pomalé a vůbec celková atmosféra zpočátku vyznívá podivně nudně a nezáživně. V polovině série se však sice tempo nezrychlí, avšak napětí ano. Příběh je velmi dobře napsaný. Má svoji logiku a co je nejdůležitější, dává smysl. Vyrobení roboti najednou začnou přemýšlet a otočí se proti lidem? Ne! Tento stereotyp je tu rozbourán, což dává ději zcela nový rozměr. Vše je zkrátka úplně jinak. Dojde i na filozofii. Pro někoho zřejmě vytvoří vnímání dějství krapet složitější, ale zase až taková hrůza to není. Seriál je ambiciózní a dějově dostatečně zralý. Existenciální úvahy lidských charakterů, kteří jsou v podstatě v roli bohů, vytvářející intriky, vraždy, znásilňování či drancování, prozkoumávají temnou stránku lidstva. Filozofický projev tvůrce parku na konci všeho dění budiž k zamyšlení. Po výpravné stránce je seriál velmi dobře odvedený a tak nevytváří dojem levnosti. Byť by to přeci jen mohlo mít daleko rychlejší tempo, po celkové stránce se jedná o naprosto skvělý počin, který má co říct. ()

hEROic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu komplikované dílo, potenciál je obrovský a provedení není vůbec špatné, ale ta komplikovanost a hlavně ze začátku zdlouhavost je chvílemi ubíjející. Nicméně téma je skvělé a to nečekané rozuzlování prostě funguje. Těším se na další sérii... první 80%. Tak po druhé řadě musím říct, že potenciál se začíná naplňovat! Velká bomba, která mě osobně těžce rozsekala. Stále je to ale brutálně složité, i tak... 90% ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Výborné kombo všetkého, čo na seriáli atraktívne môže byť. Vrátane skvelého finále ! Myšlienka je absolútne pohlcujúca. Keď si sám predstavím, čo by som tam asi tak robil... Od Hopkinsa, cez skvelého Wrighta a výbornú Rachel Wood, až po ostatný casting. Sám som bol veľmi zvedavý, kde sa tento "maze" konči. Snáď neplánujú pokračovanie, nevidím v tom zmysel. Silné 4**** a 82,201% ()

Trešlson 

všechny recenze uživatele

Zajímavá hra s divákem a vipiplaný vizuál i scénář. Bohužel se ale na ploše deseti dílů povětšinu neděje nic moc zajímavého a zhruba v polovině řady už jsem se musel opravdu přemlouvat k tomu, abych Westworld dokoukal. Finále ale Westworld vytáhlo z vod průměru do nadprůměru a nevylučuji, že napodruhé možná sáhnu i po vyšším hodnocení. Více zde: http://t2knews.webnode.cz/l/recenze-westworld/ ()

xmy 

všechny recenze uživatele

Westworld, zajímavý seriál s povedenou atmosférou, který se občas sice trošku vleče, což je asi jedinná vada. Nicméně zvraty, sountrack a příběh obecně jsou na velice dobré úrovni, též herecké výkony (zejm. Anthony Hoppkins, Jeff Wright a Evan R. Wood) též super. Těším se na druhou sérii. 4*- ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Príbeh založený na toľkých logických nezrovnalostiach, že je ťažké uveriť, ako mohol získať toľký ohlas.. pritom sa jedná o veľakrát obohratú pesničku. Navyše mám pocit, že postavy mali od scenáristov naprogramovanú hrubosť a neohrabanosť podobne ako mali naprogramované repliky hlavní hrdinovia od svojich "stvoriteľov". Čo musím hodnotiť kladne, je fakt, do akého skutočne pekného obalu nám tento anti-príbeh tvorcovia zabalili.. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Co od poloviny první série začalo vypadat jako hlubokomylsná a zábavná sci-fi, tak od začátku druhé série se změnilo v nevydržitelně dlouhé kecání o nesmyslech s rádoby přesahem - "metafyzikou" lidského myšlení, ... postavy, které jsem si oblíbil, byly najednou mrtvé nebo se začaly chovat jak naprostí idioti, ... dějově pak je jeden zvrat za druhým, přičemž účel byl asi udělat super zajímavou a opět hlubokomyšlenkovou esej o lidském vnímání a potřebě žít podle své vůle ... Nolan, jeden jako druhý, si hrajou na přechytralé filozofy, mystiky a geniální režiséry, co vždy přinesou divákovi katarzi a jiný pohled na vnímání obrazu ... tak podle mě se pěkně sekli, protože já v tom vidim akorát bordel a jednu velkou plácaninu, co vždy ve výsledku nedává vůbec smysl ... přestaňte to hulit a natočte něco normálního ... děkuji ... ()

Související novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

05.11.2022

Přestože měli tvůrci seriálového Westworldu Jonathan Nolan a Lisa Joy potvrzenou pátou a finální řadu jejich sci-fi seriálu, HBO od plánů nakonec upustila a projekt tak byl oficiálně zrušen. Popravdě… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Reklama

Reklama