Reklama

Reklama

Westworld

(seriál)
Trailer
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2022), 35 h 28 min (Minutáž: 48–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Ed Harris, Shannon Woodward, Luke Hemsworth (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(36)

Seriál inspirovaný stejnojmenným filmem z roku 1973, který napsal a natočil Michael Crichton, pojednává o futuristickém zábavním parku obydleném robotickými bytostmi. Vítejte ve Westworldu! Poznejte svět, který uspokojí všechny vaše touhy... Dramatický seriál z produkce HBO je temnou odyseou, která nás zavede do počátku umělého vědomí a evoluce hříchu. Westworld nám představí svět, kde se protíná blízká budoucnost s minulostí, s níž se dá dle představivosti manipulovat. Svět, ve kterém lze splnit každou lidskou touhu, ať už ušlechtilou, nebo zvrhlou. (HBO Europe)

(více)

Recenze (560)

RedRose 

všechny recenze uživatele

je to zajímavé téma, ale na můj vkus je to trochu moc ukecané a přesto, že mě to zaujalo, je to příšerně utahané... což nebude nevadit, pokud se to udělá správně... po dvou dílech takový lehký nadprůměr, ale ještě vydržím a uvidím co bude dal... /// EDIT: mno... po celé sezóně musím napsat, že je to výborně natočeno, casting byl slušný (i když sympatičtější ženy by se určitě našly), herci to odehráli výborně, vizuálně to bylo téměř dokonalé, ale prostě to asi nebylo pro mě... mám rád vše co se alespoň trochu dotkne sci-fi, ale tady jsem se prostě na spoustě míst nudil a jen čekal a čekal, kdy se to konečně trochu rozhýbe... nedočkal jsem se... šokující zvraty taky nebyly nic extra, takže mi z toho vychází jen ten lehký nadprůměr...64% ()

Franche 

všechny recenze uživatele

První dva díly byly na 5*. Nápad zcela originální a geniální - až mě to nutilo přemýšlet, jestli taky nejsme jen něčí hračka. Nicméně další díly šly, dle mého, do kytek. Tak skvělý nápad a tak špatně uchopený, že i když se na díl díváte dvakrát, všechno je tak gulášově mapované, že se v tom prostě musíte ztratit. V půlce první série už mi to přišlo moc a seriál jsem přestala sledovat. Škoda. ()

Petike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rossum's Universal Robots aneb Koňská opera. To nemyslím iba ako vtip. V seriálovom reboote Crightonovej prekvapujúco pamätihodnej klasiky by sa, paradoxne, Karel tematicky celkom našiel. Prevažne organickí roboti, bioetické a mocenské otázky, ľudská spupnosť a pokušenia, postupne sa stierajúce rozdiely medzi narodenými a vyrobenými... Toto je zďaleka naj-R.U.R.-skejšia ne-R.U.R. v doterajšej televíznej histórii, či už zámerne alebo podvedome. Brynnerov pištoľník, vizuálne citujúci Sedem statočných, je síce fuč, no dostal trefný náprotivok v Harrisovom zámerne vágnom Mužovi v čiernom. Nad všetkým sa aj po desaťročiach zlovestne vznáša vizionársky a pološialený duch zosnulého Arnolda, profesora Rossuma 21. storočia. A máme tu roztomilo temnú a profesionálno-manželskú paródiu na Domina a Helenu, v podobe chladnokrvne napätých konfrontácií Forda a Cullenovej. Prvá séria bola vcelku vydarená, nestrácajúc čas len homážovaním originálu, ale venujúc sa aktívnemu vytvoreniu vlastných záhad a zvratov, zaklincujúc to sebaistými odpoveďami na viaceré z nich, a znepokojujúcim finále. Obsadenie funguje prekvapujúco dobre, obzvlášť Wright, Herthum, Woodová a Simpson, s hereckými donmi Hopkinsom a Harrisom v ich top inteligentno-zlovestnej forme. A Newtonovej Maeve je vcelku šibalka. :-) Po dobrom nadviazaní na prvú sériu tou druhou dvíham hodnotenie zo štyroch hviezd na päť. Rôzne životné a etické chodníčky hostiteľov, či už Dolores, Maeve alebo Akečetu, výrazne pomáhajú so zdôraznením myšlienky, že cesta k plnému vedomiu a poznávaniu sveta na úrovni ľudí nie je proces na jedno kopyto, ale môže byť drasticky rôznorodý. Seriál je do veľkej miery anti-GoT. Násilie a správanie napohľad "badass" postáv (ľudských či robotích) nevzbudzujú infantilné pišťanie a ujúkanie, ale zaslúžene nepríjemné a rozporuplné pocity. Málokedy je to symbolizované lepšie, než v momente, keď Muž v čiernom skloní ustato hlavu, hustý lejak mu steká po strieške klobúka... a on si naplno uvedomuje, kým sa v priebehu desaťročí stal. Kam ho až doviedlo určité životné rozhodnutie, urobené po jednom zážitku plnom citového zúfalstva. Toto si uvedomí v momente, keď po dlhom čase vykonal niečo (pochybne, ale predsa) hrdinské. Zabudnite na fandenie zabijakom. Najďalej sa tu duševne dostávajú tí, ktorí sú ochotní hľadať nenásilné a nesebecké metódy. Duchovná préria je plná padlých hrdinov, ktorí sa zastrájali svojou bezúhonnosťou, ale v mnohom pohoreli na celej čiare, a len pomaly hľadajú cestu späť (ak vôbec). A na tej istej umelej prérii sa nájde aj zopár tých, ktorí sa nesprávali práve najvzornejšie, ale znovu objavili vlastnú ľudskosť - či už prišli na svet v pôrodnici alebo na výrobnej linke parku. //// Zaujímavé komentáre: InJo, Tosim, Morzael, dO_od, Johny M., nascendi, dan4815, DarthFailord, Toka, barteca, looo, martin.filip, Adasin, iXtr3m3, Ryuuhei, Kaluž, Ashleen ()

boo-boo 

všechny recenze uživatele

Nolan ide. Devíz má Westworld požehnane - ako western funguje skvelo, má ťaživú atmosféru, disponuje presným (hoci poväčšinou dosť nevyťaženým) obsadením, bezchybnou výpravou a istou rukou réžie. Na druhej strane treba povedať, že bez Hopkinsa a Harrisa by bol polovičný, ak nie ešte menej, veď taký Marsden je presvedčivejší ako robot než ako človek. Dvojica silných liniek (celý ten humbuk okolo Maeve kríva až strach, takže to proste nepočítam) sa na konci dočká skvostného vrcholu, ktorý dosť výraze napomáha dojmu zo seriálu ako celku, a mňa osobne bude dejový oblúk okolo muža v čiernom ešte nejakú dobu fascinovať. Pointa okolo celého parku je hádam ešte silnejšia a desí tým, aké otázky kladie a akých vízií sa dotýka. No proste, ako veľmi som chcel, aby prišiel taký ten "všetko je inak moment", tak aj prišiel. Koniec naznačuje všeličo, ale nemyslím si, že druhá séria naň nadviaže. ()

fincik 

všechny recenze uživatele

Mnoho povyku pro nic. Plno nic neříkajících žvástů a skutek utek. To tam těch Hopkinsů může hrát třeba deset. Nolan není žádnej génius. Nuda, nuda, nuda! Zbytečně nadhodnocený seriál. ()

Kukolar 

všechny recenze uživatele

Po 1. časti odpadávam. Náklad. EDIT: Videná prvá séria a jednu hviezdu dávam dole. Nápad geniálny, ale veľmi často zbytočne prekomplikované. ()

PaRi 

všechny recenze uživatele

Nemám rád propojování žánrů a to mi už zůstane. A také nemám, až na výjimky, rád seriály a s tím také nic neudělám. Tak přeji dobrou zábavu. Já to vzdal u poloviny prvního dílu. Tohle dílo mi nestojí za to, abych mu věnoval 10 hodin svého drahocenného času u vědomí, kolik opravdových filmových perel za celou éru kinematografie jsem ještě neviděl. Jdu se poohlédnout po něčem, kde najdu umění a ne jenom zábavu dobře řemeslně zvládnutou. ()

Raagash 

všechny recenze uživatele

Serial velice kvalitni, koncertni herecke vykony (Hopkins, Harris). Co zatim prvni serii trochu skodi je ta nevyrovnanost dilu (1, 9 a 10 dil pecky, zbytek tak trochu do poctu). Uvidime co druha serie. P.S. Velice kvalitni OST ()

Luxocculta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně zajímavý námět, skvělí herci, krásná hudba a nádherné prostředí divokého západu, v němž se odehrává příběh, kterému, přes některá nepodstatná překvapení, vidíte téměř od začátku tak trochu do karet. Nebo se to alespoň zatím tak zdá. Nicméně umí natěšit na další díly. Největším překvapením pro mě ale nejspíš bude, jestli se seriál dostane přes dvě série a udrží si nadále svoji úroveň. ()

MAAUZ 

všechny recenze uživatele

TVL nevim. Fakt netušim, co sem napsat. Nolan a Hopkins jsou géniové, ale druhá řada mě bude muset víc nadchnout nebo Westworld schytá ve finále hvězdy jen 3. ()

fallanga 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Westworld má vynikající nápad a provedení, které sráží dolů pouze délka. Jinak je to vlastně dokonalé, příběh je typicky Nolanovský, komplikovaný, přesto přehledný, s chytře provedenými zvraty, nutící zapřemýšlet se, akce, když tam nějaká je, je brutální a krvavá, postavy jsou dokonale napsané, jejich vývoj a propojení jednotlivých příběhů je geniální. Skvělé herecké výkony jenom podtrhují uvěřitelnost postav. I hudba se celkem povedla a to i přesto, že jediný opravdu zapamatovatelný kousek je intro. Vytkl bych tedy jenom rozvleklost seriálu, některé díly by bylo potřeba zkrátit o pár minut, finále obvzlášť. Taky malinký zmatek ohledně samotného fungování parku mi trošičku vadil. Na konci jsem všechno pochopil, ale ze začátku jsem nechápal, jak funguje recyklace robotů, což mě odvádělo od hlubokých filosofických myšlenek, které měl příběh navodit. Místo toho jsem přemýšlel, jak může vlastně Dolores být v jednom okamžiku v parku s Williamem a v druhém být v centrále Westworldu a mluvit s Bernardem. Přestože to bylo vysvětleno, tak to bylo vysvětleno pozdě. ()

tynuska37 

všechny recenze uživatele

Já jsem věděla, když jsem viděla, že je pod tím podepsaný jeden z bratrů Nolanových, že to bude hodně dobré, takže nemůžu říct, že bych byla nějak zvlášť překvapená. Je to totiž hodně dobré. HODNĚ. Přitažlivý žánr, který kombinuje western se sci-fi a lidskost s bestiálností. Podpis Nolanů je na tom jasně vidět, a to zvlášť v závěru, kdy do sebe zapadnou všechny kousky skládačky. Jsem opravdu zvědavá, jakým směrem se tvůrci vydají ve druhé řadě, protože konec té první nabízí celou řadu úvah a teorií... ()

Tarhiel 

všechny recenze uživatele

Westworld, o ktorom som sa úplne náhodu dozvedel od kolegu. Prvý deň sem s priateľom pozreli prvé tri diely, druhý dva, a tretí posledné 4, po súčasnú, predposlednú epizódu. Seriál, kde sa snúbi meta-príbeh, alegórie o stvorení a stvoriteľoch, a k tomu správne použitý IT žargón je nevídanou kombináciou a scenáristi na čele s Jonathanom Nolanom na prvú sériu použili to, čo by som očakával, že roztiahnu na celý seriál (a tá hudba!). Dúfam, že tvorcom nedôjde dych, zatiaľ je to veľmi dobré. ()

King.D 

všechny recenze uživatele

Původně jsem myslel, že seriálem roku 2016 pro mě bude STRANGER THINGS, ale tohle byl o poznání větší mindf*ck. Prvních pár dílů, kdy se stále vracíme na začátek, nás pomalu seznamuje s principy hry a za tím vším rozehrává hru mnohem větší. Hrátky s časem, twisty, double twisty, podmanivá hudba. Některé otázky pro mě sice zůstaly nezodpovězeny, ale třeba jsem jen nedával pozor. Snad si i další sezóna uchová takové tempo a nebude se zbytečně tlačit na pilu. Zatím 90% ()

misar3 

všechny recenze uživatele

Westworld rozhodně umí vtáhnout do děje. Emoce jsou uvěřitelné, charaktery jasně vyobrazené. Uvítal bych lepší vysvětlovačku s naprogramováním Westworldu. Kdy se přesně dějové linky resetují, jak dlouho běží, než se resetují, pokud host vstoupí do dějové linky, může ji prodloužit na neurčito, takže postava se neresetuje, dokud nezemře? Občas nebylo zřejmé, kdy přesně probíhají proslovy s osadníky ve skutečném světě. Protože Dolores byla ve Westworldu s hostem a zároven si s ní povídal jeden z doktorů. Možná se jedná o moje pochybení a špatnou pozornost anebo se jedná o nedotažení ze strany tvůrců. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Westworld je na první pohled úžasnej. Má až na pár vyjímek sympatický obsazení v čele s Hopkinsnem, kterej působí hodně démonicky a tomu sedí. Nemám vůbec problém s celým tímhle příběhem a ani s tím, kam se to pomalu odvíjí, ale příjde mi, že je tu spoustu nudných kliček, obklik a slepých ulic, který nic neříkají, prostě hluchý a prázdný pasáže k ničemu. To mi trochu kazí jinak dobrej výsledek. 1. série se povedla. Uvidíme, jestli se to pořádně rozjede. ()

Související novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

05.11.2022

Přestože měli tvůrci seriálového Westworldu Jonathan Nolan a Lisa Joy potvrzenou pátou a finální řadu jejich sci-fi seriálu, HBO od plánů nakonec upustila a projekt tak byl oficiálně zrušen. Popravdě… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Reklama

Reklama