Reklama

Reklama

Westworld

(seriál)
Trailer 1
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2022), 35 h 28 min (Minutáž: 48–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Ed Harris, Shannon Woodward, Luke Hemsworth (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(36)

Seriál inspirovaný stejnojmenným filmem z roku 1973, který napsal a natočil Michael Crichton, pojednává o futuristickém zábavním parku obydleném robotickými bytostmi. Vítejte ve Westworldu! Poznejte svět, který uspokojí všechny vaše touhy... Dramatický seriál z produkce HBO je temnou odyseou, která nás zavede do počátku umělého vědomí a evoluce hříchu. Westworld nám představí svět, kde se protíná blízká budoucnost s minulostí, s níž se dá dle představivosti manipulovat. Svět, ve kterém lze splnit každou lidskou touhu, ať už ušlechtilou, nebo zvrhlou. (HBO Europe)

(více)

Recenze (559)

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Roboti v zabavnom parku. Prva seria parada, novy svet, nove pravidla, postavy ktore maju tajomstva, skvely Anthony Hopkins. Preco ti technici pomahaju Meave? Preco ju nevypnu a nerozoberu ako chybu v programe?  Druha seria vzbura robotov, nechapem preco vsetci nasleduju Dolores, co je tam ona?  Tretia seria sa uz neodohrava v parku a vypla som po druhom dieli.  A este v celom seriali je vela nahoty a nasilia. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Prvotní zaujetí velmi rychle vyprchalo. Koukal jsem na díl 1, 2, 3 a 10. Od dvojky jsem se nudil, furt to samé dokola, trojka zase to samé, čtyřku už jsem po chvilce vypnul, no a desítka jen abych věděl, jak to dopadne. O nic jsem nepřišel. Námět OK, takový retro Free Man 2021, ale ta unylost a nuda, to bylo nepřekonatelné. (15%) ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

U všetkých seriálov je dôležité, či vás dokážu zaujať už v úvodných epizódach, pretože od toho sa následne odvíja celkový záujem o sledovanie zvyšných dielov. V prípade Westworld boli hlavne v prvej polovici sezóny epizódy dosť rozvláčne a nezáživné, čo ma takmer odradilo od pokračovania v pozeraní. Westernová časť príbehu ma zo začiatku bavila viac než dejová linka v reálnom svete, čo sa však paradoxne v druhej polovici zmenilo. Príbeh konečne dostal grády, prišlo pár nečakaných zvratov (hoci občas logicky dosť na hrane) a podstatne sa zvýšilo napätie, a aj môj záujem o vývin príbehu. Čo sa týka technickej stránky, tie peniaze tam rozhodne vidno a v tomto smere ide o seriálovú špičku. V rámci hereckého obsadenia si osobitnú pochvalu jednoznačne zaslúži dokonalý Anthony Hopkins. /75%/. Druhá séria od začiatku nasadzuje zbesilé tempo a na rozdiel od prvej série tu v úvodných epizódach nuda nehrozí. Neskôr sa však príbeh začal zamotávať v spleti zbytočných dejových odbočiek (samuraji) a rozdrobených dejových liniek naprieč viacerými časovými osami. Výsledok sa síce tvári zložito a zamotane, ale to automaticky neznamená, že ide o geniálne dielo, a že divák musí to vyústenie nutne akceptovať. Po hereckej a technickej stránke ide samozrejme o vysoko kvalitný produkt, ale po príbehovej stránke to už nie je ono. /60%/. Tretia séria je pocitovo úplne iný seriál, a to nielen dejovým zasadením, ale aj atmosférou a celkovým feelingom.  Môj počiatočný skeptický prístup bol zhruba v polovici série zmetený relatívne zaujímavo sa rysujúcim dejom, avšak záverečné epizódy vôbec nenaplnil moje očakávania. Linky niektorých postáv (Maeve) sú už fakt nezáživné, a taktiež ma irituje tá amatérska akcia plná očividnej neschopnosti vôbec niečo trafiť. Do ďalšej série sa mi veru veľmi nechce.../60%/. Tak v rámci zotrvačnosti som si pozrel aj finálnu sériu, hoci nejaký hlbší záujem o konečný výsledok sa u mňa akosi nedostavil. Proste už to nie ten seriál, do ktorého som v rámci prvých dvoch sérii vstupoval. Zostal len názov a ide tu v podstate o niečo úplne iné. Ako zlé to určite nebolo, to určite nie, nemôžem tomu uprieť minimálne herecké či vizuálne kvality, a niektoré epizódy boli veľmi zaujímavé. Hlavne v druhej polovici série sa príbeh rysoval v celkom zaujímavých kontúrach, ale v úplnom závere sa to opäť devalvovalo v nezmyselné preteky v odstraňovaní postáv a prapodivných dejových oblúkov. /60%/. ()

kubas369 

všechny recenze uživatele

4/10. Hrozná nuda, materiál na dvouhodinový film rozmatlaný na 10 dílný seriál po hodině. Škoda, docela zajímavý námět a svět totálně utopený v příšerným scénáři s naprosto průhlednými cliffhangery. Druhou řadu už zkoušet nehodlám vážím si totiž svého času. ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá série je otřesná, zajímavý nápad je dokola a dokola pořád rozmělňován a přežvýkáván. Zřejmě je třeba vytěžit ho až na subatomární úroveň. Díly jsou tvořen z velké části nekonečnými kecy a flashbacky, na které je nuda po tisící koukat. Jediná možnost je rychloposuv... ale to už nato rovnou nemusím koukat vůbec. Vizuál je pořád velmi dobrý. Bohužel některé postavy neumí moc hrát, pokud byly díly epické tak to moc nevadilo, pokud však mají předstírat emoce, už to moc nejde... občas je to k smíchu. Bojím se páté série, kdy by mohl seriál směřovat až někam k Odpadu! a to by byla škoda. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutní mistrovský kousek s dobrými herci, emocionální muzikou a dějovými zvraty, které střídají dějové zvraty. Rozhodně seriál, který se zaobírá tím, co dělá člověka člověkem. Dobré tempo, které uteče jako voda, protože se neustále střídá dění v parku a mimo něj. Spousta věcí člověk nemá šanci prostě předpovědět, ale přesto přese všechno jsou tu náznaky. Anthony Hopkins a Ed Harris jsou veteráni, kteří předvádějí naprosto impozantní herecké výkony a jejich společné scény jsou vrchol. Evan Rachel Wood si ale zaslouží též zmínku její změny od bezbranné dámy k terminátorovi jsou pastvou pro oči a Ben Barnes je slizký jako Jigsaw. Nejpamětihodnější finále jakéhokoliv seriálu. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Prvá séria - už prvá časť naznačila to, čo mohlo byť na Westworlde zaujímavé - hĺbavejší, pomalší, "thought provoking" náhľad na Crichtonov "Jurský Park s ľudmi". O dosť lepšie chytenie látky ako filmy zo sedemdesiatych rokov. Veľký rozpočet, kopec skvelých hercov, výborná hudba Djawadiho, radosť sledovať. Rozjazd je síce pomalší, no o to lepší ťah na bránu v druhej polovici série (od tretej časti to už má grády, aké by som od ranku takého seriálu očakával) Prekvapí vás nie len etická hĺbka "čo je ešte robot a čo už je ľudská bytosť" ale príjemne prekvapila aj druhá rovina, každá postava manažmentu parku poťahuje za svoje nitky (a ako bonus, sú tu hry s časom, veď je to Nolanovka, je to tradícia v rodine :D ). Slušné, veľmi slušné, (siedma časť je úplne MEGA). Cela séria, za 5*, najvyššia možná kvalita. Zbožňujem seriály, ktore vás donútia premýšľať na plné obrátky. Druhá séria - pokračuje v cestičke, ktorá jej vyšľapala prvá séria, avšak už to nie je také výrazne ako predtým a veľmi sa to tlači do náboženských spojitosti. No stále je to kvalitná "podívaná", síce miestami až trošku neprehľadná, dejových liniek je možno už priveľa a sú rozťahané príliš na široko, ale kvalita tu jednoznačne je - za 4*. Tretia séria - Seriál sa vybral novým smerom, dalo by sa povedať, že píše svoju novú kapitolu, je to od povodeného námetu už trochu ďalej. Je to stále fajn, no seriál začína trochu strácať dych, prišlo mi to ako trochu slabšia verzia Blade Runnera mixnutá s "veľkým bratom", ktorá je síce po vizuálnej stránke prvotriedne spracovaná (exteriéry, interiéry, použitie kamier, či akčné scény hneď v prvej časti - mňamka), no i tak po obsahovej stránke pomerne stráca na predchádzajúce serie. Tretia séria za mňa veľmi pokrivkávajúce 4* (alebo skôr už tri a pol). Štvrtá séria: Nova séria a opäť nová kapitola.... Táto séria ma bavila najmenej, sklamalo ma to, že v prvej polovici príde síce jeden veľký zvrat, no na pomery Westworldu je veľmi lacný a cítiť ho na míle ďaleko, lebo je to kópia už videných vecí z predchádzajúcich sérii len s otočeným garde (aj kúzelníci vedia, že neopakujte svoje najlepšie triky pred tým istým publikom). Posledné časti sa usilovne snažili vyžehliť situáciu a pošramotenú povesť, no nepodarilo sa to úplne. Za mňa tak tri a pol *. Žiaľ, vyzerá to tak, že finálnej piatej série sa zrejme nikdy nedočkáme. Seriál skončil takmer ukončený, no predsa tu len ostáva pachuť otvorených dejových liniek, kde sa mohlo pokračovať. Výsledné hodnotenie - škoda, že nemáme kompletný zážitok, no i tak je to kvalita za 4 hviezdičky, kde seriál ťahali hlavne prvé dve série. ()

Danthare 

všechny recenze uživatele

Výborná oddechovka pro náročného fanouška scifi v netradičním westernovém hábitu, šmrncnutém krimi zápletkou. Otázkou zůstává kdo je kdo :) , a to až do konce! ()

shaacul 

všechny recenze uživatele

Po prvních 2-3 dílech jsem to viděl na slabé ***, většina motivů známe už odjinud, velkolepé kulisy, drahá výprava, ale za tím vším prázdný a jednoduchý příběh. Na rozdíl od jiných seriálů si ale nechali tvůrci to nejlepší nakonec, dočkáme se několika nečekaných zvratů, dva, tři největší pozvednou první sérii až k ***** hvězdám. Konec bohužel opět trochu sklouzne po zvratech k očekávaně "překvapivému" a tak dávám první sérii ****. Velmi dobře by mohlo fungovat jako uzavřená minisérie, zároveň je otevřeno dost motivů pro zajímavé pokračování v budoucnu. Zvlášť jsem zvědavý na to co se dělo na pozadí v pozadí (v obrazu) v posledních dílech a to zda to bude mít nějaký význam pro další potenciální velký zvrat v další sérii. Zatím nejlepší seriál roku. ()

Eywa11 

všechny recenze uživatele

"Who you really are"? Westworld, zábavný park pre dospelých, by z vás odpoveď dostal veľmi rýchlo. Len škoda, že sa ukazuje, že ľudia sú vlastne nehumánne monštrá (česť výnimkám). Myslím si, že keby je tento svet reálny, v skutočnosti by sa chovali obdobne. Prvé časti seriálu ma nejak zvlášť neohromili, ale strašne ma upútala myšlienka celého konceptu, má to fakt ohromný potenciál. No časti ubúdali a ja som sa začala nudiť, myslela som, že to vzdám, no v cca v polke sa to celé zvrtlo a nabralo na obrátkach až k finálnej časti, ktorá bola jednou z naj, ak aj nie najlepšou finálnou časťou seriálu akú som kedy videla. ()

Aquarii 

všechny recenze uživatele

Nejsem seriálový typ a už vůbec ne fanda do westernu a sci-fi. Ale tohle mě opravdu odrovnalo. Od hudby, přes děj až po neustálá překvapení. Happy end rozhodně nečekejte. I u posledního dílu stále nevím, jak,to celé bylo myšleno. Uff. Kam se hrabou Game of Thrones... ()

Vakosik 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že posledních deset let se seriálům vede tak jako nikdy předtím. Každý filmový fanoušek, který tuto formu zavrhuje nebo ho jen míjí, se okrádá o moc zajímavé projekty, kterých za tu dobu vzniklo tak velké množství, že to průměrný divák vzhledem k jejich časové náročnosti ani nemůže stíhat sledovat. I na tomto poli se totiž rodí výjimečná díla a Westworld mezi ně rozhodně patří. Skvělé se mu podařilo využít seriálové formy. Do filmu by se tak rozsáhlý příběh s takovým vyjádřením nenacpal a první série není pobídkou k druhé sérii, ale sama tvoří soběstačný celek, který by dával smysl i bez dalšího pokračování (jež má ale stále dveře otevřené) a takový postup u seriálu velmi oceňuji (délka projektu by podle mě měla být vždy předem ohraničená, jinak se z toho snaží jen ždímat peníze). Svých deset dílů využívá plně, bez zbytečné vaty. Zatímco u některých seriálů mám pocit, že to snad museli psát a měnit v průběhu, protože to v jisté části začne zabíhat do zcela nepodstatných, nudných odboček (a ztrácí to tak dech) jen proto, aby se naplnil počet dílů, Westworld je naplánován do puntíku přesně. Divák sice může mít pocit, že se vše odehrává jen v náznaku a mnoho věcí nedává smysl, ale v posledním dílu do sebe vše geniálně zapadne, všechny příběhové linie se spojí a hlavní pointa se odkryje až v posledních dvou minutách. Toto finále je natočeno tak úchvatně a se smyslem pro detail a s úžasnou atmosférou, že jsem si ho pouštěl třikrát a stále mě uhranuje. Herecké obsazení se také povedlo. Asi nepřekvapí, že nejčastěji se bude mluvit o Hopkinsovi, ale ten svoji postavu (pro mě nejzajímavější) zahrál brilantně a se svým charismatem se k ní perfektně hodil. Evan Rachel Wood umí z té něžné tváře přejít k ďábelskému, nepříčetnému pohledu, což se na konci, při proměně její osobnosti, hezky uplatnilo. Zde by měl být prostor pro nějaké výtky, co mě při sledování nudilo nebo zamrzelo, ale opravdu o ničem nevím. Jedná se o neobyčejně chytrý projekt, o perfektní, poctivou a promyšlenou filmařskou práci se skvělými dialogy. Těch deset hodin tomu obětujte! ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ si dovolím Westworld hodnotiť plným počtom, i keď u hodnotenia prvej série ostávam u 4 hviezd, na ktoré mi vyšiel priemer hodnotení epizó. Stojím si za názorom, že televízia potrebuje tieto inteligentné seriály, ktoré sa hrajú s divákom a na ploche 10 dielov pomaly, no iste sledujú vopred vytýčenú trasu. Ale opäť je tu nolanovský neduh. Podobne ako u mnohých J. Nolanových iných scenáristických kúskov, nie je to tak hrozne chytré, ako je to skôr prekombinované. Seriál sa utápa vo vlastnej ambicióznosti, čím však mierne zabíja pôžitok z číreho sledovania, nedávajúc divákovi príliš šancí všetko na prvýkrát pobrať. Tí, čo si však trúfnu na druhú projekciu, neoľutujú. I keď sa Westworld mohol občas zdať pomalý, na druhýkrát som si vychutnávala jeho krasojazdu plnú skvelých záberov a dialógov. Už prvý raz som Nolanovi verila, že vie, čo robí a záver prvej série aj ukázal, že vedel. Až po druhom zhliadnutí som si ale uvedomila, ako jasnú víziu tvorcovia sledovali, ako jasne bol celý príbeh vopred nalinkovaný. Malé skryté odkazy na veci budúce, úryvky dialógov, ktoré až neskôr nabrali zmysel, i výborná herecká práca Anthony Hopkinsa, ktorý majstrovsky každým pohľadom, pousmiatím, zamračením dával celú dobu najavo viac, než dokáže len scenár. Djawadiho hudba je bezmála dokonalá, klavírne tóny i orchestrálne skladby sú úžasné, atmosféru nielen dotvárajúc, ale úžasne fungujú na meta úrovni, okamžite divákovi hovoriac, na ktoré momenty v seriály scéna odkazuje. Atmosféra je abramsovsky mysteriózna, pútavá a návyková, avšak trošku jej to kazí tempo, ktoré zhruba v strede stratí pre rozťahanosť jednotlivých liniek drajv. O dve epizódy menej - dokonalosť. Charaktery sú však zaujímavé, premyslené do detialu a kráľovsky sú i zahrané. Hopkins vládne, Harris je výborný, Wood nemenej dobrá a medzi psotavami nechýba chémia. HBO si pripisuje ďalší kvalitný kúsok, nedivme sa všetci, len sa radujme. ()

matolos1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čerstvo po dopozeraní a mám z toho úplne rozpoltenú hlavu. Tento seriál nie je zlý ale zase nie je úplne dokonalý. Subjektívne by som ho nazval ako veľmi zaujímavý a zároveň jedinečný v ohľade žánrovosti a námetu. Lenže celkový dojem na mňa až tak moc neurobil. Medzi tými programátormi, ktorý sa akože do toho rozumejú, medzi výtvormi, ktoré sa ženú za niečím a pri tom ani nevedia za čím lebo si to stále kvôli svojím mentálnym poruchám nevedia vysvetliť, medzi hosťami, ktorý si každý snaží presadiť svoj vlastný názor medzi ostatnými lebo je to buď namyslený samozvanca alebo ustráchaný pajác, medzi týmito všetkými som si ja osobne( myslím si, že nie som tu jediný) nenašiel žiadnu postavu, ktorá by ma svojimi charakteristickými črtami alebo samotným dejovým zasadením nejako zaujala. Úžasné prostredie westernu, ktoré ma hneď k sebe vtiahne ale popri tom vedomí, že je to stále skombinované s inším žánrom to nevie byť plnohodnotne vystavané. Všetky teórie, dialógy, krvilačné paľby sú fajn, ale stále nie dostatočné. Je to ako keď si v reštaurácii objednáte veľmi drahé jedlo a viete že je fajn, lenže keď ho dojete tak vám tam niečo chýbalo, ale napriek tomu, že sa snažíte nájsť čo tak neviete na to prísť. Snáď to príde v druhej sérii. ()

Související novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

05.11.2022

Přestože měli tvůrci seriálového Westworldu Jonathan Nolan a Lisa Joy potvrzenou pátou a finální řadu jejich sci-fi seriálu, HBO od plánů nakonec upustila a projekt tak byl oficiálně zrušen. Popravdě… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Reklama

Reklama