Reklama

Reklama

Westworld

(seriál)
Trailer 4
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2022), 35 h 28 min (Minutáž: 48–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Ed Harris, Shannon Woodward, Luke Hemsworth (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(36)

Seriál inspirovaný stejnojmenným filmem z roku 1973, který napsal a natočil Michael Crichton, pojednává o futuristickém zábavním parku obydleném robotickými bytostmi. Vítejte ve Westworldu! Poznejte svět, který uspokojí všechny vaše touhy... Dramatický seriál z produkce HBO je temnou odyseou, která nás zavede do počátku umělého vědomí a evoluce hříchu. Westworld nám představí svět, kde se protíná blízká budoucnost s minulostí, s níž se dá dle představivosti manipulovat. Svět, ve kterém lze splnit každou lidskou touhu, ať už ušlechtilou, nebo zvrhlou. (HBO Europe)

(více)

Recenze (559)

only_serials 

všechny recenze uživatele

9 dilu se vse chystalo na ohromny finale.. jenze ono v poslednim dile nejak neprislo... jinak se mi 1. serie ale fakt libila. Super koncept a zeru scenu kdyz Hector prijizdi do mesta.. ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ ma seriál pobavil a nijako neznechutil či neunudil takže dávam 4 hviezdy a keďže ma tento seriál zase nezaujal až natoľko aby som sériu dopozeral dokonca nedávam čistých 5 hviezd. Snáď sa to neskončí nejakou vzburou strojou pretože zatiaľ tomu všetko nasvedčuje. ()

jfaba 

všechny recenze uživatele

Měl jsem (minulý čas je namístě) s tímto seriálem tři problémy. 1) popření třech zákonů robotiky (i když, koho to dnes zajímá a ví o nich?) no nic. 2) dabing (ne jak to bylo namluvené, ale použitá slova, fráze apod.). Vadí mi v cizích filmech, když řeknou „běž do Prčic.“ Kdo v cizině ví kam a co to je. To neví kde to je ani u nás. Použité fráze co se používají u nás, v cizích filmech nemají co dělat. 3) vulgární, krvavé, sprosté (nejsem cimprlich, ale myslím, že cz dabing si přidal. A navíc Fargo se mi moc líbilo.) A teď k věci. I když toto k věci nebylo? No dál... Celý seriál na mě působil jako z umělé hmoty. Postavy, kulisy, příroda, ba i chování lidí. Hlavně ve fabrice mi to připomínalo jako ve fabrice. Podobnost čistě náhodná? Herecké výkony? Hopkins, Harris, Wood, Wright, jo hráli skvěle, ale moc mě to nepřesvědčilo. U prvního dílu jsem usnul. Dalších pět jsem se nudil a když začala bordelmamá přeprogramovávat samu sebe (jak se to jen naučila?), tak to už bylo na mě moc. Poslední díl/film (díl má hodinu 26min. Není to 10x60!!!) stačí pro někoho, kdo nechce sledovat předchozích 9 hodin. Tam je asi všechno. Konec? Viz bod 1). Nepochopil jsem, co tam dělali ti indiáni a „příšery“. A jakou tam měli funkci. Zkrátka podle mě, přeceňovaný seriál. Asi pro neukojení nízkých pudů diváků. Chtěli by tam jet. Mimochodem, dívali jste se do sebe? Nejdou vám náhodou vypnout motorické funkce? U mě za ** ()

Luckyboy 

všechny recenze uživatele

První série ukázala, že v dalších sériích může jít o něco skvělého, anebo se látka první sérií vyčerpá a nic víc, než zajímavá hra na "budoucnost a umělá inteligence" kombinovaná se spotřební společností z toho nebude. Westernové prostředí je takový hezký bonus. ()

karlmarx 

všechny recenze uživatele

Jednoduše GENIÁLNÍ. Propletenost dějových linek a námět v sobě propojila kousky jako je Truman Show, Inception či Game of Thrones, nečekané zvraty a skvělé provedení pak udělalo z Westworldu perlu. Skvělé herecké výkony jsou třešinkou na dortu celé show - Evan Rachel Wood jako Dolores dělala svým výkonem čest hereckému umění, no bomba, Hopkins taky jako vždy skvělý. Pro největší návaznost je prima seriál zkouknout najednou, jinak si neumím představit, jak by všechny ty drobný náznaky mohly dávat smysl. Uvidíme, co se vyvine z druhé série, když už je hlavní překombinovanost odhalena, překonat tady staršího bráchu á la season 1 bude totiž docela ořech. ()

veselya 

všechny recenze uživatele

Já seriál zhltnul jak oběd od mámy... Nolan zaválel! Seriál celou dobu překvapuje, napíná a chcete vědět stále víc o tom úžasném světě. Anthony si zase vybral postavu, kterou dokáže zahrát briliantně a táhne seriál do výšin s dalšími hereckými výkony. Shrnuto a podtrženo: Seriál staví na úžasném nápadu a určitě stojí za zhlédnutí a už se nemůžu dočkat další série! Doufám, že bude lepší jak první... 2018 ()

patrik1177 

všechny recenze uživatele

Seriál komentujem s časovým odstupom od zhliadnutia 1. série, pričom sa nezadržateľne blíži premiéra 2. série. Pred premiérou som celé mesiace všade čítal, aký bude Westworld z dielne HBO úžasný seriál, ako dokonca obľúbenosťou predčí najsledovanejší seriál HBO Game of Thrones. A neviem ako sa to podarilo, ale naozaj sa to podarilo ... teda aspoň pre niektorých. Čo sa mňa týka, tak určite to nie je žiadny hit. A na seriál Game of Thrones to nemalo ani náhodou. Prvé 2 diely som pozeral počas premiéry, čo znamená 1 diel za týždeň. Lenže taký spôsob sledovania mi nevyhoval. Úvod série bol taký chaotický, že som vždy úplne zabudol, čo sa dialo v predchádzajúcom dieli. Tak som si seriál pozrel až po vydaní všetkých dielov. A čo som zistil? Úvod bol slabý. Od 3. epizódy sa začal dej vylepšovať a pre mňa nastal vrchol série 7. dilem. Diely 8-10 boli slabé, Očakával som veľkolepé finále a nedostal som ho. Pár prekvapivých momentov sa našlo, ale celkovo bolo finále o ničom. Dej seriálu ma celkovo veľmi nezaujal, z postáv ma najviac zaujala Maeve a jej dejová linka. Ale presne ako u GOT ma zaujali brutálne scény a nemilosrdné zabíjanie hlavných postáv. Ja osobne by som bol najradšej, keby ďalšie série seriálu nevznikli, ale bez ohľadu na moje želanie ďalšej série vznikajú, ale ja ich fakt vidieť nechcem. Hoci mi tu z jednotlivých hodnotení epizód vychádza 4 hviezdy, no po rozmyslení s časovým odstupom usudzujem, že naozaj už Westworld nikdy nechcem vidieť. ()

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi zaujímava skladačka, ktorá vtiahne do deja. Pekne plot twisty až na Koniec ktorý trochu predvídatelny. Vytkol by som snáď len to ze androidov nemali pod stálou kontrolou a nevideli odchýlky a blížiace hrozby. Anyway, odporúčam 🙂 podobnosť s : Truman show, Smrtihlav. ()

JannieMc 

všechny recenze uživatele

Hola Guys!=') ...za MYŠLENKU/postřeh/připomínku, která mě ohromuje, zajímá, fascinuje, děsí i dojímá...za pomalu vyprávěnou odyseu, až na kost obnažující, za temnou, agresivní, stereotypní, vzteklou stránkou našeho lidství...za scenérie, herce, herectví...za nebojácný fakt si to zlé jen představit...za tu těch pět. ()

zdenzo 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší seriál roku 2016 a jeden z TOP 5 vůbec. Dva roky pauza mezi sériemi utekla jako voda a už se těším na duben na HBO, někde jsem četl, že WW má nastoupit jako nová sága po GOT, tak snad udrží kvalitu hore... ()

koza3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Shltnul jsem to jako malinu a hned od první epizody jsem v orgastických myšlenkách vítal nového krále seriálů. Nevěřil jsem, že se najde něco, co se postaví velkolepé Battlestar Galactice, ale Westworld to dokázal. To co BGS ve mě zanechala se dá srovnat s tímto eposem. Až do posledního dílu jsem v sobě pociťoval tisíce emocí a začal se dívat na svět jinýma očima. Poslední epizoda byla trošku moc na můj mozek, musel jsem klasicky sjet nějaké fanouškovské teorie a vysvětlení, abych to pochopil, ale to už jsem měl dávno jasno, že tohle je pětihvězdičkový klenot. Moooc se těším na druhou sérii a jsem zvědav, kam až králičí nora vede :-) Druhá série je za mnou a ponechala mě na rozpacích. Musel jsem sjet tuny textu na redditu, abych pochopil ty řetězce myšlenek a metafor. Tenhle Nolan udělal Memento, takže je jasné, že WW bude zamotaná třešnička. Zamotaná, ale smysl dávající. Všechny ty myšlenkové mapy mají jasnou spojnici, nemají díry a posouvají seriál do pomyslného nebe. Úplně nemám ten woow pocit jako z první série a jsem dost zamotaný, ale tenhle počin má takové grády, že si ho prostě nemůžete nechat ujít. Teď mě čeká roční čekačka na třetí sérii, která se bude odehrávat v jiném světě? O co tam půjde? Jak se vyvine příběh o nesmrtelnosti a novém druhu? No to je pecka... Očekávání od třetí série jsem měl velká, ale podle ukončení druhé série a taky faktu, že vyhořel ranč, kde se předchozí série natáčely, bylo jasné, že se na divoký západ už nevrátíme. Byl jsem z toho trošku nesvůj, ale první díly cyberpunkového světa někdy v budoucnosti moje chmury rozprášily. Kulisy, grafický kabátek a i ty reálné kabátky protagonistek byly bombózní. Příběh byl zamotaný a v okamžiku, kdy se na objevil Serac (Vinent Cassel), tak bylo jasné, že nás čeká divoká jízda. Bohužel se však nejelo na plný výkon. Série je přímočařejší, protože zřejmě bylo spousta diváků, kteří to dříve nepobrali, tak se tvůrci rozhodli, že to prostě všechno polopatě více vysvětlí. I tak vzniklo tiséce redditových vláken, kde všichni hledali skryté smysly. Bohužel však nesmyslně, protože to byly často slepé uličky. Finální twist, že Dolores chce pro lidi dobro, byl vysvětlen během série, takže mi to jako twist vůbec nepřišlo. Caleb dostal svoji roli, ale nevěřím mu, že to dokáže pojmout, že dokáže vyvést lidstvo z oblivionu. Celkově se tedy jednalo pořád o vysoký standard, příběh, který Vás nutí se zamyslet nad tí, zda máme svobodnou vůli a zda se lidstvo dočká spíše Ráje nebo apokalypsy. Propojenost postav či jejich častá nesmyslnost chování a zbytečnost byla však tristní a takový Ed Harris (až na scénu, kdy sedí šest Williamů v poradně) nebyl vůbec využit. Bernard se celou sérii pohyboval po kraji jen s tlačítkem a jeho kroky byly naprosto k ničemu. Takže ještě jednou - celkově to není špatné, ale chybí tomu hodně, aby se to honosilo seriálovou korunou. ()

mathes 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhal jestli 4 nebo 5 * - nicméně finální epizoda byla tak epická a vrhla úplně nový světlo na všechny předchozí epizody, že se na něj budu muset určitě ještě někdy podívat. ()

Kytarka 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale ne. Dialogy na úrovni pomocné školy a příběh jako rozervané leporelo. Neustále se opakující Reverie od Débussyho - tu skladbu miluju a vážně si nepřeju, aby mi ji někdo takhle zprotivoval. Nic tady nedávalo smysl a čím dál častěji jsem se přistihovala, že jen čekám na další logickou díru, kterou bych mohla nahlas okomentovat. Ne, takhle ne. EDIT po zhlédnutí druhé řady: Oficiálně prohlašuji Westworld za nejnudnější a nejnepochopitelnější seriál. Výborný jako ukolébavka před spaním, jinak prakticky nechápu, proč do tohoto tvůrci vrazili tolik peněz. ()

wopi

všechny recenze uživatele

Nemůžu hodnotit. Po jednom a půl díle jsem to vzdal - těsně před smrtí nudou. Roboti mě nezajímají. Stejně málo by mě oslovil seriál, kde by trávník udržovaly sekačky několika značek. „Fandil“ bych jim a vcítil bych se do nich zhruba stejně. ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Tak jsem na Westworld podíval taky i když mi bylo to neskutečné množství superlativ z okolí dost protivné. Přesto se nevyhnu používáním toho samého. Westworld je skvěle promyšlený seriál, který staví na propracovaných dialozích a chytrých zvratech. Vše do sebe skvěle zapadá a výsledná idea o možnosti volby a co je vlastně správné, je opravdu zajímavá. Dokonce je i odvážně uchopena a více než uspokojivě zpracovaná. Takové téma mi prostě sedlo a očividně nejsem sám. Co se týče audiovizuální stránky, tak se nemám do čeho obout. Dané kulisy jsou poutavě a hlavně uvěřitelně zvládnuté. Což je o to udivující, když autoři pracovali s několika časovými úseky. Udělat divákovi bordel v hlavě skrz časové osy je jednoduché, ale dát tomu všemu uspokojivé vysvětlení a ještě si otevřít zadní vrátka pro další sérii, to už je jiná. Mohl bych prskat okolo slabé práce s postavami (a taky prskám. K jedné postavě jsem cítil nějakou vazbu. Jinak ani ťuk), ale všichni víme, že o nějakou propracovanou psychologii tady nejde. Spíše se zaměřte na ten skvělý scénář, herecké výkony, zvraty...a vlastně na všechno ostatní. Ano, měli by jste to vidět a ano, zaslouží si to takovou chválu. ()

hippiesak 

všechny recenze uživatele

menim sve hodnoceni z 5 hvezd na 4 a to proto, ze 1. serie za 5 hvezd, 2. serie za 2 hvezdy, to je prumer 3,5 hvezdy a diky nostalgii jak me bavila prvni serie, tak nakonec davam tedy celkove 4 ()

Související novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

05.11.2022

Přestože měli tvůrci seriálového Westworldu Jonathan Nolan a Lisa Joy potvrzenou pátou a finální řadu jejich sci-fi seriálu, HBO od plánů nakonec upustila a projekt tak byl oficiálně zrušen. Popravdě… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Reklama

Reklama