Reklama

Reklama

Westworld

(seriál)
Trailer 4
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2022), 35 h 28 min (Minutáž: 48–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Ed Harris, Shannon Woodward, Luke Hemsworth (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(36)

Seriál inspirovaný stejnojmenným filmem z roku 1973, který napsal a natočil Michael Crichton, pojednává o futuristickém zábavním parku obydleném robotickými bytostmi. Vítejte ve Westworldu! Poznejte svět, který uspokojí všechny vaše touhy... Dramatický seriál z produkce HBO je temnou odyseou, která nás zavede do počátku umělého vědomí a evoluce hříchu. Westworld nám představí svět, kde se protíná blízká budoucnost s minulostí, s níž se dá dle představivosti manipulovat. Svět, ve kterém lze splnit každou lidskou touhu, ať už ušlechtilou, nebo zvrhlou. (HBO Europe)

(více)

Recenze (559)

mansonn 

všechny recenze uživatele

Keby urobili z toho 2h film, tak by mal ozaj spad.Kto videl povodne filmy vedel o com to bude a musim povedat ze sa s dejom ozaj vyhrali co bolo i trosku na skodu. Vykreslenie postav bolo viacej nez dostacujuce a niekedy som musel pretacat, kedze ma niektore dialogy nudili a boli podla mna zbytocne.Pekne rozuzlenie serie. Klasicka HBO produkcia vela krvi a nahoty. ()

rinnovka 

všechny recenze uživatele

Kdybych hodnotila hned po maratonu všech dílů, kterej jsem - pod tíhou chřipkový nudy - absolvovala, bylo by to horší. Celou dobu mě to bavilo, ale ten konec, ten mě zklamal. Takovej konec bych čekala u pilotního dílu, ale závěr série? Místo nadšení a natěšenosti na další pokračování přemýšlím, jestli mi něco neuniklo, jestli jsem to přeci jen neměla stopnout když jsem si odskočila na WC nebo namazat rohlík, nějak moc je to na mě otevřené všechny ty dějový linky. Na druhou stranu ale říkám "JO". Jo, je to ten druh seriálu, který vás nutí sledovat díl za dílem, přemýšlet o čem postavy mluví a jo, určitě je na co koukat. Pokud to se to v další sérii nepodělá, máme my, seriálníci, o zábavu postaráno. ()

Sheemass 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený kousek Jonathana Nolana, který má zajímavý scénář, skvělé herce a jdou vidět investované obrovské peníze. První série velmi pozvolna představuje zábavní park, ve kterém si host může dovolit absolutně vše. Chcete vraždit? Jak je libo. Chcete někoho znásilnit? Je to jen na Vás. Příběh se již v prvních dílech série začne zamotávat takovým způsobem, že i divák který jakž takž držel krok, bude absolutně zmaten v čase i ději, což není vždy úplně příjemné. Obrovským plusem seriálu je Anthony Hopkins, na kterého je radost pohledět, popřípadě Ed Harris jako tajemný kovboj, u kterého můžete čekat opravdu všechno. ()

marekm030 

všechny recenze uživatele

Existencialne sci-fi o povahe reality / vedomia / vnimania / seba-uvedomovania si ... presne tak, ako to mam rad: hadanky, naznaky, roviny, vrstvy, to vsetko paradne premiesane vybornym scenarom, dialogmi, hercami a ich vykonmi, svetlom a tak ... ()

Mesmeric 

všechny recenze uživatele

Až na linku s Maeve, která mi až neskutečně srala a nudila, tak to bylo promakané do posledního detailu. Budu se velmi těšit na další sérii ()

zuzrik 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem měla strach z toho westernového prostředí jelikož celou tu dobu moc nemusím ale fakt mile mě to překvapilo.Nebudu lhát šla jsem do toho hlavně kvůli Hopkinsovi a opravdu to stojí za to. Společně se Stranger Things dva nejzajímavější seriály roku 2016. 90% ()

james11 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jak to vlastně ohodnotit. Má to své silné stránky a občas WTF rozuzlení, ale některé linky jsou tak laciné, že jsem je sledoval jen s hrůzou. Přestože se některé tyto věci snažili vysvětlit, já jsem úplně přesvědčený nebyl... ()

Sashmen13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako prakticky ve všech sci-fi snímcích, i tady po bedlivějším pohledu lze najít praskliny, jenže proč tím zabývat, když je nám tady naservírovaný opravdu intenzivní příběh, kterým každým dílem položí více otázek než zodpoví.the flesh is weak ()

dweller 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa mi hodnotí prvá séria. Viacero vecí mi vadilo, hlavne nedáva zmysel Maeve storyline a správanie tých dvoch "butchers". Zatiaľ nehodnotím, uvidím po druhej sérii. ()

Radim98 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si to spíš z nudy než z opravdového zájmu o tenhle seriál, takže moje nároky byly hlavně se zabavit, což se po většinu času celkem dařilo. Nicméně nebudeme si tu doufám tvrdohlavě nalhávat a obhajovat, že by tohle bylo nějak zvlášť geniální dílo. Je to atmosferický průměr, u kterého je od přelomu do druhé poloviny jasné, že tomu na zcela jistě neuspokojivém konci dojde dech (což se také stane). Tvůrcům rozhodně nechybí představivost, samotné uchopení zábavního parku Westworldu mě na tom bavilo asi nejvíc. Děj je tak opatrný a na informace skoupý, že nemůžete dopředu nic moc předjímat-snad jen tipovat, ale bez nějakých větších reálných indícií. To sice zaručí, že se pár překvápek skutečně dostaví, ale jsou svou intenzitou wow-efektu tak nízko pod očekáváním, že si jen řeknete "Aha, tak takhle je to.", pokrčíte rameny a jede se dál. Shrnul bych to jako hi-tech fúzi Jurského parku a nové Planety opic. Bylo to celkem dobré, ale snažit se ždímat peníze z pokračování (jako všichni a všechno) je tady zcela mimo mísu, na to WW absolutně nemá potenciál a je to jen trapné znásilňování, toho už se nehodlám zúčastnit. EDIT: Zúčastnil jsem se a druhá řada mi dala za pravdu. Trapnost a totální nemohoucnost. ()

Dosty85 

všechny recenze uživatele

Seriál je fakt hodně makačka na bednu. Hlavně v posledním díle první série, kde se vše vysvětlí a člověk musí zpětně vybavovat díly předchozí. Seriálu rozhodně patří jedno veliké Woooww.. Výborně technicky zpracované i dějově promyšlené. 5* si zaslouží zcela oprávněné, ikdyž je mi jasné, že hodně lidí bude mít problém celou myšlenku díla pobrat :-) ()

JB001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jsem zvládl na HBO GO celou první sérii a koketoval jsem dokonce s myšlenkou plného počtu. Nikdy by mne nenapadlo, že lze krásně skloubit scifi a western. Vizuálně to nemá chybu ()

Mukade 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER:::::::::::::::::: dobrý seriál, ale trápny a hlúpy spôsob dosahovania "nesmrteľnosti" - "skopírovať mozog". Prečo hlúpy je dobre znázornené v Schwarzeneggerovom filme o klonoch, zabudol som meno ( klon a originál "hore" v rovnakom čase..., detto možné tu, len miesto klonu kópia. Plus premnožené kópie agenta Smitha v Matrixe... lol) ()

flouny8 

všechny recenze uživatele

Super herecké obsazení, ale dějově hovadina. Je to monotónní, zdlouhavé a nudné.Pokud tohle baví lidi, tak jde ten svět do pr... ()

slamic5 

všechny recenze uživatele

První řada snad i 5*. Hlavně za mindfuckove finále. Druhá už je totální paskvil ještě s horším finalem, které mě na třetí řadu vůbec nenalakalo.....A přesto jsem si třetí řadu pustil, protože prostě neumím odejít od rozkoukané věci. Třetí řada se vydala ze světa Westworldu a udělala ze sebe slabší díl Black Mirror. Vůbec jsem se nebavil, ale stejně vím že za rok se budu dívat na čtvrtou. ()

hesonic odpad!

všechny recenze uživatele

Na konci první série jsem se bál, co se z toho vyklube. Vždy když si spisovatelé aneb scenáristé začnou pohrávat s umělou inteligencí, tak vždy, doslova ve 99.99% případů jim dojde dech, protože nevědí co s ní vlastně dělat. Jedinou výjimkou je snad Terminátor 1, 2. Když dojdou nápady, tak se do toho začnou tahat lidské emoce (zpravidla typicky ženský zmatek), sex no a zde ještě spousta zbytećných sčrev a krve. Tím celou myšlenku zabíjí. Přesně to se stalo s Westworldem (nejpozději) začátkem druhé série. Proměnilo se to v neuchopitelný psychomelancholický balast. ()

Mr.Jokker 

všechny recenze uživatele

Série 1 - Na první sérii se mi líbil výkon Anthony Hopinse kterému podobné role sedí a jeho obličej i celkový projev jak mluvený tak herecký byl na vysoké úrovni. To jsou tak všechna pozitiva která jsou ve Westworldu k vidění. Celkový příběh je zmatený a scénář místy nedává smysl. Tvůrci se snaží hrát na city diváků kteří mají pociťovat soucit vůči chudáčkům robůtkum kteří se mimochodem chovají jako lidé a mají city a všechno dokonce i krvácejí a umírají. Příběh se koncem série neuzavře jen se naskytne více otázek a celkově se hraje na další série což se mi také nelíbilo mám rád když se alespoň nějak rozumně příběhová linka uzavře což se tady rozhodně nestane. Dávám 2 hvězdičky za snahu ale pokud scénáristé budou pokračovat v tomto stylu nevěřím že seriál bude úspěšný. Zatím za 2 hvězdičky uvidíme dál... ()

kotrlak 

všechny recenze uživatele

"Co se vleče, neuteče", tak by se dal v krátkosti charakterizovat nudný 'Westworld'. Pokud hledáte seriál, kdy budete usínat při každým dílu, tak tohle je správná volba. ()

Vodomilec 

všechny recenze uživatele

S01: Nevěrohodnost dějové linky bordelmamá Maeve mi pokazila potěšení z jinak skvělého díla. S02: Pokračující seriály jsou jako cesty co nikam nevedou. Přesto po nich stále kráčíme... ()

Související novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

05.11.2022

Přestože měli tvůrci seriálového Westworldu Jonathan Nolan a Lisa Joy potvrzenou pátou a finální řadu jejich sci-fi seriálu, HBO od plánů nakonec upustila a projekt tak byl oficiálně zrušen. Popravdě… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Reklama

Reklama