Reklama

Reklama

Westworld

(seriál)
Trailer 2
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2022), 35 h 28 min (Minutáž: 48–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Ed Harris, Shannon Woodward, Luke Hemsworth (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(36)

Seriál inspirovaný stejnojmenným filmem z roku 1973, který napsal a natočil Michael Crichton, pojednává o futuristickém zábavním parku obydleném robotickými bytostmi. Vítejte ve Westworldu! Poznejte svět, který uspokojí všechny vaše touhy... Dramatický seriál z produkce HBO je temnou odyseou, která nás zavede do počátku umělého vědomí a evoluce hříchu. Westworld nám představí svět, kde se protíná blízká budoucnost s minulostí, s níž se dá dle představivosti manipulovat. Svět, ve kterém lze splnit každou lidskou touhu, ať už ušlechtilou, nebo zvrhlou. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (22)

Labyrint (2016) (S01) 

První řada seriálu mě fakt dostala,každá postava si žije a umírá ve své dějové linii,pak najednou zjistím,že žije a umírá v několika dějových liniích v rámci parku a ještě dostává možnost zažít totéž v reálu v laboratořích společnosti.Pro umělou inteligenci,která si začíná uvědomovat sama sebe,je to pěkně depresivní zážitek.Celá první série byla docela zvláštní,chvíli to byla nenáročná zábava,chvíli drama s netušenou hloubkou,ale až na pár slabších momentů to byla parádní podívaná a ten závěr... ()

První výtvor (2016) (S01E01) 

První epizoda mě hodila přímo do středu dění,aniž jsem věděl,která bije,naštěstí mi se mi začal děj odhalovat dříve,než jsem stihl upadnout do stavu absolutní zmatenosti.Překvapil mě kontrast klidu a sterilní čistoty v laboratořích,kteréžto záležitosti střídá divokozápadní brutalita a vystřelování mozků,jako celek to působí dokonale.Jasně,Paint It Black znám,ale nikdy jsem ji neslyšel takhle instrumentálně. ()

Pod slupkou (2016) (S01E02) 

Po druhé epizodě stále přetrvává spokojenost,příběh se zdárně rozvíjí,objevuje se stále více otázek,tím pádem chybí stále více odpovědí,ale tuším,že se nějakých brzy dočkám.Chování návštěvníků Westworldu mi silně připomíná chování některých návštěvníků ZOO,kteří si sebou berou ovoce s žiletkami,a když mohou,hodí si po gorile kamenem. ()

Zběh (2016) (S01E03) 

Třetí epizoda na mě působila nevyrovnaným dojmem,u akčnějších scén jsem byl plně soustředěný,ale zbytek děje mě trochu otupoval a lehce nudil.Tím ale nechci říct,že by se mi tento díl nelíbil,jen se mi prostě zdál o hvězdičku slabší než oba díly předchozí. ()

Disonanční teorie (2016) (S01E04) 

Třetí epizoda měla z mého pohledu pár hluchých míst,u čtvrté jsem nenarazil ani na jedno.Celý díl jsem si parádně užil,začal jsem dostávat první odpovědi na tu hromadu otázek,které u mě zatím seriál vyvolal a znovu přišla velká přestřelka s geniálním hudebním doprovodem.Paráda! ()

Contrapasso (2016) (S01E05) 

Pátá epizoda je daleko otevřenější,je dokonce tak otevřená,že se slušně ušetřilo na kostýmech.Děj se stále více projasňuje stejně jako myšlenkové pochody některých roboobyvatel,jen doufám,že se v dalších dílech tvůrci zaměří spíše na rozvíjení zápletky než na nahé scény,připadal jsem si trochu jako na sjezdu ornitologů. ()

Sabotér (2016) (S01E06) 

Vysoce konspirační šestá epizoda mě bavila převelice,přesně takové zápletky mám rád a děj se tak rozvětvil,že už se všichni hrdinové se svými příběhy nevejdou do jednoho dílu.Mezi postavami se pěkně rozjíždí paranoia,kdo by se tomu taky divil,že? ()

Optický klam (2016) (S01E07) 

Sedmá epizoda byla parádní,tentokrát přinesla spoustu zajímavých odpovědí a dějový twist mě překvapil úplně nepřipraveného.Tedy byl jsem na zvrat připraven,ale čekal jsem,že bude úplně jiný,takže radostně hýkám a chválím! ()

Zapomenout (2016) (S01E08) 

Osmá epizoda je proti předešlému dílu o něco slabší,ale hodně mě baví dějová linie kolem Maeve,takže jsem v pohodě.Tento díl evidentně funguje jako základ pro velké finále,tak doufám,že nějaké přijde,kdyby nechali tvůrci závěr jen trapně vyšumět,vytočili by mě do červených hodnot.Počítám,že by jim to asi bylo jedno:). ()

Dobře temperovaný klavír (2016) (S01E09) 

Devátá epizoda není vůbec špatná,odpovídá na řadu otázek,některé jsou opravdu klíčové,ale zároveň mi v ní něco chybí,zdá se mi,že jsem čekal něco navíc,takže mi nezbývá,než čekat na závěrečný díl sezóny,věřím,že v něm už mi nic scházet nebude. ()

Bikamerální mysl (2016) (S01E10) 

Závěr první série mě potěšil,už jsem se trochu bál,že bude poslední epizoda příliš zkratkovitá,nebo půjde o konec typu,zlo bylo potrestáno a všichni žili šťastně forever,ale díl byl plný twistů,úplný konec byl parádní a William konečně poznal tajemného Wyatta. ()

Dveře (2018) (S02) 

Mé průměrné hodnocení se po deseti epizodách druhé sezóny vyšplhalo na čtyři hvězdičky, ale proti první sérii jsem zažil spíše zklamání. Akčních scén bylo opravdu dost, ale často vyzněly do ztracena, protože byly napsány spíše na efekt, než aby měly vliv na samotný příběh. Ten se zase často utápěl v hlubokých filosofických myšlenkách, čímž ztrácel na tempu, proti úvodní řadě došlo ke značnému poklesu kvality. ()

Noci vstříc (2018) (S02E01) 

První epizoda druhé sezóny mě dokázala okamžitě naladit na tu správnou vlnu, zdárně navázala na akční závěr předchozí řady, navíc ze sebe William zdárně setřásl mrtvé tělo a s empatií sobě vlastní se vrátil do příběhu, což byla jasně nejlepší zpráva, bez tohoto záporáka by byl pro mě Westworld poloviční. ()

Shledání (2018) (S02E02) 

Druhá epizoda byla zaměřena hlavně na minulost, takže jsem se dozvěděl mnoho zajímavého o začátcích parku, faktem je, že mě tahle exkurze do minulosti bavila tentokrát více, než současné dění, které tak trochu ztratilo na tempu. William byl výjimkou, ten se mi asi neomrzí. ()

Virtu e Fortuna (2018) (S02E03) 

Poprvé jsem ohodnotil nějakou epizodu Westworldu méně, než čtyřmi hvězdičkami a stalo se tak ze dvou důvodů. Prvním bylo to, že byl střed dílu poněkud pomalejší až ospalý a toho filosofování v něm bylo až moc. Druhý důvod je jasný- neúčast Eda Harrise. Každopádně "Eastworld" a boj o pevnost měly tradiční kvalitu. ()

Hádanka sfingy (2018) (S02E04) 

Pro mě osobně šlo tentokrát o velký posun v kvalitě, zatímco mě v předchozí epizodě existenciální myšlenky příliš nechytily, tady mě dějová linie s Jamesem Delosem převelice bavila, Ed Harris dostal dostatek prostoru, mělo to atmosféru i slušnou akci, takže jsem se dobře bavil. ()

Akane No Mai (2018) (S02E05) 

Další "eastworldová" návštěva, už jsem viděl Indii, teď jsem omrkl i Japonsko, ke kterému mám velmi kladný vztah, i když je to Japonsko, jak ho vidí Američani... Události v "Shogunworldu" mě každopádně bavily víc, než dějová linie Dolores a Teddyho, ta mě začíná pomalu ale jistě nudit. VendaCiki mě předběhl, takže s ním musím souhlasit, ten nesmysl s ušima byl fakt úlet:-) ()

Fázový prostor (2018) (S02E06) 

Hodnotil jsem čtyřmi kousky, přestože mě příliš nebaví putování Doloresiny skupiny a Maeve mi už leze i se svou imaginární dcerou na nervy. Všechno naštěstí opět zachraňoval Ed Harris, Williamova dcera trochu zpestřila jeho dějovou linii a pro jednou mě zase zajímá s čím se vrátí Bernard z datového toku. ()

Les Écorchés (2018) (S02E07) 

Hmmm, čekal bych, že po tak akční epizodě napálím v hodnocení nekompromisně za pět kousků, ale ono ne. Westworld už na mě nepůsobí takovým dojmem jako v první sérii, a i když byla všechna ta akce solidně natočená, měl jsem pocit, že má jen zakrýt přibývající nedostatky v příběhu. 4*- ()

Kiksuya (2018) (S02E08) 

Výrazně ubylo zběsilé střelby, a kdyby celá epizoda vyprávěla jen indiánský příběh, klidně bych hvězdičku přidal, tvůrcům se však, bohužel, podařilo pokazit Williamovu postavu, takže se i po několika zásazích téměř půlpalcovými projektily tvářil jako mnohý našinec po dlouhém večeru u pípy, a to už na mě bylo trochu moc. ()

Související novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

05.11.2022

Přestože měli tvůrci seriálového Westworldu Jonathan Nolan a Lisa Joy potvrzenou pátou a finální řadu jejich sci-fi seriálu, HBO od plánů nakonec upustila a projekt tak byl oficiálně zrušen. Popravdě… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Reklama

Reklama