Reklama

Reklama

Westworld - Labyrint

(série)
  • USA The Maze
Trailer 1
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2016, 9 h 53 min (Minutáž: 54–86 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Jeffrey Wright, Tessa Thompson, Jimmi Simpson, Rodrigo Santoro (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítejte ve světě, kde si můžete splnit všechny své touhy – jakékoliv touhy.  Svět Westworld se odehrává v době Divokého západu ve Spojených státech. Vy jako člověk si ve Westworldu můžete splnit své touhy – projíždět se na širých pláních USA, přestřelky, zabíjení, sexuální touhy a nebo jen přihlížet. Jako člověk ve Westworldu máte výhodu – jakýkoli zásah od stroje s vámi nic neudělá – jste nesmrtelní. Bohužel roboti jsou po posledních updatech divocí a vymykají se kontrolám. Správci robotů se s tím snaží něco dělat. Zároveň sledujeme příběh cizince, který ve Westworldu rozehrál svojí zvrácenou hru plnou krve a násilí. (Varan)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (116)

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi zajímavý, ale na zpracování velmi náročný námět, což je na první sérii znát. Prakticky do poloviny děj nikam nespěchá, svým způsobem se toho příliš neděje, i když, ono zdání někdy klame a tady jsem měl později právě tento pocit. Tvůrci si v prvních pěti epizodách připravovali půdu na "akčnější" druhou část, ale o té později. Ona hned úvodní epizoda je díky četnosti postav, komplikovanosti světa a časovým rovinám tak složitá, že ji ta následující vlastně pouze dovysvětluje, děj nikam neposouvá. Ve druhé polovině, kdy už divák světu rozumí (alespoň má ten pocit) se děj více věnuje hlavním postavám a snad i dává větší smysl. Tady mě krom linie Muže v černém velmi bavila i Maeve, i když, zase je třeba vrátit se na začátek (jako ve Westworldu), "na zpracování velmi náročný námět" - opravdu by se všichni dopustili tolika chyb? A podobných ne-smyslů je tu více, ale co už. Mezi další silné scény patří pomalu vše s duem Harris/Hopkins, ostatně jak jinak. Ale zdaleka nejen to, je tu i velmi zajímavá banditka Armistice a její parťák Hector, oba jsou ozdobou silné finální scény. A co teprve Bernard a jeho osud... snad lepší, než ten Fordův. Na závěr ještě jedna výtka, snad z pochopitelných důvodů bych do role Williama volil jiného herce, protože "to" bylo jistě dobré, jenže "to" tam prostě není. Asi tak, hlavně počkat na potitulkovou scénu finální epizody, Armistice! 75% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Život si vždycky najde cestu." Hutné sci-fi a společenské téma, klasický Crichton. Dlouze přemýšlíte, zda by taková atrakce byla vůbec legální a dostanete se tím k odvěkému tématu ovládání jedné skupiny skupinou jinou. Ed Harris, kterého jsme dlouho nikde neviděli a Anthony Hopkins, často démoničtější, než v Mlčení jehňátek. 90%. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obrovská, promyšlená metafora na život, který dnes žijeme. Narativní linky psané velkými korporacemi, loutky žijící ve smyčce pracovního nasazení a probuzení, kteří zkouší uniknout ze spárů manipulací. Nolan s manželkou oživili sci-fi klasiku z roku 1973 s takovým citem, že působí svěže a zároveň tradičně. Probuzení umělé inteligence je klasické téma, ale zasazení do rituálu běžných životů, smyček dělá z androidů spíše lidské bytosti. Matrix naruby, kdy stroje trpí pod nadvládou lidí. Abramsův dohled pomáhá mysteriózní atmosféře i obrovskému měřítku, protože Westworld přes všechny dechberoucí akční scény a opulentní výjevy zůstává především přemýšlivým konverzačním dramatem, chytře si hrající s percepcí času. Herecké obsazení není jen lákavou vábničkou. Ed Harris je ďábelský, Evan Rachel Wood je krásná jako panenka. Scény obsahující Anthonyho Hopkinse špendlí divákům oči k obrazovce. Chytré dialogy, rozhovory s pointou a příběh o důležitosti příběhu a jeho pravdě skryté uvnitř. Dávkování informací, načasování a finální navnazení na případné pokračování je provedeno s tou nejlepší péčí. Chvílemi to tak nevypadalo, ale Westworld je událostí roku, kterou budete chtít vidět znovu. ()

Killda 

všechny recenze uživatele

Devět dílů člověk čeká na vysvětlení, o čem vlastně Westworld je. Nakonec jsem tohle zbytečně roztahovaný mystérium dokoukal z povinnosti (když už jste za polovinou série a pořád nemáte tucha o čem to je, tak to holt dokoukáte). Někdy je zkrátka lepší alespoň naznačit, jakou cestou se seriál chce ubírat. Tohle byl pro mě až moc hluboký krok do neznáma... ()

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľké prekvapenie. V podstate až do predposlednej časti som si nebol istý čo to tu na mňa skúšajú, no potom prišiel koniec a absolútne som onemel. Western ktorý sa nebojí sci-fi vychytávok. Dialogovo a rozprávaním príbehu prvotriedna záležitosť. Šokujúce, napínavé a ajkeď miestami pomalé vôbec mi to nevadilo lebo hneď od začiatku som bol ponorený do tohto fikčného sveta. Herecky v mojich očiach najviac ťahali Hopkins a Harris a je veľká škoda že ďalšie série mali klesajúcu tendenciu.  9/10 ()

Galerie (128)

Zajímavosti (29)

  • Od poslední závady v parku uběhlo již 30 let. V jedné scéně se podíváme do nižšího podlaží, které slouží jako „chladírna“ a zároveň skladovací prostor pro hostitele. Nápadně připomíná původní vstup do parku z dob filmů Westworld (1973) a Futureworld (1976). Tento konkrétní vstup je k vidění pouze v epizodě Pod slupkou (2016), což by mohlo znamenat, že seriál je pokračováním původního příběhu, spíše než úplným restartem. Děj Westworldu byl zasazen do roku 1983, zatímco Futureworld se odehrával v roce 1985. (HellFire)
  • Psanec, který s oblibou pije mléko, je poctou robotům ze série Vetřelec (1979), kterým koluje v žilách bílá „krev“. (HellFire)
  • V závěru epizody během Fordova (Anthony Hopkins) projevu hraje úprava písně „Exit Music (For a Film)“ od Radiohead. Tato píseň byla původně napsána pro film Romeo a Julie (1996). (Rejfa)

Reklama

Reklama