Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film se točí kolem dvojice křivých policistů. David Waters (Elijah Wood) a Jim Stone (Nicolas Cage) při práci v oddělení důkazů náhodně objeví skrytý trezor plný špinavých peněz z drog. Touha po obsahu trezoru je přivede do smrtící pasti korupce, kde si nemůžou být ničím jistí a nakonec musí bojovat i o svůj život. (Hanz Brix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (47)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Proč tak nízké hodnocení? Cage zase ve svém živlu magora, Elijah vtažený do něčeho, co mu hodně rychle přerůstá přes hlavu, pomalá, vleklá, ale k filmu perfektně sednoucí atmosféra. Je to trochu místy zdlouhavé a ukecané, ale překvapivě celkem dobré. --- Ty roztahané nudné životy zpomaleně se pochybujících lidí jsou narušeny jedním pošahaným policajtem s vnitřní sílou pozitivního myšlení. --- O něco méně dobré než Bad Lieutenant, ale stále lepší jak většina ostatního z Nickova portfolia :) ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Bylo rozehráno na poměrně kvalitní snímek - minimálně takový, jaký by ve filmografiích Nicolase Cage a Elijaha Wooda v posledních letech poměrně vybočoval. Černým humorem okořeněný stylový heist thriller však narazí na zpackané finále, kde přijde na řadu z hlediska děje naprosto nelogický zvrat opřený o zbytečné klišé v podobě morálního dilematu, který takřka pohřbí většinu předchozích pozitiv, jaká mě u tohoto filmu napadala. Převeliká škoda! ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Loupež z druholigové soutěže, za níž sveřepě kope dvojka Cage & Wood. Bez pořádného trenéra, bez atraktivního hřiště a s herním systémem, který je doposud méně aplikovaným. Cage s Woodem a jejich charakterová nesourodost je tím zdaleka nejlepším z celého filmu. Cage vykazuje temnou maniakálnost, Wood oproti němu uvažuje racionálně a má pud sebezáchovy, když jde do tuhého. Příběh policistů, kteří sejdou ze své cesty a dají se na dráhu zločinu, v tomto případě je to vyloupení trezoru drogových dealerů, není vůbec nic objevného. Existuje úctyhodná řádka filmů podobného ražení, které jsou kvalitněji i lépe natočeny. Tenhle od té dlouhé řady odlišuje jeho nestandardní ráz, který se během filmu několikrát změní. Samotný průběh loupeže není nijak strhující či pozoruhodný, neshledal jsem jej ale ani nijak nudným, objev v trezoru také není nijak převratný, ovšem film se vzpírá zaběhaným rutinním schématům, aby do nich vzápětí střemhlav padal. A tak si vyberte. A tak se přidávají různá drobná ozvláštnění, třeba lehký komediální nádech. Oproti tomu je film skoupý na akční sekvence, ve vyhroceném závěru dojde na rachot zbraní, je to ale velmi zanedbatelné. Závěr je celkem nečekaně pojatý, divák zůstane na pochybách, kdo se do celé záležitosti vložil, takže i na cosi tajemného přišla řada. Nicolas Cage hrál s chutí, sestup do nižší ligy přece nemusí být definitivní. Když bude mít štěstí na takové herecké parťáky, jakými je Elijah Wood, nemusí ze svých výtvorů zvracet do Pytlíku. 7/10 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

The Trust považuji za vážně slušnou zábavu, u které je ovšem nutné zmínit jeden podstatný fakt, a to že žánrové zařazení krimi/drama/thriller není z těch nejpřesnějších, a spíš bych ho určitě změnil na krimi/komedie/thriller, jelikož toho dramatického se zde vážně moc neobjevuje a naopak, neoddiskutovatelná odlehčenost, v případě obou postav až zábavná potrhlost, tu poměrně výrazně dominuje, takže spíš než o nějaký vážný thriller se ve výsledku jedná o takový odlehčený thriller, který se nedá brát snad ani příliš vážně. Způsobeno je to pak, jak už jsem ale zmiňoval, především oběma ústředními hrdiny, kteří spíš než jako dva nekompromisní drsňáci, jdoucí si za svým cílem přes mrtvoly, působí jako dva popletové, kterým se lepí smůla na boty,  vymamlasí co mohou a i přestože se občas jako temné osoby zachovají, tak za mě přeci jen převládají ty jejich ťulpasovské rysy. Každopádně tahouny tohoto filmu jsou oba herci, kteří ony ústřední figurky ztvárnili, a to jako vždy skvělý Nicolas Cage a Elijah Wood, jelikož oba tu jsou fakt zábavní a výrazní, nicméně krom nich mě bavila ale i celkově nepředvídatelná zápletka, která navíc disponuje svižným spádem, napětím, sem tam se objeví nějaký ten povedený a neotřelý nápad, ke konci se to pak navíc i slušně vyhrotí a závěrečné rozuzlení prostě též pobaví. The Trust tak zkrátka sice není žádná ultimátní pecka pro davy, ale jako svižné, zábavné a nápadité béčko, s dvěma parádními herci v hlavních rolích, funguje naprosto dostatečně. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nic extra jsem nečekal, ale 2 nedávný Cageovo filmy se mi líbily, takže přecejen do takových sra*ek ještě neleze, jenom ty náměty holt nejsou nic extra. Vesměs jsem se ale nenudil, příběh mě celkem zaujal a vidět zase Elijaha Wooda taky stojí za to. Neškodný krimi thriller, na tv reprízu ideální...6.5/10 ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama