Reklama

Reklama

Aram je mizerně placený účetní, který vede nesnesitelně nudný život. Dotěrná manželka ho neustále sekýruje za to, že není dostatečně průbojný, a on tak při svém nekonečném čekání na zasloužené povýšení tiše trpí. Za jeho nenápadným vystupováním se však skrývá mnohem víc - Aram tajně spřádá plán, jak konečně získat to, na co má podle svého názoru nárok. Jednoho dne zneužije svou sílu, když unese školačku a drží ji spoutanou v opuštěném skladišti. Zpočátku dokonalý plán se ale brzy promění v jeho nejhorší noční můru a pečlivě promyšlený čin se začne kousek po kousku rozpadat... V rozkošně zvrácené černé komedii nám režisér Adrián García Bogliano přináší svůj vizionářský styl a svěží pohled na žánr thrilleru a neustále nás nutí přemítat o tom, co se v této drsné hře na kočku a myš bude dít dál. (Cinemax)

(více)

Recenze (10)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Kdo zná Boglianovu předchozí tvorbu, tak by neměl být nijak zaskočen ani jedním směrem. Ze začátku má film laciný look, který mi vadil v Ahí va el diablo, ale jakmile se příběh dostane do toček, tento punc se vytratí. Scherzo Diabolico staví hlavně na vygradovaném ději, což Bogliano vylepšil oproti Penumbře. Mě tento chlapík baví, i když je to tak, že vás nezklame pouze tehdy, nebude-li od něj nic moc očekávat. 70% ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Tak po shlédnutí se mi naskýtá otázka, proč je to tu sakra označeno jako komedie? Mně se tedy za celých 90 minut nepohnul koutek. Skvěle zvolená hudba z toho dělá dost psycho-horor. Z celého filmu sálá mexická špinavost, ale v dobrém slova smyslu, protože to tomu dodává tu správnou atmosféru. Hlavní postava má očividně nějakou psychickou poruchu, nebo je jen zvrácený, těžko říct, protože ten herec tak vypadá už od pohledu. Normální děj je zhruba do doby, kdy se mu povede dlouho plánovaný únos dívky. Potom jsem měl sakra co dělat abych se zorientoval, co se vlastně děje. Tenhle tip filmu není pro každého, ať už kvůli ději, nebo vizuálu, který né každý dokáže skousnout. Každopádně konec gradoval velmi pěkným gore, které potěší nejednu hororovou duši. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Potom čo sa Aram nedokáže zmieriť s tým, že nebol v zamestnaní povýšený, pričom dané miesto dostal práve najväčší z oponentov, rozhodne sa pre únos jeho dcéry. Od uvedeného plánu si sľubuje najmä zinkasovanie výkupného z ktorého by vyplatil dlhy či začal nový život. Lenže skôr ako uskutoční svoje predstavy, nastane zvrat, na ktorý ani z ďaleka nebol pripravený ... Bez urážky, ale z pohľadu hororových prvkov čakať na solídne gore hodinu a 24 minút (z "90-tich"!!!) to je kurva najlepší vtip zo všetkých, ktorý v tejto údajne hororovej komédii zazriete či započujete. Žiadna práca s napätím, s mysľou diváka, žiadne mimoriadne zvraty, žiadne násilie, žiadne depresívne pasáže, akurát občasný záber na holé cecky. Nespomínam si na nič čo by ma na tomto filme zaujalo. Pre mňa osobne, je toto najslabší počin od Bogliana, ktorý nezachránila ani posledná 7 minútovka. Fakt jedna unudená, vláčna, ničím zaujímavá trápna bieda, ktorú za 3/4 snímku ani nevedno kam zaradiť - 35% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Bogliano naďalej pokračuje vo svojej perfektne našlápnutej, rôznorodej tvorbe a jeho nový film je zase niečím iným; podivným, zaujímavým. Z časti čierno-humorná, hororová (skoro)komédia a z časti rukojemnícky thrill. Celkovo však dosť nekonvenčne pojaté a možno nenápadne, no fatalisticky gradujúce do trochu absurdne prestreleného, ale dostatočne uspokojivého a temného finále. Pôsobivé z hľadiska audiovizuálneho (!hudba tu má ultra-miestečko sama o sebe), sympaticky obsadené - adekvátne odohraté, pomerne znepokojivé, postupne prekvapujúce a z kreatívnej stránky kvalitne ukočírované. Minulé "Late Phases" pre mňa síce ostáva najlepšou boglianovkou, ale PECKA je aj toto. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

No, je to docela zajímavě pojatý revenge/kidnap/slasher film, ale snad poprvé se mi zdá, že u Bogliana nevidím v rámci celku jeho filmografie posun vpřed, ale spíše vzad (zvlášť vzhledem k posledním dvěma kouskům - Late Phases a Here Comes the Devil). Tohle totiž spíše než film vyzrálého sebejistého filmaře působí jako taková neujasněná prvotina plná snahy a celkem fajn nápadů, jejíž autor se ale teprve hledá. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama