Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá umělkyně si projde traumatizujícím zážitkem, následkem čehož se u ní rozvine agorafobie. Dobrovolně uzavřena ve svém novém bytě postupně odhaluje hrůznou pravdu o osudu předchozí nájemnice. Toto poznání bude mít nedozírné následky i pro ni samotnou. (Psychor)

Recenze (10)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Hlúposť. Nebyť záveru, v ktorom sa to ako tak rozbehne, šiel by som s hodnotením ešte nižšie. Ten horor bol ako nekonečný príbeh, a väčšinu stopáže som sa iba prenudil. Herecké výkony nebudem rozmazávať, lebo pri týchto exotických kúskoch to aj tak nemá veľký zmysel. Horšie je to, že film nie je ani strašidelný, ani napínavý, obsahuje kvantum zbytočnej vaty a debilných dialógov, ktoré tam ani vôbec nemuseli byť a slúžia len na naťahovanie toho celého utpenia, ako je už v indických hororoch nepekným zvykom. A koho by už bavilo neustále zízať na jednu hysterickú kravu, ktorá nevie rozlíšiť, čo je fikcia a čo realita. Za mňa jasný podpriemer, ktorý neodporúčam, a ani nadhodnotenie na imdb, a ani argumenty najväčšieho hororového exprda ma nepresvedčia o opaku :) ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto hororový expert mám pochopitelně detailní přehled i o hororech ze zemí, jež nejsou hororovému žánru zrovna dvakrát zaslíbené. Jedním z těchto hororů je i indická Phobia, na kterou jsem měl políčeno již dlouho před její premiérou. Zaujal mě totiž námět, který přivádí mladou agorafobičku do dobrovolného domácího vězení, v němž objevuje dar jasnovidnosti, který však nejdříve považuje za šílenství. Horor je po řemeslné stránce skvěle zvládnutý. Je vidět, že režisér už má nějaké hororové zkušenosti. Pochvalu zaslouží především hudba a ocenil bych rovněž práci s časoprostorovou rovinou, která se velmi podobá té, kterou přinesl například výborný horor Visions z roku 2015. Atmosféra snímku diváka sice vyloženě neusadí do křesla, ale udrží ho v pozornosti i přes poměrně dlouhou 112-minutovou stopáž. Nekompromisní kritice však musím podrobit herecký výkon Radhiky Apte. Hlavní postava by si rozhodně zasloužila o poznání přesvědčivější ztvárnění. Všudypřítomná afektovanost mírně pokazila výsledný dojem z daného filmu. Celkově však uděluji hororu Phobia slabší čtyři hvězdy a doporučuji ke zhlédnutí. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Ťažká agorafobička sa kvôli zhoršujúcemu sa stavu presťahuje do nového bytu, aby bojovala so svojou fóbiou. V dome sa však pred jej príchodom odohrali tragické udalosti a ona je tou, ktorá musí zistiť, kto môže za úmrtie mladej nájomníčky. - Ovela lepšie než som očakával. Potešilo ma hlavne neopozerané exotické prostredie, celkom dobré herecké výkony, miestami slušná atmosféra a niekolko zvratov, ktoré som neočakával. Ale zase to nie je nič špeciálne a tá kombinácia, kedy je polka vety vyslovená v Hindi a polka vety v angličtine, začína byť ku koncu velmi otravná. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nie som veľký fanúšik Indických ducharín, takmer každá mi príde na jedno kopyto. Ako vždy, 3/4 nudné, zdĺhavo zbytočné, pričom ani tento počin nie je výnimkou. S pár okamihmi či "ako takou" atmosférou sa divák "stretne" až v záverečnej tretine, no inak žiadna sláva - 45% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Bohužel i největší hororový expert hororový guru ááála Psychor šlápne vedle a pokud umí pohonit i nad takovou srajdou, tak já už fakt nevím. Nezáživný nudný horor, který nemá co nabídnout a jsem jen zlomek od odpadu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono když se to vezme kolem a kolem, tak to vlastně není vůbec špatně vymyšlené a ta pointa mě docela překvapila. Problém ale je, že film je neúměrně natažený a hlavně absolutně nedokáže pracovat s atmosférou. A přitom by stačil jen nějaký ten filtr a vhodnější hudba. Dalším průšvihem je hlavní hrdinka. Indové tentokrát nevytáhli žádnou ze svých bollywoodských krásek, ale obyčejnou nehezkou kofolu, která se filmem víceméně proječela. Škoda dobrého tématu. 25% ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Tento film ma veľmi milo prekvapil. Označenie horor osobne považujem skôr za dehonestujúce, horor sú pre mňa nechutnosti a tie tu rozhodne nenájdete, ide skôr o mysteriózny film zaoberajúci sa záhadami ľudskej mysle, v určitých okamihoch mi naozaj behali po chrbte zimomriavky. Radhika bola skvelá a rozuzlenie prekvapujúce. Skvelý film. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Koukám, že dle komentářů tento film vidělo hlavně publikum, které moc indické produkci nefandí. Hororu chtivé fajnšmekry, kteří chtěli zakusit i něco cizokrajného to dozajista muselo zklamat. Ano, je to prostě jiné a tak se k tomu musí i přistupovat. Kdo tedy hledá potoky krve, hrůzy hrůz a šílené zabijáky, ideálně pár týdnů v rozkladu, tak tady bude ztrácet čas. Naopak těm, kteří filmy z Indie rádi vyhledávají, mohu toto zcela určitě doporučit. Je to výlet do ne až tolik probádaných vod a zákoutí, které dozajista za to poznat stojí. Obohatit se odlišným, novým a nevšedním způsobem. Teď malá odbočka k ději filmu. Mladá malířka odjíždí z večírku taxíkem, ve kterém usne. Toho využije taxikář a pokusí se ji znásilnit. Po tomto útoku se u ní objeví agorafobie a ona odmítá vycházet ven. Zůstává tedy doma, což se nelíbí její sestře, která má malého syna a bojí se o něj kvůli narůstajícím psychickým problémům své mladší sestry. Kamarád hlavní hrdinky jí proto najde byt, ve kterém by se měla pokusit o samotě zlepšit svůj stav a vyhnout se tak léčebně. Zde se jí však začnou dít prapodivné věci, ke kterým se připojí vidiny něčeho nepěkného z událostí v jejím novém příbytku. Své hororové roky mám už zdárně za sebou a nyní si vychutnávám už úplně jiné věci, takže jsem žádný masakr nehledal a ani nečekal. Výsledek mě však rozhodně nezklamal. Je to určitě zajímavé a celým filmem jde taková znepokojující linka. Zvrat ke konci jsem nečekal a byla to věc, která určitě pomohla filmu k lepšímu hodnocení. Také se mi velmi líbila Radhika Apte a budu se těšit, až ji zase někde uvidím. Bylo to příjemné překvapení. Tento film táhla a utáhla. Proto jsem v celkovém hodnocení na čtyřech hvězdách. Za čistě základní děj bych dal hvězdy tři, ale různé detaily, místa, konec a hlavně výkon hlavní ženské hrdinky rozhodl, že jednu hvězdu přidám. ()

Dantte.. 

všechny recenze uživatele

Za pár dní na ten film asi zapomenu, ale konec a celková časoprostorová pointa byla nakonec docela super. Film je ale zbytečně utahaný a v průběhu fakt nedokáže vtáhnout a diváka zaujmout. 40 % ()

Martin29 

všechny recenze uživatele

Mehaka je umělkyně, kterou jednoho dne znásilní řidič taxíku. Od té doby se u ní objeví agorafobie (strach vyjít ve mezi lidi). Zatímco její matka ji chce dát do ústavu její dobrý kamarád ji dá radši do bytu po nájemnici, která zmizela a nezaplatila nájem. Tam ji, ale někdo pronásleduje a ona si myslí, že je to ta nájemnice a , že se jí něco stalo. Skutečnost je trochu jiná. Paradoxně nejlepší je ta scéna kdy se snaží promluvit s jejím duchem i když sem jako nepochopil proč se musela přesně namalovat a obléct jak ona,když je zde řečeno, že stačí mít u sebe jen věc co měla na sobě. Asijská filmografie jde hodně mimo mě většiny ty filmy mě moc neberou a málokdy se objeví něco dobrého v roce 2016 třeba Vlak Do Pusanu. Tohle je lepší průměr, který zachraňuje hodně ten konec kdy to do sebe pěkně zapadne. 60 procent. ()

Reklama

Reklama