Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jarod je nadaný neobvyklou vlastnosťou. Ako chameleón sa rýchlo dokáže premeniť na toho, kým chce byť. Dokáže vykonávať akúkoľvek profesiu, vziať na seba akúkoľvek identitu. Ako malé dieťa ho v roku 1963 uniesla tajná organizácia Centrum. Chcela skúmať jeho nezvyčajné schopnosti a vychovať z neho vraha, ktorý by pracoval v jej službách. Keď však Jarod dospel, utiekol a rozhodol sa bojovať na strane dobra. Pomocou svojej schopnosti preniká na rôzne miesta, kde odhaľuje zločiny a trestá ich páchateľov. Sám je stále na úteku, pretože má v pätách agentku Catherine Elaine Parkerovú, bývalú riaditeľku Centra, ktorú poverili, aby ho dopadla a priviedla späť. (TV JOJ)

(více)

Recenze (3)

Gmisiycs 

všechny recenze uživatele

(Nutné PS ihned na začátku komentáře. Tento oficiální text lže. Děj filmu je postaven zcela jinak a sice spíše na kooperaci lidí, kteří si navzájem nevěří a jen jakoby se trochu navzájem nahánějí.)-----Děj (ofiko text převzatý z Helltrackeru): Muž se zvláštní schopností převzít jakoukoli totožnost se pouští do pátrání po vrahovi svého přítele. Jarod je nadán neobvyklou vlastností. Během krátké doby se jako chameleon dokáže stát vším, čím chce být a také každým, kým chce být. Dokáže vykonávat jakoukoli profesi, vzít na sebe jakoukoli totožnost. Jako malé dítě ho v roce 1963 unesla tajná organizace pojmenovaná Centrum. Chtěla zkoumat jeho neobvyklé schopnosti a vychovat z něj vraha, který by pro ně i pracoval. Když však Jarod dospěl, utekl a rozhodl se bojovat na straně dobra. S pomocí své schopnosti proniká na různá místa, kde odhaluje zločiny a trestá jejich pachatele. Sám je přitom neustále na útěku, protože má v patách agentku Catherine Elaine Parkerovou, bývalou ředitelku Centra, která byla povolána, aby ho dopadla a vrátila zpět. -----Komentář: Čekáte chameleona a žádný se neobjeví. Není to Sci-fi ani mystery. Je to detektivka. Má to celkem spád a oproti různým trapáckým seriálům má tohle celkem i logiku. Netvrdím, že má úplnou logiku. Když jsem se na to koukal (14 let po uvedení na trh) Nedělal jsem si iluze. Nečekal jsem zázrak, přistoupil jsem ale na fakt, že to shlédnu. Je třeba velice a znovu velice zdůraznit, že jsem film dokoukal od začátku do konce a ani jednou nepřetáčel. To je velmi důležité v mém případě. Znamená to, že se mi film v podstatě líbil. Také to znamená, že mne nic nedonutilo přetočit směrem vzad. A z toho vyplývá, že příběh byl nejen čitelný od začátku do konce, ale zároveň čitelný až příliš a v celém filmu se nenašla scéna, jež by mne donutila pohnout prstem a pustit si ji znovu a to ani z důvodu, že by daná scéna byla zajímavá, nebo alespoň efektní, ale ani z důvodu, že by její znovushlédnutí odhalilo důležitou pod-myšlenku. Tedy bráno kolem a kolem, film neurazí, klidně skoukněte, jestli máte rádi detektivky. Někoho to může i nadchnout a docela to chápu. Jen ještě poznámka: Na FF se učí, že když režie nedokáže něco vyjádřit filmem, pak potřebuje komentáře (obvykle na začátku). V tomto filmu jsem si všiml komentářů i na úplném konci a pochopil. Proto o další hvězdu méně = za 3*. ()

hwnd 

všechny recenze uživatele

Opravdu nevím, jak bych toto dílo hodnotil, kdybych neznal seriál. Ten ale znám a víceméně mohu konstatovat, že se nejedná o film, ale o jednu delší epizodu, která na seriál navazuje, nic extra nového nepřináší, ale vysvětluje konec seriálu a přidává další záhady. Prostě Parkerová a Jarod mají stále zamotanější minulost a děj se lehce posouvá. ()

Reklama

anicca 

všechny recenze uživatele

Jarod je späť a ide o nefalšovanú kriminálku. Keby to nebolo také dopletené išlo by o veľmi dobrý počin. Parkerová sa tu správa nelogicky a úplne mimo, celkom zaujímavou postavou je Alex, ďalší chameleón ktorý utiekol z Centra a stal sa z neho sociopat. Jaroda pátranie po ňom privádza späť do Blue Cove a to už je zaujímavé. Veľmi veľmi nás fanúšikov potešilo pokračovanie nášho milovaného seriálu, zase sme sa ale nič nedozvedeli. ()

Reklama

Reklama