Reklama

Reklama

Kung fu Yoga

  • Indie कुंग फ़ु योग (více)
Trailer 1

Dva profesoři se spojí, aby našli ztracený poklad, a podniknou dobrodružství, které je zavede do tibetské ledové jeskyně, do Dubaje i do horského chrámu v Indii. (Filmbox)

Recenze (43)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $362,657Tržby Celosvetovo $257,739,000▐ Režisér Stanley Tong je až prílišný rutinér bez kúska nápadu. Dosť to trpí aj na dosť okatých trikoch, tie fakt bijú do očí. Celkovo výzor filmu pôsobí ako by chcel byť takým novodobým Indiana Jonesom ale ide úplne mimo vkusu, znesiteľnosti či dokonca nejakej tej pútavosti. Dejová kostra fakt chabá. /35%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený dobrodružný film a ten tanec na konci mne dostal :-) Jak to, že ty indické herečky jsou vždycky tak krásné? ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Moc smutný pohled. Jackie Chan předává štafetu mladším tajtrlíkům s plastikovými tvářičkami a do toho se natřásá několik modelek, to vše v nesmyslně našňupaném vyprávění – takže u vlastně máme jen dražší a mainstreamovější ekvivalent "Exodu do Šanghaje". Chanovo zaprodávání se Číně zde má jednak propagandistické konotace – koprodukce s Indií evidentně měla pomoci vztahům stran v Indii negativně přijímaného projektu Belt and Road Initiative. Navíc absolutní podřízení se těm nejděsivějším trendům současné čínské produkce ústí v naprostou nekoukatelnost pro příznivce Chanových klasik. Čínské publikum je okouzleno spektákly toho nejnižšího a nejnadreálnějšího kalibru, takže čínské kasovní trháky se neobejdou bez bláznivě překotných CGI scén za hranicí uvěřitelnosti. "Kung Fu Yoga" je pak smutným dokladem, že publikum, na které Chan cílí, není zvědavé na krkolomné kaskadérské kousky a nápaditou choreografii. Chan si tak vystačí s pitvořením a kupou pixelů. Dokonce i těch pár scén, kde opakuje své charakteristické choreografie z dob svého kariérního vrcholu, se nedají sledovat, protože namísto klasických kompozicí do celku, kde by vynikly pohyby a nápady, je akce rozsekaná na titěrné záběry, aby to mělo rádoby dynamiku. Stanley Tong je vedle Ringo Lama druhý veterán, jehož návrat dával naděje na comeback stylu zlaté éry hongkongské kinematografie, ale ještě fatálněji než u Lama výsledek pouze stvrzuje, že tahle éra se za současné konstelace čínského průmyslu nevrátí. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Archeolog Jack (Jackie Chan) a Ashmita (Disha Patani) vedou čínsko-indický tým, který má najít ztracený poklad Magadha... Úvodní čtyřminutová akční scéna, která byla kompletně CGI, byla absurdní. Člověk si v ní omlazeného digitálního Jackieho ani pořádně neužije. V průběhu filmu se ještě objeví digitální vlci, lev, hyeny a hadi. K tomu lepšímu patří nápisy CALL ME LITTLE JACKIE / DO NOT TEASE THE CAT na samolepce. Jackie si v tomhle filmu vybral svoji slabší chvilku, protože akci i humor zvládne navzdory věku lépe. Jackie Chan byl jedním z výkonných producentů. Jako akční choreografové mají v závěrečných titulcích kredit Jackie Chan, Stanley Tong, Wu Gang a JC Stunt Team. Lee In Seob má v titulcích kredit jako (nejspíše Jackieho?) Stunt Double. Kung Fu Yoga navštíví zajímavé lokace, animace je dobře udělaná, ale stále jsem měl dojem, že tohle není Chanův film. Jsou to tři hvězdy s odřenýma ušima. HODNOCENÍ 50% ()

liskam odpad!

všechny recenze uživatele

Dal jsem to až k dronu kterej vynášel holuba do vzduchu aby ho mohl ulovit nějakej sokol, nebo co to bylo za dravce.... ono už to bylo vo kozy, když ta partička jako s partesu zaháněla vlky kteří žili na ledovci sněhovými koulema. Nádhernej odpad a 17% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan se pokusil spojit - asi v rámci nějakých dnů mezinárodního přátelství nebo tak něčeho podobně mírového - klasické čínské kung-fu filmy, samozřejmě s jeho smyslem pro humor (ať si o něm myslíme, co chceme) s bollywoodskými filmy, ze kterých si vzal onu neskutečně přepálenou barevnost a samozřejmě na konec i taneční čísla. Jinak jeho trademarky zůstaly - všechny asistentky (princezny, sestry princezen - časem jsem už měl bugr v tom, kdo je kdo) jsou mladé, krásné, sexy a atraktivní, je tu pár nebezpečných proskoků a akrobaticko-akčních čísel, jenom - a to mě mrzelo ze všeho nejvíc - chybí tradiční nepovedené záběry na konci pod titulky! Příběh se otevřeně a přiznaně inspiruje Indiana Jonesem, ale dělí se žel na tři části - pátrání po prvním pokladu v ledových horách (tahle část se mi líbila moc, včetně vrtáku nebo potápění pod ledem), aukce diamantové relikvie v SAE (kde uvidíme dostihy velbloudů nebo honičku se super drahými auty) - tahle část je do filmu hodně násilně naroubovaná, nedává smysl, a třetí částí je hledání skutečného velkého pokladu (ten zlatý chrám mě tedy moc nebral). V úvodu filmu navíc musíte přežít naprosto hnusnou a nepřehlednou animaci s tak rychlým historickým přehledem, že jsem absolutně nepochopil, kdo proti komu, proč, a jak se dostali k ledu... V průběhu filmu, už naštěstí hraného, dojde na časté další animace a všechny jsou trapné až na půdu - třeba lev na zadním sedadle nebo hyeny, kde jsem měl pocit, že jeden z hrdinů je Obelix, napil se lektvaru a teď chytá hyeny za ocas, aby je odhodil. Zábavné to svým způsobem je, nudné občas ale taky, a myslím, že na film docela rychle zapomenu. ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

JFL to vystihol dokonale. Pribehovo to na prvy pohlad pripomina dalsi diel legendarnych Bozskych relikvii. Jackie je tu znova za archeologa, ktory patra po vzacnom poklade. Ale prevedenie je po kazdej stranke na tej najhoršej urovni. Dejova omacka je strasne nezazivna. Postavy nefunguju a dialogy su neznesitelne. Akakolvek gradacia absentuje. Proste sa len nahodne striedaju lokacie az sa na konci nejak nahodne dôjde do ciela a po kratkom suboji sa vsetci pomeria a zatancuju si. Dokonca tu je len minimum pokusov o humor a väcsinu filmu sa to tvari seriozne. Akcia je casto komplet CGI na urovni nejakej mizernej videohry. Nieco ako treti diel XXX ale v este ovela horšom prevedeni. CGI zvracajuci lev je uz len WTF ceresnickou na pokazenej torte. No a bitky su totalne predratovane. Na to, ze Jackie uz vo svojom pokrocilom veku nezvladne ani zakladne chvaty bez rychleho strihu, ktory im doda aspon stipku dynamiky, kaskaderov v akomkolvek narocnejsom kusku, ktory pred rokmi zvladol lavou zadnou a ze je nonstop zaveseny na dratoch, som si uz zvykol, ale ze su v rovnakom mizernom style prevedene bitky aj jeho mladsich kolegov je velmi bolestne. No a otravnym vrcholom behom celeho filmu je ta snaha o pchanie sa do zadku Indom. Vyznieva to este otravnejsie ako ked sa pchal do zadku Cinskej vlade v jeho nedavnych filmoch, ktore pôsobili aspon trochu seriozne. Toto vyzera absolutne detinsky a trashovo ako tie najhorsie Indicke filmy. Este otravnejsie pôsobi mizerna anglictina vsetkych zucastnenych. Preco vsetky tieto agitky Jackie toci v anglictine? Za nieco stoji len vyprava a exoticke lokacie v ktorych sa film odohrava. Vysledkom je film, ktory neponuka absolutne nic pre fanusikov starych dobrych Jackieho akcnych komedii. P.S.1: film som dopozeral na druhy den, lebo som pri nom v polovici zaspal. P.S.2: Aj napriek môjmu castemu prisnemu hodnoteniu je toto len druhy Jackieho film ktoremu som dal odpad. Takze fakt od tohto ruky prec. 1/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Možno to označiť za akési spirituálne pokračovanie BOŽSKEJ RELIKVIE ( podobne ako iný Jackieho snímok, ČÍNSKY ZVEROKRUH ). A práve preto je to vlastne o tom, že z námetu sa veľa vytrieskať nedalo a v záplave podobných snímkov za posledné 4 dekády, to vlastne ani nemôže byť brané ako kritika. Avšak malo to na viac, nebyť umelohmotnej vizuálnej stránky, ktorá degraduje film na nižší level ako si zaslúži. Už len scéna automobilovej naháňačky, ktorá sa mohla stať príkladom pre to najlepšie, čo sa kedy natočilo, skončilo ako digitálny bordel ( naozaj neviem, koľko áut bolo vlastne skutočných ). Doba sa ale mení. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan sice stárne, ale v některých jeho kreacích to není ještě tak vidět. Přece jen je ale patrné, že má na plátně méně prostoru a dává ho spíše ve prospěch nové generace, která má možná také čím zaujmout. Snad nejen tanečními čísly. Dobré akční scény, vizuálně hezké a hlavně skvělá počítačově animovaná zvířata. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Skvěle jsem se při téhle dobrodružné honbě za pokladem pobavila. Sice to není žádná super bomba a ne každému se to bude líbit, ale jako pohodovka na oddechnutí/vypnutí to u mě fungovalo. Když pominu ten strašný začátek, který mě při prvním koukání celkem vyděsil, nemám k tomu žádné výhrady. Mám ráda filmy o hledání pokladů, řešení záhad, takže dějem mi to hodně sedlo. Navíc se to odehrává v zajímavém prostředí (podzemní ledová jeskyně, dubajský luxus, indické chrámy), takže se na to pěkně kouká. Je tam i několik dost vtipných scén - na honičku se lvem v autě asi dlouho nezapomenu. No a na konci zaujal i taneček :) Přeloženo. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy jsou až moc na levnou produkci se špatnými digitálními triky vykrádající přiznaně Indiana Jonese. Oproti o rok staršímu průšvihu Skiptrace tu ale Chan kope a mlátí bez zběsilého stříhání. Ano, pomáhají mu triky, přiznaně se akce zrychluje, jenže já budu šťastný jak blecha, když budu moci v pětašedesáti trsat a kopat jako on. A vlastně když to srovnám s českými filmy - krásná Disha Patani se tu pere a ukazuje fyzičku (ty přemety okolo Chana nemají chybu), zatímco české herečky povětšinou ukazují prsa. Je to prostě příjemná zábava a docela chápu, proč je to Chanův nejvýdělečnější film v Číně. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

V podstatě je to božská Relikvie 5... Říznutá MacGyverem: Stracený poklad Atlantýdy... Já se bavil. Dokonce i ten záporák gentelman nevadil... Pač jsem na podobné věci z Indické Bolywoodské filmografie už tak nějak zvyklí... Akce, bojové umění, vtip, pasti, tajemství hledání..... poklad a trochu podivný závěrečný souboj, ale asi to tak prostě mělo skončit. Typický J.CH movie... nechápu ty Haty tady. Rozhodně lepší než Čínský zvěrokruh. 85% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Tieto posledné Chanove filmy nie sú len zbesilé kung fu, ale aj poznávačky do minulosti s náučným podtextom. Tento pridal ešte luxusný dubaj, ničenie drahých áut, hordy zlata a prepojenie dvoch kultúr s najväčším počtom obyvateľov. Veľmi ma to bavilo, akcia správne dávkovaná. bitky dostatočne akčné, vtipný CGI lev ale hlavne ľahkosť a dobrá nálada, čo z toho sršala. 4 z 5 ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jackie si teda pěkně zablbnul. Škoda že se do filmu nepřeneslo moc hravosti a zábavy, jakou si nejspíš tvůrci a herci užívali na place. Bollywoodská tečka byla přesně tím, co takový film mělo završit. Holt co očekávat od spolupráce Indie a Čína. Na druhou stranu, jak byla ohromná výprava, tak mizerné jsou digitální triky. A že musely být nacpány takřka všude. Jasně, lev v autě se jinak bude dělat těžko. Ale sporťák driftující kolem kamery fakt nejde natočit s šikovným řidičem? Jinak ale choreografie ušla a kvůli ní se na film bude dívat v první řadě. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Jackie můj oblíbenec už je ve věku a jde vidět, že na sebe nestrhuje tolik pozornosti,jak to kdysi bývalo tady už štafetu přenechává mladým. Smysl k humoru má stále vrchovatě jeho bojové umění nemá chybu a mohl by se rovnat s nejlepšími bojovníky světa. Je to zábavná, svižná jízda s hezkými auty, ďábelskými zvířaty a sexy ženami. Vidím, že už si neláme, ani hlavu s pseudonymem do filmu a napálí tam skoro své pravé jméno. Závěrečný taneček byl správně ulítlej jen mi tam chyběly titulkové scénky, jak už jsou u jeho filmů povinností. Dávám 75% ()

Playman odpad!

všechny recenze uživatele

Proč Jackie? Proč? Scéna se lvem v autě je pro mě největší wtf, co jsem letos viděl. A že jsem viděl hodně sraček. A následná scéna, kdy se lev vybleje a pak se ve svejch zvratkách válí a rochní neni o moc lepší. :) Závěrečné bollywoodské taneční vystoupení s Jackiem v hl. roli je už jen taková třešnička na dortu. :) Jackie je prostě sellout, to nejde říct jinak, zaprodal všechny hodnoty co měl, aby se stal králem Číny. No aspoň bude mít přepychovej důchod. ()

Reklama

Reklama