Reklama

Reklama

Dětská hra

(TV film)
Velká Británie, 1984, 70 min

Obsahy(1)

Jednoho dne se rodina Prestonových probudí uvězněná ve svém vlastním domě. Všechna okna a dveře jsou zvenčí zabedněné jakousi pevnou hradbou a nedají se otevřít. Kdosi uzavřel přívod vody a odpojil telefonní spojení. Teplota vzduchu stoupá. Otec Mike je bezmocný. Spolu s manželkou Lynn a dětmi se začínají dusit a čelí teroru nevysvětlitelných paranormálních jevů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dost dobrá zápletka i pointa, ale zpracování (zvlášť odhalení pointy) je úděsný. Remake od nějakého áčkového režiséra bych asi miloval. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dobře budované napětí stejně jako (zpětně) věrohodné chování a způsob přemýšlení. Určitě bych ani nečetl obsah filmu, který zde nabízí distributor, protože to je asi nějaký špatný vtip. Z počátku vše vypadá možná až naivně a hloupě, ale během těch necelých 90 minut dokáže příběh výrazně pokročit, překvapit a ve správnou chvíli skončit. Konec se nedá chápat jinak, než od první chvíle promyšlená hra s divákem, na kterou však prakticky nemůže přijít:)) Ne vždycky je film fér ke svému divákovi. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Úplně úžasný námět, úplně strašní herci, úplně mimoňský závěr. Napětí, co že je vlastně příčinou jejich uvěznění, celkem funguje. Konečné rozuzlení celkem rozsekalo (i celkem nasralo - furt buhvíco a ono nakonec TOHLE). Ale vzhledem k jeho nečekanosti klidně i (nezasloužené) 4*. Papundeklový originálek "s poselstvím", který stojí za zhlédnutí. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

WOW! Tak takovou pointu jsem nečekal! Film mě celou dobu držel v napětí, ani jedinkrát jsem nemrknul, vůbec se nenudil! BOMBA! ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jako film je opravdu hodně divnej, ale rozhodně jsem se nenudil a pořád jsem čekal na nějaký vysvětlení. Ovšem to vysvětlení bylo z kategorie "No to si snad dělaj ze mě prdel". Na druhou stranu musim uznat, že tohle jsem opravdu nečekal a svym způsobem se mi ten konec líbil. Prostě mam rád překvapení. V podstatě souhlasim s hirnlego, ale pro mě je to jenom za 3. A nevim, proč se v oficálnim textu distributora píše, že rodina je v osidlech mimozemšťanů. spoiler: Pokud jsem to dobře pochopil, tak hlavní postavy byly prostě hračky vyrobený v roce 2090. Tim by se snad dalo omluvit i poněkud dementní chování hlavních postav. Co můžete čekat od hraček? Vlastně je ten film asi geniálně promyšlenej :-) A navíc se dozvíme, že je příběh natočen podle skutečných událostí, jenom o pár let dřív :-) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

U podobně laděných snímků může vše zachránit fenomenálně dobrá pointa, což v tomto případě vyšlo tak z poloviny, přičemž udělat z diváka blbečka - to se jí povedlo na 100 %. Sice vysvětlila hysterické chování bráchy kutila Mata i postřeh jeho ženušky, která by mezi indiány se smyslem pro ironii nesla jméno Rychlý Blesk, ale nedala zapomenout na předchozí uvadající tempo a mizerné herecké výkony (že by slabé baterie?). Taky název této epizody z třináctidílné série Hammer House of Mystery and Suspense může být mírně matoucí a s blížícím se koncem možná někteří nepřítomnosti Chuckieho zalitují. Ta představa, že si na domečku a jeho Made in China osazenstvu jen tak trochu zablbne s letlampou… ()

sud 

všechny recenze uživatele

Nic jiného než béčkový a nevýraný horor to není. Herecké výkony jsou slabé a strach se tvůrcům téměř nevyvedlo vytvořit. Film je sice krátký, ale nezáživný. Dvě hvězdičky za dobrý námět. ()

ripo odpad!

všechny recenze uživatele

Pozor ! Nemýliť si tento film s Chuckym ! Tento britský TV film keby vznikol v roku 1954, tak by som to bral s úsmevov ako klasické sci-fi béčko .... Lenže, bohužiaľ, nebolo ..... Trápne výkony hercov, dementný scenár , no jednoducho film o ničom . ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Tak neuveritelne debilni film jsem uz hodne dlouho nevidel. S tim koncem, ktery scenarista vymyslel, si jen pomyslite, ze jste zbytecne ztratili hodinu a pul zivota. Opravdu tragedie. ()

Jhershaw odpad!

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem se připletl k televizi po skončení Vyvolené Late Night Show a začátek filmu mě docela zaujal. Rodinka uvězněná v domě, neví, co se děje, snaží se dostat ven, IMHO velmi slibné. Bohužel, v průběhu se na sebe nabaluje kupa nesmyslů a vyložených blbostí, herecké výkony jsou nepřesvědčivé, to vše korunované závěrem, za který bych někoho nejradši "poslal na dialýzu". Chci zpět 80 minut svého života! ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Ta Black Mirror pointa se povedla. A že jsem čekala lecos. Ale stejně je těch úvodních 60 minut zbytečně moc a jen ten vtipný konec to trochu zachraňuje. 50% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

OPRAVDU ŽASNU NAD TÍM, KOLIK Z VÁS TVRDÍ, ŽE SE POSTAVY CHOVAJÍ NESMYSLNĚ. MŮŽETE MI LASKAVĚ ŘÍCT, KDE JSTE NA TUHLE DO OČÍ BIJÍCÍ NESMYSLNOST PŘIŠLI?!? JE TO TOTIŽ PŘESNĚ NAOPAK. Celý film jsem se tetelila blahem, neboť jsem konečně našla horror, ve kterém se lidé chovají téměř celou dobu logicky. Už jste někde viděli, aby si někdo (LOGICKY) vyrobil provizorní nárazník či airbag jako ochranu před prudkým nárazem? Už jste někde viděli, aby někdo (LOGICKY) vypnul proud před tím, než vytrhne životu nebezpečný předmět ze zásuvky? Ne, protože klasičtí hrdinové amerických horrorů jsou ve skutečnosti nadpřirozené bytosti, které si ani trochu nelámou hlavu s něčím, jako jsou fyzikální zákony. No nic... Atmosféra filmu je skvělá, hudba rozhodně neurazí a herci už vůbec ne (možná nesympatické dítě). Největší chybou, která vše do základů zničí, se tak překvapivě stává závěr. Je šokující, je originální, do filmu se hodí, ale je pojatý tak strašně, že se to ani nedá popsat. Závěrečný dialog mezi matkou a dcerou (včetně stoprocentně amatérského chování a příšerných grimas) je pro mě vrcholem stupidity, oproti kterému je sdělení před titulky pastvou pro oči i mozek.;-) ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Zajímavá zápletka a rozuzlení, intenzivně stavěné napětí ve vzdálené variaci na Alenku v říši divů. Jeden z lepších "ne-gotických" hororů, přesněji 3 a půl...Za oficiální text distributora bych nechal úředně zbavit svéprávnosti, neboť je to spoiler za spoilerem. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nevšimejte si "oficiálny text distributora", nevšimajte si, že názov "sa bije" s Chuckyho eskapádami a bavte sa... Ono to funguje ako dobre napisaná poviedka. Skvelé náznaky pekne navádzajú na prekvapivé finále. Záver je síce podaný príliš komicky, ale to už nedokázalo zastaviť moje nadšenie. A je to televízny film... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Za ten konec dám čtyři. Byla by to skvělá 30-40minutová povídka třeba do Krajních mezí, ale na hodinovou stopáž je to utahané a ve střední části s mnoha hluchými místy. Líbí se mi, že tvůrci využili všechny možnosti, jež vás napadnou, jak byste asi sami v takové situaci jednali a jak byste se z ní snažili dostat. Líbí se mi ty náznaky (zelená tekutina, podivná holčička, Alenka v říši divů, stále stejná kapitola) i to, že manžel řekne všechny možnosti toho, co se mohlo stát, jež vás také napadnou (včetně mimozemšťanů), a samozřejmě mne potěšilo, že při vědomí toho všeho šli tvůrci dál a pokusili se vymyslet jinou, překvapivou pointu, což se jim povedlo. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Tohle nelze lehce rozsoudit. Název pochopitelně debilní až na půdu (i se znalostí pointy dost infantilní), Chucky nedorazí. Divák je od počátku ve víru dění, žádné vysvětlivky, žádné odbočky. Je to docela nevšední a nějaký čas to na spokojenost postačí. Když se pak následně zjistí, že karty máme v rukou pouhých třech aktérů a nikam se utíkat nebude, tak se rýsují možnosti. Bohužel tahle Dětská hra je spíš nenaplní. Ani tak nevadí, že film stál několik liber (to místy jistě poznáte) a snad bych odpustil takové ty paranoidní výlevy (Co vláda? Co jaderný výbuch?). Jenže daleko horší je chování našech tří postav. Dělají věci dost nerozumně, mluví nerozumně a jediný klad je, že budí bez výjimky až do konce nejistotu. Dobré nápady jako třeba mrazivé čtení Alenky v říší divů, to vše diváka jen připravuje na pointu. Buď a nebo. A spíš nebo... Tady asi nebudeme za jedno, ale vykreslení a vysvětlení mi přišlo hrozně teatrální a rázem vše padlo k zemi. Sám nevím, jak bych ty dílčí nápady vysvětlil, ale finále mě neuspokojilo. O tom dalším není třeba moc mluvit, film stádia, kdyby tohle, kdyby tamto, tak by možná... ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Na hodinu a půl roztažená epizoda Twilight zone. To jsem si myslela nejdřív ze všeho, protože jsem nestihla, že jde o s tímto seriálem nesouvisející film :). Dokonce to mělo i úvodní scénu před úvodními titulkami, kde název filmu vypadal stejně stroze jako každý nápis s názvem seriálových epizod. Taky když jsem v programu koukla, že Dětská hra, tak jsem myslela že dávají Chuckyho :). Každopádně ta "seriálovost" je zároveň klad i zápor filmu. Twilight zonovský námět je pochopitelně zajímavě zvláštní a záhadný a napíná diváka, který nemůže čekat o co jde (pokud se nepodívá do galerie a nepřečte si obsah filmu tady na csfd :)) a s tímhle jednoduchým mystery námětem se dá vytřískat spousta zábavy. Tím záporem ale je, že to mělo zůstat u maximálně hodinové seriálové epizody, protože to s přibývajícími minutami prostě ztrácí spád a omezuje se to vesměs už jen na všemožné pokusy jak prorazit zeď obklopující dům hlavních postav. Pokusy to jsou sice docela logické vzhledem k situaci, ve které se ústřední rodinka nachází, ale prostě mělo se to spíš zaměřit na rozvíjení záhady děje než na opakování nějakých marných snah hlavních hrdinů, protože takhle je to jen uměle natažené. Znalci Twilight zonu taky asi nakonec vytuší o co ve finále jde, protože i tento starý seriál obsahoval nejmíň jednu epizodu s téměř totožným námětem, takže je to zajímavé a pro diváka neznalého bizarních mystery seriálů jako je Twilight zone to asi bude i příjemně překvapivé, ale určitě tomu škodí přílišné natahování a opakování se, což trochu zabíjí zajímavou atmosféru a námět filmu. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, kde jde jen a jen a pointu. Navíc tady je těžké ji neprozradit už na začátku (dříve obsah, galerie, komentáře ale už i samotný název dost napovídá) Já měl to štěstí a narazil na to v TV a byl to sice dost amatérský ale opravdu nadprůměrný 70-ti minutový atmosferický zážitek. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pointa je predvídateľná po určitom čase ( no a ak do toho zapojíte samotný názov filmu a prezriete si galériu, zistíte ju ešte skôr ). To ale nevadí, pretože príbeh je aj bez toho napínavý aj keď v závere vychŕlia na povrch logické diery. ()

Reklama

Reklama