Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(190)

Obsahy(1)

Žádné vězení je nedokáže udržet za svými zdmi, tedy až na to, v němž právě teď jsou. Francouzský animovaný seriál s populárními komickými figurkami ze světa Luckyho Luka. Jsou čtyři, každý jinak vysoký a v souvislosti s tím i nepřímo úměrně inteligentní – bratři Daltonové byli donedávna postrachem Divokého západu, ale nyní tráví veškerý čas ve slušivých žlutočerných stejnokrojích a odpykávají si na stovky let vyměřený trest v odlehlé opevněné věznici. Ale to by nebyli Daltonové, aby se přinejmenším jednou denně nepokusili o útěk.
Bratři Daltonové pocházejí původně ze stránek belgických komiksů o Luckym Lukovi. Jejich seriálová podoba vychází z pozdějších sešitů, kde původně vyloženě zlomyslní a nebezpeční protivníci proslulého hrdiny, profilovaní podle reálného gangu desperátů z Divokého západu, dostali podobu komických figurek. Joe, William, Jack a Averell jsou méně schopní bratranci původní čtveřice bratrů Daltonových, a ačkoli se jim hravě vyrovnají ambicemi svých plánů, jejich provedení výrazně pokulhává. Ostatně k jejich zmaření ani není potřeba hrdina typu Luckyho Luka, protože se o to postarají sami svou nemotorností.
Pravidelným účastníkem daltonovských eskapád je i další populární postava, Lukův věrný souputník, přitroublý policejní pes Tramtabum. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Tento nový, co do stopáže velmi krotký, seriálek sází na vratké tvrzení, že bratři, respektive bratranci, Daltonové, mohou ve svém komiksovém vesmíru vesele fungovat i bez svého protipólu, totiž Luckyho Luka, s čím osobně nemůžu souhlasit, zvlášť když právě tuto skutečnost nedokáží tvůrci funkčně a ironicky využít ve svůj prospěch, díky čemuž se z Bratrů Daltonových stává obyčejná nezajímavá kreslená groteska, v níž schází prostor pro cokoli hlubšího.. ()

RypavaDvojka 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení, které dokazuje, že bratři Daltonovi dokáží fungovat i bez Luckyho Luka. Má to nápad, má to spád a je to i vtipné. A velmi oceňuji nápaditost jak pokaždé realizovat a zhatit únik bratří Daltonů z vězení! ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Největším problémem je tady podle mě animace. Na dnešní poměry sice není špatná, ale když to porovnám s původními seriály apod. Tak ta animace je hodně vedle. Ale děj špatný není. Lze tu najít i pár dílů, které jsou výborné, a naopak i ty, co jsou podprůměrné. Střed mezi čtyřmi a dvěma hvězdičkama jsou tři hvězdičky. ()

Reklama

Reklama