Reklama

Reklama

Případ pro lyžaře

(TV film)
  • Česko Zvláštní případ (neoficiální název) (více)
všechny plakáty
TV spot

Dnes se můžete těšit na další díl volného cyklu detektivek z pera renomované autorky Hany Proškové, tentokrát podle knižního bestselleru "Zvláštní případ". Komisař Vašátko (V. Preiss) se na dovolené na horské chatě potká s malířem Horácem (D. Matásek). Sešla se tu různorodá společnost hostů, které vládne agresivní a arogantní režisér Skorkovský (D. Prachař). Ten ponižuje a týrá nesmyslnými příkazy svého malého syna (M. Svoboda). Horác jeho chování nese velmi těžce. Špatně to snášení i ostatní, ale ti jsou režisérovi nějak zavázáni. Dusno v chatě postupně narůstá a režisér je nalezen mrtev. Policie se kvůli vichřici nemůže do chaty dostat, a tak se vyšetřování ujímá přítomný a zkušený komisař Vašátko. Chata je plná lidí, kteří mají silné motivy k vraždě... (Česká televize)

(více)

Recenze (67)

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavě rozehraný případ, kde jsem do konce nevěděl, jak to mohlo být, protože motiv měl téměř každý, kdo na horské chatě obsypané sněhem byl. Jinak ale takové moc televizní a papundeklové ... ()

Lumpus 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to poměrně zvláštně zpracované, dosti krkolomně, možná tak nějak divadelně. Napětí budováno ale bez potřebného konečného wow efektu. Celkově trochu na efekt, ale rozhodně se nejedná o úplný propadák asi hlavně díky dobrým hercům a krásné zimě, + jedna hvězda za to že se ve filmu běžkuje :) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k předchozím dílům musím spravedlivě jít dolů. Není klasičtější detektivní motiv, než případ v hotelu, velkém domě apod. kdy je někdo z návštěvníků zabit, detektiv je přítomen a všichni jsou podezřelí. Ani Hana Prošková se tomu nevyhnula. Tentokrát je to vyšetřování ale lehce kostrbaté. Nejsem žádný detektiv, většinou mi trvá než přijdu na pachatele, ale zde jsem na pachatele přišel poměrně brzo a docela snadno. ()

Neklan006 

všechny recenze uživatele

z celé nové trilogie detektivek Vašátko - Horác určitě nejlepší (asi i pro zvýšenou kvalitu vedlejších rolí: Lábus, Špalková, Beretová), takže přidávám extra hvězdici ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Celkem vydařená detektivka, která se samozřejmě nedá brát moc realisticky jako normální krimi v životě. Jde zde spíše o celkem zdařile zavřené role a postavy, postupně se rozjíždějící napětí. Zejména Viktor Preiss zde hraje dobře. Bohužel dialogy, scénář a některé nedostatky hodnocení kazí. Hodnocení: 60 % ()

carl.oesch odpad!

všechny recenze uživatele

Další trapnost, doufejme, že už je tím celá ta série ukončena. Ani první "provedení" někdy ze sedmdesátých let mě za srdce nechytilo (předloha), na druhou stranu srovnání s Vraždou před večeří založenou na podobném principu taky pro druhou jmenovanou vyznívá nepoměrně lépe. Tady zase máe duo dvou ….. ve fimech vždy neskutečně teatrálního Preisse, kterému toho policajta člověk nemůže věřit, ani kdyby byl sebevětším fandou divadla a jeho výkonů tam a ještě horšího nesnesitelnějšího Matáska, který parazitoval v Básnících a jinak nikde nic nepředvedl. Shlédl jsem, nesnáším kritiku něčeho, co nevidím, ale už nikdy více. ()

cerdax2 

všechny recenze uživatele

Zbytecne dlouhe a z cele trojice pribehu dle me nejslabsi, mozna tez proto, ze predchozi kusy zachranovala krasna priroda. 35% ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší příběh z celé trilogie. Značně podprůměrná televizní zábava, která sahá jiným projektům České televize z poslední doby sotva po kotníky. Ale je pravda, že pro babičky je tento zastaralý styl možná zajímavý. Většinu diváků ale oslovit nemůže. Rozuzlení bylo hodně kostrbaté, i když jsem čekal nečekané. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl z celé trilogie. Obsazení parádní. Preiss, Lábus, Špalková, Prachař, Málková mě doopravdy zaujali. Do toho perfektně sekundují všichni ostatní přítomní. David Matásek předvedl nadprůměrný výkon. Režie Lucie Bělohradské byla dobrá. Atmosféra vykreslena moc pěkně, rozhodně bych s touto partičkou dovolenou trávit nechtěl. Moc pěkné. ()

Igy007 

všechny recenze uživatele

Celý cyklus by byl jen průměr nebýt Viktora Ceny. Detektivky mě nijak moc neberou, mým důvodem ke shlédnutí je MR. Velvet Voice v hlavní roli. Pokud jste na tom ve vztahu k Preissovi podobně, doporučuji ke shlédnutí, VP téměř nesleze ze záběru, bene :-) ()

evangelik 

všechny recenze uživatele

Řekl bych druhý nejlepší nebo nejhorší díl celé trilogie, ale jenom o fous před "Malířem". To byla skutečná slátanina s těžkým proviněním proti 7. zásadě pátera Knoxe. I tenhle pachatel a jeho motiv je ovšem jenom stěží uvěřitelný a pochopitelný. ()

zekon 

všechny recenze uživatele

No fuj. Z trilogie nejhorší. Už těch náhod co tu od začátku je. Banda tupců na horách a s nima Kolombo.......nebrat. ()

Bodega_Bay 

všechny recenze uživatele

Původní knihu neznám, takže o Vašátkovi žádnou představu nemám, tudíž mi Preiss vyhovuje. Na stopáž 69 minut - dobrý. Já byla spokojená, celou dobu se atmosféra držela, navíc hory, sníh, chalupa, to jsou kulisy tak krásné, že by tam vlastně mohli celou tu dobu hrát šachy a byla bych i s tím v pohodě. Vražda v pohodě, dost mě bavila Pavla Beretová. Vrah...no, nějak to sice jasný bylo, ale to nevadí. Jelikož by bylo bláhové očekávat nějakou tu českou verzi Columba nebo Midsomeru, Poirota už vůbec ne, dávám hezké 3 hvězdy. Rozhodně doporučuju jako oddechovku před spaním, index strachu 0 i pro ty, co jsou doma sami. ()

Bohdy67 

všechny recenze uživatele

Zatím nejhorší díl....Šíleně protivnej Prachař, kterej by si zasloužil kulku do hlavy od první minuty... A to rozhřešení??? No nevim... Mě to prostě nesedlo... 19% ()

quokam 

všechny recenze uživatele

5 proc dolů pouze za flechterismus na začátku. Taktéž mám pocit, že když v zimě na horách necháte na pár minut otevřené okno, v pokoji se to projeví, minimálně citelné sníženou teplotou. 9/10 ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Docela dobrá detektivka z horské chaty,spolek ubytovaných kteří se docela dobře znají sem tam nějaká hádka a v polovině filmu se objeví mrtvola a V.Preiss se to bude snažit vyšetřit,dobrá zápletka. ()

Reklama

Reklama