Reklama

Reklama

Případ pro lyžaře

(TV film)
  • Česko Zvláštní případ (neoficiální název) (více)
všechny plakáty
TV spot

Dnes se můžete těšit na další díl volného cyklu detektivek z pera renomované autorky Hany Proškové, tentokrát podle knižního bestselleru "Zvláštní případ". Komisař Vašátko (V. Preiss) se na dovolené na horské chatě potká s malířem Horácem (D. Matásek). Sešla se tu různorodá společnost hostů, které vládne agresivní a arogantní režisér Skorkovský (D. Prachař). Ten ponižuje a týrá nesmyslnými příkazy svého malého syna (M. Svoboda). Horác jeho chování nese velmi těžce. Špatně to snášení i ostatní, ale ti jsou režisérovi nějak zavázáni. Dusno v chatě postupně narůstá a režisér je nalezen mrtev. Policie se kvůli vichřici nemůže do chaty dostat, a tak se vyšetřování ujímá přítomný a zkušený komisař Vašátko. Chata je plná lidí, kteří mají silné motivy k vraždě... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (67)

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Třetí z řady případů volně spojující dva kamarády, z nichž ten starší (Preiss) je policista, je bohužel velmi slabý. Někdo si myslel, že to bude zajímavé, vyšetřovat na uzavřené chatě smrt člověka, kterého by asi zabil kdokoliv z ostatních. "Odhalení" na závěr je opravdu posledním hřebíčkem do dost slabých výkonů a nezajímavého vývoje děje. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Pěkný detektivní příběh z Jizerských hor, v roce 2016 jsme jen o kousek dál v podobné chatě, s kamarády trávili Silvestr, za podobného počasí, které celému příběhu dodává skličující atmosféru a proto pro mě tato detektivka má velmi osobní charakter. Více takových českých detektivek, plných starých chat a krásné horské přírody. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sice jsem před týdnem tvrdil, že mě Vašátko s Horácem na hory nedostanou, ale člověk míní a dálkový ovladač mění. Nakonec jsem zase tak úplně neprohloupil, protože poprvé v trilogii došlo i na jakous takous psychologii postav (pár lidí z té chaty na tom bylo hůř, než děti z Vlčí boudy) a pachatel byl, alespoň teda pro mě, docela nečekaný. Akorát by na něm nemusel tak rychle zasychat mokrý sníh.. ()

carl.oesch odpad!

všechny recenze uživatele

Další trapnost, doufejme, že už je tím celá ta série ukončena. Ani první "provedení" někdy ze sedmdesátých let mě za srdce nechytilo (předloha), na druhou stranu srovnání s Vraždou před večeří založenou na podobném principu taky pro druhou jmenovanou vyznívá nepoměrně lépe. Tady zase máe duo dvou ….. ve fimech vždy neskutečně teatrálního Preisse, kterému toho policajta člověk nemůže věřit, ani kdyby byl sebevětším fandou divadla a jeho výkonů tam a ještě horšího nesnesitelnějšího Matáska, který parazitoval v Básnících a jinak nikde nic nepředvedl. Shlédl jsem, nesnáším kritiku něčeho, co nevidím, ale už nikdy více. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tohle už bylo trochu lepší. Ale já když vidím, že kriminalista přijede někam na dovolenou, čistě náhodou tam potká kolegu z předchozích dvou dílů a pak se tam další náhodou stane vražda, tak už mám problém brát cokoliv dalšího vážně. Hajzl Davida Prachaře si zasloužil sejmout a podezřelí jsou skoro všichni (snad s výjimkou Preisse a Lábuse). Docela slušně navozená hustá atmosféra (50%). ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • Když Vašátko (Viktor Preiss) hraje s Horácem (David Matásek) šachy, dá mu bílou královnou mat. Mat to však není, Horác může ještě táhnout černým pěšcem, který stojí před koněm a svého krále odstínit. Mat by nastal teprve až poté, kdyby mu Vašátko toho pěšce sebral. (Brain)
  • Při vysvětlování Horáce (David Matásek), jak došlo k zabití režiséra, všichni zapomněli na velmi důležitou okolnost, a to, že okno bylo otevřené poměrně dlouhou dobu (nejdřív u něj stál režisér a kouřil, následně zůstalo otevřené po celou dobu, kdy režisér naháněl Františka poté, co František z okna vyskočil, a následně, kdy Horác vyskočil za ním až do doby, než Horác okno zavřel). V místnosti musela být proto třeskutá zima, a proto nemohlo být možné „nepozorovaně“ zavřít okno a tvrdit, že bylo zavřeno po celou dobu (to by bylo v místnosti teplo). (pjotri)
  • V okamžiku, kdy Petr (Radek Valenta) opouští chatu a Vašátko (Viktor Preiss) za ním volá, je venku jasno a nesněží. O chvilku později, když jde nahoru po schodech, Jája jde k němu do pokoje a mluví s ním, venku je již  hluboká tma a vánice. (Brain)

Reklama

Reklama