Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mortadelo a Filemón (Agenti dementi) jsou ti „nejcennější" superšpióni T.I.A. (Tajné vládní agentury) povoláni k tomu řešit zločiny, které žádný jiný agent nevyřeší... nebo spíše zpackat situace tak, jak to nikdo jiný nedokáže. Aby bylo zřejmé, jak těžké je jejich poslání, Mortadelo a Filemón využívají převleky stejně tak jako bizarní a dost často nepoužitelné nápady, které spolu s jejich originálním ostrovtipem zvrátí misi v bláznivé dobrodružství, které ve světě zločinu nemá obdoby. (Intersonic)

(více)

Recenze (15)

JFL 

všechny recenze uživatele

Počítačově animovaný celovečerák navazující na masivně populární sérii španělských komiksů ze série Francisca Ibáñeze Mortadelo y Filemón, která je relativně známá u jedné generace českých čtenářů díky německým vydáním pod názvem Clever & Smart, která se sem dostávala na začátku 90. let. Stejně jako výchozí komiksy i film přináší humor plný dvojsmyslných narážek, sexismu, přímočaré vulgarity a hrubozrnného slapsticku. Vidět to před dvaceti lety, byl bych asi nadšen, ale dnes je to spíš jen barometr toho, jak moc člověk z určitých věcí vyroste a že některé oblíbené věci z dětství si už v dospělosti nevychutná. PS: S českým názvem "Dementi v animáku" se fakt někdo vycajchnoval aneb dementi v distribučce. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nečekaně skvělá pecka, která mě velmi příjemně překvapila. Celou dobu jsem se výborně bavil a nevadil mi ani český dabing, který je zde velmi podařený. Animace je výborná a film je nabitý pozitivní atmosférou a záplavou skvělých fórů, které zabaví i dospělý doprovod dětiček v kině (po pravdě si myslím, že dětský divák nemá šanci pochopit ani polovinu vtipů v tomto filmu, navzdory tomu, že distributor film cílí v první řadě na něj). Tahle akční komedie se závratným tempem se podle mě hodně povedla a budu sám zvědavý, jak si povede v konkurenci s dalším evropským animákem Robinson Crusoe: Na ostrově zvířátek, který jde do kin o týden později. ()

Vitow

všechny recenze uživatele

Člověk se těší jak zase uvidí ty jejich šeredný xichty v dalším filmu a ono nic, místo toho aby čučel na otextůrované modely. Hamba kam kinematografie směřuje. ()

kostej_ 

všechny recenze uživatele

Humor je poněkud španělsky specifičtější, ale pokud máte rádi Clevera & Smarta (jak se jmenovali v našem překladu komiksu), určitě si přijdete na své. ()

Sarcasmgirl 

všechny recenze uživatele

Distributoři animáků už zřejmě zapomínají pro koho ty animáky točí. Kdyby ty postavičky za každé sprosté slovo daly do kasičky bůra, mohl by za to jet průměrný Čech na týden k moři. Demetními scénami přeplácané, až to ztrácelo vtipnost a vtipy, které pochopí jen intelektuállní fajnšmekři. 1* za ženskou, co mi připomínala Holinu Obrowskou. ()

Stejšn

všechny recenze uživatele

Starší hraný film je překvapivě mnohem lepší. Tenhle animák, ačkoliv se výtvarně docela drží komiksové předlohy, má bohužel hrozně plytký děj. To co v komiksu funguje na jedničku - hromada vizuálních gagů v druhém plánu v podstatě každého komiksového okénka - je tu přebito zběsilou akcí, která ale moc nepobaví. Překvapivé je, že hraný film z roku 2003 i animovaný 2014 má na svědomí stejný režisér. ()

Limetka_M odpad!

všechny recenze uživatele

Fuj fuj fuj!!!! Něco tak nesympatického, trapného a hloupého jsem už dlouho neviděla. Už jenom postavy tohoto počinu ve mně vyvolávají dost silnou vlnu odporu. Odpad jak vyšitej! ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Nie veľmi vydarená verzia populárneho komiksu. Agenti dementi v španielskom podaní sú síce zábavní a vizuálne naozaj na vysokej úrovni, ale dosť stupídnym dejom a veľmi tlačeným humorom tento snímok zrážajú do priemeru, čo je dosť škoda vzhľadom na námet. A ani pre deti to nemusí byť až také terno. Preto za mňa len podpriemer. 45 % ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Animace má něco do sebe. 😀 Skvělé hlášky. Skvělé scény. Hudba. 👍 Český dabing. 👍😀 Šílené nápady. Prostě akční 3,14čovina. 😄 No zkuste si tohle natočit jako hraný film. 😄 Hvězdiček 4 ()

Agent24 

všechny recenze uživatele

Mě to bavilo. Komiks znám a je to stejně bláznivý. Nechápu to hodnocení. I ta animace není špatná. Mortadelo a Filemón jsou borci! :-D 100%!!! ()

KT_2011 

všechny recenze uživatele

Spousta kvalitní odvedené práce po všech stránkách: pěkné 3d, velmi dobrá animace, spousta vizuálních nápadů, kvalitní převod 2d comicsu do 3d, ve scénáři spousta nápadů. Jen je to celé v duchu, který je mi poměrně cizí. ()

Reklama

Reklama