Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celý Hamburg se chystá na letní prázdniny, jen Daniel, učitel němčiny a fyziky, jakoby na blížící se volno zapomněl. Jeho totiž čekají jen 2 měsíce nudy. Nemá kam jet, nemá žádnou přítelkyni, žádné kamarády. (oficiální text distributora)

Recenze (101)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Filmečky od mistra Fatiha mě dokážou dostat do varu. Povedlo se mu to hned svým druhým počinem, který jsem tedy viděl až po jeho vyhlášených majstršticích (Proti zdi, Odnikud ) , ale to nic nemění na tom, že tohle až pohádkově vyznívající dobrodružství jsem si užil do posledního kilometru. Definice slunce od Moritze je možná pravdivá, ale stejně je mně blíž definice slunce od Juli. Díky prožitému příběhu jsou Moritz na začátku filmu a Moritz na konci filmu, dva rozdílný Moritzové a tomu se dámy a pánové říká herecké mistrovství. Topkovej zážitek. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem málo a díky tomu jsem dostal neuvěřitelně moc!!! I přes mojí neoblíbenost němců je tento film opravdu skvělí. Letní road movie se vším všudy. Obsahuje též úžasně lehký a usměvavý humor, který nikoho neurazí a velmi potěší. Pro mě i příjemná dvojce učitele a krásky :o)). ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Filmy Fatiha Akina na mě většinou působí moc fajn dojmem, dalo by se říct, že z nich sálá příjemné a uklidňující teplo, jen když namátkou vzpomenu třeba Solino. V červenci jsem byla takhle nadšená téměř do poloviny a moc mě bavilo postupné poznávání a oťukávání Daniela s Juli, hezkou a sympatickou holčinou, která mu to své srdce dala ještě dřív, než jí Daniel vůbec poprvé uviděl. A mohla to být senzační road movie, když se najednou Fathin rozhodl, že to bude všechno přece jenom trochu jinak a ne tak fádní, tak tam vsunul pro mě dost násilnou formou další krásku Lunu. A od té chvíle se to celé posunulo někam jinam a já měla dost dlouho pocit, že sleduji dva filmy v jednom balení. Je to strašná škoda a i když to byl pohodový film se závěrečným, roztomilým vyznáním lásky a už tradičně výborným Moritzem, tak dneska tomu do čtyřky přece jenom trochu málo chybělo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Daniel se řadím do početné skupiny mužů, kteří se spolehlivě ztrácí v ženském naznačování. Takže, kdyby Juli trochu přemýšlela a pronesla to očekávané Ich liebe dich už v Hamburku, tak by Daniel nebyl zdrogován, okraden, uvězněn, vyhozen z lodě a rozhodně by s Dacií neskákal přes řeku. A já bych se nemohl podívat na pohodový film, ze kterého si stejně budu do budoucna pamatovat jen příjemnou atmosféru a úžasnou scénu z maďarsko-rumunské hranice. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Němci jedou, takhle romantická roadmovie je sice založená na dost vojetým příběhovým vývoji, v podstatě vůbec nic inovujícího, ale co na tom, když to je prostě výborně zpracovaný, zahraný a po celou dobu to tak nějak příjemně ubíhá a člověk se prostě baví. Snad jen ty německý držky by nemusely být tak příšerný, ale naštěstí to tam vynahrazuje moc pěkná Christiane Paul ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Němci mají na roadmovie super vkus a nápady, až jim z toho závidím. Někdy bych to chtěl zkusit autostopem, ale pochybuji, že zažiju taková dobrodružství jako oni. Takže já v klidu budu sedět doma, koukat na tenhle film a prožívat to s nima. :o) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Kto by to od nemeckej produkcie čakal. Väčšinou sa zmôžu na pár dobrých, chladných drám, ale táto pohodovka mi skoro vyrazila dych. Jemné romantické podfarbenie, ktoré si neuvedomia ani zarytí odporcovia sladkých filmov. Od srdca som sa zasmial, milo som sa pobavil, príhody z cestovania sa vyrovnajú každej road-movie komédii zo zaoceánskej produkcie a to už je čo povedať. 85%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Moje druhé filmové setkání s Fatih Akinem dopadlo opět na jedničku. Tedy, přesněji chvalitebně.. Němci, romantika, road-movie, zábava.. sakra, kdo by to byl čekal? Prostě jedna spletitá trasa Hamburk-Istanbul stačí na jeden moc příjemný snímek, ve kterém se jeden nepraktický nekňuba, učitel Daniel, rozhodne totálně zamávat se svým životem a vydá se za svou sluneční dívkou Melek do rozpáleného Turecka, aby mezitím poznal, koho to vlastně po celou dobu má po svém boku.. epizoda střídá druhou, průběh je předvídatelný, ale co na tom – na hranici nepravděpodobného, ale vtipně rozehraného, se totiž v uvolněné atmosféře téhle road movie potkáváme s milými lidmi, kvůli kterým stojí za to se k režisérově druhému celovečernímu snímku zase jednou vrátit!! ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

K týmto komentárom snáď ani niet veľmi čo dodať. Napriek tomu, že neholdujem romantickým komédiám, toto je moja srdcovka. Im Juli je skvelá pohodovka, ktorá pohladí na duši, roztiahne pery do úsmevu a zohreje srdiečko. Skvelým čiernym momentom je pašovanie mŕtveho strýka do Turecka :-))) Navyše, Moritza Bleibtreua môžem kedykoľvek. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Vděčné téma "ňoumy", který je vlivem okolností donucen k akci. Těžko říct, jestli je to " road movie" jakoby ze skutečného života nebo komedie, ale rozhodně se to pohybuje na hranici uvěřitelnosti a klidně by se to tak mohlo stát. Všichni hrají skvěle a konečně jsem zjistila, jak vypadá můj oblíbený režisér Fatih Akin, nebýt to v závěrečných titulcích, tak nepoznám, který to je... ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Výtečná německá road movie s velikou hromadou skvělých vtipů a dojemných romantických okamžiků. Velké a příjemné překvapení. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Už před lety, když jsem čas od času náhodně koukla ne letní filmový klub ČT2, mě tahle road movie tak chytla za srdce, že jsem se do posledního záběru nestačila ani na nose podrbat. Navíc mě tehdá, na německý film, neskutečně dostala vysokou konstelací pěkných hereček, což byl v dobách, kdy na nás šly jiné tv kanály s Doktorem z Hor a Stefanie, nevídaný zážitek a překvapivé zjištění. Tyhle pocity ve mně evidentně přetrvaly i doposud, až na to, že tentokrát, po druhém shlédnutí, se mi zdá, že si i začínám oblibovat Bleibtreua, nad nímž jsem ještě donedávna ohrnovala nos. S příjemnou Christiane Paul po boku je ale nadmíru zábavný. Jako celý film. ()

k212 

všechny recenze uživatele

U mě je tenhle film takový ten letní evergreen, mám ho prostě ráda. Je to příjemná pohodovka, říznutá jižně-východní evropskou kulturou a hudbou, trochou té trávy .... Vlastně člověku by ani nedošlo, že je to německý film, nebýt známé tváře Moritze Bleibtreua. Rozhodně se jedná o osvěžení v rámci evropského filmu, sice nic převratného, ale časem třeba kultovního .... ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ty vole, ten Moritz Bleibtreu je tak škaredý... No, ale ked' sa toto prihodí takému ksichtu, ako je on, tak to ja mám nádej potom ešte tiež! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Super náladovka z Nemecka. Ten film som videl v dobe vzniku, potom ešte raz a znovu, a vždy som mal pri ňom rovnako dobrý pocit. Čistá letná pohoda, ktorú mám de facto ešte radšej, ako Svěrákovu Jízdu. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Vtipná moc ne, ale úsměvná a pohodová evropská road movie s fajn herci. Možná extra nenadchne, příběh není nijak originální, ale jeho zpracování určitě neurazí. A po zhlédnutí mám dobrej pocit, takže palec nahoru. # [viděno: monitor, 2.0->5.1] # příběh 6 | hudba 6 | humor 2 | akce 2 | napětí 1 | pustil bych ci znovu 5 ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Docela sympatická komedie, ale po třech cestách napříč Balkánem mi připadá téma (vzhledem k svéráznosti místních obyvatel, celníků a policistů) celkem nevyužité. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

na jedno pozretie dost dobre. vlazna zabava, par dobrych vtipkov, prijemna atmosfera, nenudiaca road movie avsak poznacena s niekolkymi nerealnymi suvislostami. ked si vsak chcete oddychnut, da sa pretrpiet, a uplne v pohode. 70% ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Zábavná německá roadmovie u které se rozhodně nebudete nudit, co na tom, že je plná neuvěřitelných náhod. Fatih Akin, vítěz Berlinale 2004 má zkrátka talent. ()

Reklama

Reklama