Reklama

Reklama

Křížová palba

  • Velká Británie Free Fire (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 1978, jsme v americkém Bostonu a všechno ovládá maskulinita a boj o nadvládu. V opuštěném skladišti se se setkávají dva irští gangsteři (Cillian Murphy a Michael Smiley)  s dvojicí překupníků zbraní (Armie Hammer a Sharlto Copley). Mezi nimi leží tři bedny zbraní a dva žoky peněz. Potom začnou létat první kulty a obchodní jednání se promění v zoufalý boj o přežití. Režisér Ben Wheatley se při přípravě filmu řídil zejména svojí láskou k drsným kriminálkám ze staré školy a jeho cílem bylo vytvořit film, který bude podobně drsný, sevřený a stylový. (Morien)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (95)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Směsice šílených přízvuků, Johnny Denver a v drtivé většině imbecilní byznysmeni na obchodní schůzce, která nabere očekávaný směr. Prostředí opuštěné továrny, bez výjimky amorální postavy, groteskní násilí i vybraný slovník lidí od specifického fochu se jevily povědomě, ale aby mohl Wheatley úspěšně konkurovat čoklům z rezervoáru, musel by první a třetí třetinou (verbální přeměřování gangsterských pinďourů a režisérská nápaditost, gore a absurdita začínající cestou k telefonu) sebrat prostor té nezáživné prostřední (přestřelka). El ultimo hombre, last man standing (jak by řekl Llewelyn Moss) asi nebyl žádným překvapením, ale blikající majáky za vraty tuhle čitelnost vyvážily.. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hmm tak tohle zklamalo. Banda vocasů se celej film jenom nonstop hádá nadávají si a střílejí po sobě a takhle furt dokola. Těšil jsem se na nějakou novou zábavnou verzi Gaunerů, ale jejich kouzlo spočívalo v tom, že tam postupně gradovala atmosféra a všechno vyvrcholilo nekompromisním finále no a hlavně mě bavili postavy a dialogy. Tady se jenom skoro půl hodiny kecá o sračkách a pak se všichni začnou masakrovat, ale je to dost fádní a otravné, ani ten Sharlto to nezachránil. Škoda Wheatley mě do teď docela bavil, ale tady šlápnul vedle. Hůl nad ním pochopitelně nelámu, ale tohle mělo potenciál a kurevsky se to nepovedlo.25% ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Rovnou říkám, že nevím, jestli bych se na film chtěla kdy podívat znova, ale tohle jedno koukání jsem si užila, jak se patří. Moji milovaní krasavci Cillian a *redacted* nezklamali a vypadají tak fotogenicky, jak bych od nich s takovým množstvím "facial hair" ani nečekala. Ze začátku jsem se při pohledu na přehlídku umělých obleků, podezřelých účesů a nacvičených přízvuků trochu bála, co z toho vyleze, ale nakonec mi ta briskně (prý je podle Slovníku spisovné češtiny správně jenom bryskně, ale to vypadá tak strašně, že se mi nechce to "i" přepsat ani za nic) plynoucí bitka skoro až přirostla k srdíčku. Příjemný (možná až příliš optimistický soundtrack vzhledem k tónu událostí) soundtrack fungoval jako vítaný bonus. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Má to vtipnej začátek - zábavné dialogy party stupidních idiotů s roztodivnými akcenty, atmosféra postupně houstne a člověk jen čeká, kdy se to celé posere. No a jakmile se to zvrtne, film vrcholí závěrečnou přestřelkou. Problém je, že onen vrchol nastane po dvaceti minutách a přestřelka trvá dvě třetiny stopáže. Vtipné dialogy ustanou a postavy už prakticky nevypouští nic zajímavého, jen na sebe křičí, do toho po sobě naslepo střílí a je to prostě celé děsná nuda. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Netuším jestli to měla být parodie nebo je vážně míněno, že nikomu nedocházejí zásobníky a když tak zrovna jak na potvoru ve chvíli když je někdo zhruba na dvou metrech. Stejně tak je mě záhadou, proč úspěšnost střelby u gangsterů = úspěšnosti 0,0001%. Takhle bych mohl pokračovat donekonečna. Zkrátka i přes krátkou stopáž ubíjející nuda. 30% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (3)

  • Ben Wheatley řekl, že jednou z inspirací byla skutečná F.B.I. zpráva o přestřelce v Miami. (SONY_)

Související novinky

Tomb Raider s Aliciou Vikander dostane dvojku

Tomb Raider s Aliciou Vikander dostane dvojku

04.09.2019

Dobrých zpráv není nikdy dost, a tuhle navíc čekal málokdo. Filmový reboot herní série Tomb Raider s Aliciou Vikander (Krycí jméno U.N.C.L.E.), který v kinech vydělal jen 274 milionů celosvětově –… (více)

Reklama

Reklama