Reklama

Reklama

Sára (Linda Cardellini) kdysi udělala tradiční chybu. Vzala si zlobivého kluka Dustyho (Mark Wahlberg), který byl zábavný a sexy, nicméně jen do chvíle, než se stal otcem. Jako táta zoufale nefungoval. I proto ho později vyměnila za Brada (Will Ferrell), jehož vždy zdobila zodpovědnost a serióznost, které si její děti bohužel neustále pletou s nudou. Brad by se klidně rozkrájel, kdyby ho braly jako tátu, ale ono jim to prostě nějak nejde. Pak se po čase navíc zjeví Dusty, který je pořád tou testosteronovou mašinou přetékající nápady, a rozhodne se Brada zašlapat do země. Brad si záhy uvědomí, že se slušností a zodpovědností by tomhle nerovném souboji neměl šanci obstát, a tak se do Dustyho pustí jeho vlastními zbraněmi, které však zoufale neovládá. I proto se z nenápadného pošťuchování stane regulérní válka, do které se coby rukojmí zapletou i ti, o které probíhá, tedy Sára a obě děti. (CinemArt)

(více)

Recenze (271)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell a Mark Wahlberg v této komedii zachází do extrému a z obyčejné životní situace vytvořili komedii, která si o to vysloveně říkala. Sympatické nicméně je to, že dokázali vynechat nechutnosti a vtip založili na jednotlivých skečích. Ty mi místy přišli vysloveně super a i když podobný průběh nemá celý film, tak kvůli těm pár scénám se na tenhle kousek rozhodně stojí podívat a trošku si u něj odpočinout. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $150,357,137Tržby Celosvetovo $242,786,137Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,574,268Tržby za predaj DVD v USA $11,089,302║ ďalšia americká bykovina akých je už neúrekom, povrchný humor si len ťažko nájde odozvu u diváka, záver mi to trošku zachránil ale ináč strata času /videl v kine: 35%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Měl přijít pořádný chlap svalovec, ze kterého bude mít bačkora respekt a přišel prcek Mark Wahlberg, který je o půl metru menší než Will Ferrell. Tohle nebylo nějak domyšleno. Dalo se na to koukat, ale jít na to do kina, tak se odstřelím! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Paramount // Počet premietajúcich kín v USA: 3,483 // Otvárací Víkend v USA: $38,740,203 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Relaxační komedie, kterou táhne nahoru povedená dvojice Wahlberg/Ferrel a slušný situační humor. Dá se zde zasmát poměrně i nahlas, ale místy se to drží při zemi nejspíš kvůli dětem, což je škoda. Za podívání však stojí. 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Hlavne, že sa nikomu nič nestalo." - "Mne sa stalo." 30 %. Nevtipná komédia je utrpenie. Hodinu a pol v kine/izbe panuje hrobové ticho. Diváci tušia, že by sa mali smiať, ale nie je na čom. Mark a Will si rozumeli pri Fízloch zo zálohy a namiesto čakania na vydarený scenár zobrali prvý, ktorý mali po ruke: nezáživnú báchorku o dobrom otcovi, ktorý sa trpezlivo, nádherne, ukážkovo a nadštandardne stará o dve nevlastné deti, ale náhle do jeho života vtrhne ich nezodpovedný a veľmi nesympatický biologický foter, ktorý sa na ne pri všetkých dôležitých životných okamihoch vyflákol, avšak má svaly a motorku a tak si okamžite získa ich srdcia. Drzý a zákerný floutek následne nechutne manipuluje nielen citmi svojich detí a svojej ex, ale i emóciami ostatných: od rasistického kutila Griffa, až po Ferrellovho šéfa. Nevlastný otec je z toho nešťastný, hoci sa spočiatku snaží byť nad vecou a mať pre svojho konkurenta pochopenie. Nech ale robí čokoľvek, nakoniec je vždy za blbca. Aj manželka postupne začína pochybovať, či si vybrala správneho chlapa. Mrcha. Dá sa takémuto „zlému“ scenáru fandiť? Nedá. Môžete fandiť Farrellovi a aj to vás po chvíľke prestane baviť. A vtipy? Čomu sa máte smiať? Súpereniu dvoch mužov o srdce jednej ženy a dvoch detí? Veď je to smutné. Najhoršie je, že aj humorné scény (elektrické vedenie) sú nakrútené nezáživne. Ako vravela unudená pani manželka, pár dobrých momentov sa objavilo (lopta, tanec, pes Nádor, John Cena), ale čakať na ne sme musel niekedy aj 25 minút. A to fakt nešlo. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tak nudný a zabitý co se týče potenciálu týhle dvojice, že ze sebe ani nedostanu víc než "sračka". (hm, po letech jsem viděl podruhý a ta chemie Ferrell/ Wahlberg mě přeci jen bavila - zvyšuju na 3) ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Velký zklamání, čekala jsem, že bejvalej raper a nynější herec s velkým pérem Marky Mark bude ukázkovej zmrd a on se celou dobu k Vilíkovi Ferrellů chová vlastně absolutně v pohodě, konflikty maj způsobem, že - ano mezi náma je dusno, ale ani jeden to nedáme moc najevo - a všechna ta jejich nenávist dospěje ke konci když si ve velkolepým finále div navzájem nevykouíi péra, neprotáhnou komíny a ve vší tý eufórii afektovaně jeden o druhym nevyřvávaj, jak zrovna ten druhej je to nejlepší co mohlo děti a maminu potkat. Takže veškerou vtipnost zachraňuje Vilík na basketbalovým hřišti a malej klučina co krásně rozbije držku pořádný kurvě plus pár jako napůl vtipných píčovin, který mi ale z hlavy vyšuměly rychleji než jsem je sem stihla napsat. Něco tam bylo, já fakt nevim. Chtěla jsem dát dvě hvězdy, ale jsem momentálně silně pod vlivem opiových látek, takže to vidím žůžovějc a mrdnu tam i tu třetí kurvu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já umím jezdit a ty si vem tričko." Souboj usedlýho otce Brada s divokým tátou Dustym o jejich děti mě bavil vždy, když se v sobě Brad pokoušel probudit divokost. Takže scény na motorce a na skateboardu byly vynikající, stejně jako Dustyho znuděný shyby na jedné ruce. Svý kouzlo měly i vedlejší figury, zejména černej vetřelec Griff mě bavil každým svým výstupem, historky šéfa Lea nepostrádaly zábavnou mimóznost a Dr. Francisco se svým laskáním dokonalých varlat taky neměl chybu. Přes to všechno pozitivní, přičemž jsem ještě zapomněl na skvělou hudbu Pixies a AC/DC, jsem našel příliš prostoru pro rodinnou nudu a to je hrozná škoda. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Když zapomenete na geniální BENGA V ZÁLOZE, které natočili Ferrell s Wahlbergem předtím, čeká vás pohodová rodinná komedie. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

(Step)father competition. Plusem je bezesporu absence vulgarity a pro americké rodinné komedie poměrně vzácná skutečnost, že biologický otec nakonec není ve srovnání s otčímem za boha. Sice ten první je hrozně cool a ten druhý hrozný vůl, ale výsledek je s ohledem na žánrové zvyklosti docela překvapivý.. P.S.: Prosil jsem, doufal, spínal ruce k modlitbě a cenzory vzýval, aby mě Will „Guareza“ Ferrell protentokrát ušetřil pohledu na své svlečené tělo. Dlouho to vypadalo nadějně.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Benga v záloze od stejné dvojky mám hodně rád, ale tohle je tak trošku jiná žánrovka. Občas jsem se zasmál a nebýt fajnového závěru, hodnotil bych lehkým nadprůměrem, ale vlastně mě to od začátku dokonce celkem bavilo. Klasická Farellovská přiblblá komedie. Jen ty příšerné triky by si mohli odpustit, ty scény tam vůbec být nemusely. PS : Nedovedu si představit, že by Markovu roli uhrál Vince Vaughn...7/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell vlastně hraje CLarka Griswolda a film je nejlepší právě v těch okamžicích, kdy se chlapácky vytahuje a my dobře víme, že na obzoru je strašlivá katastrofa, jen netušíme, jaká přesně. V tomto ohledu dokáže Táta je doma rozhodně nejen rozesmát, ale i překvapit. Škoda jen, že se v závěru dočkáme i těch otřepaných klišé a rodinných hodnot, jakkoliv se je scenáristé snaží nebrat úplně vážně. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Ring volný, souboj otčíma s biologickým otcem může začít. A věřte, že takový souboj může být i docela úleťárna, když se odehrává mezi takovými dvěma lidmi, kterými jsou Will Ferrell a Marky Mark Wahlberg. Potenciál tématu je zde vytěžen až do absurdna a vše, co byste zde očekávali, zde i najdete, a k tomu určitě objevíte i něco, co by vás ani nenapadlo. No řekněte, v kterém filmu uvidíte například průjezd domem na motorce, která sama vyjede z baráku skrz střechu a jezdce na motorce kterak skončí uvězněný ve vodorovné poloze ve zdi? A to je jen jeden z úžasných nápadů, který jasně napovídá, že tohle je opravdu vtipná jízda, která má co nabídnout, a kde se to testosteronem jen hemží. Souboj usedlého taťky bačkory s akčním Rambo otcem zkrátka nabízí takové momenty, které mi asi v hlavě zůstanou docela dlouho. A závěr filmu byl už jen hodně neočekávanou, ale o to více zajímavou a vtipnou třešničkou. Film ode mne získává lepší tři hvězdičky, a rád se na tento film někdy podívám znovu. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Fajn komedie, u které jsem dostkrát nasmál. Nejvíce asi pozdvihnu ten závěr, který mě dost pobavil a klidně bych si dokázal představit, že by z toho mohli uvařit i další díl. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších komediálních režiséru je zcela určitě Sean Anders, když jsem se dozvěděl že příští Ferrellovku bude mít nasvědomí samozřejmě mé očekávání nebylo nejmenší. Výsledek je ovšem tak napůl. Některé záseky jsou vskutku parádní. Duo Wahlberg/Ferrell šlape. Hodně potěší návštěva u oplodňovacího doktora a samozřejmě závěr s Johnem Cenou. PS: Podruhé zvedám hodnocení, protože tohle opravdu ryzí Ferrellovská zábava a Wahlberga mám v komediích fakt rád. PS2: Moc oceňuju že Ferrellův humor přestože je správně debilní až idiocký, je svým způsobem poměrně chytrý, protože využívá jen situací, které můžou v životě opravdu nastávat nebo spíše dneska už pravidělně nastávají a musejí se řešit. Navíc se Ferrell vyhýbá fekálním nechutnostem a vystačí si bohatě s povedenými skeči. 80% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Milá a nenáročná komedie, která jde ve stylu současných komedií, u kterých je od začátku jasné, že rekordy trhat nebude, ale je vhodná pro ty, kteří chtějí vypnout a jen se dívat. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Daddy's Home je vianočná komédia Paramountu a ponúka slušného zástupcu žánru. Herci sú skvele obsadení do svojich rolí, majú napísané dobré vtipy a s istou dávkou improvizácie vytvárajú potešiteľný celok. Netreba čakať hlboký dej, veľké momenty otáčajúce dej, ani grandiózne finále - Sean Anders s dvojicou ďalších scenáristov vytvoril nutnú kostru a na ňu navešali dobré gagy. Prediktívne vtipy, očakávané scény, jasné nahrávky na vtipné smeče, dočkáte sa všetkého. Paradoxne, aj Will Ferrell dokáže nastoknúť komédii dobrý atribút a to srdce dobráka. Že sa vydá do nevídaných zemí športov či podpásoviek je očakávané a vhodne zahrané. Navyše je tu Mark Wahlberg s rolou drsniaka. Ich symbióza funguje celkom dobre, dokonca tento solídny reunion dokázal naplno zopakovať parádny výkon Fízlov zo zálohy. Ale za tým stojí aj kvalita scenára a možností. ()

Související novinky

Tom Cruise a další neskutečný kousek

Tom Cruise a další neskutečný kousek

22.04.2015

Studio Paramount právě na CinemaConu představilo svoje nadcházející filmy. Komedie o tom, jestli je lepší táta Will Ferrell nebo Mark Wahlberg, si moc pozornosti neodnesla, stejně ale nešlo o zlatý… (více)

Reklama

Reklama