Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malé vesnici, nedaleko Samarkandu, žije sedmnáctiletá dívka Mamlakat, která sní o tom, že se stane herečkou. Jedné měsíční noci ji svede tajemný "herec", který tvrdí, že je přítelem Toma Cruise, potom zmizí ve tmě. Zanedlouho Mamlakat zjistí, že je těhotná. Pro jejího otce Safara a bratra Nasredina je náprava rodinné cti záležitostí lidské důstojnosti. Tak se společně s Mamlakat vydávají hledat odpovědnou osobu. Synek v bříšku Mamlakat, který byl počat oné osudové noci, tak prožívá neuvěřitelná dobrodružství při hledání jeho otce. Luna Papa je fantasticky tragikomická cesta divokou zemí, kde tradice a pověry úspěšně konkurují chaosu postmoderního světa. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Roztomilá Čulpan Chamatova, v nemenej roztomilom poetickom príbehu s úžasným koncom. Snová tragikomédia v duchu starších Kusturicových filmov. 85% (k zhliadnutiu na YouTube) ()

pm 

všechny recenze uživatele

Zápletka fajn stejně jako většina herců, děvče rozmilé a Moritz Bleibtreu výborný jako vždy...tedy jako oddechový film proč ne, ale magický realismus mám ráda (a to jen v některých) filmech Emira Kusturice, tady mi to opravdu nesedlo. 70% ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná komédia s fajn hereckým osadenstvom, škoda len toho záveru s padajúcimi kravami a lietajúcimi strechami. ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Príbeh o hľadaní otca vyrozprávaný budúcou matkou aj ešte nenarodeným dieťaťom. Bláznivé, alebo lepšie povedané absurdné dobrodužstvá ktoré zažíva hlavná hrdinka spolu so svojím zaostalým bratom a zásadovým otcom nás prevedú kásnou, hoci svojráznou, prírodou bývalého ZSSR, ktorá je rovnako reprezantatívna ako postavy ktoré stretávajú. Množstvo vizuálneho aj slovného humoru však svojím podaním nesadne každému. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Skvelá absurdná komédia, ktorá evidentne nemá nič spoločné z hollywoodskou produkciou. Krava, ktorá spadne z neba, aby sa stala smrtiacim nástrojom - nádherne originálne. ()

mota 

všechny recenze uživatele

Herecka divocina napric vyprahlou krajinou, z ktere je potreba vybombardovat vsudypritomne zlo jako v okolnich statech. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Prostinký (prostoduchý :-) příběh o hledání otce dítěte, pitoreskní postavičky jako z Kusturici, neuvěřitelné zvraty a pohádková výprava a kamera. Ne, že by to byl nějaký vrchol mojí hitparády, ale mám tyhle příběhy rád a docela jsem se při tom bavil. Mamlakat byla roztomilá a její bratříček s tatínkem si se vším dokázali poradit. ()

alica009 

všechny recenze uživatele

Takto si predstavujem dokonalý festivalový film. Živí, autentickí ľudia, krásna krajina, skutočné, uveriteľné problémy a konflikty, humor, silné city. Ani štipka falše. Ani nudy. Žiadny prešpekulovaný príbeh, jednoduché, ale o to sviežejšie. Mám rada, keď vo filme môžem zažiť nielen nejaký vymyslený svet, ale aj kus ozajstného sveta niekde ďaleko na zemi, kde sa sotva dostanem. Bez pátosu, moralizmu, či politiky, nazrieť do života ľudí v nejakej haluznej krajine. Uzbekistan určite je „haluzná krajina“ a tento film život v nej približuje. Nie to ani náhodou dokument, ale je tak autentický, že lepšie ako dokument ukazuje túto krajinu a ľudí, ktorí v nej žijú. Ozajstní, nepočítačoví. Trochu im závidím tu rýdzu, prirodzenú realitu... My sme popri nich ako zelenina v skleníku :) ()

akni76 

všechny recenze uživatele

Absurdná tragikomédia, ktorú som mal po prvýkrát možnosť vidieť ešte na vysokej škole vo filmovom klube. Aj vtedy aj dnes po rokoch je dojem z nej rozpačitý. Má svoje vtipné a neopozerané momenty, miesta absolútne mimo realitu i stredoázijských postsovietskych krajín, no hlavná myšlienka - davová ľudská nenávisť na vyfabulovanom a kultúrnym kontextom podtrhnutom "idole falošnej čistoty" je nesmierne aktuálna. Postava otca i skvelej Čulpan sú ale tak pekne zahraté, že veľa odpúšťam a nemením hodnotenie štyroch hviezdičiek. ()

Reklama

Reklama