Reklama

Reklama

Tales of Halloween

  • Velká Británie Tales of Halloween
Trailer 1
Horor / Povídkový / Komedie
USA, 2015, 92 min

Hrají:

Jose Pablo Cantillo, Keir Gilchrist, Austin Falk, Gracie Gillam, Lin Shaye, Booboo Stewart, Greg Grunberg, Sam Witwer, Cameron Easton, Barry Bostwick (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Súbor hororových príbehov viažúcich sa k tematike Halloweenu.
1. Sweet Tooth - Malý chlapec chce zjesť všetky sladkosti, ktoré dostal na Halloween. Jeho opatrovateľka so svojím priateľom si vymyslia strašidelnú historku o chlapcovi, ktorý natoľko túžil po sladkostiach, že neváhal zabiť vlastných rodičov. Povedia mu, že tento chlapec na Halloween opäť a opäť pátra po svojich sladkostiach. Chlapca táto historka vystraší a zoberie si z nej poučenie. Nie však o tom, že nemá jesť sladkosti, ale o tom, že chce získať čo najviac sladkostí, aj keby mal ísť cez mŕtvoly.
2. The Night Billy Raised Hell - Starší teenageri prehovoria malého chlapca na to, aby dodržal miestnu tradíciu, a vystrelil si zo zvláštneho chlapa, ktorý žije sám v dome. Starý muž však chlapca prichytí pri čine a rozhodne sa ho patrične potrestať.
3. Trick - Partia priateľov sa na Halloweeu dobre zabáva. Na dvere každú chvíľu klopú deti, ktoré si sem prišli pre sladkosti. Keď však jedno milé dievčatko brutálne napadne jedného z partie, mení sa zábava na boj proti krvilačným deťom.
4. The Weak and The Wicked - Partia mladých výtržníkov si vždy večer nájde bezbrannú obeť, ktorej ubližuje. Dnes si zvolili za terč šikany chlapca, ktorému sa darí dlho unikať. Nakoniec ho dobehnú a chystajú sa mu ublížiť. Chlapec má však svoje eso v rukáve a násilníkov sa nebojí, pretože ho ochraňuje nadpozemská démonická sila.
5. Grim Grinning Ghost - Organizátorka halloweenovej oslavy (Lin Shaye) rozpovie príbeh o tajomnej Mary Bailey, ktorá straší osamelých ľudí. Jedna z účastníčok má po skončení oslavy zvláštny pocit a tuší, že ju niekto sleduje. Čoskoro zistí, že duch Mary Bailey je ozajstný.
6. Ding Dong - Mladá žena (Pollyanna MacIntosh) je na Halloween naozaj zdrvená, pretože so svojím manželom nemôže mať deti, a tak sa koledníkom prizerá so slzami v očiach. Jej smútok z toho, že nemôže mať deti, sa dostane do takého štádia, že sa zmení na démona a začne zneužívať svojho muža. Keď sa však dozvie, že to jej muž je neplodný, rozhodne sa svoje trápenie navždy ukončiť a zbaviť sa ho.
7. This Means War - Medzi majiteľmi dvoch domov stojacich oproti sebe sa strhne boj o to, kto bude mať na Halloween lepšiu výzdobu pred domom. Jeden z nich už večer nevydrží nápor konkurencie a rozhodne sa jeho výzdobu poškodiť. Začína sa tak krvavá vojna medzi dvoma susedmi.
8. Friday The 31st - Pri úteku pred sériovým vrahom sa žena skryje v jeho dome. To ale nebol veľmi dobrý nápad, pretože sa pre vraha stane jednoduchou korisťou. V tej chvíli však na zemi pristáva malý mimozemšťan, ktorý vstúpi do tela ženy a vrahovi prichystá krvavú pomstu.
9. The Ransom of Rusty Rex - Dvaja kriminálnici sa na Halloween rozhodnú uniesť syna veľmi bohatého muža. Problém nastane vtedy, keď im otec odmietne dať výkupné za svojho syna. Neurobil tak preto, pretože vie, že jeho dieťa je stelesnené zlo, takže je rád, že sa ho zbavil. Pre únoscov sa, naopak, namiesto očakávaného zárobku začínajú obrovské problémy.
10. Bad Seed - Muž pred oslavou Halloweenu vyrezáva tekvice, aby nimi mohol vyzdobiť svoj dom. Všetko sa však zmení, keď jedna z tekvíc ožije a zavraždí ho. Detektívka, ktorá dostane tento prípad, si najskôr myslí, že ide o vtip, ale po niekoľkých ďalších prípadoch napadnutia tekvicou zisťuje, že vyriešenie tohto prípadu bude naozaj náročné. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (107)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Hlavným zámerom tvorcov bolo zjavne diváka pobaviť, nie vystrašiť a keby im aspoň to pobavenie vyšlo, svoje hodnotenie určite zvýšim, ale takto som sa naozaj z chuti zasmial len pri ôsmej poviedke a pri zvyšných len nechápavo krútil hlavou alebo sa zúfalo nudil. Skôr sa tu vsádzalo na gore masaker (navyše dosť nesystematicky podaný, iba aby zapôsobil), než na akúsi snahu o budovanie atmosféry a príbehu, čo mi vôbec nesadlo. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po Trick 'r Treat tu máme konečně antologii, která se jí kvalitou alespoň přibližuje. Tahle novinka sice postrádá onu lehkost a sympatičtější casting starší příbuzné, nápady se jí však upřít nedají. Několik (dvou, maximálně tří) slabších povídek dokáže vykompenzovat řada jiných, které nevyděsí, ale zaručeně pobaví. A Halloween JE i o srandě. Nejlépe se o tom přesvědčíte v příběhu "Friday the 31st", úvodní "Sweet Tooth" vám zase předvede, že není dobré přecpávat se cukrátky, a závěrečný "Bad Seed" ukazuje dlabané tykve coby lidožravé mrchy. Celkově tedy čekejte trochu krve i gore, něco málo z lekaček, hodně humoru a hlavně skvělou atmosféru jednoho z nejlepších svátků roku. Já si mlaskal. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Možná teď ze mne mluví jen momentální subjektivní nadšení a dobrá nálada, ale Tales of Halloween je možná nejlepší povídkový film svého žánru, který jsem kdy viděl. Prvotřídně mi sedla jeho forma i obsah, kterými mi připomněl všelijaké ty odlehčené, mládeži přístupné televizní horrorové cykly, na které jsem se kdysi v bedně rád dívával. A i když některé příběhy možná byly "jen" na čtyři (třeba ten s Leatherfacem a ufounkem), celek skvěle drží pohromadě, a díky krátkým stopážím jednotlivých povídek a absenci jakýchkoliv mezititulků (šťastný to nápad) si po celou dobu udržuje slušné tempo trashmetalového bubeníka. Mám teď skoro chuť navléknout si nějaký přiblblý halloweenský kostým a pobíhat celou halloweenskou noc ulicemi nějakého amerického prdelákova, spolu s místními stejně vyparáděnými a přiožralými vidláky. Skvělá zábava, 90%. Nejlepší povídka - určitě ta třetí, Trick, už jen kvůli její nečekané pointě. ()

Pirabin 

všechny recenze uživatele

Mám strašně rád povídkové filmy a mám strašně rád Halloween. Tenhle film trpí na jednu věc - a to, že je toho moc. 11 příběhů narvat do 90 minut je na nic. Zbývá cca 8 minut na příběh a než se nadějete jste o dva příběhy dál, aniž byste vstřebali třeba ten dobrý. A těch dobrých fakt pár je. Hned první díl je docela fajn Urban legenda, pak je tam úžasně vtipná srdíčková záležitost ohledně omáže k Pátku 13. (víc říct by byl spoiler) nebo pokus o Wanovinu. Nějaké věci mají času málo, nějaké jich mají zbytečně moc a navíc film nespojuje hlavní linka, ač jsou na jiné díly odkazy nebo se postavy potkávají, ale rozhodně to není na úrovni výborného Trick 'r Treat. Pokud hledáte dobré Halloweenské povídky, tak si dejte raděj ten. Alespoň nebudete muset koukat na podivnou povídku o dívce, která nemůže mít děti a je pavouk nebo čarodějnice a mučí Jeníčka a...jo vůbec nevím o co tam šlo. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na Tales of Halloween jsem se docela těšila a říkala si, že by se mohlo jednat o pořádný hororový nářez. Ovšem pravda je zcela jiná. Povídky samy o sobě téměř nevyděsí a o budování atmosféry ve většině případů nemůže být ani řeč. Co však mají téměř všechny povídky společné, je brutalita - krve je všude víc, než dost, ujetosti a bizarnosti se také meze nekladou. Náznaky originality zde jsou, ale lenost tvůrců zvítězila. Všichni asi spoléhali více na "gore", než na nějaké budování strašidelné atmosféry. Jistě, Halloween má být i zábavný, ale přišlo mi, že v tomto případě byl pouze to. Povídka, která se nejvíce přiblížila atmosféře strachu, je Grim Grinning Ghost. Naproti tomu Friday The 31st zase vzdává hold legendám Jasonu Voorheesovi a Evil Dead. Tvůrci si se všemi povídkami mohli víc vyhrát, takto to na mě působilo, jako by si řekli: "Čím přemrštěnější, tím víc zábavné." A ten krystalický děsivý horor byl kde? Ale nejspíš to měla být ta "zábavná" Halloweenská antologie. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Krvavý nápis REDRUM na výzdobe v príbehu "This Means War" je odkazom na horor Osvietenie (1980). (Marceloo)
  • V povídce "Friday the 31st" lze v zabijákově chatce zahlédnout knihu "Necronomicon" ze série Evil Dead. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama