Reklama

Reklama

Tales of Halloween

  • Velká Británie Tales of Halloween
Trailer 1
Horor / Povídkový / Komedie
USA, 2015, 92 min

Hrají:

Jose Pablo Cantillo, Keir Gilchrist, Austin Falk, Gracie Gillam, Lin Shaye, Booboo Stewart, Greg Grunberg, Sam Witwer, Cameron Easton, Barry Bostwick (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Súbor hororových príbehov viažúcich sa k tematike Halloweenu.
1. Sweet Tooth - Malý chlapec chce zjesť všetky sladkosti, ktoré dostal na Halloween. Jeho opatrovateľka so svojím priateľom si vymyslia strašidelnú historku o chlapcovi, ktorý natoľko túžil po sladkostiach, že neváhal zabiť vlastných rodičov. Povedia mu, že tento chlapec na Halloween opäť a opäť pátra po svojich sladkostiach. Chlapca táto historka vystraší a zoberie si z nej poučenie. Nie však o tom, že nemá jesť sladkosti, ale o tom, že chce získať čo najviac sladkostí, aj keby mal ísť cez mŕtvoly.
2. The Night Billy Raised Hell - Starší teenageri prehovoria malého chlapca na to, aby dodržal miestnu tradíciu, a vystrelil si zo zvláštneho chlapa, ktorý žije sám v dome. Starý muž však chlapca prichytí pri čine a rozhodne sa ho patrične potrestať.
3. Trick - Partia priateľov sa na Halloweeu dobre zabáva. Na dvere každú chvíľu klopú deti, ktoré si sem prišli pre sladkosti. Keď však jedno milé dievčatko brutálne napadne jedného z partie, mení sa zábava na boj proti krvilačným deťom.
4. The Weak and The Wicked - Partia mladých výtržníkov si vždy večer nájde bezbrannú obeť, ktorej ubližuje. Dnes si zvolili za terč šikany chlapca, ktorému sa darí dlho unikať. Nakoniec ho dobehnú a chystajú sa mu ublížiť. Chlapec má však svoje eso v rukáve a násilníkov sa nebojí, pretože ho ochraňuje nadpozemská démonická sila.
5. Grim Grinning Ghost - Organizátorka halloweenovej oslavy (Lin Shaye) rozpovie príbeh o tajomnej Mary Bailey, ktorá straší osamelých ľudí. Jedna z účastníčok má po skončení oslavy zvláštny pocit a tuší, že ju niekto sleduje. Čoskoro zistí, že duch Mary Bailey je ozajstný.
6. Ding Dong - Mladá žena (Pollyanna MacIntosh) je na Halloween naozaj zdrvená, pretože so svojím manželom nemôže mať deti, a tak sa koledníkom prizerá so slzami v očiach. Jej smútok z toho, že nemôže mať deti, sa dostane do takého štádia, že sa zmení na démona a začne zneužívať svojho muža. Keď sa však dozvie, že to jej muž je neplodný, rozhodne sa svoje trápenie navždy ukončiť a zbaviť sa ho.
7. This Means War - Medzi majiteľmi dvoch domov stojacich oproti sebe sa strhne boj o to, kto bude mať na Halloween lepšiu výzdobu pred domom. Jeden z nich už večer nevydrží nápor konkurencie a rozhodne sa jeho výzdobu poškodiť. Začína sa tak krvavá vojna medzi dvoma susedmi.
8. Friday The 31st - Pri úteku pred sériovým vrahom sa žena skryje v jeho dome. To ale nebol veľmi dobrý nápad, pretože sa pre vraha stane jednoduchou korisťou. V tej chvíli však na zemi pristáva malý mimozemšťan, ktorý vstúpi do tela ženy a vrahovi prichystá krvavú pomstu.
9. The Ransom of Rusty Rex - Dvaja kriminálnici sa na Halloween rozhodnú uniesť syna veľmi bohatého muža. Problém nastane vtedy, keď im otec odmietne dať výkupné za svojho syna. Neurobil tak preto, pretože vie, že jeho dieťa je stelesnené zlo, takže je rád, že sa ho zbavil. Pre únoscov sa, naopak, namiesto očakávaného zárobku začínajú obrovské problémy.
10. Bad Seed - Muž pred oslavou Halloweenu vyrezáva tekvice, aby nimi mohol vyzdobiť svoj dom. Všetko sa však zmení, keď jedna z tekvíc ožije a zavraždí ho. Detektívka, ktorá dostane tento prípad, si najskôr myslí, že ide o vtip, ale po niekoľkých ďalších prípadoch napadnutia tekvicou zisťuje, že vyriešenie tohto prípadu bude naozaj náročné. (Marceloo)

(více)

Recenze (107)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po Trick 'r Treat tu máme konečně antologii, která se jí kvalitou alespoň přibližuje. Tahle novinka sice postrádá onu lehkost a sympatičtější casting starší příbuzné, nápady se jí však upřít nedají. Několik (dvou, maximálně tří) slabších povídek dokáže vykompenzovat řada jiných, které nevyděsí, ale zaručeně pobaví. A Halloween JE i o srandě. Nejlépe se o tom přesvědčíte v příběhu "Friday the 31st", úvodní "Sweet Tooth" vám zase předvede, že není dobré přecpávat se cukrátky, a závěrečný "Bad Seed" ukazuje dlabané tykve coby lidožravé mrchy. Celkově tedy čekejte trochu krve i gore, něco málo z lekaček, hodně humoru a hlavně skvělou atmosféru jednoho z nejlepších svátků roku. Já si mlaskal. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Podobný případ jako nedávný Deathgasm - recenzenti na rottenech až překvapivě přívětiví, ale já už na tyhle rádoby zábavné píčovinky prostě nejsem. U první povídky jsem si říkal - "OK, je to béčkový, ale zároveň i solidně natočený a atmosférický, takže zatím průměr a jsem zvědavý, co přijde dál." Ale dál už to pro mě bylo bohužel pouze horší. Když už čirou náhodou někdo přijde s alepoň trochu zajímavým nápadem (Friday the 31st), musí ho zprznit trapným mimozemšťánkem. Hlavu jsem si mohl ukroutit. Kolem a kolem si jsem celkem jistý, že si z této bohaté nabídky halloweenských příběhů nebudu po pár týdnech pamatovat ani jeden. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tak napokon príjemné prekvapenie, 5 poviedok z 10 mi vyložene sadlo. Už tá prvá démonická od Parkera nastavila latku dostatočne vysoko. Potom nasledoval Bousman, ale toto nevyšlo (pointa dobrá, ale aj keď sa to snažilo byť silou mocou vtipné, mňa to veľmi nebavilo). Gierasch vo svojom "Trick" mi opäť zabrnkal na citlivú strunu, ktorou je gore, takže pecka. Ten sa s tým očividne neserie, proste vraždiace deti a basta, čo viac treba. Ďalej nasledovali dve čisto priemerné, ktoré nestoja za veľkú pozornosť, a dve blbosti. V poviedke "Ding Dong" ma totiž šlo z tej preafektovanej kravy poraziť (chválim aspoň nápad), no "This Means War" asi najviac kazí antológiu, lebo niečo tak stupídne a trápne som fakt nečakal. Zlepšilo to poradové číslo 8 alias Mendez vo vtipnej krvavej rezačke... a vlastne až do konca som sa bavil. Deviatka bola o dvoch únoscoch, ktorá uniesla to nesprávne dieťa, a posledná o tekvici, ktorá požiera všetko živé. Marshall predsa nemôže sklamať, že. Celkovo pozitívne dojmy, kvalitná a zaujímavá antológia. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Povídky jsou povětšinou pouze průměrné, žádná vyloženě trashová, ale ze žádné také nespadnete na zadek. Natočeno je to schopně, masky solidní, gore spíše průměrné( výjímkou masakru ve stodole s obřím vidlákem) a občas potěší hravá pointa, ale očekával jsem přeci jen více. Nejvíce zaujal Marschal a Mendez. Zklamal Bousman. Story 6/10, Atmosféra 7/10, Gore 6/10, Vizuál 6/10, Akce 6/10, Zábavnost 6/10.65% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pecková 10ti-povídková óda na Halloween, nejlepší svátek v roce. O projektu jsem předem nic nevěděl a bál se nějaký plitký podfinancovaný mrdky, ale povídku za povídkou jsem se bavil a měl radost. Neříkám, že jsou to komplet klenoty, ale celkově tu jsou jak nápady, tak zábava a pěkný masky/ vizuál, umí to vždycky rychle vtáhnout do děje. Stojí za tím i pár významnějších béčko tvůrců (Bousman, Marshall) a jistě vám bude povědomých i pár herců (škoda jen, že chybí nějaký to velký jméno). Byl bych moc rád, kdyby nás sequel čekal rok co rok a přistál takhle krásně v říjnu, stala se z toho milá tradice. Co se mojí oblíbený kapitolky týče, byla to UFO-splatter-slasherová "Friday The 31st", sranda úplně top. Takže... od TRICK R TREAT a HALLOWEEN HORRORSHOW mixtapeů je tohle to nejlepší na oslavu svátku strašidel. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti tomu popovému uchopení, ale že povídkový film víc režisérů, než kolik se mi jich chce počítat, vypadá povětšinou jednolitě a rutinně (krom pár výjimek jako bezdětný pár a UFO, které výsledek nezachrání), to už rozhodně chyba je. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

1. Sweet Tooth - Malý chlapec chce zjesť všetky sladkosti, ktoré dostal na Halloween. Jeho opatrovatelka so svojím priatelom si vymyslia strašidelnú historku o chlapcovi, ktorý túžil po sladkostiach tak velmi, že neváhal zabiť vlastných rodičov. Povedia mu, že tento chlapec na Halloween vždy znovu hladá svoje sladkosti. Chlapca táto historka vystraší a zoberie si z nej poučenie. Nie však o tom, že nemá jesť sladkosti, ale o tom, že chce získať čo najviac sladkostí, aj keby mal ísť cez mŕtvoly. 2. The Night Billy Raised Hell - Starší teenageri prehovoria malého chlapca na to, aby dodržal miestnu tradíciu a vystrelil si zo zvláštneho chlapa, ktorý žije sám v dome. Starý muž však chlapca prichytí pri čine a rozhodne sa ho patrične potrestať. 3. Trick - Partia priatelov sa na sviatok Halloweenu dobre baví a na dvere každú chvílu klopú deti, ktoré si sem prišli pre sladkosti. Keď však jedno milé dievčatko brutálne napadne jedného z partie, mení sa zábava na boj proti krvilačným deťom. 4. The Weak and The Wicked - Partia mladých výtržníkov si vždy večer nájde bezbrannú obeť, ktorej ubližuje. Dnes si zvolili za terč šikany chlapca, ktorému sa darí dlho unikať. Nakoniec ho však dobehnú a chystajú sa mu ublížiť. Chlapec má však svoje eso v rukáve a násilníkov sa nebojí, pretože ho ochraňuje nadpozemská démonická sila. 5. Grim Grinning Ghost - Organizátorka Halloweenovej oslavy (Lin Shaye) rozpovie príbeh o tajomnej Mary Bailey, ktorá straší osamelých ludí. Jedna z účastníčok má po skončení oslavy zvláštny pocit a cíti, že ju niekto sleduje. Čoskoro zistí, že duch Mary Bailey je ozajstný. 6. Ding Dong - Mladá žena (Pollyanna McIntosh) je na Halloween naozaj zdrvená, pretože so svojím manželom nemôže mať deti, a tak sa len so slzami v očiach prizerá koledujúcim deťom. Jej smútok z toho, že nemôže mať deti, sa dostane do takého štádia, že sa zmení na démona a začne zneužívať svojho muža. Keď sa však dozvie, že jej muž je neplodný, rozhodne sa svoje trápenie navždy ukončiť a zbaviť sa ho. 7. This Means War - Medzi majitelmi dvoch oprotistojacich domov sa strhne boj o to, kto bude mať na Halloween lepšiu výzdobu pred domom. Jeden z nich už večer nevydrží nápor konkurencie a rozhodne sa jeho výzdobu poškodiť. Začína sa tak krvavá vojna medzi dvoma susedmi. 8. Friday The 31st - Pri úteku pred sériovým vrahom sa žena skryje v jeho dome. To ale nebol velmi dobrý nápad, pretože sa pre vraha stane jednoduchou korisťou. V tej chvíli však na zemi pristáva malý mimozemšťan. Ten vstúpi do tela ženy a vrahovi prichystá krvavú pomstu. 9. The Ransom of Rusty Rex - Dvaja kriminálnici sa na Halloween rozhodnú uniesť syna velmi bohatého muža. Problém však nastane vtedy, keď im otec odmietne dať výkupné za svojho syna. Neurobil tak preto, pretože vie, že jeho dieťa je stelesnené zlo, takže je rád, že sa ho zbavil. Naopak pre únoscov sa začínajú namiesto očakávaného zárobku obrovské problémy. 10. Bad Seed - Muž pred oslavou Halloweenu vyrezáva tekvice, aby nimi mohol vyzdobiť svoj dom. Všetko sa však zmení, keď jedna z tekvíc ožije a zavraždí ho. Detektívka, ktorá dostane tento prípad si myslí, že ide o vtip, ale po niekolkých ďalších prípadoch napadnutia tekvicou zisťuje, že vyriešenie tohto prípadu bude naozaj náročné. - Celý týždeň som sa tešil na to, že sa mi do rúk dostane Unnatural, ale nakoniec to nevyšlo, takže som ako alternatívu zvolil Tales of Halloween. Hororových antológií vzniká v poslednej dobe obrovské množstvo, ale pre mňa to nepredstavuje žiadny problém, keďže som si ich zamiloval. Stretli sa tu desiatky hororových hercov, na čom je perfektne vidieť, že horor tvorí v USA jednu velkú rodinu, akú by som raz chcel vidieť aj v našich krajinách. Všetky poviedky majú perfektný audiovizuál, ale popíšem ich radšej jednotlivo. Ako prvú si podla mňa tvorcovia zvolili najslabšiu poviedku. Dá sa to brať pozitívne alebo negatívne. Buď to môžem považovať za správny krok, pretože to najslabšie je hneď na začiatku, alebo to môžem považovať za zlý krok, pretože prvá poviedka dostatočne nenabudí. Ja to však považujem za pozitívne. Príbeh je slabý, nezaujímavý a gore pôsobí smiešne. Druhá poviedka je velmi silná. Prekvapivý dej, aj keď sa nebudem diviť, keď sa tu nájde obrovské množstvo "expertov", ktorí pointu uhádnu už na začiatku. Ja som ale u hororov málo predvídavý, a tak ma táto poviedka milo prekvapila. Tretia poviedka je ďalšia zo slabších poviedok tejto antológie. Chýbala mi tam nejaká hlbšia pointa a pripadalo mi to, ako keby ani tvorcovia nevedeli, čo presne z toho má vzniknúť. Vo štvrtej poviedke sa stretlo herecké obsadenie z tohtoročného hororu Dark Summer a nedopadlo to až tak zle. Drsný vizuál a parádny démon vyzerali velmi dobre. V piatej poviedke nám moja milovaná hororová babička rozpovie strašidelnú historku. Alex Essoe, ktorá sa mi po Starry Eyes dosť znechutila, tu však vyzerala dobre, ale tvorcovia sa tu opäť s nejakou hlbšou pointou nezaoberali. V šiestej poviedke, ktorú vedie momentálne podla mňa najlepšia hororová herečka z Velkej Británie, sa objavil dosť zvrátený príbeh, a aj keď Pollyanna nie je žiadna sexbomba, na jej hrudník sa pozeralo pekne. Masky boli tiež velmi pekné. Siedma poviedka bola priemerná. Dej sa mi zdal dosť pasívny, aj keď sa tam toho udialo mnoho, takže ma velmi nezaujala. A teraz začína to najlepšie a najvtipnejšie. Tri poviedky na konci. Multižánrová pecka UFOhixploslasher v ôsmej poviedke ma úplne dostal. Najprv klasický slasher s vrahom na štýl Victora Crowleyho. Zrazu sa tu objaví vesmírna loď a máme tu UFO horor. Ten malý extraterrestrial bol úžasný. A ten hlas Trick or Treat, pripadal som si ako 5-ročné decko, ale strašne sa mi to páčilo. Deviata poviedka mala kopu komediálnych prvkov a taktiež sa mi velmi páčila. Hlavne maska. Desiata poviedka je najlepšia zo všetkých. Rovnako ako u All Hallow's Eve sa najlepšou stala poviedka o vraždiacich tekviciach. Naviac sa tu v jednej z úloh objavil aj hororový režisér Adam Green. Celkovo som s touto antológiou velmi spokojný a nemám dôvod neohodnotiť ju najlepším hodnotením. EDIT: 31.10.2016 - Tak som si to na tohtoročný Halloween po roku a dvoch týždňoch od prvého zhliadnutia musel zopakovať a toto je pre mňa jednoducho Halloweenska dokonalosť v pravom slova zmysle. Dojem mám z toho ešte lepší, pretože za to obdobie som spoznal kopu ďalších hercov z tejto antológie, ako napríklad Adrienne Barbeau a jej krásny hlas v The Fog, ktorý sprevádza aj časti Tales of Halloween. Pri sviečkach počas Halloweenskeho večera budem túto záležitosť pozerať zrejme každý rok, takže z tohto postupne vznikne najdlhší komentár na ČSFD. Mrzí ma len to, že väčšina mojich oblúbených to ohodnotila naozaj velmi nízko, ale aj tak Vás mám všetkých rád. EDIT: 31.10.2017 - Celý rok som sa na tento horor opäť tešil a pri pozeraní som ani nedýchal a užíval som si každú minútu. Každý segment sa mi páčil opäť o niečo viac a tentokrát som si všimol aj mnoho zaujímavých soundtrackov, ktoré som predtým nevnímal, takže ako vrchol môjho ročného čakania sa to nesmierne vydarilo. Teraz zostáva už len čakať dlhých 365 dní a potom sa k tejto mojej milovanej záležitosti zase vrátim. EDIT: 31.10.2018 - Slovami ani nedokážem popísať to, ako som sa na toto tešil. Ja na tomto diele nedokážem nájsť jedinú chybu a Halloweenska atmosféra, masky a banda hororových hercov z toho robia niečo úžasné a je to jeden z dôvodov, prečo tento žáner milujem. Už v dvadsiatej minúte som si predstavoval, ako to o rok budem pozerať znova, a urobím všetko pre to, aby Halloween oslávilo čo najviac ludí v tejto krajine. The next one will be the best one! EDIT: 31.10.2019 - Po roku opäť nepopísatelne krásny zážitok. EDIT: 31.10.2020 - Všetky hororové resty v tomto roku som si dnes vynahradil trojicou mojich oblúbených Halloweenskych hororov a tento to samozrejme celé zavŕšil. EDIT: 31.10.2021 - Tento rok som videl úplné minimum hororov, takže som si túto jazdu patrične užil. EDIT: 31.10.2022 - Pri tohtoročnom zhliadnutí mi išlo hlavne o to, aby som si u posledného segmentu napravil chuť po horkom sklamaní menom The Lair. Našťastie sa tak aj stalo. + herec z Disturbia a Tom Holland's Twisted Tales + herec z Dead Silence, It Follows a Dark Summer + herečka z Dark Summer a Some Kind of Hate + herečka z Insidious, Insidious 2, Ouija, Grace a Insidious 3 + herec z The Well + herec z Demon Legacy + herečka z Let Us Prey a White Settlers + herečka z You're Next, The Lords of Salem, The Well a We Are Still Here + herec z Tom Holland's Twisted Tales + herečka z Nymph a Halloween + herec zo Starry Eyes + herec z Cabin Fever 2, Undocumented, Starry Eyes a Some Kind of Hate + herečka zo Starry Eyes + herečka z Halloween II, Hatchet III, Seed 2 a Contracted: Phase II + herec z Hatchet, Hatchet II, Hatchet III a Digging Up the Marrow () (méně) (více)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Happy Spooky Halloween. Smích za každou cenu, nedotaženost spjatá s malým časovým prostorem a nouze o nápady. Trochu zachutnala groteskní náplň Ding Dong či nostalgická příchuť Grim Grinning Ghost, jinak jsem dostal kokinka nízké nutriční hodnoty, co mlsného koledníka jen stěží zasytí.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na Tales of Halloween jsem se docela těšila a říkala si, že by se mohlo jednat o pořádný hororový nářez. Ovšem pravda je zcela jiná. Povídky samy o sobě téměř nevyděsí a o budování atmosféry ve většině případů nemůže být ani řeč. Co však mají téměř všechny povídky společné, je brutalita - krve je všude víc, než dost, ujetosti a bizarnosti se také meze nekladou. Náznaky originality zde jsou, ale lenost tvůrců zvítězila. Všichni asi spoléhali více na "gore", než na nějaké budování strašidelné atmosféry. Jistě, Halloween má být i zábavný, ale přišlo mi, že v tomto případě byl pouze to. Povídka, která se nejvíce přiblížila atmosféře strachu, je Grim Grinning Ghost. Naproti tomu Friday The 31st zase vzdává hold legendám Jasonu Voorheesovi a Evil Dead. Tvůrci si se všemi povídkami mohli víc vyhrát, takto to na mě působilo, jako by si řekli: "Čím přemrštěnější, tím víc zábavné." A ten krystalický děsivý horor byl kde? Ale nejspíš to měla být ta "zábavná" Halloweenská antologie. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

„Tales of Halloween“ je hororový snímok skladajúci sa z desiatich strašidelných príbehov, ktoré spája jedna a tá istá téma – HALLOWEEN! PRVÝ: Nakoľko sa Miky pred spaním prejedá sladkosťami, ktoré sa mu podarilo počas koledovania z pred príbytkov susedov získať, dozvedá sa o hrôzostrašnej historke, ktorá navždy zmení jeho uhol pohľadu na cukrovinky. DRUHÝ: Billy spolu so sestrou a jej priateľom podnikajú predvečerné koledovanie. Keď však pristúpi k jednému z domov, spoznáva skutočného učiteľa, ktorý ho raz a navždy naučí, ako sa má Halloween skutočne prežiť. TRETÍ: Partii dospelákov počas pohodového Halloweenskeho večera zaklope na dvere bytu pomerne neistá, mladá dievčina. Jej nevinný dojem už čoskoro prerastie do nezvyčajne krvavých hrádok. ŠTVRTÝ: Trojica výrastkov na čele so svojráznou Alice okradne malého koledníka o hŕbu sladkostí. Pri odchode z miesta si k šikane vyberajú ďalšiu obeť. Pre tento krát, to ale nebola správna voľba. PIATY: Mladej dievčine sa po odchode z rodinnej Halloweenskej party pokazí auto. Nakoľko svojou nešikovnosťou rázom prichádza aj o svoj telefón, rozhodne sa dopraviť do svojho príbytku po svojich. Bohužiaľ, ani len netuší, aké zlo ju sprevádza. ŠIESTY: Nakoľko je Jackova manželka čarodejnica, ktorá nekontrolovateľne túži po dieťati, neostáva mu nič iné, ako počas Halloweenskej noci podstúpiť hru na Janka a Marienku. SIEDMY: Partia dead metalistov súperí so susedom z rovnakej štvrte o najstrašidelnejšiu Halloweensku výzdobu. Ich vzájomný konflikt, ktorý vyústi v pästnú výmenu končí presne tak, ako sa Halloweensku noc patrí! OSMY: Mladé dievča unikajúce pred šialencom s mačetou prichádza o svoj život po zásahu oštepom. Na počudovanie však dostáva nečakanú príležitosť na odplatu. DEVIATY: Dvojica kriminálnikov v Halloweensky večer unesie syna jedného z milionárov. Svoje rozhodnutie ale čoskoro kruto oľutuje. Miesto výkupného ich totiž čaká nikdy nekončiaca nočná mora. DESIATY: Nie je nič horšie, ako keď sa k životu preberie samotná Halloweenska tekvica, posadnutá zlom, ktorá netúži po ničom inom, ako žraní svojich obetí. Nastoliť poriadok v uliciach dostáva za úloha miestna príslušníčka polície, seržantka McNally. Popravde, čakal som trošku viac. Najlepší príbeh je jednoznačne prvý a posledný. Tie totiž na rozdiel od ostatných story disponujú aspoň poriadnym gore - 55% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl vydržet do 31.10., ale znáte to, člověk je tvor zvědavý...tak jsem se sice připravil o halloweenské překvapení, na druhou stranu zas tak nelituji. Popravdě - celá antologie je na poctivé 2*, jelikož většina anekdot je naprosto předvídatelných. Jenže já se hezky pobavil - záchvat jsem dostal u variace na Texaský masakr - a k tomu si užil kopici mrtvol, kýbly krve, střeva ven, hlavy pryč. Titulky jak od T.Burtona, fajnová hudba a pěkná kamera. Škoda, že jsem čekal řádné strašení, nikoliv komedii, byť černý humor mám rád. A věčná škoda, že když už nejde o děs, pak mohly být příběhy ještě vtipnější. Přesto hodnocení zvedám za všechny ty krásné kostýmy, podzim, dýně, vytrhané oči, ukousnuté hlavy a upečené Jeníčky. 3,5* ()

juta 

všechny recenze uživatele

Vidím to na takový lepší průměr. Nejvíce se mi líbila první a čtvrtá povídka. Ostatní byly takové průměrné. Nejhorší byla asi třetí. Hlavně první dvě zmiňované se povedly nejvíce a k tématu halloween seděly jak vyšité. Líbilo se mi také, že některé povídky byly propojené postavami. ()

JohnnyD

všechny recenze uživatele

Dal som polhodinu. Poviedky majú v priemere 10-15 minút a keďže nie je čas na príbeh, tak po nejakej úvodnej zápletke začne bezduché masakrovanie. Čomu som vôbec nerozumel, to sú úvodné titulky, kde sú názvy jednotlivých poviedok a kto ich režíroval a potom príde samotný film, kde to nie je nijako uvedené ani rozdelené. Hrozná nuda, úplne prvoplánové a porovnávať to s Trick R Treat je čisté rúhanie. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

U některých příběhů jsem se doopravdy slušně zasmál (Friday the 31st, The Ransom of Rusty Rex), ale celkově je to docela dost velká blbost plná hororových klišé a nepříliš povedených lekaček. V žánru se najde mnoho lepších kousků. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Hlavným zámerom tvorcov bolo zjavne diváka pobaviť, nie vystrašiť a keby im aspoň to pobavenie vyšlo, svoje hodnotenie určite zvýšim, ale takto som sa naozaj z chuti zasmial len pri ôsmej poviedke a pri zvyšných len nechápavo krútil hlavou alebo sa zúfalo nudil. Skôr sa tu vsádzalo na gore masaker (navyše dosť nesystematicky podaný, iba aby zapôsobil), než na akúsi snahu o budovanie atmosféry a príbehu, čo mi vôbec nesadlo. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hmmm, já jsem teda spokojený, protože mě moc lepších tematických žánrovek nenapadá. Je pravda, že by to asi chtělo přitlačit na strašidelnosti, ale zase on je ten Halloween stejně fraška, že, takže nebudu v tomto případě rozežraný prase, a spokojím se s dostatečně, nikoli však extra explicitně prokrvenou povídkovou skládankou. Na All Hallows Eve ideální, za sebe můžu doporučit s rukou v ruce s odbouráním nějakých extra očekávání. 80% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Milé hororovo-poviedkové prekvapenie. Všetky poviedky sú šikovne natočené a výborne zahrané. Niektoré vynikajú svojou krvavosťou, iné majú zase ambíciu vystrašiť diváka slušnou mrazivou atmosférou s duchárskym motívom. Spája ich ústredná téma oslavy Halloweeenu v jednom mestečku, pričom ich pútavosť závisí na námetovom vkusu diváka, každého osloví niečo iné. Mne sa najviac páčili prvé a posledné dve. 70/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Jelikož je to film povídkový, rozhodl jsem se ke každé povídce prohodit pár slov a dát jí samostatný hodnocení (stejně jako u Scary or Die ) , protože ve finále celkový hodnocení může být trošku zavádějící. 1. SWEET TOOTH - Tak to dopadá když se děti straší děsivejma báchorkama.Ono se pak klidně může stát, že se výmysl zhmotní a stane se realitou. Povídka pro otrlejší děti s docela vtipným koncem. 3 hvězdy. 2. THE NIGHT BILLY RAISED HELL - Druhej příběh se veze spíš na komediální než hororové vlně a u mě mu to moc nevyšlo. Opět potěšil povedenej konec. 2 hvězdy. 3. TRICK - Tak třetí příběh je pecka a první dva příběhy mu nesahají ani po kotníky. Drsnej masakr Kids Killerů. 5 hvězd. Tady není co řešit. 4. THE WEAK AND THE WICKED - Čtvrtá povídka patří taky k těm povedenějším. Pochválit musím nadupanou hudební vložku. Vytknout naopak musím nepovedenou a odfláklou masku, která kazí celkovej dojem příběhu. Jinak slušná práce.4 hvězdy. 5. GRIM GRINNING GHOST - V páté povídce mě především potěšila účast hororové lady (a mé oblíbenkyně ) Lin Shaye. Pak už se odvíjí příběh, kterej mi silně připomínal jednu českou pohádku. Jen si nemůžu vzpomenout na název. Jinak je to průměrný příběh do kterýho se dokázalo vloupat i trochu té atmosféry a napětí + dvě ( na mě nefungující ) lekačky. 3 hvězdy. 6. DING DONG - Touha po dítěti je možná silná, ale zážitek z tohoto příběhu je téměř nulovej. 1 hvězda. 7. THIS MEANS WAR - Sedmá povídka nabízí pouliční fight mezi dvěma sousedama s různýma názorama na oslavu Halloweenu. Výsledek je ale slabota. 1 hvězda. 8. FRIDAY THE 31ST - WTF?????? Jednoznačnej odpad!!!!! 9. THE RANSOM OF RUSTY REX - Průměrný příběh, kterej zachraňuje slušná pointa. 3 hvězdy. 10. BAD SEED - Čekal jsem něco podobnýho jako u vánočního Treevenge. Škoda, že Bad Seed nejde v jeho stopách. Mohla z toho být daleko lepší zábava. 2 hvězdy. Takže podtrženo sečteno mi z toho vyšli 2 hvězdy. Jenže jak jsem psal na začátku - je to zavádějící, jelikož kvalita příběhů je kolisavá. Každopádně si myslím, že to není ztráta času a každej si tam nějakej ten příběh vybere. Za mě jednoznačně vyhrál příběh 3. TRICK. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pásmo deseti hororových povídek, které spojuje jedna halloweenská noc, na diváka zafunguje, jen když se dokonale naladí na jeho vlnu. Je zarážející, jaký dobrák měl nápad nacpat do jedné standardně celovečerní stopáže takové množství potenciálně zajímavého a celkem originálně vyznívajícího materiálu, přičemž každé povídce je vyhrazeno cca deset minut. Na malém prostoru se tak tísní spousta odvázané i seriozní brutality, z níž si divák nijaký extra dojem neodnese. Některým režisérům došlo, že krátkometrážní povídka nejlépe vynikne, když se k ní přistoupí úplně odvázaným způsobem, přimíchá se do ní řada nesmyslných atributů, třeba UFO, a pak to pobaví. To je i případ úmyslně stupidně posazené povídky "Friday The 31st", v níž jsou humorně zparodovány hororové ikony typu Mike Myers nebo Jason Voorhees. Když má ale pásmo přijít s něčím skutečně hororově posazeným, kdy by měl divák sebou cuknout úzkostí z nepříjemného pocitu, stává se každá taková povídka nejotravnější v tom nejotravnějším slova smyslu. To je případ idiotských povídek "Grim Grinning Ghost" a "Ding Dong". Naprosto otřesně zrežírované a maximálně nesympaticky zahrané! Režijně se žádnému z režisérů nevede nijak excelentně. Zklamáním je i upadající Darren Lynn Bousman, který se ničím neblýskne ve druhé a zcela nezáživné povídce nazvané "The Night Billy Raised Hell". O solidní rozjezd se postaral "Sweet Tooth, který přináší variaci na hrůzu nahánějící (hi)storky, kdy mlsné jazyky zaplatí za svoji vášeň pro sladké zvláště krutým způsobem. To celkem ušlo. Následné čtyři povídky byly tak debilní, že jsem vůbec nerozluštil, o co jim šlo. Dalo se jim akorát škodolibě smát, jak jsou nepovedené. S příchodem "This Means War" se to nepatrně zvedlo. Tahle povídka se z pásma vymykala tím, že v ní byl zajímavě využit a zároveň potlačen etický a mravní kodex násilí mezi sousedy. Od této povídky šla kvalita nahoru. Nejlépe zrežírovanou se pro mě stala "The Ransom of Rusty Rex", v níž nechyběla dobrá pointa, což ve většině případů byla slabina. Ze všech povídek mě tahle bavila nejvíc. Vlivem malého a těsného prostoru se ze všech povídek vytratila působivost a strašidelnost. Jednotlivé povídky nejsou nijak od sebe odděleny. Jen na začátku se na diváka překotně vyvalí jejich názvy, včetně režisérů, ale to je samozřejmě chyba poskytnout takto předčasně divákovi informace, co je čeká. Ten si z úvodních titulek zapamatuje velké kulové. Celkově tohle pásmo za moc povedené nepovažuji. Spousta režijních chyb, bez vydatné hororové atmosféry, naházené neuváženě do jednoho pytle a přeplácané. Jedná se však o ojedinělý počin, který kdyby si vše lépe rozvrhl, zapracovalo se důkladněji na dramaturgii, odstranily se nežádoucí faktory, mohlo to jít do superlativů. Připravte se na značně nevyrovnanou a průměrně pojatou halloweenskou noc, v níž nedojde k větším strašidelným překvapením. 50% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Aj keď mám dnes halloweensku náladu, aj tak ne. Po jednom by to ušlo, ale ako celok je to hrozne jednotvárne a otravné. Fakt dobrý bol asi len McKee (ako inak). Tento rok radšej Deathgasm ()

Reklama

Reklama