Reklama

Reklama

The Caretaker

  • USA Portend
Trailer

Obsahy(1)

Po tom, čo jej psychicky chorá stará mama vyhodila mnoho opatrovateľov, musí sa Mallorie (Meegan Warner) presťahovať k nej a začať sa o ňu starať sama. Stará mama sa dokáže správať normálne len vtedy, keď je pod vplyvom silných liekov, ktoré však odmieta užívať. Na Mallorie okrem problémov so starobou čakajú taktiež dávne rodinné tajomstvá a fakt, že začína mať sama zvláštne zmeny správania, jej vôbec nepomáha. (Marceloo)

(více)

Recenze (11)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „The Caretaker“ není vyloženě špatný horor, respektive není to ten typ, u kterého si budete říkat, proč jste na to koukali. Jen to není nic extra napínavého, nic, u čeho budete jako struna, jen prasknout. Je zde pár dobrých momentů, kdy si i řeknete, že by to možná mohlo být k něčemu, ale nakonec se ukáže, že následuje jen další nudná scéna. Neříkám, že zde byl velký potenciál, ale něco málo víc se z toho vytřískat dalo. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Od hororu o pomätenej babke som čakal rozhodne viac. Herecký výkon podala síce slušný, len čo z toho, keď sa režisér nepokúsil o nič zaujímavé. Príbeh síce nejako vystaval a možno to aj malo naviac, len to by si musel uvedomiť, akému žánru má venovať pozornosť. Jedná sa tu o menej podarenú psychologickú drámu. Nie je to ani napínavé, ani akčné, ani krvavé, ani depresívne. Väčšinou žiaľ nudné a žiadne pocity to nezanechá. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsme, kromě Behind You, stihli ještě tenhle horor, tak vysmrknu krátký pozvratek i sem. Kromě všeho se fakt enormně bojím jeblých, šílených stařenek. Pokud jsou zase vychrtlý, dlouhovlasý a dokážou čumět bez mrkání, tak bych je rovnou střílela, čistě pro jistotu. Takže sem byla zesraná u Šílenství Debory Loganový (bo jak se ta kráva jmenovala), dále u Návštěvy (bo jak se to jmenovalo) a kurva sem se bála i téhle vochechule, co si navíc každou chvíli patlá rtěnku všude po ksichtu. Jako chápu hlavní hrdinku, že to byla její babička a kdysi pro ní hodně udělala, ale starat se o tohle šílený cosi??? My asiaté máme silně zakořeněný smysl pro rodinu, čest a povinnost, takže sem asi asiatka kolosálně na hovno, ale já bych od ní prchla nejdéle do třetího dne a nechala babču pečovateláku, ElDéEnCe, osudu bo klidně Babišovi...Hrdinka je odvážnější a tak se o ni stará spolu se svým přítelem, který vypadá jako buzík ale chová se k ní fakt hezky, a přitom naší hrdince začíná silně mrdat. V tu chvíli sem mocně obdivovala toho jejího přítele, protože najednou byl v baráku kde nemrdalo jedné babě, ale rovnou dvěma. Buddhožel posledních cca 20 minut se to zesralo a tak tu máme "jen" lehce silnější nadprůjem. Každopádně po dnešní noci vím dvě věci - Malé báby a staré děti éééé teda obráceně, mě děsí xmrti a je lepší je hned vzít lopatou po hlavě. EDIT - Joooo sem úplná kráva a hodila sem tenhle koment i hodnocení pod nějakou upírskou romanťárnu se stejným názvem... tak sem si šlehla moc, no :-D Díky za upozornění Ty-Víš-Kdo ;-) ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto hororový expert obvykle dokáži promptně a zcela pregnantně vyjádřit, čím mě daný snímek zaujal. U hororu Caretaker jsem však dlouho váhal. 80 minut uběhne a divák má pocit, že se během nich vlastně vůbec nic neodehrálo. Snímek za sebou nezanechá prakticky žádnou výraznější hororovou stopu. Přesto z něho vyzařuje jakási pohoda, kterou má nejspíše na svědomí fungující vztahová chemie mezi ústřední dvojicí postav. Především Meegan Warner v roli Mallorie bezpochyby stojí za pozornost, jelikož se na plátně proměnila v živoucí generátor pozitivní energie. Šalamounsky jsem se tedy rozhodl udělit snímku Caretaker dvojí hodnocení. Horor Caretaker ode mě obdrží dvě hvězdy, zatímco jakýkoliv jiný Caretaker si odnese plné čtyři hvězdy. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo jej psychicky chorá stará mama vyhodila mnoho opatrovatelov, sa musí Mallorie (Meegan Warner) presťahovať k nej a začať sa o ňu starať sama. Jej stará mama sa dokáže správať normálne len vtedy, keď je pod vplyvom silných liekov, ktoré však odmieta užívať. Na Mallorie však okrem problémov so starobou čakajú taktiež dávne rodinné tajomstvá a fakt, že začína mať sama zvláštne zmeny správania, jej vôbec nepomáha. - Po The Taking of Deborah Logan v roku 2014 a Dementia v roku 2015 prichádza ďalší horor, ktorý má milovníkom hororu ukázať, že si musíme vážiť prácu, ktorú opatrovatelky v domovoch dôchodcov odvádzajú. The Caretaker je velmi mierne pojatým hororom, ale je velmi kvalitne technicky spracovaný. Na Meegan Warner by som sa mohol pozerať celý deň, takže je taktiež obrovským pozitívom a páčila sa mi aj ideálne sa hodiaca hudba, ktorú by som si normálne nikdy nepustil. Nanešťastie je to velmi uzemnené a neviem čo bolo dôvodom k tomuto ťahu, ale vďaka velmi krátkej stopáži sa na to určite dá pozrieť. + herečka z The Veil a Scare Campaign + herec z House of 1000 Corpses + herečka z Burying the Ex ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

S hrozou som zistil, ze moje hodnotenie je rovnake ako toho debila Psychora. So zdvihnutou rukou vsak vyhlasujem, ze medzi nami nic nieje, a ani nebude a ze u mna je Psychor picus. Hororov o narusenych starych zenach som videl asi tolko ako Cigosov studujucich popri zamestnani alebo asi tolko kolko je vo svete vonaveho hnoja. asi tak  : 20 % ()

CharlieSs 

všechny recenze uživatele

Strašná zmatenina, přišlo mi bez pointy. Nějak se mi nechce tomu dát odpad, po tom, co jsem viděla Ludo nebo Camp Dread, ale stejně... Konec byl taky na nic, ale aspoň ta hudba byla celkem kick-ass. ()

joemikes 

všechny recenze uživatele

Doufam, ze tem hercum aspon dobre zaplatili, meli by i mne, bal bych se vic pri sledovani Simpsonu, dokonce jsem po prvni pulce ze zoufalstvi uvaril veceri. Jit na to do kina, pozaduji vratit vstupny. ()

Martin29 

všechny recenze uživatele

Mallorie a její přítel August se se starají o její dementní (není myšleno jako urážka) babičku, která má problémy s ošetřovateli. Vždy je napadá a vyhání a žádný/á u ní není schopný vydržet. Později zjistí, že její matka slyší a vidí něco co jiní ne. Je to takový hodně průměrný thriller o jednom baráku jedné babce co jí hrabe na palici jedné ženské co jí postupně taky hrabe na palici a jednom chlápkovi co má všech 5 pohromadě. Většinu stopáže se tam nic nestane (kromě toho, že se tam pořád říká 2 August nebo August a ke konci tančí cca 80letá babka na jakési disko nebo co to bylo) a na konci už je pozdě jelikož to za moc nestojí. Pochválit se tak dá jen hlavní dvojice, která působí sympatickým dojmem. 40 procent film na jedno shlédnutí. ()

Reklama

Reklama