Reklama

Reklama

Gabriel a Elias se u smrtelného lože svého otce dozví, že jsou adoptovaní. Jejich biologickým otcem je Evelio Thanatos, odborník na výzkum kmenových buněk. Po příjezdu na ostrov Ork bratři zjistí, že mají další tři sourozence – velmi neortodoxní sourozence. Jako zkultivovat trio neotesaných buranů, kteří chodí spát se slepicemi a pro ránu nejdou daleko? Uznávaný mistr černých severských komedií se po desetileté režijní pauze vrací s filmem o vejcích, která padla daleko od stromu. (Film Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (212)

verbal 

všechny recenze uživatele

Když se řidič hovnocucu spustí s hajzlbábou, potratí se z toho vymatlaný buranský retard prostý, vztaženo na zdejší panoptikum třeba Stoka nebo Procesor. Já vím, neměli bychom pohrdat, někdo ty kanály kopat musí, nicméně Endymu pak přibývají voliči a jednoho až mrazí, s čím vším volně pobíhajícím tu musí obývat Zeměplacku. Ten mrazivý bizár však může být ještě dokonalejší a stačí k tomu jeden úchylný Viking, který pustí svou totálně perverzní fantazii ze řetězu, toho prudkého müslitele a pilíř společnosti scénáristicky spáří s několika druhy drobného hospodářského zvířectva a uplácá naprosto libovou a vycizelovaně slizce zahranou obskuromédii - Ostrov doktora Ovcošuka, která směle dýchá na upocená chlupatá záda i dosud nepřekonané ugrofinské Taxidermii. A to, že fanoušky zdarma vydatabázovaný, yntelechtuální reklamní zaprodanec a vodafoní homolev karlovarských salónů od čohosi takého očakával preciznou termitológiou povedané akože „sociologický presah“, je prinajmenším béééééézprecedentne tumornééééééé a kruhovým odkazom vracia tento kokotment k prvej vete. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Na Jensenových komediích především miluju to, jakým způsobem dokáže vzít téma určené obvykle pro naprosto jiný žánr a natočit ho jinak. Z námětu tohoto filmu by se dal vytěžit celkem slušný horor, ale místo toho je to spíš takové hořkosladké rodinné drama, což ale i přes ony bizarní postavičky bratrů kolem vlastně působilo stále přirozeně. V jejich rolích se objevilo tradiční obsazení Kaas, Mikkelsen či Bro a rozhodně nelze říct, že by se na nich nevyřádili. Scéna s Josefovým výkladem Bible byla k nezaplacení. Rozhodně se podle mého tento režijní návrat povedl. ()

Reklama

Duotone28 

všechny recenze uživatele

[Scandi 2016_BA] Ak ste si mysleli že dokonale poznáte Mikkelsenovu tvár, tak ste na omyle:D. V tejto pozícii ste ho ešte nevideli, a možno už ani neuvidíte hehe. Vedel som že to bude úlet, ale že až takýto, to som netušil. Určite nie film do každého počasia, ale ak vystihnete náladu, tak si ho užijete naplno, čo sa stalo aj mne. Nazdar:) ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Zústalo to na půli výdutě. Cysty. Cesty! Humáč jako Humenné, nepopíratelně ano. Myšlenka.... by nějaká i byla. Ovšem humoru pomálu, či jsem zrovna přečetl nějaký hodně sofistikovaný recept na pilule a v záchvatu namyšlenosti mi mlácení debilů dementy vycpanými fógly po ploskolebčích kedlubnách nepostačilo. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Co to lítá ovzduším? Čápi? Geny? Netuším..." Cha. Mengele byl žabař, Dr. Moreau jen průkopník. Ovšem geniální dánský genetik a zručný dyretaxidermist Evelio Thanatos, to už byl mistr. Dej mu pánbůh věčnou slávu a ať odpočívá v pokoji. V patře. A nerušte ho tam! Citlivá úchylárna o tom, že hryzání Adamových jablek mi způsobilo zaječí pysk, krev není voda, objevit pár nových bratrů je fajn a že rodina je základ státu. Varování útlocitným single divačkám, praktikujícím katolíkům, asexuálním youtuberům, veganským influencerům a zejména všem zapáleným ochráncům zvířat - při zhlédnutí hrozí psychický kolaps, předčasné zešedivění a trvalá ztráta sexuálního apetitu (máte-li nějaký), zejména však dramatický propad vašeho inteligenčního kvo.. kvo.. kvocientu. Btw, jeden by nevěřil, jak perverzně může znít i obyčejná, nevinná věta: "Místa je tam dost." Bodejť by taky nebylo, vždyť tudy snášejí vejce! Film s hra(ba)vým sociologickým přesahem (a ne, že ne), o prázdném ostrově plném genetiky, erotiky, romantiky, "holek" z hospice a naděje, která nehyne ani v kleci zavřená. Obsahuje i zajímavá zvěrstva se zvířátky a optimistické velkorodinné finále. Taky kvokám. Pětkrát. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Detský hlas použitý na začiatku a na konci filmu patrí režisérovej dcére Karen Marie Jensen. (Hnacik)
  • Budova v ktorej sa odohráva dej filmu je bývalé sanatórium v meste Beelitz, neďaleko Berlína. Počas prvej svetovej vojny sa sanatórium používalo ako vojenská nemocnica v ktorej sa liečil aj Adolf Hitler. Toto sanatórium bolo tiež použité vo filmoch Pianista (2002 )a Valkýra (2008). (Hnacik)

Související novinky

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

14.01.2017

Třetí ročník přehlídky současného severského filmu Scandi představí v kinech nové tituly i tvůrce. Skandinávský rodinný film, komedie, současné i historické drama, horory i detektivky. Zástupci všech… (více)

Scandi II – horký severský koktejl filmů

Scandi II – horký severský koktejl filmů

12.01.2016

Druhý ročník festivalu Scandi nabídne od 13. do 19. ledna přehlídku špičkových severských filmů v komplexním distribučním „cloudu": 13 filmů v deseti českých kinech, 41 VOD titulů na portálech… (více)

Reklama

Reklama