Reklama

Reklama

Mektoub, má láska - Canto Uno

(festivalový název)
  • Francie Mektoub, My Love : Canto Uno (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sète, rok 1994. Amin se vrací do rodného města, aby strávil léto s rodinou a kamarády z dětství. S bratrancem Tonym se pohybují mezi restaurací patřící jeho rodičům, místními bary a pláží, kam chodí dívky, které sem přijely na prázdniny. Množství ženských postav Amina fascinuje. Stahuje se a všechny ty letní nymfy jen zpovzdálí pozoruje. Jeho bratranec se naopak vrhá do nejrůznějších dobrodružství. O opravdové lásce ale může rozhodnout jedině osud - mektoub. (Festival francouzského filmu)

(více)

Recenze (3)

Glowski 

všechny recenze uživatele

Celkem chápu, že Mektoub může v někom vyvolat dojem povrchní plážové exploatace krásných polonahých ženských těl, ale taková představa je na hony vzdálená mému výslednému dojmu... Těžko se to vysvětluje, ale mimo jiné film určitě funguje díky duchaplnému, živočišnému vedení kamery, a své délce, která dotváří pocit plynutí času a umožňuje určitým postavám mizet z příběhu, či se v něm znova objevovat, aniž by měl divák pocit roztříštěnosti děje. Takhle je totiž zřejmé, že Mektoub nenabízí děj, ale postavy, místo, čas a volnou ruku co do způsobu čtení. Mou oblíbenou pasáží se stal například "šokující" přechod střihem z ohrady, ve které je veristicky zachycován porod jehněte, do hlučného a barevného tanečního klubu. Těším se na režisérovy další zpěvy. ()

Pevek2 

všechny recenze uživatele

Absolutne nedocenene mistrovske dilo. Kechiche je jeste o kus dal nez v pripade Zivota Adele. Jeho filmy jsou jako literatura, komplexni, vytvarejici pocit, ze jste s lidmi na platne neco prozili, prestoze se pohybuji vetsinou jen v preciznim zaznamu kazdodennosti. Navic maji vzdy presah. V tomto pripade nejen v uvodnim citatum z evangelia a koranu, ktery se tyka bozske podstaty svetla. Genialni. ()

Reklama

Reklama