Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Honig im Kopf (Med v hlavě) vypravuje příběh pozoruhodného vztahu mezi jedenáctiletou Tildou a jejím dědečkem Amandusem. Dědeček však má Alzheimerovu chorobu a je čím dál tím víc zapomnětlivý. Nejen, že nemůže žít ve své domácnosti, ale jak se ukáže, ani v domácnosti svého syna. Je stále více zřejmé, že bude nutné umístit ho do nějakého ústavu. S tím se však Tilda nechce smířit. Chce dědečkovi splnit jeho velké přání – podívat se ještě jednou v životě do Benátek. Proto se s ním tajně na tuto chaotickou cestu vypraví. (Siegmund)

(více)

Recenze (23)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Asi to nejlepší, co Til Schweiger se svým přístupem k filmu mohl natočit. Jeho způsob natáčení zdá se mi totiž poněkud nešťastný. Zběsilý střih nebo fakt, že ve filmu je kolikrát víc hudby, než děje, dělá jeho filmy natolik specifické, že se na ně chvílemi opravdu těžce kouká. Nechápu, že to lidem v Německu nevadí a on tak vesele točí svoje filmy dál. Med v hlavě má ale jednu obrovskou výhodu a tou je příběh. Ten je totiž vtipný, ale i smutný zároveň. Navíc se dotýká mnohých z nás a tak zachází za divákovu osobní rovinu. Najednou mi ta zběsilost ve střihu tolik nevadí. Obrovskou práci zde navíc předvedl Dieter Hallervorden, který tu svojí roli dědečka zahrál na výbornou. Jak říkám, nic lepšího Til ze sebe asi už nikdy nevymámí. Tohle sedlo jak prdel na hrnec. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

S každým dalším filmem mám čím dál větší pocit, že Til vykrádá sám sebe. Jistě, dá se to nazvat autorským rukopisem, možná to opravdu autorský rukopis je. Til prostě odhanul, co jeho publiku sedí a dělá filmy podle stejné šablony. A tak nějak mu to vychází. Nejsou to artové filmy a není to úplná břečka. Tak něco mezi. Pobaví to, někdy dojme, občas to člověk snese i podruhé. Každý se musíme nějak živit, no ni?! ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Jsem nucen konstatovat, že si pomalu, ale jistě začínám zvykat na Tilův režisérský rukopis. A to není zdaleka všechno. Já si dokonce zvykl i na jeho dceru, což je skoro na pováženou. V Kouhoutovi na vině mi doslova pila krev, tak jsem musel napsat do Německa, ať s ní doma udělají pořádek. A ejhle! Ono se to povedlo. V rámci svých možností předvádí slušný průměr, což ale nemůžu říct i všech. S čestnou výjimkou Dietera, který tomuhle dojemnému průběhu o stáří dává ten správný šmrnc. Až na ten hodně citový konec, který kupodivu působil i na mě. Buď už fakt stárnu, nebo je to tím, že se blíží vánoce. Kdo ví, já sám ani ne. Ale teď, kolik mám dát? Tak tři a půl, ať nežeru. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Užasný příběh, o rodinně pomoci pochopení, a Alzheimerovou chorobou, něco nádherného na to nejdou ani snad najít lepší slova, škoda že nás děda opustil protože byl užasný, i jeho vnučka, která byla užasna statečná a měla velké srdce, film který ve vás zanechá neskutečně moc, slzy v očích se jenom vytváří a celou dobu film provází neskutečný soundtrack, výborný humor ve filmu, prostě skvěle natočeno, hodně smutné ale zaroven krásné. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Skvělý herecký výkon představitele dědečka (Dieter Hallervorden). Mně se z celého filmu nejvíc líbila scéna v restauraci. Film je ve své podstatě velmi smutný a těch několik rádoby úsměvných scén z něj komedii neudělá. Musím se přiznat, že právě ty scény, které měly z filmu tu komedii udělat, na mě působily velmi rušivě. Těch škod, které způsobil Alzheimerovou chorobou stižený dědeček bylo jistě za sta tisíce eur. V reálném životě by to jistě nikdo nemohl nechat tak daleko dojít! ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Veľmi dojímavý príbeh na čele so sympatickým deduškom a krásnou krajinou v pozadí. Chcelo by to ale ubrať na trápnosti niektorých "vtipných" momentov a eliminovať sexuálne narážky, pretože ich tam bolo naozaj požehnane. Potom by to už posobilo dostojnejšie a privrela by som aj oči nad niekoľkými nereálnosťami. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Hm, vysoké očakávania sú niekedy fakt na škodu. V čase sledovania filmu to malo 87%, a tak som akosi čakal nejaký vysoko nadpriemerný filmový zážitok. Posolstvo príbehu síce veľmi veľmi pekné, ale takáto téma si zaslúži nejakú vážnejšiu a dôstojnejšiu atmosféru. Niekedy som mal pocit, že sledujem nejaký pokročilý sequel "Ten kluk je postrach" v stareckom vydaní - a práve to mi na tom strašne prekážalo (najmä v prvej polovici filmu). Celkovo tomu tá komediálna atmosféra vôbec neprospela. No a k tomu poriadne kusy nelogickosti (ako napr. peší prechod Alpami). Ale na druhú stranu treba priznať vynikajúce herecké výkony (najmä Dieter Hallervorden a Emma Schweiger), no a tiež úžasný dôraz na kameru (predovšetkým v putovnej časti filmu - Alpy, Venezia, etc.). Nuž, nebyť ten zbytočnej komédie okolo, mohlo to byť aj oveľa oveľa lepšie! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Til Schweiger /Schutzengel/ natocil film o starom cloveku, ktoreho dohnala staroba a je evidentne, ze to treba nejako riesit. O komediu tu ani tak nejde, film je to dost smutny, a posmutnela nalada sa vlecie celym filmom. Tempo je pomale a dost nudi, ale v druhej polke sa film zlepsi krasnou prirodou a aspon priemernymi dialogmi. Herecke vykony su aspon na urovni, Til je sympatak, jeho dcera sa dala zniest a stary Dieter Hallervorden rolu zvladal na urovni. Dobra bola aj navsteva Benatok a Velkej Zumpy, teda pardon, chcel som pochopitelne napisat Grand Canal. : 89 % ()

Pajkenzi 

všechny recenze uživatele

Nejde slovy popsat, jak moc mě ten film vzal. Vnučka byla úžasná, obdivovala jsem její statečnost odhodlání velkorysost a dobré srdce. Děda kterého potkala nemoc, si užíval chvíle se svojí vnučkou než si jí přestane pamatovat. Vnučka sním byla ve dne v noci, užívali si smáli se. No hodně silný příběh, ve kterém jsem nemohla udržet slzy. Fim byl doprovázen nádhernou hudbou, která ve mě vyvolávala emoce. Nemám slova. jen že to byl NÁDHERNÝ FILM. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Pěknej rodinnej film o lásce vnučky k dědečkovi. I přes delší stopáž nenudí. Ikdyž nesmí se člověk v žádným případě zaobírat realističností příběhu, ale to určitě nebylo cílem tohohle filmu. Klobouk dolu před hereckým výkonem dědečka Dietera Hallervordena. Doufám, že by se mohl film objevit s dabingem, abych ho mohla pustit dětem. (Asi jsem nikdy neviděla film s T. S. v původním znění, opravdu má takovej ukňouranej hlas?) ()

mul.berry 

všechny recenze uživatele

Škoda, že si Til Schweiger nevyčlenil více prostoru pro svůj vlastní herecký um. Jeho dcera zatím působí dost nepřesvědčivě. ()

adriane9 

všechny recenze uživatele

Tila miluju.. jako herce i jakoo režiséra.. německý filmy mam spojený pokaždý s otřesný hereckym obsazením, ale s Tilem nebyl žádnej film chyba, včetně hudby .. Med v hlavě jsem trapně obrečela, bylo to úžasný, krásný a příjemný přesně pro mou duši. Nemůžu nic vytknout a děkuju za zážitek . ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Nadherny,mily,smutny,vtipny a srdecny film,ktory vas chyti za srdce a urcite na neho nezabudnute,Til Schweiger je nielen dobry herec,ale aj super reziser,expert na takyto zaner,jeho dcera ma velku buducnost,uzasne nadane a rozkosne dievca,ma obrovsky talent a Dieter Hallervorden podal dokonaly herecky vykon,ako mily dedko s Alzheimerou chorobou,do toho vsetkeho hrala vynikajuca hudba a vysledkom je pre mna dokonala zalezitost,odporucam kazdemu tuto dramedy...:-) ()

Mara97 

všechny recenze uživatele

Zatím to nejlepší, co jsem mohl vidět od Tilla Schweigera. Dojemný, ale i místy vtipný biják mne chytil za srdce, kdy konec mi byl opravdu líto. Jako pragmatikovi z chudšího státu než Německo mi bylo líto také všeho, co bylo ve filmu zničeno, dá se říci, že téměř i zbytečně - ta sražená luxusní auta, vyhořená část kuchyně... To ani nemuselo být, ale muselo to stát majlant. U nás by se na to dala nějaká ojetá jedničková oktávka, Němci téměř zničí dva fungl nové mercedesy. No jo, co se dá dělat. Příjemný divácký zážitek, Emma Schweiger ve své roli dokonalá. ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Na první sledování obrovské překvapení. Dojemné drama u kterého jsem měl chvílemi slzy v očích a místy brečel smíchy. Zatím 90 % a čtyři hvězdy. Uvidím po dalším sledování. A po něm dávám rovných 5. ()

maddictive 

všechny recenze uživatele

Mně ten Tillův styl točení filmů moc nesedí. Ruší mě dlouhý a moc blízký detaily obličejů, muzika přes pokračující konverzaci postav, gagy, který jsou kolikrát hodně na hraně uvěřitelnosti, vtipnosti a wtf, kolikrát do očí bijící nelogičnosti (kudypak asi vylezla Tilda s dědou z ovčího auta, když ho chtěli celníci otevřít? Neschopnost italských policajtů...jak asi šli přes Alpy, s dementním dědou, bez jídla...) Ale když do toho člověk přestane rýpat a moc to všechno řešit, tak je to (jako ostatní Schweigerovy filmy) obrazově moc hezkej film s příjemným soundtrackem a dojemným příběhem se šťastným (v rámci možností). koncem. Co mě zaujalo a docela pobavilo bylo to množství pohledných herců -vlastně všichni! - těch sexy chlápků!!:) Dokonce i obyčejnej výpravčí a umývač záchodů jsou modelové se sixpackem :) Tillova dcera je samozřejmě taky miloučká, Tillův ksicht je na tom s mimikou podobně jako Jean Reno, tzn, asi tři polohy - pokus o smích, úšklebek, neprůhledný výraz-takže ho člověk buďto bere, nebo ne... No prostě, německý megamainstream pro všechny věkové kategorie, pobaví, dojme, pohladí, hotovo. Ale to už mám radši český mainstreamový Svěráky. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Je to trpký príbeh otca a synovej rodiny podaný očami vnučky, ktorá ho má rada a vidí, ako choroba ničí jej milovanú osobu. Snaží sa však urobiť všetko preto, aby zvrátila osud. ()

TonyHawk94 

všechny recenze uživatele

Začnem asi od konca... V komentároch zmienený (a zároveň aj kritizovaný, sem-tam trošku viacej chaotickejší) Til-ov štýl kamery som si všimol asi v prvých 30 minútach filmu, a chvíľu ma to štvalo (a potom som si ani neuvedomil, že ten chaotický štýl náhle zmizol)... To som ale nečakal, že ma následne celý film s úžasne krásnym, hoci veľmi smutným príbehom (s mnohými vtipnými momentami) tak pohltí, až mi v mnohých dojímavých momentoch viečka zvlhnú, čo som teda dosť dlho nezažil. Til Schweiger dozrel na vynikajúceho vedúceho celej výpravy od réžie, cez herectvo až po vynikajúci scenár (a neviem, či tento jeho film niečo z jeho tvorby niekedy prekoná) a týmto filmom som si len potvrdil, že jeho tvorbu žeriem, uznávam, a páči sa mi fest. Pri tomto filme ale, buďme úprimní, hrá prím jeho skvelá dcéra Emma (hej, je to len film, ale ak by mi na staré kolená hocikto prejavil aspoň sčasti toľko lásky, čo Tilda svojmu dedečkovi, tak môžem zomrieť štastný :)), a najmä úžasný Dieter Hallervorden. Mimochodom, nedá mi opäť nepozastaviť sa nad úžasným soundtrackom, na ktorý som si už pri Barefoot filmoch (Til-ova tvorba) nejako zvykol, a je to čím ďalej, tým ešte lepšie. Svoju vynikajúcu robotu si opäť odviedol Martin Todsharow spolu s Dirk Reichardtom-om, a nedá mi nespomenúť ani niektoré autorské piesne, ktoré boli jednoducho vynikajúce :). Suma summarum je to nádherný (a podľa mňa pomerne originálny) film, pri ktorom neraz budete dávať úprimné smiechy, ale ktorá vás určite aj dojme. ()

Reklama

Reklama