Reklama

Reklama

Slavná rocková hvězda Marianne (Tilda Swinton) tráví poklidnou dovolenou na slunečném ostrově v Itálii se svým partnerem Paulem (Matthias Schoenaerts). Idyla je narušena nečekaným příjezdem jejího starého přítele Harryho (Ralph Fiennes) a jeho okouzlující dcery Penelope (Dakota Johnson). Radost z příjemného setkání se pomalu mění v atmosféru plnou skrytých vášní, nedůvěry, podezírání a žárlivosti... (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (88)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda a ešte raz nuda. Mal som čo robiť, aby som vydržal oči a mozog udržať v bdelom stave (a nebolo to veru žiadnou únavou alebo vyčerpaním). Ale táto partia 4 ľudí a ich všemožné dialógy o všetkom a o ničom, to ma rozhodne vôbec nebavilo. V druhej polke filmu konečne nejaká dráma, ale aj táto nádejná dejová vetva bola akosi rýchlo zažehnaná. Škoda, vyzeralo to podľa popisu celkom nádejne, a obzvlášť to zaradenie do "mysteriózneho" žánru mi imponovalo. Dokonca oficiálne je film žánrovo zaradený ako "erotic psychological drama" - to znelo veru lákavo, ale napokon žiadna sláva! P.S. Atmosféra Pantellerie bolo asi to najlepšie z celého filmu. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní film, dlouho jsem nevěděla, co si o něm mám myslet, nebo jaký mám na něj názor, proto jsem šla do hodnocení zlaté střední cesty. Nakonec u toho i zůstanu. Tilda Swinton byla skvělá, i když za celý film toho moc neřekla, ale na celém filmu se mi líbila nejvíce. Není úplně ztělesněním krásy, ale to jí dělá zajímavou a svým způsobem i hezkou. Ralph Fiennes mi ze začátku přišel trochu otravný, ale během filmu mi přirostl k srdci, proto mě trochu mrzelo, jak to s ním dopadlo a taky se nám tam chlapec docela dost ukázal, takže klobouk dolů. Dakota se jako snad v každém svém filmu snažila být sexy a svůdná, ale na mě to nefungovalo, promiň Dakoto, tyhle role už neber. Příběhově je to trošku pomalejší, hlavně první půlka, ale ta druhá tomu dá emoce. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Tak jsem asi viděla jiný film než většina ostatních, na rozdíl od nich jsem si ho totiž užila na maximum. Rozhodně nemůžu říct jako někteří, že by hvězdné herecké trio Tilda Swinton, Matthias Schoenaerts a Ralph Fiennes nenaplnilo moje očekávání. Dokonce i Dakotu Johnson jsem vzala na milost, ač ji osobně moc nemusím. Asi jsem taky byla hodně ovlivněná vtahující hudbou, ten soundtrack je prostě geniální. Všeobecně mám v oblibě nenápadně se rozvíjející vztahovky, čehož se mi tady dostalo měrou vrchovatou. Moji pozornost pak upoutala emocionálně vygradovaná poslední třetina příběhu jdoucí do ostrého kontrastu s lenivou náladou sluncem zalité krajiny. Zaujal mě i samotný konec, nad nímž visí nejeden otazník. To všechno jsou hodně dobré ingredience pro namíchání podmanivého audiovizuálního koktejlu, který jsem si vychutnala plnými doušky. (80%) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nejnudnější - a nejzbytečnější (je to remake filmu Bazén) film pod sluncem. Vyrazit na tohle do kina znamená přes dvě hodiny sledovat čtveřici nesnesitelných postav - chuť si v kině zdřímnout nebo z něj rovnou zdrhnout nikdy nebyla větší - z nichž se tam každou chvíli někdo prohání nahý, až to začne být prostě jen otravné (jsem zvědavý, zda si z toho po pár měsících budu pamatovat víc, než že to je "ten film, ve kterém Ralph Fiennes ukázal svůj penis"). Jediný důvod, který tento hrozný film vynesl do české distribuce, podle mě bude spočívat v jeho hvězdném obsazení ("hraje tam Fiennes a ta holka z PADESÁTI ODSTÍNŮ ŠEDI, na to budou lidi chodit" - tak určitě). Přitom v hercích podle mě spočívá hlavní kámen úrazu - krajně nesourodé duo Tilda Swinton a Matthias Schoenaerts (mezi oběma herci je věkový rozdíl 17 let!) ustavičně vyvolává pochybnost, proč by si takový hezounek začal s ženskou na pokraji hrobu (Tilda Swinton je pro mě všechno, jenom ne herecký typ femme fatale - v erotických scénách s ní mi bylo vyloženě na zvracení), a stejně tak u Dakoty Johnson vyznívá spíše jako zbožné přání, aby z ní na plátně sálal nějaký sex appeal - v tom filmu vypadá hůř než nějaká vesnická šmudla od krav (nemluvě o tom, že ve filmu - SPOILER - ve svých 26 letech hraje 17 letou postavu!). Všechny tři zmíněné herce navíc stejně zastiňuje excelentní Ralph Fiennes, který celý film proměnil v jednu velkou hereckou exhibici a doslova všechny a všechno válcuje svou energií. Když jsem po projekci zjistil, že to natočil stejný režisér, od kterého jsem kdysi viděl úděsný film Melissa P. , měl jsem jasno - tomuhle filmu by bylo nejlepší se podruhé z dálky vyhnout! Za mě strašně rozčarování, nekonečná nuda - a 2 hvězdy za pěkné sicilské lokace a zajímavý soundtrack. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tilda Swinton vypadá na svých šestapadesát výborně, ale pořád to myslím není důvod, aby se ve filmu producírovala nahá a jestli tvůrci nechtěli parodovat Annie Lennox nebo nějakou jinou obstarožní hvězdu, pak nevím. Matthias Býčí šíje Schoenaerts je tu přesnej a vlastně mi jako jedinej seděl, nikdo by nepoznal Ralpha Fienneho, ale proti obsazení žen kategoricky protestuju. Pekota Mekota má roli, že by v ní byl sexy i strašák do zelí, ani by se nemusel snažit, takže to je laciné, a stejně není hezká. Jednou vytáhne průhledný plavky, pak si vezme průsvitný tričko na vostro, svlíkne se v dálce u jezera a cudně se zakryje na posteli.___ Film není remakem ani Bazénu, ani stejnojmenného francouzského snímku z roku 2007 (proč český distributor takhle film nazval?) . Atmosféra je ale nesrovnatelná (ve prospěch Paquet-Brennera). Konec je, ehm, spíše nečekaný. Léto a teplo působí i dnes, ale je to bída. Jo, a udělali to uprchlíci, kurvy jedny. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • Ralph Fiennes natočil svou taneční scénu za jeden den. Píseň měl na svém iPodu a tančil na ni ve svém volném čase. (Hal_Moore)
  • Všechna tetování Penelope jsou skutečným tetováním Dakoty Johnson. Režisér se rozhodl je nepřekrývat makeupem, protože se Penelope, stejně jako Dakota, nebojí litovat věcí, které jsou na pořád. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama