Reklama

Reklama

Slavná rocková hvězda Marianne (Tilda Swinton) tráví poklidnou dovolenou na slunečném ostrově v Itálii se svým partnerem Paulem (Matthias Schoenaerts). Idyla je narušena nečekaným příjezdem jejího starého přítele Harryho (Ralph Fiennes) a jeho okouzlující dcery Penelope (Dakota Johnson). Radost z příjemného setkání se pomalu mění v atmosféru plnou skrytých vášní, nedůvěry, podezírání a žárlivosti... (Bioscop)

(více)

Recenze (89)

POMO 

všechny recenze uživatele

Dospělácký milostní trojůhelník, opepřený zvědavou nedospělou čučoriedkou. Guadagnino labužnicky ujíždí na erotičnu obnažených ženských těl, skrývaných vášních a horkém jihoitalském podnebí. Dramatická linka jeho příběhu ale funguje na půl plynu. Film o dialozích s jediným otevřeným rozhovorem (hádka chlapů) - to by prošlo, být emocionální podpovrchové bublání mezi postavami silnější. Pořád ale alespoň autorsky originální, což mám rád. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Šla jsem do toho s přesvědčením, že s hereckou sestavou, předešlou verzí s Delonem a s nízkým hodnocením to nemůže být špatné, že si to pro sebe objevím a zachráním. Bilance je taková, že se tu všichni nějak minuli "povoláním" a většinu času jsem si nalhávala, že Fiennes není vůbec trapný, Dakota je sexy, Tilda ženský Bowie a že mazec, když budu trpělivá, nakonec přijde. Nepřišel. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, co točí evropský režisér a natáhne si do něj renomované evropské herce, že předpokládáte v úspěch. Jenže úspěch nepřijde a Vám nezbývá, než dvě hodiny trpět u průměrné podívané, která dokazuje, že i dobří evropští herci si můžou zahrát naprosto nezajímavé postavy. Ačkoliv to na první pohled může působit jinak. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná věc. Velmi energická, letní, živelná, rozvolněná, se skvělým hereckým ansámblem (Na Fiennesova hudebního producenta, který nezavře tlamu, chlastá, neustále skáče do bazénu a paří na Rolling Stones jen tak nezapomenete). Guadagnino si hraje a nechává herce dýchat, osobitým a lehce roztěkaným způsobem je snímá...zkrátka z první hodiny jsem byl nadšený. Bohužel když by se měly začít utahovat šrouby a film pořádně dramatcky sevřít, tak se to pořád odkládá a film, který mohl být opravdu vynikajicí zůstane na půl cesty. 7/10 s tím, že byste to měli vidět a udělat si vlastní názor, spousty dobrých ohlasů od renomovaných kritiků chápu P.S. Guadagninovi na Suspirii na základě toho, co jsem viděl tady, hodně věřím. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Derayův snímek jsem buď neviděl, nebo po pár dekádách od shlédnutí dokonale vytěsnil, takže nemám možnost konfrontovat přístupy obou režisérů a rozhodnout, který je funkčnější. Ten Guadagninův mi přijde poněkud mdlý, tlumený a nenápadný. Bazén měl být spojením thrilleru a psychologizujícího dramatu, jenže to by musel režisér místo zdlouhavých záběrů na prosluněnou italskou přírodu mnohem víc pracovat s charaktery, rozehrát rafinovanou hru plnou náznaků, dávkování informací a zastřených konfliktů, které postupně a nevyhnutelně probublávají na povrch, aby posléze destruktivně explodovaly ve výbuchu emocí. Jedině postava ne v jádru zlého, ale sebestředného, majetnického a hedonistického producenta funguje jak má (obávám se, že spíš díky nasazení hereckého chameleona Ralpha Fiennese než díky režisérovu vedení). Lolita Dakoty Johnson nemá víc prostoru než vystavovat nahé tělo a vysílat vyzývavé pohledy, což je při neskromné stopáži na pováženou. Tilda Swinton je castingový omyl, mám ji za zajímavou herečku určenou pro speciální kategorii rolí typu androgenních či asexuálních bytostí a životem smýkaných ženských trosek, ale s vědomím, že si to za a) nepřečte a za b) jsem v dostatečné vzdálenosti říkám, že si nedokážu představit Tildu jako sexuální objekt vzbuzující chtíč a žárlivost. Matthias Schoenaerts nedokáže být pro Ralpha Fiennese protihráčem na úrovni a tenhle nedostatek výrazně potápí dramatický konflikt. Na škodu by ani nebyly prostřihy, které by zredukovaly stopáž o nějakých 12 minut. Bazón se vidět dá, ale s výjimkou Fiennese a soundtracku se velmi rychle vykouří z hlavy. Celkový dojem: 55 %. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nic zlého netuše jsem si celou dobu říkala: "Ale oni tam řeší to samé, co před lety Romy Schneiderová!" A nemýlila jsem se. Nicméně to nevadí, tento nový Bazén plní ideálně všechny potřeby letní návštěvy kina, kdy je vhodné si dožít vlastní oslnění sluncem. Nadto je velmi fajn se tu a tam zase pokochat Tildou Swinton. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nedokonalé pitvání několika vztahů. Slunná Itálie, slavná rocková hvězda, její současný přítel, její bývalý milenec a excentrický hudební producent, jeho dcera. Začínají se producírovat kolem bazénu, tančit, rozebírat vztahy, bilancovat, provokovat i svádět se. Vzdáleně má jít o remake slavného francouzského kousku Bazén s Alainem Delonem a Romy Schneider. Celý film je prakticky nedramatickým pohledem do několika životů, do žádného se ovšem nepodíváme podrobněji, žádný nás výrazněji nezaujme, ač nejzajímavěji do děje vstupuje spontánní zvíře Ralph Fiennes. Zvrat se dá snadno předvídat a je otázkou, jestli diváky jeho vyústění uspokojí. Navrch v závěru už se to celé trochu sype. Příkladem: sledujeme vyšetřování zločinu, které však jde na druhou kolej, podstatné je totiž získat autogram slavné umělkyně, která si na slunném ostrově léčí ztrátu hlasu. Věřte mi. Právě chameleónka Tilda Swinton tak celou dobu pouze šeptá, její mimika však dokáže leccos nahradit. Herci jsou opravdu slušní. Jenže otázek naskočilo dost, odpovědi mi coby divákovi chyběly. Jakýs takýs feeling se k nám nicméně (naštěstí) dostává, snaha soustředit se na chování postav než na vytváření velkých point a dějových zvratů ovšem nevychází. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Jsem tu! Teď ale nemůžu mluvit, za 5 minut přistávám! '' ---------- Tohle letní drama z prosluněné Itálie mně fakt dostalo. Bylo to tím horkým létem, kamerou, bylo to úžasně zvoleným hudebním doprovodem, bylo to pozvolna se rozmotávajícím se scénářem, bylo to krásnými lokacemi a hlavně - to bylo kvůli Ralphu Fiennesovi. Jeho nástup do filmu bych přirovnal k vlítnutí náklaďáku s betonem do výlohy prodejny broušeného skla. Vlastně to bylo vlítnutí tryskáče! :-.). Nevím jak vy, ale já ho znám hlavně jako herce velkých postav, hlavních hrdinů, je to pro mně herec aristokrat. Naše dávné setkání v Jeskyni plavců na počátku druhé světové války v Severní Africe způsobilo, že jsem se do něj jako do herce zamiloval. Proto mně jeho účast v tomto drama celkem zaujala. Fiennes si tu střihl setsakra civilní roli a já si několikrát u filmu s úsměvem a uchechtnutím musel říci - to je prostě borec! Opravdu, co ten tam rozehraje, to je něco. Z ospalé letní atmosféry rázem nic nezbývá a Fiennes celou pozornost strhává na sebe. Jenže jeho Harry nepřijel za přáteli jen tak. Harry si pro něco přijel, což bude mít dalekosáhlé dopady nejen na zbytek pobytu čtveřice, ale i pro něj samotného. Tenhle film je artová záležitost a není pro každého. Někoho ten pomalu plynoucí děj může nudit... Někoho ale ne. Vše mělo své důvody. Tempo příběhu i chování jednotlivých postav, které byly opravdu dobře typově zvoleny mi naprosto sedlo... Celé to bylo takové letně italské - siestové by se chtělo říci. Ale jak říkám už jen kvůli Fiennesovi to stojí za to vidět! Dávám za 4 LP se Stounama! PS. Nenechte se zblbnout komentáři znuděnců! * * * * ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nejnudnější - a nejzbytečnější (je to remake filmu Bazén) film pod sluncem. Vyrazit na tohle do kina znamená přes dvě hodiny sledovat čtveřici nesnesitelných postav - chuť si v kině zdřímnout nebo z něj rovnou zdrhnout nikdy nebyla větší - z nichž se tam každou chvíli někdo prohání nahý, až to začne být prostě jen otravné (jsem zvědavý, zda si z toho po pár měsících budu pamatovat víc, než že to je "ten film, ve kterém Ralph Fiennes ukázal svůj penis"). Jediný důvod, který tento hrozný film vynesl do české distribuce, podle mě bude spočívat v jeho hvězdném obsazení ("hraje tam Fiennes a ta holka z PADESÁTI ODSTÍNŮ ŠEDI, na to budou lidi chodit" - tak určitě). Přitom v hercích podle mě spočívá hlavní kámen úrazu - krajně nesourodé duo Tilda Swinton a Matthias Schoenaerts (mezi oběma herci je věkový rozdíl 17 let!) ustavičně vyvolává pochybnost, proč by si takový hezounek začal s ženskou na pokraji hrobu (Tilda Swinton je pro mě všechno, jenom ne herecký typ femme fatale - v erotických scénách s ní mi bylo vyloženě na zvracení), a stejně tak u Dakoty Johnson vyznívá spíše jako zbožné přání, aby z ní na plátně sálal nějaký sex appeal - v tom filmu vypadá hůř než nějaká vesnická šmudla od krav (nemluvě o tom, že ve filmu - SPOILER - ve svých 26 letech hraje 17 letou postavu!). Všechny tři zmíněné herce navíc stejně zastiňuje excelentní Ralph Fiennes, který celý film proměnil v jednu velkou hereckou exhibici a doslova všechny a všechno válcuje svou energií. Když jsem po projekci zjistil, že to natočil stejný režisér, od kterého jsem kdysi viděl úděsný film Melissa P. , měl jsem jasno - tomuhle filmu by bylo nejlepší se podruhé z dálky vyhnout! Za mě strašně rozčarování, nekonečná nuda - a 2 hvězdy za pěkné sicilské lokace a zajímavý soundtrack. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Neoslnilo ma ani slnko originálu, takže logicky ani zmodernizovaná verzia nevtiahla tak, ako som tajne dúfal. Občas som bol nadšený ako rozjarený Fieness (z letnej atmosféry), občas strácal reč ako Swinton (hlavne ako mohla zbaliť mladého playboya), občas som bol znudený ako Shoneaertsov frajírek a občas apatický ako Johnson. Guadagnino si už našiel svoj autorský štýl a tempo rozprávania, snaží sa o pocitové filmy, ale so zápletkou a celkom mu to ide. Ale trochu aj mimo mňa. No a možno by som sa zamyslel, či by nebolo lepšie urobiť z druhého bodu obratu prvý, vtedy by mohol mať film skutočné grády. 70% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tohle jak vzhledem k předloze, tak hereckému obsazení, zklamalo. Tilda Swinton sice zachraňuje hodně, ale ani tak mě to zkrátka neoslnilo. No jo, remaky nefrčí jen v Hollywoodu, ani evropští filmaři nechtějí vymýšlet nic nového... ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že výber hercov do jednotlivých rolí bol výborný, všetci pôsobili veľmi prirodzene a myslím si, že Ralph si to užíval - toho "šaša" dával fakt parádne. Letnú náladu z filmu cítiť bolo, lokalita očarujúca, natočené to nebolo zle ... lenže ten príbeh bol taký nijaký, preto s hodnotením už vyššie nejdem a nezachránili to ani dobré herecké výkony a ani Matthias. Muzika geniálna. 3,5* ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tilda Swinton vypadá na svých šestapadesát výborně, ale pořád to myslím není důvod, aby se ve filmu producírovala nahá a jestli tvůrci nechtěli parodovat Annie Lennox nebo nějakou jinou obstarožní hvězdu, pak nevím. Matthias Býčí šíje Schoenaerts je tu přesnej a vlastně mi jako jedinej seděl, nikdo by nepoznal Ralpha Fienneho, ale proti obsazení žen kategoricky protestuju. Pekota Mekota má roli, že by v ní byl sexy i strašák do zelí, ani by se nemusel snažit, takže to je laciné, a stejně není hezká. Jednou vytáhne průhledný plavky, pak si vezme průsvitný tričko na vostro, svlíkne se v dálce u jezera a cudně se zakryje na posteli.___ Film není remakem ani Bazénu, ani stejnojmenného francouzského snímku z roku 2007 (proč český distributor takhle film nazval?) . Atmosféra je ale nesrovnatelná (ve prospěch Paquet-Brennera). Konec je, ehm, spíše nečekaný. Léto a teplo působí i dnes, ale je to bída. Jo, a udělali to uprchlíci, kurvy jedny. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kto by chcel vidieť Tildu Swinton akože nahú a súložiacu, tak má možnosť, avšak to si myslím nie je želaním ani najväčšieho vyznávača skeletóznych antisexy postáv. Film je síce prerábkou, ale nič nového oproti originálu nepriniesol, teda okrem toho, že namiesto Romy Schneider tu máme podstatne horšie vyzerajúcu postavu. Zhruba 80 minút to je len o tom, ako si tzv. moderní herci behajú polonahatí až nahatí okolo bazéna a skúšajú to na seba, kto sa s kým vyspí. Aspoň na záver príde tragická zápletka, ale to je veľmi málo. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Z Tildinho mlčania sa dalo vyťažiť viac. Z migrantov sa dalo vyťažiť viac. Túto nerozvinutú vrstevnatosť vnímam len ako pokusy o pridanú hodnotu v remaku, ktoré si tvorcovia zároveň sami zakazujú dotiahnuť do konca z úcty k predlohe. V podstate záblesky geniality s vopred prichystaným hromozvodom. Viac sa to podarilo naplniť až v Suspirii. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Můj druhý film od Guadagnina a musím říct, že je trochu slabší než I Am Love. Špatné to není, rozhodně to má energii a atmosféru a příběh také není špatný, ale podobně jako v minulém filmu se na začátku hodinu nic neděje, je to jen takové obscénní a exhibicionistické a až později se filmu trochu vyrýsuje. Mě tam ale dost chybělo, takže bohužel průměr. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Moje taktika nečíst si před filmem komentáře a hodnocení se mi u tohoto filmu zle nevyplatila.Následkem toho jsem prožil dvě hodiny nudy a utrpení,z ústřední čtveřice jsem toho viděl až zbytečně mnoho a i přes velký herecký výkon Ralpha Fiennese byla jeho postava pověstnou osinou v zadku.Obsazení pro mě zůstává záhadou.Proč hraje Dakota Johnson teenagerku,když vypadá minimálně na pětatřicet?Detaily obličeje byly až příliš detailní.Postavy mi přišly otravné,děj jsem nezaznamenal a nudil jsem se strašně,hvězdičku jsem udělil za výkon Ralpha Fiennese,i když byl jeho Harry příšerně otravný. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

O čom to chcelo byť? Ešteže Tilda Swinton bola úžasná, naopak pri Fiennesovi som si nie istý, či dal svojej postave to, čo jej odchod zo scény potreboval, aby divákom pohol. Pohol v akomkoľvek zmysle. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Artové drámo s příměsí filmu o postupně se rozplétajících se nitkách, jimiž jsou postavy vzájemně provázané. Má to dost pomalý rozjezd a pak až zbytečně rychlý dojezd. Nevím, jak film vznikl, ale kdyby byl na základě nějaké šílené postmoderní otevřené divadelní hry, absolutně by mě to nepřekvapilo. Tilda je zvláštní tvor, ale vede rozhodně Fiennes, u kterého věřím, že musel dostávat průběžně srdeční záchvaty, protože tohle snad nemohl udýchat. Nejsem si však vůbec jist, jestli bylo pro film ospravedlnitelných 120 minut. ()

Reklama

Reklama