Reklama

Reklama

Dva mladí muži Daniel Murphy (Tye Sheridan) a Brandon Bartle (Alden Ehrenreich) narukují do armády a jsou vysláni do války v Iráku. Po nepředstavitelné tragédii bojuje přeživší z dvojice vojáků s tím, zda říci pravdu, kterou přísahal zatajit, nebo dopřát klid truchlící matce (Jennifer Aniston). Snímek "Žlutí ptáci", inspirovaný bestsellerem z pera Kevina Powerse, zkoumá pouto mezi vojáky, potíže spojené s návratem domů a krutou daň, kterou si válka vybírá na vojácích i jejich rodinách. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Válečné drama, kde válka nezuří ani tak na bojišti, jako v nitru dvou vojáků. První půle tedy moc záživná není, navíc bojové scény nic nového nepřináší, ale výborný vizuál i hudba skvěle přenesou film do psychologického dramatu. Tajemství pohřešovaného vojáka se odkryje až v samotném závěru a je to nečekaně drsné. Překvapivě dobré drama. ()

Bad Guy 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem na tento snímek čekal kvůli Jennifer Aniston, která tam má sice jen velice vedlejší úlohu, za to ale věrohodný výkon. Sice mě začátek úplně neuchvátil, za to dramatičnost pomalu a inzenzivněji postupovala až do samotného finále a člověk se do toho děje prostě vžil. Za mě příjemné překvapení. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Filmů o traumatech veteránů vietnamské války byla natočena celá řada a je logické, že časem se dostalo i na vysloužilce válek ze Středního východu. Alexandre Moors se sice snaží, ale režisérské eso není a nikdy nebude. Nabízí se srovnání s Mariňákem Sama Mendese, kde se děje mnohem míň, hlavní hrdina se nezúčastní téměř žádné akce, a přece film působí naléhavěji, víc konzistentně a přesvědčivěji. Tady jsem měl od počátku pocit, že se něčeho nedostává, nebo naopak přebývá. Čistě z pohledu filmového řemesla si snímek tři hvězdičky zaslouží, ale spoustě filmů jsem dal stejné hodnocení a měl jsem z nich nesrovnatelně lepší dojem. Tohle by zkrátka byly úplně jiné tři hvězdičky. S čím mám opravdu zásadní problém, je psychologie postav. Duševní pochody seržanta a především Brandona byly nejen neprofesionální, ale vyloženě nesmyslné; vražda vesničana neomluvitelná (přitom pro tvůrce filmu zjevně vedlejší a nepodstatná). Je opravdu zvláštní, kolik času věnují filmové postavy pitvání svých emocí. Jedná se o dobrovolníky, vojenské profesionály a žoldnéře v jednom. Kdybychom měli uplatňovat stejná měřítka na účastníky obou světových válek, kteří si v drtivé většině vybírat nemohli a zažívali nekonečně horší situace, pak by se o každého z miliónů navrátilců do konce života musel starat tým psychiatrů a psychologů. Nějak jsme na tom Západě zchoulostivěli. Ono by to chtělo i trochu empatie k druhé straně konfliktu, která čelila přesile, měla nesrovnatelně vyšší ztráty a měla důvod považovat se za oběť agrese a svoji účast ve válce brala jako potřebu bránit vlast, své ideály a způsob života. Pokud jde o přítomnost Jennifer Aniston, Toni Collette ji v roli druhé z válečných matek spolehlivě zastínila. Je zkrátka o třídu lepší a zajímavější charakterová herečka než Jennifer, která kromě elegantní vizáže zas tak moc nenabízí. Celkový dojem: 45 %. Na dané téma existují mnohem vyzrálejší a silnější filmy. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

O tom, že válka je svině a deformuje lidi už byl natočen nejeden film. Hlavně po Vietnamu se s nimi roztrhl pytel a Amíci teď mají další a další lokace, kde se z mladých kluků často snících o dobrodružství po návratu stávají zlomení lidé nesoucí si svá tajemství a traumata. Ne všichni, ale někteří ano. Naštěstí dnes už lékařská věda o těchto syndromech ví a je tomu věnována velká pozornost. Co dodat k filmu... Ač mám válečné snímky rád a tento je navíc spíše válečné drama trochu mixlé mysterióznem, nějak to na mně moc nezapůsobilo. Holt Moors není Malick a i když i kamera se snažila navodit svými záběry občas přemýšlivější atmošku, prostě to na mně nefungovalo. je to škoda, protože natáčecí lokace byly velice zajímavé i výprava a bylo vidět, že se to netočilo někde v Nevadě ala jako Irák. I hlavní hrdina - vypravěč mi moc nesedl a Rachel - Jenn bych málem nepoznal... Čas holt nezastavíš... Celkově je to celkem škoda, potenciál to mělo. Za vidění to ale určitě stojí, nebude to zybtečně utracená hoďka a půl. Dávám tedy za 3 dopisy z domova... * * * ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Velmi silné válečné drama, které je neprávem pozapomenuto vedle velkých filmů jako Černý jestřáb sestřelen a podobně. Škoda, když se o nový film naše televize nezajímá a pak se nedostanou pro tuzemského diváka do povědomí, aby mohly ukázat svou kvalitu i přes menší rozpočet. Silné emoce hlavních aktérů a nicotná úzkost všech mladých kluků mezi smrtí a pískovými dunami. Nic než utrpení a krutost světa vezdejšího, citáty bible a kvalitní obsazení. Všem doporučuji. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2017 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Natáčelo se od října 2015 do 29. ledna 2016 v USA a Maroku. (BMW12)

Reklama

Reklama