Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka štyroch astronautov je podrobená psychologickému experimentu, pri ktorom sú zatvorení do podzemného simultánneho vesmírneho korábu a odrezaní od sveta bez akejkoľvek možnosti komunikácie na 400 dní. Za žiadnych okolností nemajú povolené otvárať špeciálne zatesnený otvor, inak misia bude považovaná za obrovské zlyhanie. Avšak s narastajúcim počtom dní sa začínajú diať podivné udalosti, ktoré ich prinútia uniknúť z tejto podzemnej pasce. Tomu, čo následne uvidia, nechce ani jeden z nich uveriť... (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (61)

silentname 

všechny recenze uživatele

Nápady by boli, no spracovanie už až tak dobré nie je. Nie je to síce tak zlé, Earthrise, no tiež podľa mňa nevyužil svoj kompletný potenciál. Nápady sú tu, herci sú okey, ale ich postavy už až tak zaujímavé nie sú. Plus nám film na niektoré veci neodpovedá. Prečo? Čo sa reálne stalo? Ako to celé dopadlo? Niekedy je fajn nevedieť, no tu to vyslovene chýba. Prostredie lode zaujímavé nie je, no exteriéry podľa mňa vcelku zaujímavé sú a myslím si, že tam si dali tvorcovia celkom dosť záležať. A to podľa mňa film trošku zachraňuje pred pádom do hlbín. Ale znovu by som sa k tomu nevrátil. Hodnotenie: C ()

kingik 

všechny recenze uživatele

400 dní, respektive 90 minut, lehce roztahané komorní nudy, klaustrofobních stavů, jednoho zvratu a finálního rozuzlení, kterého se divák nedočká. To vše je ale docela dobrý základ pro nejrůznější konspirační teorie. Známý herec Dane Cook, ve filmu je trochu odulý, zřejmě usoudil, že se mu nedostává rolí ve scifi filmech. K jeho oblíbeným patrně patří Koule a tucet dalších scifáren, z nichž film nepokrytě čerpal. Čtyři astronauti, z toho jedna mladá lékařka, jsou na 400 dní zavřeni do modelu vesmírné rakety zahrabané v zemi. Jde jen o zátěžový test, zkoušku jejich fyzické i psychické odolnosti, reakci na nejrůznější podněty, prostě simulace se vším všudy. No, a jak dny plynou, vůbec nic se neděje. První polovinu jsem zaznamenal jen občasný konflikt, rozšlápnutého hlodavce, hrozné herectví Brandona Routha, trochu větší kropenatost v obličeji Caity Lotz, nějaké "halušky" Bena Feldmana a nejzajímavějším i nejvíce nevyzpytatelným byl právě strůjce projektu Dane Cook. Z prasátka předhodil neznámému scenáristovi a režisérovi Mattu Ostermanovi tak tisíc dolarů a chtěl po něm bájo extra bombu, speciální efekty rovnou vyloučili, a jali se šíleně invenčně zaobírat, co by tak asi na diváka nastražili. Docela dlouho si dávali na rozmyšlenou, jak píšu, první polovina hodně rozvleklá, tak se rychle do scénáře dopsalo, že přesně v polovině přijde zásadní zvrat, astronauti opustí podzemí a vyjdou do místní putyky, kde je v nočním tichu přivítá hostinský, vzdálený příbuzný Josky Beyvla z Obušku z pytle ven. A když atmosféra zhoustne tak, že by ji nerozkrájel ani nůž z teleshoppingu a ztratí se dva členové party, je načase už konečně předložit vystresovanému i napjatému divákovi vysvětlení. A....kdepak, prdlajs, na to tenhle film nemá. Film tedy nechává diváka v bláhovém nevědomí. Druhá půlka podstatně lepší, první signalizuje leccos tajemného. Vesměs film nedotahuje, co začne, s logikou se nezaobírá vůbec. Máte-li rádi nízkorozpočtové filmy, budete k němu shovívavější, určitě si jeho nadějné, vypjaté a atmosferické pasáže i užijete. 6/10 ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Fejkovní sci-fíčko, které má skvělou vlastnost v tom, že v divákovi dokáže vybudovat perfektní pocit nejstoty. Velkým mínusem je ale fakt, že po celé té době, kdy vám hlavou lítá jeden možný scénář za druhým, sice k vývoji dojde, bohužel v závěru je z toho jen z prdu kulička. Osterman evidentně popustil udičku dál, než ji mohl zaseknout, ale určitě nemůžu říct, že jsem se nudil. 50% ()

Enceladus 

všechny recenze uživatele

Docela slabý pokus o postapokalyptický film s astronautami. Ak niekto čaká, že sa tu objaví nejaká zmysluplná akcia, tak bude veľmi sklamaný. Myšlienka sa cení, ale chýba tu nejaký vyšší cieľ, alebo aspoň odkaz do budúcna. Plus neznášam otvorené závery. Režisér si povie: "Ok, nechajme to otvorené, keď to niekoho zaujme spravíme pokračovanie." Hádaj čo! Takéto blbosti radšej nechajme zapadnúť na smetisku dejín. Jediný zaujímavý herec bol ten psychopat. :) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

MOŽNÉ SPOILERY Jen bych opakoval, co napsal maddy. Zajímavá atmosféra, nejistota, člověku se v hlavě honí různé scénáře, ale film si nedokáže vybrat ani žánr (je to sci-fi?, horor?, kanibalská vyvražďovačka z vidlákova?, postapo?, psychologický film?), natož konec. Nemusím mít nutně všechno vysvětlené, ale přece jen by mne zajímalo, co tím pan režisér myslel. Protože je to jinak skutečně jen mlácení prázdné slámy, strašení pro strašení, a zpětně vlastně nuda. Mind-fuck se tomu myslím říká. Hodně to připomíná seriál Lost, všechny jeho náznaky, a pak ten hodně pitomý konec, který někteří předvídali už po 1. sérii. Jo a nejsem si jist, zda to sedí z pohledu vědy. Pokud by něco zničilo Měsíc, tak Země nebude plná úlomků a tmy, ale naopak na jednom pólu plná Slunce, až by to spálilo vše živé, a na druhém by vše zmrzlo. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Tranquillity (název nepřeškrtnutého města) je mímo jiné také název modulu, který byl připojen k Mezinárodní vesmírné stanici v roce 2010. Obsahuje nejmodernější zařízení pro údržbu životního prostředí na stanici. Tyto systémy recyklují odpadovou vodu pro posádku a produkují dýchatelný kyslík. Tranquility nebo-li Node 3 je také vybaven zařízením na revitalizaci atmosféry, které filtruje škodlivé látky. (vqlidu)

Reklama

Reklama