Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka štyroch astronautov je podrobená psychologickému experimentu, pri ktorom sú zatvorení do podzemného simultánneho vesmírneho korábu a odrezaní od sveta bez akejkoľvek možnosti komunikácie na 400 dní. Za žiadnych okolností nemajú povolené otvárať špeciálne zatesnený otvor, inak misia bude považovaná za obrovské zlyhanie. Avšak s narastajúcim počtom dní sa začínajú diať podivné udalosti, ktoré ich prinútia uniknúť z tejto podzemnej pasce. Tomu, čo následne uvidia, nechce ani jeden z nich uveriť... (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (61)

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Nenápadné light post-apo sci-fi so slušným spádom deja a peknou hudbou. Film sa rozbieha pozvoľna a zprvu len sledujeme štyroch pseudo-astronautov pri pokuse ako sa budú správať a reagovať počas 400 dní, kedy budú zavretí vo falošnej vesmírnej lodi, zakopanej pod zemou. Keď však pár dní pred vypršaním termínu opustia loď a výjdu na povrch zistia, že všetko je v troskách. Zem postihla apokalypsa, zostalo len pár preživších, ktorí nie sú práve dvakrát priateľskí. 400 Days možno prvých pár minút trochu nudí, ale potom sa už dej rozbehne a na nudu nieje čas. Na sci-fi triezvo zvolená kratšia stopáž pôsobí taktiež dobrým dojmom, keďže sa tvorcovia aspoň vyhli nudným a zdĺhavým scénam. Teda celom sympatický filmík s neveľkými ambíciami. Bavil som sa. Tak na 3*. 65 %!! ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Obrovské plus za to, že se to neodehrávalo celé jenom v krytu a celkem brzo se vyleze ven a atmosféra s nejistotou se dá krájet ještě mnohem více než v krytu. Chyby to má ale zdejší hodnocení je podle mě až příliš přísné. Po dlouhé době správně mysteriózní film s pořádnou dávkou napětí. Konec bude asi vadit všem a já ho tak trochu očekával ale tohle moc nešlo racionálně ukončit. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zajímavý a napínavý film, který mě dusil dost dlouho v zdařilé atmosféře nejistoty. Ovšem takovou půl hodinu před koncem tam bylo tolik záhad, že mi bylo jasné, že buď vysvětlení nebude a nebo bude a v tom případě by byl pan režisér génius. No, není, konec je hodně otevřený a nic neřekne. A aby si divák musel toho tolik domýšlet - ne, to fakt ne, možná bych si to mohl po svých zkušenostech s Lynchem a pochopení všech jeho filmů, co jsem zatím viděl (včetně Inland Empire - to je geniální dílo...), ale i tak mi z toho vychází blábol. A je mi to dost líto, protože potenciál to mělo a atmosféra byla neskutečná. Jaj, no tak snad příště. 3* ()

Enceladus 

všechny recenze uživatele

Docela slabý pokus o postapokalyptický film s astronautami. Ak niekto čaká, že sa tu objaví nejaká zmysluplná akcia, tak bude veľmi sklamaný. Myšlienka sa cení, ale chýba tu nejaký vyšší cieľ, alebo aspoň odkaz do budúcna. Plus neznášam otvorené závery. Režisér si povie: "Ok, nechajme to otvorené, keď to niekoho zaujme spravíme pokračovanie." Hádaj čo! Takéto blbosti radšej nechajme zapadnúť na smetisku dejín. Jediný zaujímavý herec bol ten psychopat. :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Plusom tohto projektu je nepredvídateľný scenár. Ak nebudete vedieť, o čo presne má ísť a nepozriete si trailery a fotky, je vysoko pravdepodobné, že budete počas pozerania viackrát prekvapení vývojom deja. Bohužiaľ nepredvídateľnosť scenára automaticky nerovná sa kvalita, čiže celé je to občas trocha nudné, koniec je nepochopiteľne otvorený (poznáte tie filmy, ktorých tvorcovia nevedia, ako zaujať a tak tam buchnú záverečné titulky skôr, než stihnú odpovedať na základné príbehové otázky?) a že by boli herci ktovieako talentovaní, to sa tiež povedať nedá. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Tranquillity (název nepřeškrtnutého města) je mímo jiné také název modulu, který byl připojen k Mezinárodní vesmírné stanici v roce 2010. Obsahuje nejmodernější zařízení pro údržbu životního prostředí na stanici. Tyto systémy recyklují odpadovou vodu pro posádku a produkují dýchatelný kyslík. Tranquility nebo-li Node 3 je také vybaven zařízením na revitalizaci atmosféry, které filtruje škodlivé látky. (vqlidu)

Reklama

Reklama