Reklama

Reklama

Tajemství dračí pečeti

  • Česko VIY: Tajemství dračí pečeti (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Neuvěřitelné příběhy, kouzla, skvělé herecké obsazení. Anglický kartograf dostává od cara zakázku - namalovat mapu Dálného Východu Ruska. Během dlouhé cesty plné úžasných zážitků se dostává až do Číny. Během putování se setkává s mistry bojových umění, čínskými princeznami, Dračím králem a objevuje záhady dračí pečeti. (Filmbox)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (75)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství anglického kartografa v době 18. století ve volném pokračování, kde se taktéž dějí věci vskutku nevídané, ale bohužel, tentokrát je tu také přítomno jedno veliké ALE. Jak už je u ruských filmových tvůrců zvykem, což nakonec bylo i u předchozího snímku,  pospojovalo se do sebe nemalé množství nejrůznějších scén z nejrůznějších dobrodružných filmu od Hollywoodu až po Hongkong. Hollywoodské Piráty z Karibiku, francouzského Muže se železnou maskou či hongkongské Zakázané město snad pozná každý. Problémem je scenáristická nerozvážnost. Mnohé scény mají problém do sebe zapadnout a místo smysluplného děje z toho vznikla spíše nepovedený groteska. Jackie Chan a Arnold Schwarzenegger sice mohou diváky přitáhnout, ale spíše dojde ke zklamání. Jen tak mimochodem, jejich vzájemný souboj byl vymyšlen na základě známého akčního trháku Sly Stallona? Ono je to vůbec podivné, když na sebe strhávají pozornost a onen kartograf, coby hlavní postava, omšele zapadá do pozadí. Příběh jako takový taktéž setsakramentsky skřípe a to už ve svých základech. Herci takřka nemají co hrát, ale viditelně se přehráváním snaží alespoň něco vyzdvihnout. Ze snímku vznikl podivný fantasy cirkus, který je ve své těžkopádnosti hodně nepatřičný ucelené mu diváckému vkusu. Předchozí snímek určité kouzlo mělo, ale tohle už mělo zůstat v šuplíku jako nerealizovaný scénář. Třeba by ho někdo někdy v budoucnu přepravoval k lepšímu. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Z úcty k Arnoldovi a Jackiemu nedám odpad i když tahle hovadina by si ho bezesporu zasloužila. Chlapi si asi odskočili za lehkým výdělkem a Arnie v tý paruce vypadá příšerně. Pravda je, že jejich souboj spojený s vtipným špičkováním je to jediné co tu má nějakou objektivní kvalitu. Film jako takový je totálně nesourodý blábol navíc na mě působí dojmem jak kdyby byl kompletně digitální a vůbec se netočil v reálných lokacích. Takže sorry nechal jsem se na to nalákat, ale dostal jsem těžce po hubě a nakonec to půl hodiny před koncem vypnul.15% ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Jistě, jde o přímé pokračování Zakázané říše, takže zahrnuje stejné úhlavní postavy, byť nový příběh. Výprava opět kvalitní, to samé efekty, ale nemohl jsem se zbavit dojmu, že to bylo prostě takové nijaké. Pořád se něco dělo a na větší nudu nebyl prostor, ale příběh už zdaleka nebyl tak sofistikovaný, ani postavy zábavné. Celkem mě překvapilo, že se tomu upsaly hvězdy jako Arnold Schwarzenegger, nebo Jackie Chan, kteří své role zvládli znamenitě a paradoxně byli z celého osazenstva zřejmě ti největší sympaťáci. Ale jinak? Nemastné, neslané dobrodružství v docela nudné inkarnaci Číny. Stále obdivuju Rusy, s jakou vervou se pustili do této filmové série, ale na víc než průměrnou podívanou to nestačilo. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Víte, jaké to je, když se vám skupinka mimořádně přitrouble kýčovitých mongoloidů snaží provést kolonoskopii oslintanými pastelkami? Já to do včerejška taky nevěděl. A musím říct, že dost to bolelo! Po zhovadilém, ale se zatnutým svěračem jakž takž snesitelném Vijovi, se Oleg Sračkomastič Stěpčenko rozhodl demonstrovat blahodárné účinky lobotomie, povýšil se i na scénáristu, z propagandisticko – finančních důvodů zainteresoval jako vždy nesmírně vytříbené čínské soudruhy a v rámci nové vlny euroasijské pandebility společně vykultivovali nyní už opravdu nebezpečný mentální COVID, způsobující ve sto procentech případů rakovinu vkusu a okamžitou mozkovou smrt. Navíc tento čínsko - ruský úplavičný rektální výtěr, přiblblá kokotistická nuda a retardovaná kungchuj omalovánka v jednom definitivně pohřbil poslední zbytky Árnyho soudnosti a důstojnosti. Ten se patrně pro macatou hrst jüanů na sklonku kariéry zaprodal k zaštěkáni si v jednom z nejdebilnějších a nejdegenerativnějších svinstev, jaké kdy zprznily celuloid (potažmo SD kartu), po kterém ihned po dotočení svých trapkoscén studem zemřel Rutger Hauer. Avšak pro blahoslavené diváky s nadbytečným chromozomem, kompulzivní touhou ožužlávat si deformovaný palec, rozmazávat si po xichtě jogurt či s nutkavou potřebou neustále freneticky masturbovat pokřivenou končetinou samozřejmě povinnost a „musíšvidět!“. ()

Ivo odpad!

všechny recenze uživatele

Movitý produkční tým Vsevoloda Kokotoviče vyhověl opakovaným žádostem o urgentní kapesné ze strany Arnieho a Jackieho, ovšem pouze za podmínky že ze sebe veřejně udělají totální debily (což se jim nadmíru úspěšně podařilo) a přijdou na chvíli zapózovat v dementně barvotiskové megas*ačce za účasti naklonovaných Ivánků, Nastěnek, Čurilů i členů čínského všelidového divadla, které též velkoryse zapůjčilo téměř 100 000 vkusných kostýmů. Při psaní scénáře pravděpodobně asistovali i netopýři z Wuchanu, neboť už tak od páté minuty se film dá v zájmu zachování zbytků duševního zdraví sledovat pouze s tlustými dezinfekčními rouškami na očích i uších. Poté vše až do konce vesele plyne jako sladký a bublající průjem z vývodů všech zúčastněných a voňavě se roztéká na všechny strany po displeji a klávesnici notebooku. Bohaté zásoby dezinfekce se teď konečně hodily ... Mouku a těstoviny využijeme jindy ... ()

Galerie (162)

Zajímavosti (5)

  • Akční režii na filmu dělal He Jun. (Rominator)
  • Jako koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Han Guanhua. (Rominator)

Reklama

Reklama