Reklama

Reklama

Tajemství dračí pečeti

  • Česko VIY: Tajemství dračí pečeti (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Neuvěřitelné příběhy, kouzla, skvělé herecké obsazení. Anglický kartograf dostává od cara zakázku - namalovat mapu Dálného Východu Ruska. Během dlouhé cesty plné úžasných zážitků se dostává až do Číny. Během putování se setkává s mistry bojových umění, čínskými princeznami, Dračím králem a objevuje záhady dračí pečeti. (Filmbox)

Recenze (75)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Víte, jaké to je, když se vám skupinka mimořádně přitrouble kýčovitých mongoloidů snaží provést kolonoskopii oslintanými pastelkami? Já to do včerejška taky nevěděl. A musím říct, že dost to bolelo! Po zhovadilém, ale se zatnutým svěračem jakž takž snesitelném Vijovi, se Oleg Sračkomastič Stěpčenko rozhodl demonstrovat blahodárné účinky lobotomie, povýšil se i na scénáristu, z propagandisticko – finančních důvodů zainteresoval jako vždy nesmírně vytříbené čínské soudruhy a v rámci nové vlny euroasijské pandebility společně vykultivovali nyní už opravdu nebezpečný mentální COVID, způsobující ve sto procentech případů rakovinu vkusu a okamžitou mozkovou smrt. Navíc tento čínsko - ruský úplavičný rektální výtěr, přiblblá kokotistická nuda a retardovaná kungchuj omalovánka v jednom definitivně pohřbil poslední zbytky Árnyho soudnosti a důstojnosti. Ten se patrně pro macatou hrst jüanů na sklonku kariéry zaprodal k zaštěkáni si v jednom z nejdebilnějších a nejdegenerativnějších svinstev, jaké kdy zprznily celuloid (potažmo SD kartu), po kterém ihned po dotočení svých trapkoscén studem zemřel Rutger Hauer. Avšak pro blahoslavené diváky s nadbytečným chromozomem, kompulzivní touhou ožužlávat si deformovaný palec, rozmazávat si po xichtě jogurt či s nutkavou potřebou neustále freneticky masturbovat pokřivenou končetinou samozřejmě povinnost a „musíšvidět!“. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $49miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $8,683,138▐ Tak od tohto som po ukážke čakal mega uber digitálnu blbynu. Nakoniec to taká katastrofa nebola, Schwarzenegger a Jackie Chan tu skôr majú len taký štek ale aj tak zapôsobia v akrobatickej bitke. Zvyšok je taký dobrodružný fantasy flák všemožného mixu, plného akčných scén, trikových lepších a horších sekvencií. Keď sa to neberiem moc vážne tak sa to dá pozrieť. /50%/ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na tohle si za pár hodin po projekci málokdo vzpomene. Nebo ho to vlastně může ještě nějakou dobu děsit. Digitální bordel a dvě akční ikony 80. a 90. let. Chápu, že je třeba udržovat bankovní konto, ale, pánové, příště raději zase v prvním případě rozstřílejte pár desítek padouchů, v druhém pak rozkopejte pár těl v choreograficky precizních scénách, a ještě nás potěšte nepovedenými záběry ze závěrečných titulků. Tohle je rozpačitý úlet a zbytečná kaňka vašich filmografií. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Z úcty k Arnoldovi a Jackiemu nedám odpad i když tahle hovadina by si ho bezesporu zasloužila. Chlapi si asi odskočili za lehkým výdělkem a Arnie v tý paruce vypadá příšerně. Pravda je, že jejich souboj spojený s vtipným špičkováním je to jediné co tu má nějakou objektivní kvalitu. Film jako takový je totálně nesourodý blábol navíc na mě působí dojmem jak kdyby byl kompletně digitální a vůbec se netočil v reálných lokacích. Takže sorry nechal jsem se na to nalákat, ale dostal jsem těžce po hubě a nakonec to půl hodiny před koncem vypnul.15% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ani jednotka nebola bohvie čo, ale na dvojku kvôli menám Arnieho a Jackieho som sa tešil. A myslím si, že nie iba ja, preto je hodnotenie také aké je. Keď sú mena takých hercov vypísané medzi prvými, tak v tomto fantasy pokračovaní kartografa asi budu mať veľkú rolu. Opak je pravdou. Jackie a Arnie tu majú dokopy asi tak 10 - 15 minút a to je tak všetko. Veľkým plusom je, že ich pár minút je tu najlepších s celého filmu a dokonca si tu strihnú proti sebe jeden slušne natočení fight. Čo sa týka zvyšku, tak zvyšný herci ako Rutger Hauer a Charles Dance tu majú minimálnu roličku. Aj keď hlavnú rolu hraje znova Jason Flemyng aj ten tu ma ubraný priestor a delí si ho s čínskymi záporakmi a čínskou princeznou, ktorá chce svoje kráľovstvo späť. Aj keď je dvojka znova pekne farebná a tučná výpravou aj kostýmami, efekty sú znova slabé a celkovo je to taký mišung niekoľkých postav a znova ako v jednotke aj tu chýba lepšia postava, ktorá by film potiahla. Príbeh je ale celkom fajn. Aj keď Stěpčenko nieje dobrý scenárista a veľa vecí sa tu rieši za pochodu alebo len v skratke celkom dobre do plynie. A áno, nie je to ani také temné ako jednotka, nestraší sa tu a nie sú to ani príšery, no to čínske kung fu, akcie a hlavne Jackie a Arnie ma celkom bavili. 60% - 3* ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Kartograf Jonathan Green (Jason Flemyng) se dostává do Moskvy a jeho cesta pokračuje dále směrem na východ... Arnie a Jackie jsou jenom takové lákadlo na plakátu, protože jejih scény se podařilo sestříhat mezi dvacátou a čtyřicátou minutou tak, aby to vypadalo, že jsou ve filmu mnohem delší dobu. Na malou chvíli se ještě objeví v samotném závěru. Pro každého z nich to bude odhadem asi lehce nad deset minut. Jason Flemyng si od posledně pohoršil a dalo by se říci, že hraje vedlejší roli. Rutger Hauer se ve filmu pouze mihne. V každém případě první film měl mnohem lepší příběh. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Čínsko-ruská spolupráca radšej takto. Film sa dočkal veľkého hejtu a dokonca porovnaniu s tými vyprahnutými súčasnými českými rozprávkami, ale práve keď s nimi to porovnám, tak je to oveľa lepšie. Pre deti myslím, že v poriadku, lepšie než buzny od Disneyho. A Jackie Chanovi tá sivá brada aj normálne pristala. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Rusko-čínský fantasy bizár, kde fajnšmekři uvidí souboj Arnieho a Jackieho Chana. Ale ani ten za ty dvě hodiny nestojí. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako triky jsou fakt mizerné, v ději se objeví spatlanina všech možných motivů různých báchorek, střihač je debil a kameraman u toho chlastal vodku, Jackie se pere jen jednou, ale když ono je to od začátku přiznané, že půjde o sice akční dobrodružnou historku s určitými mystickými motivy, ale která se nechce a nebude brát vážně. Což se daří skvěle a myslím, že Jackie a Arnold si to hodně užívali, ale ostatně i ostatní herci, přehrávající naprosto schválně - a ono to sem kupodivu pasuje. Jako ze začátku jsem netušil, oč půjde, ale pak jsem se docela bavil. Samozřejmě, jsou tam hluchá místa, nelogičnosti, ale ne natolik, abych se u toho prostě nepobavil. No a sice toho moc neodehraje, ale je tu i Rutger Hauer. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Začíná to skoro jako vtip, ve kterém se sejde čínaň, rus a brit/rakušák a končí to výsměchem celému tvůrčímu týmu, kterému se nějakou náhodou podařilo zlanařit i chudáka Arnolda s Jackiem. Tento čínsko-ruský produkt tedy vřele doporučuji nebrat. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Souboj mezi Arniem a Jackiem sice za moc nestál, ale po hříchu to byla asi nejlepší sekvence, kterou film nabídl. Jina se jednalo o mizerně digitální předimenzovaný bordel, který neměl čím zaujmout. K tomu všemu byly odfláknuté postsynchrony, což celý ten zmar korunovalo. 10%, ale jen z úcty k přítomným jménům. ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Tak som si tento Rusko-Čínsky maglajz pustil v CZ dabingu, ale fakt neviem komu je určený. Ja to ale nie som. Už holt nemám 5 rokov. Pripomínalo mi to všetky tie otrasné české rozprávky z ktorých nedokážem dopozerať ani trailer. Mizerné triky, preplácaný príbeh, ktorý nedáva poriadny zmysel. V tom filme je všetko a zároveň nič poriadne. Pustil som si to len kvôli dvojke dôchodcov, ktorí sú už dávno za zenitom, čo znova dokázali aj v tomto filme. Trápny Arnie a ešte trápnejší Jackie. Ich bitka a vtipy behom nej boli doslova bolestivým zážitkom. Keď sa náhodou v nejakom filme stretnú tretíkrát, tak už nemajú kam hlbšie klesnúť. Radšej už nič viac nenapíšem, lebo by som aj tak len skritizoval každú zložku filmu. Proste čistý odpad. 0/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jackie a Arnie, si zrejme odskočili z dovolenky, natočiť pár užitočných scén, do tohoto predigitalizovaného spektáklu. Dostali určite pochvalu a nejaký ten dolárik ( rubeľ, jüan ? ). Už len kvôli nim ( čo je aj tak dosť málo ), sa to dá zvládnuť. Aj keď to vyzerá, ako keby točili scény pre celkom iný film, v akom nakoniec skončili. Čo už. Je to svojim spôsobom zvláštne, akási rarita v tejto oblasti. Proste je to naozaj tak zlé, až je to v podstate pozerateľné. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

První díl jsem neviděla, do druhýho jsem šla jen kvůli dvojce Jackie & Arťa, kteří, jak jsem ovšem v průběhu sledování zjistila, v tom hráli jen druhé housle. Vyklubala se z toho celkem příjemná pohádka, jen kdyby mi to místy nepřišlo jako parodie na čínský filmy, přehrávaný, nesmyslný a přitažený za vlasy. Jinak to ale mělo pěkný příběh, výpravu, exteriéry. Několikrát mě za uši zatahala i pěkná hudba. Viděla jsem to komplet v čínským dabingu, takže bylo vtipný sledovat Zápaďáky žvatlat čínštinou :) Dlouho jsem se nemohla rozhodnout, jestli 2 nebo 3*, nakonec jsem se přiklonila ke 3, ale možná to ještě změním. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Mnoho povyku pro čaj ... aneb něco málo o tom, že spojenectví čínských vesničasnů (vedených pravou čínskou princeznou) a ruských kozáků (dočasně provozujících mořeplavectví) může přinést nadějné vyhlídky v souboji s černou magií. Nicméně zápletka už na první pohled vyhlíží poněkud uměle a prezentuje se dosti nešťastně, neboť jí vládne digitální věk, jemuž je vlastní povrchnost a lajdáctví. Akční legendy Arnold Schwarzenegger a Jackie Chan se na stříbrném plátně příliš neohřejí ... a nějak se nemohu rozhodnout, jestli mám napsat bohudík nebo bohužel. V podstatě se jedná o velice volné pokračování snímku "Zakázaná říše" (2014) - a dle mého soudu je vlastní provedení přibližně na stejné úrovni - zatímco námět je o level níž. Jediným nezpochybnitelným kladem je pěkně vyvedený digitální dráček - ráda bych mu vzkázala, aby si našel angažná v nějakém lepším příběhu ... a nebral každou roli, která se mu připlete do cesty. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa to vzniklo tak, že sa stretol ruský oligarcha a čínsky podnikateľ nad flašou stoličnaja niekde v nejakom starom zrube v tajge, čo by bol štvorhviezdičkový hotel v Rimavskej Sobote, a pri tretej fľaške už nevedeli že čo, tak si povedali, že natočia film. Tá veta bola tak dlhá, nezmyselná a zároveň vtipná, presne ako výsledný snímok. Nemá to nejaké posolstvo, je to proste samoúčelná kreslenka, ktorá chce svetu dokázať, že nie len amíci to vedia na počítačoch a nie len oni vedia zaplatiť "hviezdy vyššieho jasu". Ako podmaz k návšteve alebo v knajpe po desiatej bez zvuku úplne vyhovujúce. Neoplatí sa niečo vypichovať, všetko dokopy za 1 z 5 ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Jistě, jde o přímé pokračování Zakázané říše, takže zahrnuje stejné úhlavní postavy, byť nový příběh. Výprava opět kvalitní, to samé efekty, ale nemohl jsem se zbavit dojmu, že to bylo prostě takové nijaké. Pořád se něco dělo a na větší nudu nebyl prostor, ale příběh už zdaleka nebyl tak sofistikovaný, ani postavy zábavné. Celkem mě překvapilo, že se tomu upsaly hvězdy jako Arnold Schwarzenegger, nebo Jackie Chan, kteří své role zvládli znamenitě a paradoxně byli z celého osazenstva zřejmě ti největší sympaťáci. Ale jinak? Nemastné, neslané dobrodružství v docela nudné inkarnaci Číny. Stále obdivuju Rusy, s jakou vervou se pustili do této filmové série, ale na víc než průměrnou podívanou to nestačilo. ()

Reklama

Reklama