Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dédé (Simone Signoret) bydlí v penziónu „Velký měsíc“ s vrátným Marcem (Marcel Dalio). Jejím úkolem je nejen bavit zákazníky v kavárně, ale hlavně jim poskytnout sexuální služby. Monsieur René (Bernard Blier), vedoucí provozu, miluje krásnou a milou dívku otcovskou láskou a přejí jí hodně štěstí. Když se na scéně objeví správný muž, starý přítel Reného, kapitán Fracesco (Marcello Pagliero), vyžene René Marca ode dveří a pomůže Dédé uniknout. Ale štěstí jim nebylo přáno. (Snorlax)

(více)

Recenze (6)

Radko 

všechny recenze uživatele

Pokus o vykročenie z neveselej, otravnej opakujúcej sa úmornej "zábavy" a práce prostitútky, ubytovanej v zábavnom podniku. Kráska má síce nakloneného šéfa, i isté zázemie vo forme frajera- vrátnika, no nestačí jej to. Denná rutina námorníkov, idealistických rojkov, dychtivých amerických vojakov, či opilecky smútiacich dezertérov jej žiadne veľké uspokojenie totiž neprináša. Šanca uniknúť sa otvára pri zamilovaní sa do námorníka. Osud má s ňou však zrejme iné plány. Záverečný záber na stovky robotníkov na vysvietených bicykloch, uháňajúcich v rannej tmavej hmle do práce svedčí o znepokojivej hrozbe pokračovania v každodennej rutine. Poznámka: Simone Signoretová bola vskutku očarujúco nádherná. Vyslúžila si hviezdičku naviac. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Mladá prostitutka se zamiluje do námořníka. Mohl z toho být sladkobolný románek, ale nestalo se tak. Italský Marais - Pagliero se perfektně hodí po bok Signoretové, která výborně ztvárnila křehkou povětrnou ženštinu. Blier, v té době ještě s téměř úplnou kšticí, se jako obvykle skvěle zhostil své role. A za závěr by se nemusela stydět ani ta nejlepší gangsterka. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Nejsem příliš nakloněn příběhům, a především těm ze staré školy. A našel jsem příběh jiný, vepsaný v tváři Simone Signoretové. Ne nepodobný, ale možná pravdivější. Její zdánlivě chladná a neučastná tvář, jejíž ústa mluvila nevzrušeně a odměřeně, byla plátnem, na němž se promítalo více, než na onom stříbrném. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Filmy rezisera Yves Allegreta /les Septs péchés Capitaux/ zo 40. rokov moc nemusim. Ono to ani neboli kulty, ze jo. Tuto je Simone Signoret v roli prostitutky, ktora sa do kohosi zamiluje - a dalej su len patalie bezneho zivota. Nic moc, len taka nudna zivacka, ktoru po tyzdni aj zabudnem, ze som videl : 50 % ()

Reklama

Reklama