Reklama

Reklama

The Full Treatment

  • USA Stop Me Before I Kill!
Trailer

Obsahy(1)

Známý automobilový závodník Alan Colby (Ronald Lewis) havaruje při cestě na líbánky jen pár hodin po svatbě. Zatímco jeho italská manželka Denise (Diane Cilento) vyvázne z nehody bez škrábnutí, Alan utrpí vážná poranění hlavy, měsíc stráví v komatu a celý následující rok v nemocnici. Odložené líbánky na Azurovém pobřeží v sobě nesou stín tragické nehody, Alan se bojí řídit, nedokáže se s Denise milovat a trpí náhlými záchvaty těžko ovladatelného vzteku, při kterých svou ženu ohrožuje. V setkání s Dr. Davidem Pradem (Claude Dauphin), vynikajícím londýnským psychiatrem, který na Riviéře tráví dovolenou, vidí Denise poslední naději na manželovo uzdravení. Alan však na doktora žárlí a veškerou pomoc zuřivě odmítne. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Skvělá úvodní scéna - auto s cedulkou Just Married sražené s náklaďákem. Potom zaujala lanovka k moři. Léčba, kdy není jasné, jestli doktor chce svého pacienta opravdu vyléčit nebo z něj udělat šílence. V některých případech nelogické chování a naivita, které se dá ale za určitých okolností pochopit. Ve filmu se ale nepodařilo vytvořit dostatečnou atmosféru a přesvědčivost k tomu, aby pak nebyla vypjatá scéna spíš k smíchu. Navíc, doktor byl často zbytečně protivný. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Konverzační drama, kde se závodník Alan vzpamatovává z traumatu, jež mu způsobila nahoda. Naštěstí má obětavou ženu, která je pro něj ochotna hory přenášet. Tak proč ji chce sakra zabít? A jelikož dva neumí problém vyřešit, vstoupí do hry třetí - muž, co je psychiatrem. Jenže má doktor Prade tak čisté úmysly, jaké se snaží předstírat? Alan na doktora nežárlí, ale nevěří mu. Nakonec přistoupí na léčbu, během níž se Pradovi svěřuje se vším, na co si postupně z havárie pamatuje... a nejen s tím. Pro znalého diváka není těžké prokouknout, jaká hra se před ním odvíjí, jelikož na podobné téma vznikla řada snímků. Do dvou třetin bych hodnotil jako průměr, za napínavý (byť očekávaný) závěr hvězdu přihodím. A také za solidní herecké výkony, příjemnou kameru a dramatickou hudbu. Na produkci se spolupodílely Falcon, Hilary a Hammer Films. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Další krásná ukázka toho, jak bylo studio Hammer skvělé v těchto malých, nenápadných filmech. Výborné postavy, výborná zápletka, která je pravda, trochu roztahaná a pravda, končí trochu standardně, ale nic to nemění na tom, že jste celou dobu v napětí, jste celou dobu v očekávání a tápete stejně jako hlavní hrdina. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Studio Hammer natočilo průměrnou dramatickou tvorbu, kde mladý závodník havaruje a skončí na půl roku v komatu. Je to v týž den, co se oženil se svou krásnou přítelkyní. Když se úspěšně zotaví, vydávají se společně se ženou Denis na opožděné líbánky. V hotelu se ale hned pohádají a ani náštěva u nového přítele (psychiatra) na celé záležitosti nepřinese tížené ovoce a tak se vrací zpátky do Londýnského bytu. Bohužel ani tam se situace nezlepší a stává se neúnosnou. Proto Alan musí vyhledat lékařskou pomoc nového známého psychiatra Pradema. 50% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitost, brilantně zahraná a ke konci stupňovaně napínavá. Mé třetí setkání se sympaťákem Ronaldem Lewisem (alias dvojníkem Davida Hasselhoffa), který je tentokrát odsouzen do nezáviděníhodné pozice násilníka. Film začíná velmi zajímavě, několik vteřin po nehodě osobního vozu a kamionu, a pokračuje ve svižném tempu. Ve druhé polovině vás několikrát zamotá, takže ještě ani ke konci nebudete vědět, "kdo je vrahem". Viděno symbolicky několik dní po úmrtí Diane Cilento (6. října 2011), představitelky Alanovy manželky Denise. Tahle koprodukce se Hammerům moc povedla. ()

Reklama

Reklama