Reklama

Reklama

Velká oříšková loupež 2

  • Kanada The Nut Job 2: Nutty by Nature (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

Po událostech prvního filmu musí veverčák Bručoun se svými přáteli zabránit starostovi Oakton City zbourat jejich domov kvůli plánované výstavbě pochybného zábavního parku. (Vertical Entertainment)

Videa (5)

Trailer 9

Recenze (40)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Celkovo nejde o nijak prevratné dielo. Áno, chvíľami pobaví dokonca aj tie najstaršie generácie v publiku, ale to je tak všetko. Príbeh neprináša nič nového či osviežujúceho. Je pravda, že pri filme určeného predovšetkým detskému publiku netreba byť príliš kritický, sú tu, dalo by sa povedať tak trochu iné merítka. Má to milé roztomilé postavy? Má. Budú sa pri tom deti baviť? Budú. Tu je však nutné dodať, že sa ukázalo, že snímka možno úplne nie je pre všetky deti, zvlášť nie tých najmladších. Prečo? Niektoré jeho momenty, ako sa zdá, môžu byť pre deti až príliš traumatické. Tvorcovia to tu trochu prehnali s temnou tématikou a urobili tak prehliadku pre niektoré deti viac zastrašujúcu, než by mala byť. A to je veľké mínus. Už len preto nemožno animák odporučiť všetkým. Dohromady tak ide o celkom podpriemerný film, ktorý do hry neprináša nič nové. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

S rokom 2017 asi prišiel najzbytočnejší sequel k filmu, ktorý nikto asi nechcel a nepotreboval vidieť. Ale zo zvedavosti som si ho nakoniec pozrel. A viete čo? Nebolo to až také zlé. Okey, príbeh je plný klišé, postavy sú maximálne zrecyklované a náš hlavný zloduch je absolútne mizerný, ale má to celkom dobré animácie, akcia nie je zlá a deti si to užijú. A nepôsobí to tak odporne a nesympaticky ako v prvom filme. Dospelí tam možno nájdu pár dobrých momentiek a pár fórov, čo fungujú ako napríklad môj najobľúbenejší: "It´s time to eat my vegetables. And by that I mean ketchup." Je to dobrý film? Nie. Ale nemyslím si, že je to absolútny odpad. A aspoň animácie sú celkom na úrovni. Hodnotenie: C ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Po slabé jedničce rozhodně krok správným směrem. Opět jde prakticky o neustálou akci v téměř nadzvukové rychlosti. Ale tentokrát má příběh smysl a Bručounovi má divák důvod fandit. Ale hlavně! Je tu záporák a to ne jen tak ledajaký. Výborný! A navíc má jako pomocníka svou libovou dcerušku. Jednoznačná killer feature tohoto filmu. A vzhledem ke scénce po titulcích je téměř jasné, že se můžeme těšit i na trojku. A ta už bude možná za 4 hvězdy... PS: Překvapilo, že část hudby má na svědomí Česká a Slovenská filharmonie. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Celkem nenáročná podívaná, kdy (pozor spoiler) dobro opět vítězí nad zlem. I přes mé obavy mě dokázal tento animák rozesmát a je vhodný i pro malé děti. Film hýří dobrodružstvím a akcí, ale v některých místech jim asi zatrne. Nicméně by neměla ukápnout ani jedna slzička ze žádné ztráty nějakého oblíbeného hlodavce. Takže v poho ;-) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Ja osobne tu vidím „výrazné“ zlepšenie voči prvému dielu. Je jasné, že scenár by ešte potreboval vylepšenie (hlavne z hľadiska názvu „Oriešková lúpež“ chýbajú tie oriešky). Na druhej strane však charaktery postáv/zvierat sú lepšie vypracované, zainteresovanie nových postáv (myši) je vydarené, hudba je lepšia a hlavne scény sú viac vtipnejší. Bavilo ma to oveľa viac ako jednička a to zo všetkých strán. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Závěrečné filmové titulky se vyplatí dodívat do úplného závěru, protože tam je schovaná vtipná animovaná scéna s nepovedenými záběry, Jackie Chan v nahrávacím studiu a krátká potitulková scéna. (Rominator)

Reklama

Reklama