Reklama

Reklama

Operace Leontýna aneb Nesluší se zacházet s božími dětmi jako s divokými kachnami

  • Československo Nepřemožitelná Leontýna (více)

Obsahy(1)

Nepremožiteľná Leontína je postrachom celého francúzskeho podsvetia, aj keď už má sedemdesiatku za sebou.Marl?ne Jobertová ako mladá a pôvabná gangsterská milenka Rita sa obráti na svoju tetu Leontínu, aby jej pomohla získať späť podiel z lúpeže zlata, o ktorý ju pripravil vlastný strýko Charles. Čulá a energická sedemdesiatročná starenka má totiž bohaté skúsenosti so zločinom - keď riadila parížske podsvetie, triasli sa pred ňou aj tí najväčší darebáci! Podarí sa milej, cnostnej a distingvovanej starej dáme vybojovať zlato v hodnote miliardy starých frankov v súboji s bandou neobratných darebákov? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Činy odsouzenihodné a osoby odporné, této historky idiotské jsou značně imaginární, protože všichni vědí, že se zločin nevyplací.....téměr nevyplácí. Marlene Jobert v minišatičkách, och to zase budou večer divoký sny. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Lepá podvodnice Rita (Marléne Jobert v plné polní) tak dlouho kope důvěřivým mužům jámy, až do jedné z nich spadne. Aby získala zpět poctivě ukradené peníze, povolá na pomoc svou tetu Leontýnu, akurátní stařenku, které se k smrti bojí i Bernard Blier... Scénárista Michel Audiard, který sekal komedie jako Baťa cvičky, se ve svém režijním debutu nechal unést možnostmi. Vcelku jednoduchá zápletka jen tu a tam vykukuje zpoza všelijakých dějových kudrlinek, slepých uliček a formálních experimentů. Postavy se přeskupují, mizí a znovu se vracejí, jejich motivace jsou přitom nejasné a po půlhodině úplně šíleného děje jsem zapochyboval, zda to není pokračování nějakého filmu, který jsem neviděl. Není. 40% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, co bylo na filmu nejhorší, zda příšerně přehrávající a pitvořící se Jobertová, enormně hloupý scénář s dialogy, které by mohli ocenit obdivovatelé Zdeňka Trošky, minimální prostor pro Bernarda Bliera, i když byl deklarován jako hlavní mužská postava, nebo ten urážlivý český dabing. Ale v jednotě a síle ohavností a katastrof to stvořilo pitomý a téměř nekoukatelný film nehodný většiny zúčastněných. (Viděno během Challenge Tour Speciál 2015: Filmový lov.) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nesmysl, divně natočený a myšlený film, který nemůže zaujmout ani ono ztřeštěnou složkou. Marlène na začátku hodně dobře neoblečená, ale v tomhle filmu se pravá erotika nekoná. Druhý dabing od Lucerny je hrozný. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Zvláštně ulítlá komedie s prapodivným humorem která zřejmě hodně utrpěla mizerným dabingem. Krátká stopáž a všudypřítomná nadsázka prozrazují že Nepřemožitelná Leontýnka není ničím víc než nenáročnou hříčkou a sympatickou jednohubkou. Ty dvě hvězdičky navíc jsou za přenádhernou Marlène Jobert. Její obdivovatelé si ji užijí dosytosti, protože úvodních pět minut po titulcích jsou doslova její exhibice. ()

Martensson35 

všechny recenze uživatele

Jobertová byla vždycky kočka k sežrání. Tady se to někdo rozhodl prokázat tak urputně, že z toho nějakým nedopatřením udělal film. Ten zbytek to je scénáristický omyl první kategorie. Kdo nechce sledovat zfilmovanou obálku pánského časopisu a hledá opravdovou komedii, tomuhle se vyhněte obloukem. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Svěží komedie, která v době svého uvedení na plátna československých kin představila mladou a půvabnou Marlene Jobertovou. ()

Jehan 

všechny recenze uživatele

Jistě, je to blbůstka, kterých se tehdy ve Francii točily metráky. Ale manipulace s minou předvedená Bernardem Blierem se hned tak nevidí. ()

Maskati 

všechny recenze uživatele

Já nevím, ale tenkrát jsem to viděl v kině Bořislavka a jako puberťákovi se mi to moc líbilo. Hlavně Maruška a ten její zadeček! Ostatní herci epesní, klasicky elegantní Frantíci od babičky až po posledního zločince, prostě sladká Francie, Že to bylo blboučké, vím až dnes. Jenže v tehdejší konkurenci Rumunských, Bulharských a Sovětských filmů by to byla vždycky bomba. Jasně! ()

Reklama

Reklama