Reklama

Reklama

Quarry

(seriál)
  • USA Quarry
Trailer 3
USA, 2016, 8 h 38 min (Minutáž: 60–82 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Nový seriál z produkce Cinemaxu vypráví příběh mariňáka Maca Conwaye, který se roku 1972 vrací z války ve Vietnamu a zjišťuje, že se mu doma v Memphisu všichni jeho blízcí vyhýbají a společnost ho neprávem démonizuje. Zatímco se Conway snaží vypořádat se svými zážitky z války, je vtažen do sítě vražd a korupce, která se táhne podél celé řeky Mississippi. (Cinemax)

(více)

Recenze (38)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí mix pulpovosti à la Jim Thompson s existenciálním dramatem o povietnamském jižanském (ne)bytí navrátivšího se řadového mariňáka. A právě specifické tempo vyprávění je největším kladem... A i záporem. Není to nudné a ani zdlouhavé, má to díky tempu působivou atmosféru, ale je pravdou, že podobný styl vyprávění v rámci osmi epizod, které spíše než samy o sobě fungují jako jeden osmihodinový film, přeci jen není zcela vhodný. Je to kvůli němu místy chtě nechtě úmorné; jakkoli více než obstojně vystavěné, napsané i zahrané. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že některé seriály stojí za to shlédnout až do konce. A to i přesto, že si myslíte, že z ryze americké látky tvůrci už nic moc navíc nevykřešou. Tento příběh je totiž o válečných veteránech v 70. letech, kteří se po válce ve Vietnamu vrátí do domoviny s určitými bubáky ve skříni a celou tu dobu tak nějak přemýšlíte, co se v tom Vietnamu asi dělo. V příběhu se totiž objevují různé návaznosti, které úplně nedávají smysl, ale zároveň jsou poměrně dost drsný. Ke konci už jsem opravdu počítal se třemi hvězdami, jenže následoval poslední díl, kterej to všechno dovysvětlil a totálně mě sejmul. Dokonalá akční sekvence útoku na vietnamskou vesnici v mé mysli zanechala šrapnel smutku z lidské rasy, protože tak drsnou válečnou scénu jsem viděl snad naposled u starých amerických protiválečných válečňáků jako jsou Četa, Olověná vesta nebo Apokalypsa. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Temný existencionální noir o hledání ztracené rovnováhy a nových životních cílů poté, co jste ve vietnamské džungli ztratili iluze i čest, a po návratu domů zjistíte, že nic není jako dřív, a můžete jen sčítat ztráty. Ať se hnete kamkoli, stále cítíte bahno z delty Mekongu a bůhvíproč se vám vrací obrázek rudých makových políček z horských údolí. Nakonec vám dojde, že je nezbytné vrátit se k tomu jedinému, co vám šlo tak dobře... Quarry, to je excelentní sbírka špinavých charakterů, cynických rozhodnutí, krvavých střetů, bezvýchodných situací a hořkých odhalení. Je to seriál, který nikam nespěchá, leccos si nechává pro sebe a rád si s vámi hraje. Tempo by mohlo být pro mladou generaci překážkou, já si ale zvláštní partičku "specialistů na mokrou práci", co odstraňují problémy a překážky jiným, zamiloval a tam, kde jiní mluví o hluchých místech, já nacházím atmosféru a stupňování napětí. Qarry je projekt, kde mi plně vyhovuje existence jediné série, nepotřebuji doslovnost, někdy je lepší nechat pracovat představivost a vyrovnat se s tím, že postavy si až do konce schovávají mnohá tajemství pro sebe. Celkový dojem: 90 %. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

1st SEASON BINGE-WATCH: Šedesátky nikdy nebyly drsnější. Když na to budu nahlížet jako na osmihodinový, působivým dramatickým obloukem ozvláštněný film, tak vlastně nemám co vytknout. Pár nadbytečných minut několika dějových linií ať vezme čert, tahle thrillerová odysea Maca coby válečného antihrdiny a nedobrovolného gangstera v jednom totiž překvapuje v každé zdrcující epizodě. Uvěřitelné postavy v osudovém kriminálním drámu s kulervoucí pointou? Půl dne jsem tím žil a nedýchal. P.S. Hillcoat má nakonec se seriálem jen pramálo společného. Všechny epizody první řady natočil Greg Yaitanes, proto celek působí tak neopakovatelně kompaktním dojmem. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Značně povedeně vystavěný příběh o postvietnamském syndromu amerického vojáka, jdoucí hlouběji do podstaty problému, než bývá a podobných filmů s touto tematikou obvyklé. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ Pay-TV PREMIÉRA: CINEMAX = 10.9.2016, réžia českého znenia (SDI Media 2016) = MARTIN VELDA - Zatiaľ (na cinemaxovské pomery) dosť štandardná jazda, ktorú ozvláštňuje najmä značne nejasný cieľ. (27.9.2016) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hillcoat je z toho cítit na sto honů a ačkoliv jinak mám tohoto Australana rád, získal jsem z Quarryho pocit, že seriálová tvorba není tak úplně pro něj. Příjemná poetická roztahanost, která je tolik charakteristická třeba pro Proposition, tady na mě působila zcela nepatřičně a i když se to seriál snažil vyrovnávat dechberoucími a brutálními sekvencemi, tak ta pachuť na jazyku pořád zůstavala. Navíc to na mě místy působilo nekonzistentně. Připadalo mi také, že je zde příliš mnoho postav, které dostávají zbytečně moc prostoru, přičemž fakticky nemají co říct a jsou tu jen proto, aby natáhly děj. A to je škoda, protože co se hlavních figur týče, ty byly perfektně napsané a neméně skvěle zahrané. Logan Marshall-Green byl pro mě až dosud velkou neznámou, ale tady svým projevem překvapil a nebojím se říct, že i uchvátil. To samé platí pro Jodi Balfour, která se nebála přidat ještě něco navíc. Nakonec to vidím na lehký nadprůměr, ale to je pro mě po výborném pilotu celkem zklamání. 60% ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Collinsovu předlohu neznám, ale asi se po ní začnu pídit. Je to výtečná záležitost. Škoda, že toho není víc. ()

Tristan Rafael 

všechny recenze uživatele

Quarry je přesně ten typ anti/hrdiny, kterej je šitej přímo na míru mýho srdceoka. Mlčenlivej, zadumanej, stále trpící, takřka na pokraji celkovýho kolapsu, permanentně zmítanej post-traumatem a totální dezorientací, těsně před ničivým výbuchem a sebezničením, což z něj činí neuvěřitelně odolného misantropa (Quarry, right?), ačkoliv pomalu odkrývaná Macova introspekce mluví o opaku.. A to mě pohltilo.. Společně s nádhernou výpravou, s nesmírně parádním soundtrackem a podmanivým jižansko syrově-pulpovým Memphisem.. Quarry je mučedník a ač je tenhle špinavej chlapák šmahem k odsouzení na první dobrou, on je jeden z těch nejcharakternějších, a ta oscilace, jenž se pne celou sérií, je bravurní, do posledních chvil čekáme na Macovo rozhřešení či zatracení... Poslední scénou se pro mě série stala nesmírnou kultovkou, protože ta scéna je jako zastavení v čase.. nostalgickej pohled do minulosti... a ještě víc melancholickej do budoucnosti... Ale mezitím, Mississippi plyne dál a to je Elevatio Animae.. Mac Conway a Rust Cohle, dvě nejlepší seriálový postavy posledních let, není divu, že jsou si tak mnoho podobní.. Díky za Srdcovku - Cinemax* ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Špičkový rozjezd, skvělá atmosféra, scénář který zpočátku nepřestává šokovat, se však stane velmi předvídatelnou sázkou na jistotu. Pořád jde ale o mimořádně kvalitní neo-noirový nářez, který táhnou výkony neokoukaných herců. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Hillcoat, vietnamskej veterán a kombinace Toma Hardyho a Matthewa McConaugho, v podání Logana Marshalla - Greena. Hmmmm, chvilku jsem odolával, ale tohle je zaručená jízda. Pilot je sice od začátku docela pomalej, ale dost tajemnej. A tak nějak slibuje docela slušnou dávku Banshee efektu. Závěr první série je snad nejlepší finále, které jsem viděl, pokud bude seriál pokračovat, težko se překoná. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Podobný případ jako Preacher. Byl by to excelentní seriál, kdyby měl buď hutnější scénář, nebo polovinu dílů. Pilot je téměř dokonalý. Od syrové atmosféry, po slibně načrtnuté charaktery. Bohužel postupem času tempo polevilo a místo rozvíjení povah, se postavy zamilovaly do zbytečného žvanění o ničem. Původní záměr byl asi jít více do hloubky, jenže kdyby se příběh soustředil na zápletku a nenechal diváka vydechnout, odvedl by lepší práci. Ochromující výbuchy násilí, přicházející občas neočekávaně, občas po trýznivě dlouhé mrazivé sekvenci, dojem nespravily. Quarry nedosahuje kvalit Temného případu nebo Farga, v nichž nebyla ani minuta navíc. Neférové srovnání je to jen na první pohled. V technických kategoriích na oba seriály neztrácí vůbec nic a herecky na tom není o tolik hůř. Logan Marshall-Green se svým mnohem hvězdnějším kolegům v klidu vyrovnal a nebyl sám. ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Ten případ, kdy se člověk po skončení Banshee těší na novou chuťovku od Cinemaxu (určitě nečeká nic moc podobného, akčně našláplého) přesto dostane nudný příběh v podání naprosto nudných až krajně nesympatických postav = co se jim stane, co s nima bude? Nezájem!. A když je to v největší míře případ hlavního hrdiny, tak tomu nepomůže ani jinak luxusní filmařina s dobovou, syrovou a uvěřitelnou atmosférou. Zklamání (hype) roku (společně s The Night Manager). Poslední dva díly setrvačnost největší, a to jen kvůli tomu, abych to mohl náležitě zdrbat. Ruce pryč!! Na druhou řadu by se jim trailer musel hodně povést, aby mě zlákali. Naštěstí má Cinemax jiné esa v rukávu.. Micronesian Blues ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Když mi jeden z mnoha mých fanoušků na ČSFD soukromě doporučil tento seriál se slovy, že mě trochu zná a Quarry by se mi mohl líbit, očekával jsem nějakou taškařici, u které se jako veselá kopa nasměju, ale kromě scény vraždění s fuseklí za kriplích přískoků jednonož v prvním dílu toho k smíchu moc nebylo, a to se v dalších dílech nezměnilo. No, je to krimi/drama, takže to bude asi tím. Výborná atmosféra, zajímavá zápletka a osm dílů, které by klidně mohly mít sourozence, ale bohužel, fandové seriálu si mohou tak akorát vysrat voko. Škoda. ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Osm epizod tak akorát. Slušná retro atmosféra. Naturalistické násilí a psychologické scény. Někdy moc filosofování. Hlavní zápletka s "tajemným" zadavatelem zakázek se místy zdála dost přitažená za vlasy. Celkově rušila dojem ze seriálu, kde mnohem lépe fungují jednotlivé díly než celkový příběh. Ale závěrečné finále je strhující, mnohé vysvětlí a vytáhne celkový dojem. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Ale tak jako proč ne. Příběh veteránů, co se vrátí z Vietnamu nebo z jakékoliv jiné války a poté se musí potýkat s tím vším, to je sice již vybrané téma, ale ne vyčerpané. A asi se tak nějak furt a stále čeká na dobrý film nebo seriál, který by to prošetřil trochu kvalitně a více dobře. Tento seriál se spíše krom na adaptaci do normálního života ukazuje mezilidské problémy toho všeho a představuje něco jako jejich velmi křehké vztahy. Krom toho, to skvěle ukazuje adaptaci v tom ohledu, že se z hlavní postavy vlastně stane nájemný profi vrah. Ale celé je to udělané tak polo záživně nezáživně. Což je v celku zajímavé, jelikož naposledy když jsem koukal na nějaký seriál od Cinemaxu a nebo právě od režie Yaitanese, tak z toho vzniklo Banshee na což vzpomínám jako na hodně dobrý seriál. Hlavně záživný. Což se o tomto říci nedá. A je to věčná škoda. Asi prostě pojedu v nějakém tom stylu ty další série, co přijdou. Ale nedoporučoval bych rozjíždět nějaký velkoprojekt. Takový tři nebo čtyři série budou bohatě stačit. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Ubíjející tempo a stopážová nadbytečnost...Minimálně dva díly neměly, krom hudebního memphiského podkresu, co nabídnout...A tenhle seriál neměl být Vinyl z Tennessee... ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako náhrada za Banshee určitě dobrý. Atmosférické sedmdesátky, sympoš Mac, protože Cinemax tak dost sexu a hlavně dost palčivých témat...jo, těch 8 hodin bylo docela návykových, a ikdyž děj plyne kupředu někdy fakt pomalu, tak to vůbec není na škodu. S1 4/5 ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Hneď ako som na tento seriál natrafil, zbystril som pozornosť, nakoľko som vytušil, že by to mohlo byť presne niečo pre mňa. Ono všeobecne nájsť si momentálne pri tak hojnej seriálovej produkcii, kde prakticky každý mesiac či dokonca týždne vychádzajú nové a nové projekty, jeden-dva či pre tých náročnejších a časovo flexibilnejších dokonca viac "vyvolených", ktoré by stálo za to sledovať (pričom treba počítať s tým, že aj keď sa onen "váš seriál" podarí nájsť, po istej dobe buď "zmáknete" všetky časti, alebo musíte vyplniť medzeru v čakaní na novú sériu), nie je práve ľahký oriešok, najmä pokiaľ ste osobou vyberavou. To som už ale opäť zašiel úplne mimo, a teda sa vrátim späť ku Quarrymu. Ten mi odzačiatku, keď som naň čistou náhodou natrafil a niečo si o ňom prečítal, pripadal ako možná trefa do čierneho, a tak som sa bezhlavo pustil do pozerania. Musím povedať, že prvé dve-tri časti sa mi aj patrične zapáčili, oslovilo ma prostredie/doba, v ktorých sa seriál odohráva (depresívna atmosféra južanského Memphisu v časoch, kedy Američanmi aktívne lomcovalo napätie, resp. frustrácia z vietnamskej vojny a jej zverstiev, postupné vytriezvenie z bezstarostného a nevinného obdobia hippies), taktiež pomalšie, "poetickejšie" tempo, ktoré mi pri tomto type seriálu plne vyhovovalo, a celkovo aj neokukaní herci. Následne to však v mojich očiach nabralo akýsi zostupný charakter, začínal som sa toho všetkého už akosi prejedať (a to som mal pritom za sebou ešte len pár častí), vadilo mi až prehnané naťahovanie, ktoré bolo v istých momentoch už neskutočne otravné, niektoré zbytočné postavy, ktoré čo sa týka obsahovej stránky absolútne nemali žiaden význam a boli takpovediac len do počtu, taktiež slúžiace k natiahnutiu stopáže, nuž a aj veci ktoré spočiatku v mojich očiach fungovali, už postupne slabli a slabli. Ono celkovo sa mi čiastočne nepáčil ani smer, akým sa seriál začal uberať, neviem, nejako to začalo ísť mimo mňa, predstavoval som si možno čosi iné, po obsahovej stránke hutnejšie, resp. viac sýte (nakoľko občas to bolo až katastrofálne ukecané, a tie dialógy boli niekedy doslova o ničom - chápem, tvorcovia mali snahu zájsť viac do hĺbky, lenže to im nie úplne vyšlo a v konečnom dôsledku to bolo skôr kontraproduktívne). Čo sa týka hercov, tí sú, ako som už spomenul, zväčša úplne neokukaní, neviem či som niekoho z nich vôbec poznal, každopádne po stránke kvalitatívnej relatívne fajn. Logan Marshall-Green je typologicky nesporne zaujímavým hercom (ako tu už niekto trefne poznamenal, je akýmsi zvláštnym mixom Toma Hardyho s Matthewom McConaugheym) a do úlohy osobnými démonmi zmietajúceho sa bývalého vojaka Maca Conwaya je určite dobrou voľbou, lenže časom mi už aj on, pravdepodobne však vinou scenáristov, začínal liezť na nervy, podobne ako väčšina ostatných zúčastnených (tí však oveľa-oveľa skôr). Každopádne nech už môj komentár vyznieva ako hocijako otrasné sklamanie z daného seriálu, pravda je taká, že sklamaním bol len s ohľadom na moje možno až prehnané očakávania, a teda pokiaľ do toho pôjdete s čistým štítom bez prehnane veľkých očí, môže sa stať, že budete vyložene spokojní, nakoľko kvalitatívne je to prinajmenšom jemný nadpriemer. Ďalej už závisí, či vám bude daná pomalosť, rozdrobenosť, nevyváženosť a tak ďalej vyhovovať, alebo prekážať. Za mňa osobne je to také neurčité, nejasné, ťažko definovateľné, avšak nakoľko záver série ponúkol vcelku zaujímavé východisko do série druhej, je dosť možné, že pokiaľ v čase, kedy ďalšia séria dorazí, nebudem mať rozpozerané niečo iné, mne osobne viac vyhovujúce, pustím sa i do pokračovania, ťažko povedať. Každopádne ak sa na to odhodlám, už teraz si približne viem živo predstaviť, ako mi to miestami opäť bude liezť na nervy. Ale nepredbiehajme (edit: ako sa ukázalo, projekt sa ďalšej série žiaľ nedočká, čo je rozhodne škoda - potenciál tam bol). Aby som to v úplnej skratke nejako zhrnul, za mňa osobne najväčšie prednosti tohto počinu spočívajú v dobovosti, atmosfére daných rokov a vlastne celkovo vo vizuálnej stránke, zatiaľ čo najväčšie mínusy vidím v obsahovej nekonzistentnosti, nevyváženosti jednotlivých dejových liniek a v občasnej prílišnej rozťahanosti, ktorá má za následok brzdenie či úplnú absenciu napätia. 70% () (méně) (více)

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Noooo, Quarry je veliká síla. Viděno na doporučení, sama bych asi tuhle záležitost minula, ale to by byla škoda. Tenhle seriál si totiž pozornost zaslouží. Logan Marshall-Green je v roli vietnamského veterána Maca naprosto skvělej, okolní postavy dělají svou práci víc než dobře a výborně dokreslují celé to drama kolem stěžejní zápletky. Věc se má tak, Mac se vrací z války, má nálepku válečného zločince a není moc kam se vrtnout. Po prvotním odmítnutí nakonec přistoupí na nabídku hodně nelegální prácičky. Tenhle šolich ale doslova obrátí naruby život nejen jemu, ale navíc spustí kolotoč událostí, ze kterého nejde tak snadno seskočit. Atmosféra amerických sedmdesátek je dokonalá, vlasy, móda, hudba. Až na ty děsivé knírky, mě to všechno hrozně moc baví. Líbí se mi, jak to plyne zdánlivě poklidně a přitom se mezitím někde na pozadí vždycky chystá rychlá a mnohdy nečekaná akce. Ano, Quarry má hodně co do sebe, ale stříhala bych, jeden-dva díly měly pro mě trochu moc hluchých míst a asi by seriálu prospělo, smrsknout třeba na šest kousků. ()

Reklama

Reklama