Reklama

Reklama

Známá neznámá

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Príbeh sa sústreďuje na Toma (Michael Shannon) a tajomnú ženu menom Alice (Rachel Weisz). Keď Tom a jeho žena usporiadajú večierok na oslavu jeho narodenín, jeden z ich hostí so sebou prinesie tajomnú neznámu menom Alice. Tom je presvedčený, že ju odniekiaľ pozná, a to i napriek tomu, že má iné meno. Alice však tvrdí niečo iné. Tom sa preto vydá na nočnú odyseu spoznávania minulosti tajomnej neznámej. Výsledky pátrania ho možno prekvapia. (misterz)

(více)

Recenze (27)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

51. KVIFF - hrozně nezajímavá nuda. Skoro půlku jsem prospal a stejně jsem dle převyprávění od kámoše pochytil vše. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I GET ALMOST NOTHING OUT OF IT. ALMOST, WHICH IS, IN A WAY, WORSE THAN NOTHING." --------------------- Božská Rachel Weisz a Boh Michael Shannon – mnou neskutočne želaná kolaborácia, až som sa oprávnene bál, ako výsledný dojem ovplyvnia vysoké očakávania. Nakoniec sa nejedná o nič dobré, ale ani zlé. Complete Unknown sleduje život ľudského chameleóna, ktorý mení identity ako na bežiacom páse, čo má okrem chvíľkového osvieženia priebehu deja aj inú výhodu. Akú? No predsa Rachel vo viacerých formách a podobách. Shannon bol stabilný pilier filmu, čo je škoda, pretože aj jeho ako chameleóna by som si prial vidieť, keď už sme pritom. Z filmu ide zvláštna atmosféra, niečo na pomedzí klasického indie filmu a zároveň niečoho drahšieho, pričom rozpočet tu bol minimálny, ergo dobré maskovanie, dobrý výsledok. Taktiež kudos za niektoré kamerové filtre, dosť som si ich užíval. A čo som si ešte, to je zrejme jasné, ale môžem povedať znova – Rachel Rachel Rachel Weisz a Michael Shannon! Spokojnosť. Celkom. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nuda ako hrom, aleže riadna. O žene, ktorá mi svojou schopnosťou meniť identity trocha pripomenula Franka W. Abagnale z Chyť ma ak to dokážeš (2002), no samozrejme kvalít zmieneného filmu to ani zďaleka nedosahuje. Väčšinou sa tu párik hlavných postáv len tak pofľakuje, prechádza sa po meste, pomôžu starej babke, ktorá si vytkla kotník, jedia kozu.... Film nemá žiaden zmysel, pointu, zaujímavé scény ba ani atmosféru. Skrátka zbytočná nezáživnosť sama o sebe, ktorá zaujme iba ak tak čo do obsadenia hlavných úloh, avšak ani herci sa tu od práce nepretrhli. Na hranici odpadových záležitostí. 30/100 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že "Complete Unknown" ma nakoniec celkom príjemne potešilo. V úvode som netušil, čo sa deje, následne sme prešli na narodeninovú oslavu, kde všetko bolo nejaké zvláštne, no v momente ako začneme viac spoznávať Alice, tak veci naberajú nový smer. Nastáva z toho veľmi príjemný film na pozeranie, veľmi dobrá štúdia postáv a začína všetko dávať oveľa viac zmysel. Michael Shannon je opäť vynikajúci, no rovnako je na tom aj Rachel Weisz. Michael Chernus je rovnako skvelou voľbou. Toto je ďalšia rola, ktorá mu absolútne sedí. Film má pár skutočných momentiek, na ktoré sa nezabudne a to najmä v závere, ktorý je podľa mňa skutočne vynikajúci. Bez toho, aby som čokoľvek prezrádzal len poviem, že nepotrebujeme dávať do filmov všetky staré klišé na to, aby to mohlo byť zaujímavé. A vytvoríme tak niečo nové, čo ma zaujalo oveľa viac. A všetko na konci pôsobí veľmi zaslúžene, úprimne a rovnako mám aj pocit, že sám Tom dospeje k svojmu najväčšiemu životnému rozhodnutiu. Pretože život má byť viac dobrodružstvo a šťastie, než večná frustrácia. Ja som si film užil. Možno mohol byť v prvých 30-tich minútach trošku zaujímavejší a lepšie spracovaný, no potom sa to dvíha. Rovnako super je aj fakt, že sa dívame hlavne na dvoch hrdinov počas jedného dňa. A je v tom veľké množstvo emócií a úprimnosti. A to je pre mňa dosť na to, aby som film odporúčil vidieť. Hodnotenie: B ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je šťastné, když mi u filmu vytane na mysli nějaký text kapely 'Poletíme?'... asi ne. Chvilkami měla Známá neznámá docela měřitelnou atmosféru (zřejmě díky Rachel), ale tyto momenty byly velmi prchavé, těkavé, výbušné. Napsala bych, že jsem při dialozích Alice a Toma něco cítila, ale... už je tu zase máme: "s chytrou u piva se nudou zívá, vykládá že něco cítí a to je prostě v řiti." Tady je v Římě prostě to, že změnu identity (a ne jednu) by moc lidí nenapadlo realizovat, myslím opravdu REALIZOVAT. Je to sice představa, se kterou si občas někdo pohrává, ale nezajde nikam daleko. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Nájsť si cestu k postave Rachel Weisz chvíľu trvá. Prísť na chuť filmu tiež. Chce to trpezlivosť a toleranciu. Určite neriešiť jej dobrodružnú minulosť dúfaním v detektívku. Psychologicky je však príbeh zvládnutý skvele. Hlavne vďaka minimalizmu, ktorý nenúti z nikoho dolovať prvoplánové emócie, ale necháva hlavnú dvojicu podať výborný výkon civilného herectva. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nezajímavá nuda o něčem. Ten nápad tu byl, Shannonovi s Rachel Weisz to parádně ladilo, ale celek je utopený ve víceméně bezobsažném plkání, které dokonale pohřbívá ty dobré momenty. 35% ()

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Hezký námět. Se zápletkou se však dalo pracovat podstatně lépe a film tím zvláště v závěru utrpěl. Zpracování bylo průměrné a nízkoenergetické s akcentem na chemii mezi ústřední dvojicí postav (R. Weiszová a M. Shannon), která jediná trochu přiživovala umírající druhou polovinu snímku. 6/10 [KVIFF 2016] ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Známá neznámá je přesně ten typ filmu, který nesedne každému a je pojatý křehkou komorní formou. Spíš než aby si příběh našel k vám cestu, tak si ji musíte najít vy sami k němu. Pravda, divácky nevstřícné, ale zato velmi osobité. Zde opravdu záleží, co každý v příběhu spatří a co si z něj odnese. Zpracování mi jako průser nepřišlo, právě naopak, jedná se vytříbený zážitek s poutavou obrazovou malbou. Pomalejší pojetí se k tomuto zvláštnímu kabátu hodí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Michael Shannon patří k mým nejoblíbenějším hercům a vím, že ať ho uvidím kdekoli, tak mě prostě nezklame- a nezklamal mě ani v tomto filmu, kde má skvělou společnici, kterou je Rachel Weisz. Jejich příběh o tom, co je pravda a co je vlastně lidská identita, se mi i přes svůj konverzační charakter líbil, a to právě díky jejich hereckým výkonům. ()

Britney75 

všechny recenze uživatele

To jsem zase naletěla, pořád čekám, co se už konečně začně dít a oni jsou závěrečné titulky ... 1* za mého oblíbence Michaela Shannona, jinak no comment! ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Marston rozhodne vie, ako spraviť príťažlivý námet maximálne fádnym. Začína totiž od konca - a ten je z toho najmenej zaujímavý. Complete Unknown rozpráva o zmene identít prostredníctvom flashbackov - do hája, prečo? Najsilnejšia časť príbehu je iba v pozadí a väčšinu času sa film venuje súčastným životom postáv. Keď začnete pozerať až po polhodine, vôbec o nič neprídete. Nejaké budovanie atmosféry tu je, ale ku koncu sa zúfalo vytráca a nebyť tvárí Shannona, Bates a Weisz tak neudržím viečka otvorené do konca...Ako trailer na 9 životov Známej neznámej Jennifer by to bolo super...ale toto nie je trailer... ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem víc, mnohem víc. Kdyby se tak celý příběh odehrál v Tomově domě, a ne při procházkách ve dvou newyorskými ulicemi... divný film o divných lidech. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Weisz i Shannon odvádějí dobrou práci a i zápletka je poutavá. Bohužel zpracování není moc atraktivní a chtělo by to svižnější pojetí. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Téma bylo velmi zajímavé a originální, uměla bych si ale představit stokrát lepší zpracování filmu. Je to trochu škoda, nicméně už za ten námět si to ty tři hvězdičky rozhodně zaslouží. ()

kujon 

všechny recenze uživatele

Byla to nicneříkající, sáhodlouhá a ničemná nuda. V celkém filmu se v podstatě nic nestalo, jen milion dialogů od ničeho k ničemu. 1* a ani vlastně nevím proč. ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Naprosto divný film. Má pozoruhodnou atmosféru a vynikající ústřední hereckou dvojici. Současně se snaží předat originální myšlenku. Jenomže.... Jenomže se tato snaha rozplynula do těžké a nesmyslné nudy. Kdyby se jednalo o kraťas, prosím. Nicméně i ta pouhá hodina a půl se vlekla jako stoletá válka. A k tomu ty žáby? Co to jako mělo být? Prostě dvě hvězdy, do koše a nazdar! ()

Reklama

Reklama