Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jacquelyn (AnnaSophia Robb) je problémová dospívající dívka. Její mladší sestra žije u pěstounské rodiny, avšak ona ji od ní už po několikáté odláká. Chce si vzít sourozence na starost. Ovšem to nepřipadá v úvahu, jelikož i když je plnoletá, nemá práci ani kde bydlet. A tak si hledá zaměstnání. Díky několika lžím se stává pečovatelkou. Je jí svěřena autistická dcera jedné zoufalé matky. Jacquelyn změní vizáž i chování a snaží se najít si cestu k nemocné dívce. (Kacitr)

(více)

Recenze (26)

castor 

všechny recenze uživatele

Je to samozřejmě zatraceně předvídatelné. Ona je problémovou dívkou, která bojuje o to, aby dostala mladší sestru do své péče. Obě to neměly jednoduché a ani žádná snadná budoucnost na ně nečeká. Nečekaně se dostane k péči o autistickou holčičku. O své pečovatelské minulosti pochopitelně kecá, ale přijde na pár berliček, které jí s dívkou sblíží. I přes televizní look oceňuji poměrně civilní podání, pár solidních scén a hlavně schopné herce, mezi kterými vyniká výborný výkon neautistické Taylor Richardson v roli autisty. Zbytek už tady mnohokrát byl a ještě mnohokrát bude. Výsledek navrch není tak poutavý a hořkosladký, jak bych u dané látky očekával. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pekne spracovaný rodinný film o tom, aké peklo pre rodinu a všetkých okolo dokáže byť choroba nazývaná autizmus. A pochopiť vnútorný svet autistu dokáže naozaj v mnohých prípadoch iba outsider spoločnosti, takže v tomto smere aj celkom vierohodný snímok s vynikajúcou AnnaSophia Robb. Sympatické, že sa divák nedočká žiadneho extrémne presladeného záveru. 70/100 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Jack Of The Red Hearts" je film, pri ktorom som mal skutočne obavy, či sa k nemu vôbec budem vedieť dostať. A rovnako mám obavy, že napriek pár zvučným menám je to film, ktorý asi veľa ľudí prehliadne. A je to podľa mňa úprimne škoda. Napriek tomu, že príbeh je trošku predvídateľný a sú tu klišé, ktoré sme videli už viackrát, mimo iné klasický príbeh, kde sa odhalí, že naša hlavná hrdinka klamala o určitých veciach a nahnevá tým všetkých okolo seba, no musím povedať, že je to jeden z tých filmov, kde by človek chcel, aby k tomu Jacquelyn prišla sama. Ale na druhú stranu je tu toľko vynikajúcich momentov, že to film podľa mňa film tieto problémy vie zakryť a človek si ho vie užiť. Taylor Richardson bola absolútne vynikajúca a v každej sekunde som videl všetko, čím mala byť. Rovnako vynikajúca je tu podľa mňa ale aj AnnaSophia Robb, ktorá bola aj dôvodom, prečo som sa o tento film výrazne zaujímal. A napriek tomu, že to už nie je Leslie Burke z filmu Bridge To Terabithia, nie je nám o nič menej sympatická či skvelá. Chápeme jej pohnútky, jej dôvody, no súčasne vidíme aj to, že si Glory úprimne obľúbi. Ale to sme už videli miliónkrát. Čo je zaujímavé je fakt, že nielen Glory naučí niečo Jack, ale aj opačne. Jack niečo dá Glory. A je to krásne zachytené v scénke, kde sa snaží Jack naučiť jesť Glory lyžicou. Najprv si človek trošku ťuká na čelo, lenže potom to pochopí. A skvelé je aj to, že Jack vníma Glory ako inteligentné dievča. Dúfam, že som sa v úvodnej vete zmýlil a film si pozrie viacero ľudí. Pretože si to reálne zaslúži. Nech z tohto filmu nie je tohtoročné Like Sunday, Like Rain alebo Match. Pretože tak ako tieto filmy, aj tento si zasluhuje oveľa väčšiu dávku pozornosti. A už sa teším, až si ho pozriem znovu. Hodnotenie: A ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

"Je dobrá v číslech nebo tak? Ona není žádný Rain Man" Rýpnutí do dešťového mužíčka mě ve filmech o autismu vždycky potěší. A Srdcový kluk nezůstává jen u něj a přináší milý a přitom skutečně realistický (kdo ví o čem mluví, může to prohlásit) příběh plný prosté naděje a obyčejné lásky, což mi u takového tématu nikdy nepřijde jako klišé. Plný počet bez váhání. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Evulienka3 spomínala v súvislosti s týmto filmom zahriatie pri srdci a ja som také niečo potrebovala. A nemýlila sa. Príjemný film, taký ľudský, možno miestami rozprávkový, a áno bolo tam aj nejaké to klišé, ale myslím si, že prirodzenosť hercov to všetko pekne vyvážila a aj niektoré výborné momenty. A Gloria a jej výuka? ... Janet vedela asi čo točí, nebuďme takí prísni, každý autista je iný a na každého platí niečo iné ... neškatulkujme. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Nebolo to dokonalé, možno miestami až príliš rozprávkové a nevyhlo sa tomu ani klišé. Nemôžem si však pomôcť, napriek všetkým uvedeným výhradám to bol hlavne krásny príbeh o priateľstve, láske, porozumení...prosto o ľuďoch. Jednoducho film, ktorý zahreje pri srdci. Nemôžem inak musím nadhodnotiť a prikloniť sa v tomto prípade na stranu vyššieho hodnotenia. 90%. Videné v rámci projektu 52 films by women. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Skvělé! Ne vždy se sice snímku daří vybočit z klišé a předvídatelnosti, ale i tak je to velmi silný a zdařilý příběh o autismu - výborně zahraný bez hluchých a tupých míst. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

AnnaSophia Robb po letech v dobré roli. Skvělé nezávislé drama o dívčině, co se pod falešnou identitou vetře do rodiny a stará se o autistické dítě. Zpočátku spíše boj, ale po čase objeví něco, co o sobě ani netušila. Prostě vcelku klasický mírně šablonovitý příběh, ovšem velmi dobře napsaný a zahraný. Film možná místy zidealizovaný a nerealistický, ale taky lidský a hřejivý. Jen ten konec mohl být o trošičku méně otevřený. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Vždy som si naivne myslel, že filmy o postihnutých, majú ukazovať zdravým ich svet a reálny život. Až táto naozaj pekná rozprávka pre dospelých mi ukázala, že účelom týchto snímkov je buď pobaviť, alebo dojať diváka. Pričom s realitou to nezriedka má málo spoločné. Ak by sa opatrovateľka správala k autistovi tak ako ASR v tomto filme, uškodila by mu a dosiahla tým nekonečné záchvaty kriku, paniky a uzavretie sa do seba. Odhliadnuc od toho, sa mi film aj herecké výkony ASR, FJ a Glory páčili. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Už dlho mi nezostalo po skončení filmu tak smutno a ľúto ako teraz. Hoci zozačiatku mi bola Jack veľmi nesympatická svojim správaním a vypočítavosťou, postupom času si získala moje sympatie zmyslom pre zodpovednosť a uvedomenie situácie. Len škoda, že tak neskoro... Na druhú stranu, keby nebolo tej vypočítavosti, asi nikdy by sa neocitla pri autistickej Glory, a nikdy by si neuvedomila aké je to byť užitočnou a trpezlivou osobou. Taylor Richardson v úlohe malej Glory bola neuveriteľne autentická, až by jej to človek skutočne uveril. Pekný a dojemný film, len neviem či by Jackine metódy boli takto dokonalo účinné aj v skutočnosti... Ale pointa filmu pekná! ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Povedený snímek o autismu a nejen o něm. Děj je sice takový "učebnicový" aneb jak se ze zlobivé holky rozumná žena stala, ale je to podané příjemnou formou. Všechno působí reálně, rozhodně to nepadá k nějakým vyumělkovaným klišé, kde myslím docela často filmy s podobnými motivy končí. (Ted teda nemyslím filmy o autismu, ale spíš ty o nějaké "nápravě". ) Děj má spád, člověk se nenudí, občas zazní nějaký vtip, občas jen takový hořko-sladký vtip a občas mi z toho bylo smutno. Moc se mi líbila práce s kamerou a náhledy z pohledu autistické holčičky. Mimochodem Taylor Richardson, která Glory hraje byla skvělá! Za mě to jsou tři a půl hvězdičky. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

typický americky rodinný film zameraný na dramatičnosť, ľudskosť, socialne prostredie a romantiku. Napriek niektorým klišé momentom film ma oslovil. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, jak dokáže stokrát omleté příběhové schéma znovu a znovu zasáhnout to správné místo lidského srdce. Aspoň toho mého. Vím už dlouho, že AnnaSophia Robb je krásná a šikovná herečka (viz Bridge to Terabithia), o schopnostech Taylor Richardson jsem ale neměla tucha. Příběh je samozřejmě trošku limonádový, ale dal by se přesladit daleko víc a ani konec není vysloveně šťastný, spíš takový hořkosladký. Obdivuju lidi, kteří se perou s autismem svých blízkých. Já bych to nezvládla. 79% ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Dobře míněné rodinné drama, které se bohužel díky obnošenému scénáři stane velmi rychle předvídatelným. To pak herci mohou dělat co chtějí, ale potěší snad jen ty, co mají rádi jednoduché příběhy, bez potřeby dozvědět se o autismu něco nového. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Musím dát plné hodnocení, přestože se Jack of the Red Hearts více méně nevymyká zaběhnutým šablonám či scénáristickým zkratkám. Má totiž v sobě obrovský náboj, je točen s citem, výborně buduje mezilidské vztahy a pracuje s nimi, ať už ve chvílích idylických či vyhrocenějších. Obsahuje nejeden silný moment (především svérázná výuka stravování se pomocí lžíce), umí chytit za srdce i zabrnkat na nervy, vykresluje zajímavý vztah problémové dívky a autistického děvčete, který i přes všudypřítomný stín lži nabývá silných rozměrů. Takové typické malé velké drama plné lásky, emocí i osobních dilemat. Jsem rád, že se AnnaSophia Robb po televizním období opět vrací na scénu filmovou, zejména když opět ukazuje svůj cit pro výběr zajímavých rolí, které ji nepřinesou slávu ani bohatství. Díky její účasti jsem nepřehlédl toto kvalitní dílo. Obrovskou poklonu vzdávám také Taylor Richardson, která náročnou roli autistické Glory zvládla bravurně (nějakou tu cenu by si zasloužila). 90% ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Co říct? Kdyby tam nehrála AnnaSophia, tak plný počet možná nedám, ale když ona je prostě tak úžasná. Dalo se čekat, jak se bude snímek vyvíjet, v podstatě mě ničím, co se týče vývoje děje tak nějak nepřekvapil, ale já si ho stejně užil. To úvodní seznámení, jak jí Anna tahala, vyplňovala její úkoly a srala na ní, to jsem se strašně smál a pak po zkouknutí osudového filmu a té scény s lžící také, ale je vidět, že to pomohlo na rozdíl od moc liberální výchovy matky. Konec nebyl příliš sentimentální a já musím dát plný počet. ()

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Jasný, od první vteřiny víte jak to dopadne. Problémová holka bere práci, o které nic neví jen aby zachránila sestru, která od ní ale fakt zachránit vůbec nepotřebuje. S malou autistkou nejdřív vůbec neplánuje nic dělat. Pak přijde zlom, zamiluje se, do holky, do jejího bráchy a vlastně celkově do celé rodiny. A happyend. I když, zajímalo by mě co bylo dál :P No ne, já se na film hodně těšila a mně se líbil. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Tak mě to teda do kolen neposlalo ani trochu. Předně tohle mít po boku, tak si velice rychle jdu sednout na ... hodně dlouho. Na podobnou činnost (mít na povel někoho podobného) já nějak nemám genetickou výbavu. Takže to byl asi základ toho, proč jsem to celé spíš přetrpěl. A i z hlediska postavy Jacquelyn mi to přišlo takové divné. Dostat se decentním podvodem k takové práci a předpokládat, že si nikdo ničeho nevšimne a zároveň tu holku vzteky nezabít mi přišlo celkově dost nepravděpodobné. AnnaSophia Robb mě svým výkonem hodně  zaujala v Surfařce, tady sice její výkon taky OK, ale celkově mě to příliš nezaujalo. ()

Plastík 

všechny recenze uživatele

Moc krásný příběh. Film jasně ukazuje, že člověk neustále zraje, když teda chce. A dál je vidět, že v životě nepotřebujeme žádná vysvědčení a jiná lejstra. Jen touhu, chuť a odhodlání. A zájem o to sbírat zkušenosti. ()

Reklama

Reklama