Reklama

Reklama

Ethan (Joseph Gordon-Levitt), Isaac (Seth Rogen) a Chris (Anthony Mackie) jsou kamarádi už od dětství a jejich vánoční setkání se již dlouhá léta pravidelně mění v noc plnou nespoutaného hýření a bujarého veselí. Nyní ale stojí na prahu dospělosti, tradice se chýlí ke konci a poslední společná pařba by měla být nezapomenutelná. A proto je potřeba najít "Nutcracka Ball" - Svatý grál všech vánočních večírků. (HBO Europe)

(více)

Recenze (179)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vzorová současná americká komedie těžící z humoru, který je z devadesáti procent závislý na alkoholu a drogách. Některé scény jsou vysloveně skvělý, většinu už jsme ale viděli tisíckrát. Nic světoborného. Nicméně mám pocit, že až jednou bude někdo zhodnocovat podobné komedie, scéna totálně sjetýho Setha Rogena v kostele skončí na prvním místě. Mám pocit, že něco podobného už nikdy neuvidím a zase tak akorát budu muset bůhví jak dlouho čekat, až někdo přijde s něčím ještě otřesnějším...jestli vůbec. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $43,047,372Tržby Celosvetovo $52,395,996Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,313,110Tržby za predaj DVD v USA $1,750,718║ kam na tieto praštené nápady na komédie v amerike chodia? nuž len ďalšia pračudesná blbovina, na ktorej nie je šanca zabaviť sa /25%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Taková ta komedie, kde mluvěj sprostě a srovnaj si životní hodnoty. Sjetej Seth Rogen mě rozesmál a prostě mě to bavilo více, než jsem čekal dle hodnocení. Potěšil mě Michael Shannon. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„A BUDE TO NEJLEPŠÍ VEČER NAŠEHO ŽIVOTA!…“ /// Tahle věta je dost vohraná (zvlášť v našem věku) – pár chlápků si de vyčistit disketu a hned se z toho snažej dělat událost, na kterou se nezapomene. Nebo aspoň voni maj vo čem v těch svejch nudnejch životech kecat. Tohle je podobný. Teda smyslem. Provedením se dostávaj dál, než vostatní (nekončej v pajzlu pochybný kvality, kde místní štětka za panáka rumu volizuje předkožky…). Snažej se (možná to byl úkol pro celou tu rotu scénáristů), aby se tady děly věci a průsery větší než ve Vegas. Faktem je, že toho tihle tři týpci hodně podělali. Ale poučili se! Navíc přátelé jsou (kurva prostě jsou!) důležití! Takže je to místy sentimentální, vobčas brutální a taky vtipná prostoduchá vánoční zábava, pro nenormální adventní obecenstvo! (dáme to letos po Popelce? Jasan, dones travku…) No tak já du radši vo chlup vejš... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem Žid a mým vánočním přáním je ukřižovat m(M)esiáše. 2.) Zjistím, že Miley Cyrus (ani Hannah Montana) nemusej bejt trapný. 3.) Thx za titule „sonnyboy“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rogen má už za sebou lepší kousky,ale společně s Falconem a Don Jonem vytváří sympatickou trojici, která vás spolehlivě zabaví i vykouzlí úsměv na tváři. Tahounem je jednoznačně Rogen, který vytváří jeden z nejlepších situačních humorů v Hollywoodu a taková scéna v kostele má podobnou váhu u Komedií jako Kingsmanův kostel v Akčním žánru. Velmi překvapil i Michael Shannon v roli zhuleného drogového dealera. Komu je sympatická tahle trojice a k tomu všechny drogy z New yorku použité za jednu noc, tak bude také spokojen. 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Rogen už X rokov vo filmoch propaguje tvrdé drogy, čo je pre mňa neakceptovateľné, ale nedokážem sa naňho za to hnevať, pretože zároveň poukazuje na vec mne veľmi blízku - na strašne komplikovanú životnú etapu ľudskej bytosti a tou je psychicky, fyzicky a inak náročný vek medzi 30. a 40. rokom človeka. Všetka tá pachuť, nostalgia, staré chlapčenské priateľstvá, sklamanie, dezilúzia, meniace sa životné postoje a vzťahy, prvé fyzické problémy, padanie na hubu a opätovné vstávanie, to všetko má Seth zmáknuté. Cítite, že pod všetkým tým miestami fakt dosť vulgárnym (ale svojím spôsobom inteligentným) humorom drieme životná pravda, ku ktorej sa človek musí dopracovať iba vekom, nijak inak. Že všetky tie kecy o sexe a drogách sú iba obranou pred zlým svetom, ktorý na človeka číha „tam vonku“ a z človeka vysáva životnú energiu a núti ho prehodnocovať životné priority a zabúdať na svoje detské a tínedžerské sny. Obranou citlivého človeka, ktorý sa bojí zahodiť detstvo a zodpovedne sa postaviť zoči-voči dospelému životu so všetkým, čo k nemu patrí. Potiaľto super. Lenže The Night Before má niekoľko hluchých, nudných a nezáživných miest, Anthony Mackie je navyše a na jeden „fakt kurník dobrý fór“ (posielanie penisov, komunikovanie s „jasličkami“, James Franco) pripadá viacero nie príliš vydarených. Potom ale príde scéna, ako je žiadosť o ruku alebo flashback, v ktorom sa dozvieme, ako sa toto veľké priateľstvo vlastne začalo, a opäť máte slzy na krajíčku a pristihujete sa pri tom, že máte toho bradatého maca radi. Napriek tomu, že v tomto filme ako Žid ukrižuje Mojžiša. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pokud vám sedne Rogen, tak tohle je vlastně docela skvělá, místy "nasteroidovaná", divná a crazy vánoční komedie s Mackiem a Gordon-Levittem po jeho boku. Scéna v kostele s JUDE svetrem patří k jedné z nejsrandovnějších za pár let, hodně zvedám palec i za použití písniček a camea - především Mike Shannon tady byl jako osvícenej dealer hulení výbornej, pak taky klasickej James Franco nebo Miley Cyrus. Nebude to pro každýho, za mě bezva. Byl jsem celkem nasranej jak to tu před Vánoci nešlo do kin. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tys mi krvácel do pití?" To se tak při fetem ovlivněných vánocích občas stává. Ethan se chce usmířit se svou ex-přítelkyní, Chris shání trávu pro spoluhráče, Isaac zase chce poprvé kouřit velké péro a já se chci bavit o něco lépe. Jenže mi to s těmi jointy, houbičkami, koksem a podobnou výbavičkou zase tak moc nejde a tak se prostě neumím správně zasmát tomu, když se manželka promění v draka. Nicméně nějaká ta zábava se dostavila v kostele, při bitce se Santy nebo při infantilních hudebních číslech a tak za tu vánoční náladu uprostřed června ty tři hvězdy, co se mi právě před očima proměnily v chobotnice, dám. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po nevýrazném trajleru a zdejším vlažném hodnocení jsem nic moc nečekal, ale přifrčela kvalitní rogenovka (lepší než SOUSEDI, ale slabší než INTERVIEW). Fajn obsazení, sympatické postavy, dobré hlášky a fóry. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tento komentář sponzorovala firma Red Bull: Odkazy prošpikovaná jízda na nejokázalejší vánoční párty v Novém Yorku. Geniální zfetovaný Rogen dává bránici zabrat každou druhou scénu. Jinak film o důležitosti Vánoc pro naši generaci. O kamarádství, děsu z toho mít děcko i strachu z neúspěchu v práci i životě. Těžká témata dávkována jeden pomalý šluk za druhým. A Michael Shannon je jako d(uch)ealer Vánoc skvělý. Scéna Žid v kostele nemá chybu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nevyzpytatelní kámoši (Seth Rogen, Evan Goldberg, James Franco – neuvěřitelně produktivní – roku 2015 se objevil ve dvanácti projektech, letos jich má nasmlouvaných podobný počet plus jeden seriál, Joseph Gordon-Levitt) znovu na scéně. Každý má odlišnou úlohu, někdo to sfouknul cameem, jiný se potil nad scénářem. Hodně dialogů, hodně narážek, pak se hrdinové dostanou tam, kam mají, a začnou naplno těžit potenciál prosté zápletky. Tedy užít si vánoční kalbu ve starém balení. To, že je to dramaturgicky nedbalé, je nám jasné, to, že ten kdo nemá rád rogenovský humor, měl by se tomu obloukem vyhnout, je asi také patrné. Nedostane vás ani tentokrát. Vše se točí kolem drog, večírků, vztahů, sexuálních narážek. Pár scén mile potěší nebo rozesměje (etuda v křesťanském kostele, vystoupení s Miley Cyrus, Michael Shannon coby osvícený drogový dealer, vánoční New York obecně), jinak je to ale průměrné setkání s bandou, která si očividně rozumí i mimo filmové kamery. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Rogen je pořád můj favorit, ani tady mu nechybí jeho tradiční parťák Franco, ale není to taková jízda jak jsem byl v předchozích filmech zvyklý. Byť za tím stojí pořád stejná tvůrčí ekipa a tenhle hrubozrnný humor mi není cizí, tak tentokrát se nepodařilo najít tak úplně rovinu mezi humorem vtipným a humorem uhozeným. Tady na jeden dobrej vtip připadají, tak dva až tři trapný, takže doufám, že je to jenom momentální indispozice tvůrců mých oblíbených komedií a příští film bude zas pecka. Tohle je takový neslaný, nemastný průměr.50% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ne tři, pět, anebo možná i deset povedených fórů, jak většinou bývá v podobných new-age komediích zvykem. Ne, tady je totiž skvělýma gagama narvaná skoro celá stopáž! V půlce sem to přestal počítat. A pak přišla demoliční koule. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak tentokrát to chlapcům Rogenovi a Francovi moc nevyšlo. Trochu chaotická a nezáživná "komedie", která má sice pár slušných a za srdcervoucích scén, ale nedokázaly se zpracovat do děje takovým způsobem, na který jsme všichni zvyklí. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Žid Seth Rogen je tak nejako záruka humoru, zvyšok jeho kumpánov nie je zlých, ale nie sú to vyložene komediálni herci čo je vidieť, ale menšie cameo Jamesa Franca to vynahradí. Jeden z nich rieši otcovstvo, ďalšie sa vyrovnáva so slávou a tretí chce získať späť dievča. Nebyť faktu, že sa celý dej točí okolo trávy, dal by som vyššie hodnotenie. Neviem prečo všetci režiséri robia z húličov vtipných a zábavných ľudí. Potom nám tu rastú takí magori ako je Truban ako huby po daždi. Na Vianoce možno ok, ale inak je to kŕč, ktorý sa snaží byť za každú cenu crazy a cool. Priemerná komédia o týpkoch, čo chcú kaliť o sto šesť, ale sú už trošku starší. Pár podarených fórov tam bolo. Najmä, keď si neberú moc servítky. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Iba Seth Rogen a Evan Goldberg môžu dať toto dokopy. Výborný casting poteší a baví, ale iba niektoré scény vyložene stoja za to. Občas to ma slabšie chvíľky, no napriek tomu vyložená nuda nehrozí. 70% - 3* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Typická Rogenovčina, aj keď mám dojem, že sa tu s fekálnym humorom krotil. Obyčajne mu to vychádza, no v tomto prípade to chcelo trocha zaujímavejší dej ako len hľadanie "svätého grálu" všetkých vianočných večierkov. Miestami to bolo nudné až strach. Slabší priemer. 55/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

O Vánocích se odvažte, je to zdravé. Rogenovi a spol. se (málem) podařilo objevit recept na správňáckou anti-vánoční komedii, která je oplzlá, zhulená a pohrdá vánočními tradicemi. Vše funguje ale jen do té doby, než si film vyhází všechny fórky, sjetý Rogen se okouká a vystoupí Miley Cyrus. Nejen ona, ale i umravněná závěrečná třetina moc do daného konceptu nezapadla. Rogenovi se z pozice producenta podařilo k účinkování ve filmu ukecat Josepha Gordona-Levitta, kterému scénář nedaroval žádný zapamatovatelný vtip. Když to shrnu, vlastně ve filmu nemá žádný komediální výstup, maximem je potyčka s dvěma Santy. Třetím z trojice nerozlučných kámošů je Anthony Mackie, který pobaví divokou prcanicí na toaletách se svojí fanynkou, která mu ještě šlohne trávu, takže ji v určitých fázích příběhu nahání. Naprosto stěžejní pro film je ale Seth Rogen a jeho drogový trip, který se táhne půlkou filmu, a z něhož plyne největší porce vtipů. Rogen je zvíře, které nadává batoleti, zvrací v kostele a vyvádí tak, že si celý film ukořistil jen pro sebe. Nebýt jeho, nemá film pomalu co nabídnout. Zpočátku to má grády, příběh kolem vánoční, několik let trvající tradice, spočívající v odvázaném veselí o vánočních svátcích, je neotřelý. Jenže párty duch filmu nevydrží až do konce. Už proslulá, avšak utajená veselice zvaná Louskáčkův bál, jejíž místo konání naše trojice vytrvale několik let marně hledá, je po objevení celkem tuctová merenda, následně film ztratí tempo, umravní se a hotovo. Nasazení hvězd, jimiž je Lizzy Caplan, James Franco a Michael Shannon unylý dojem z filmu moc nevytrhlo. A to, že film začíná jako veršovánka, kterou kdosi vypráví, není jen tak. V závěru přijde divná pointa související s postavou drogového dealera, ztvárnil ji Michael Shannon, ledacos nám o sobě poví, narostou mu křídla, prostě divné. Rogen má za sebou rozhodně daleko zábavnější produkční fláky. 6/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tak som si to zrátal: Videl som s Rogenom 34 filmov a menej ako tri hviezdy som dal len na animák o Hortonovi. A teraz toto. Jeho snáď najzbytočnejšia - alebo lepšie - najprebytočnejšia komédia. A ten film natočil Levine. Prečo to nefunguje? Pretože je to všetko od romantiky, cez feťarinu, až po vianočnú rozprávku s elfmi, pričom jediné, čo dostáva dostatok priestoru je Rogenov trip. A ten je aj jediný vtipný. Všetko ostatné je navyše, Shannon jasný od druhej scény, Caplanka dostala scény dohromady asi štyri, z toho len tri krátke výstupy s Levittom a nakoniec má niečo medzi nimi dojímať? Na rozprávku to nemá atmosféru, na romantiku scenár ani postavy, na film o priateľstve dostatok chémie a na komédiu tomu chýba humor. Čo to bolo, kurva? ()

Reklama

Reklama