Reklama

Reklama

Bob Stone (Johnson) byl na střední oplácané „cosi" a sloužil jen jako terč brutální šikany. Calvin (Kevin Hart) stál na úplně opačném konci středoškolského potravního řetězce, ale to jsou teď v jeho případě už jen loňské sněhy, protože se užírá špatně placenou prací v účetní firmě a zoufale sleduje, jak mu život utíká mezi prsty. Léta o sobě neslyšeli, ale nyní se „potkali" na internetu a následně také fyzicky, v hospodě, kde chtějí zavzpomínat na staré dobré časy. Bob Calvina ohromí nejen svou vypracovanou muskulaturou, ale také informací, že jako elitní agent CIA pracuje na těch největších světových případech. Stále ohromený Calvin u sebe nechá Boba přespat, z čehož se vyklube kardinální chyba, protože hned ráno Calvina doma překvapí trestná výprava Bobových kolegů. Ti jdou svému parťákovi po krku, podle nich je až po uši namočený v přípravách na teroristický útok. Zdá se, že Bob Calvinovi tak trochu kecal. Naštěstí si to budou moci vyříkat, protože Bob vezme na úprku před spravedlností Calvina s sebou a s jeho pomocí bude chtít očistit své jméno a jako návdavkem zachránit svět. To by neměl být pro bývalého třídního šprta žádný problém. (CinemArt)

(více)

Recenze (313)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kevin Hart mě svým hereckým projevem připomíná největšího hereckýho kreténa a černýho fašouna Chris Rocka, takže vstřebat jeho postavu byl obtížný úkol. Dwayne už teda hrál nebo spíš existoval v lepších postavách a zápeltka je originální asi jako kdybych vymyslel pomerančovej džus. Občas nějaká scéna budiž, i když ty nejlepší byly v titulkách. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Pohodový Johnson a nečakane znesiteľný Hart robia všetko preto, aby z toho urobili zábavu, ale ten scenár je proste nevtipné zúfalstvo a nudná réžia bez zmyslu pre timing tomu tiež nepomáha. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám buddy akčňáky rád. Tady dokonce i dvojka Kevin Hart a Dwayne Johnson fakt funguje. Jenže problém tohoto žánru je, že je tu pár top filmů, které vládnou žánrem a všechno ostatní je jaksi navíc. Tady ta akce je místy docela špatná, kamera rozklepaná, do toho nepřátelé jsou tady jak z titulu nejhezčí hračka na hraní. Navíc je to tady daleko více absurdní, než vážné. Dokonce bych řekl, že v té záplavě filmových hlášek to tady je až dětsky absurdní, a to úplně nevím, jestli v podobném filmu chci. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $127,440,871Tržby Celosvetovo $216,500,576 Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ jedna z tých skôr znesiteľných amerických komédii, len škoda že to nemá lepšie vystavaný dej, ten je dosť do prázdna, bez nejakej poriadnej gradácie /55%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Škoda že v dnešní době tvůrci u komedií tohoto typu rezignují na akční scény. Kdyby využili Rocka na maximum, tak z toho klidně mohlo bejt něco jako Křižovatka Smrti. Ale jako bavil jsem se i tak. Nejlepší scéna byla rozhodně ta, když Rock předstíral manželskýho terapeuta. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BUĎ SEBOU...“ /// V akčních scénách se nemáme bát o Rocka a toho druhýho (soráč Harte, tvoje filmy jsou mi u řiti), ale máme se bavit. Vobčas to klapne. Pak má bavit čekání na padoucha, páč kanditátů je víc. No a do třetice se máme smát nesourodosti tý dvojice. Tady mám výhrady… stejně jako k celkovýmu výsledku, protože tuhle postpubertální příběhovou cestu k odbourání psychickýho bloku ze středoškolský šikany, si herci užili víc než obecenstvo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Celá třída zná můj vocas. 2.) Jsem neustále šikanovanej. Můžu to změnit? 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distributor: Warner Bros. (New Line) // Počet premietajúcich kín v USA: 3,508 // Otvárací Víkend v USA: $35,535,250 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Má oblíbená dvojice Rock/Hart a osvědčený režisér Komedií ? To je zkrátka skvělý tah na branku. Hart hraje svůj standart, je vtipný a správně uječený, ale překvápkem je Rock, kterou si svou roli neskutečně užívá, je až neuvěřitelné, že chlap jako hora, bývalý Wrestler, si dokáže takhle ze sebe udělat srandu byť místy až přehrával, bavil mě velice. Situační humor je povedený a akce je nápaditá, takže spokojená čtverka. 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Museli tú podlahu navoskovať." Trailery na mňa pôsobili strašne nezáživne, ale výsledok ma vcelku pozitívne prekvapil. Určite to nie je taká nálož vtipov, ako bola režisérova predchádzajúca bomba Vybíjaná: Choď do toho na plné gule, no vzhľadom na nulové očakávania (a hrozný scenár: od začiatku je jasné, kto za tým stojí a že Hart vo finále použije salto) je to nečakane chytľavé. Iste, nie je to kanonáda vtipov, budete sa skôr usmievať, než smiať. Ale veľa tomu dáva ústredná dvojka Rock/Hart. Poteší, že The Rock hrá citlivého a akoby až jemne natvrdnutého muža a Hart nie-príliš-nesympatického úradníka nespokojného so svojím životom (čo je v rozpore s typom postáv, aké obvykle zvyknú hrávať). Čakáte nepretržitú buddy chémiu dvoch odlišných chlapov a namiesto toho prichádzajú scény, v ktorých si jeden vylieva srdce, druhý ho so záujmom počúva... a vy tiež! Inak súhlasím s Rockom. Jednorožce sú fakt drsné. A konečne som po dlhom čase znova videl ľadvinku! Pri prekvapivo skromnom rozpočte (50 miliónov) to celosvetovo zarobilo 217, takže fakt úspech, divákov to zjavne bavilo. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Miluju tyhle dva, ale tady tu komedii poslal do průměru scénář. Jednak se mi nelíbilo, co tu z Rocka udělali za postavu (uvidíš - pochopíš), co občas až lezla krkem. A taky, nebylo to prostě dost vtipný. Upřímně, různý proma a propagační social media srandičky ve výsledku MNOHEM větší sranda - i chemie - než pak film samotný. 5/10 ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Džonsn je možná kůl, ale aby byl na prvním místě nejlépe vydělávajících herců současného Hollywoodu a zároveň měl na kontě výhradně pecky jako Centrální demenci, přitom nebyl schopen grimasou uhrát nic náročnějšího než vytírání prdele po fakt nepoddajném lejnu, případně umělý úsměv jak z reklamy na Dementos, leccos to vypovídá. Centrální demence pak stojí výhradně na jeho bedrech a neodvádět za něj ve 45 letech anabolické steroidy tak precizní práci, zřejmě by to byla naprosto nesledovatelná záležitost. Takhle je to sice normovaná a absolutně trapná současná "komedie", u které se člověk tradičně za celý film zasměje třikrát, ale sledovat toho netalentovaného slona v porcelánu je (deset minut) zábavné. Hart je pak na druhé koleji a navíc ze sebe trousí tak strašně nepovedené a mizerně napsané fórky, že pokud si pustíte nějaké jeho tříminutové skeče na youtube, pobavíte se víc než za celý film, přitom z námětu frustrované vyhaslé hvězdy střední školy se mohlo tolik vytěžit. Scénář je pak výtrysk klystýru na papír ze svěrače rovnou tří scenáristů, přitom působí dojmem, že ho napsal sám Dvejn s partou intelektuálních soupeřů před "zápasem" Wrestlingu. Film pak tedy "uspěl" jen v cameo rolích, úvodní scénou a zhruba minutovým blokem překeců v závěrečných titulcích, u kterých jsem se nasmál víc než za celou tu ubíjející stopáž dohromady. Je to šíleně málo ve všech směrech, ale pro komedie produkované současným Hollywoodem zcela příznačné. 40% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Černý na terapii nechoděj. My chodíme k holiči. Tam probíráme trable." V životě jsem dokázal spoustu velkých věcí, což mohu hravě dokázat tím, že jsem se od střední školy vzdálil o několik stovek kilometrů a na žádný třídní sraz jsem nikdy nedorazil. Nechtěl jsem totiž ostatní ztrapňovat svou krásou a úspěchy. Ale kdybych šest hodin denně dvacet let v kuse cvičil, tak bych určitě vypadal ještě o kousek líp, ubránil bych se banánem, uměl bych utrhnout kus soupeřova krku a byl bych světovým šampionem v rychlosti stlaní postele. Nestalo se tak, takže tímto šampionem je Bob, který mě hodně bavil a já jsem se celý film těšil na to, až vyšle svou pěst k seznámení s nosem šikanujícího Trevora. Ovšem jeho nedobrovolný parťák Calvin mi svou ukecaností moc radosti neudělal a taky mě trošku zklamalo, že totožnost Černého jezevce byla snadno čitelná na první pohled. Ale je to komedie, takže v ní nemusí být místo pro originalitu. Důležité je zasmát se a to se mi nejednou podařilo. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Velký Johnson a malý Hart nejsou špatná dvojka, ale podráží jim nohy nedostatek dobrých fórů a zajímavější akce. Přesně ta slabota, jakou bylo cítit už z trajlerů. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ještě než poslední skauti Hart a Johnson položili květiny na hrob žánru buddy movie, muselo být nejen táborovým vedoucím jasné, že první určitě nezvládne bobříka mlčení a druhý kvůli anabolickým steroidům nedopne stejnokroj.. Bezradně napsaná i zrežírovaná komedie, ve které si Rock hraje na Kouďáka z Krok za krokem a vy se zasmějete leda tomu, jací jste blbci, že jste se nechali zlákat. Chtěl bych upozornit, že jezevec americký (mimochodem převážně stříbrošedé barvy) může přezdívku ústředního padoucha oprávněně považovat za projev rasismu. Ani bych se té lasicovité šelmě nedivil, kdyby šla rabovat.. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Výborný the Rock, který si roli neskutečně užívá (připadalo mi, že se pro roli Boba Stonea silně inspiroval Koudym z Kroku za krokem) tahá celý film nahoru. Pohádka o středoškolské hvězdě, která vyhasla a šikanovaném obezitovy, ze kterého je namakané eso nabere grády, když začne jít o národní bezpečnost. Hart je nečekaně snesitelný. Akce je fajn a bizarní humor na mě fungoval až nečekaně často. Vypadáš jako černej Will Smith! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Každá správná akční ikona potřebuje svojí komediální chvilku a the Rock si jí momentálně vybírá poměrně pravidelně a spojení s Kevinem Hartem, momentálně asi největší černošskou hvězdou, je jeden velký kalkul. Nicméně chemie mezi nimi funguje, gagy vycházejí půl napůl vtipné, napůl horší a určitě je spolu nevidíme naposled. Ta akční linka mu pořád sedí více, na druhou stranu tyhle odlehčené akční komedie vidím raději než vážněji podané krimi typu Empire State, kde se snaží něco hrát, nacož Dwayne Johson úplně nemá, ale taky to úplně není třeba...7/10 ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Nesnesitelný postafričan a hormonálně vykolejený Rock, který balancuje mezi genialitou nesmrtelných ejdžntů a kňouráním tříleté bejbiny. Celé to je takové jako.... hodné. Rodinné. Tři jen z toho důvodu, že jsem spustil ve chvíli téměř předsmrtné únavy a totálního vymletí zbytků šedé kůry, tedy bych cokoliv složitějšího asi nekvitoval. ()

Související novinky

Jumanji s Rockem?

Jumanji s Rockem?

18.04.2016

Remake rodinné klasiky Jumanji měl dorazit už letos v prosinci. Studio Sony ho ale nestihlo dát dohromady, a tak se v lednu posunula premiéra na červenec 2017. Film mezitím dostal režiséra, jímž bude… (více)

The Rock nájemným vrahem

The Rock nájemným vrahem

03.05.2015

Kalifornský režisér Rawson Marshall Thurber se po Vybíjené s Benem Stillerem trochu ztratil. Loňští Millerovi na tripu jej ale vrátili do hollywoodského hledáčku a momentálně už točí svoji další… (více)

Reklama

Reklama